63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    de az embree az intel procihoz kapcsolódik nem? akkor külön említették volna.
    amúgy mi ez a nagy vray ellenesség?
  • nenad
    Szerintem az embre... e de van linked?

Egyebkent ha mar itt tartunk leszedtema cinema 4d r15 demot es uj render engine van benne... Van light cache es egyeb, es ha minden igaz megmarad a customization lehetoseg igy van speci gi pere object beallitas. Elfogadthato sebessegre kapcsolt igy a cinema 4d is vegre...
  • putyi
    asszem ezzel kezdik a bemutatót.
  • nenad
    ez az info hol van? nehogy a hair-röl szóljon a végén?
  • nenad
    remélem nem az embree miatt.. LOLÍ!
  • Aldaryn
    elvileg az egész LC-s mizéria erre ment ki, hogy elkészülhessen a progresszív samplerer. Meglássuk, meglássuk. Elhanyagoltam a beta-t, a levlistát sem olvasgattam jó régóta, lehet érdemes lenne felvenni a fonalat.
  • putyi
    hát igen! nekem is ez volt az első, ami szembetűnt. gyakorlatilag ez a mondat utoljára az 1.5-nél volt. már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a lc-t rendbe rakták-e?
  • Aldaryn
    Engem igazán a sebességnövekedés érdekel. Nagyon reklámozzák, hogy sokat optimalizáltak, és 30-40-50%-al gyorsabban renderel, mint eddig. Ha igaz, akkor az összes többi fejlesztés csak játék és móka.
  • putyi
    ...bár ott egy kicsit többet tud:-(
  • putyi
    hogy nekem mennyire csorgott a nyálam, mikor látta a modo-ban ezt a lehetőséget! és végre lesz itt is!
  • nenad
    a progressive sampleren tul nagyon sok ertelemes ujdonsag nemigen van benne sajnos...
    egy jó füvet még mindig nem sikerült összehozniuk..
  • Csicsó3d
    V-Ray 3.0, mit szóltok?
  • zenoka
    nyomos erv:)
  • npeter
    lézer volt ingyé :P
  • zenoka
    miert pont lezervagas? miert nem print? jopofan nez ki.
  • npeter
    irtam, hogy csak erdekessekepp, ha erdekel vkit :)
  • nenad
    de ez nem render...
  • npeter
    1-2 hónapja mutattam munkatárs készülő diplomamunkájához látványt.
    Csak úgy érdekességképp: lézerrel vágott fém makett
  • Zokni
    Még mielőtt google a barátom, hátha tudja valaki fejből.

SLI kártyáknál minkét kártya memóriájából gazdálkodik a VrayRT, vagy ennyire nem fasza az élet?

Meg úgy egyébként más programoknál hogy van ez? Egyben látják ilyenkor a memóriát?

• nenad
    privi ment..
  • nenad
    Új kártyák 6gb memmel. Talán itt fogok majd átállni ha minden összejön.

http://prohardver.hu/hir/radeon_firepro_kartya_epul_amd_hawaii.html
  • Akee
    Nos, a csatolás nem jött össze :)
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_8_28_q7wr19r25r.jpg
  • Akee
    Sziasztok!

3ds Max-ban ( + V-ray vagy mental ray) tervezőt keresek alkalmi munkára.
    Egyszerűbb bútorokat kellene elkészíteni egy komplett fotorealisztikus környezetben textúrázva, bevilágítva. Renderelni nem szükséges, az majd megoldom.
    A végeredménynek profinak kellene lennie,csatoltam egy referenciaképet.

Ha valakit érdekel, akkor írjon. Köszi :)

• nenad
    keress jo drivert mert az nvidia driverek kozott mostanaban nagyon sok a xar... Forum vagy egyeb... esetleg google..
  • atenza
    de szeretem az sg képkezelőjét

hiba
  • atenza
    Srácok van erre valami okosság? Elkezdtem használni a 2014-et mert gyorsabb a viewport-ja és egyszerűen eltűnnek a vonalak, hiába van bent az "f4" vagyis az edged faces, és ha forgatom a képet akkor néha megjelenik, majd megint eltűnik, olyan mintha bizonyos szögből nem jelenítené meg, mintha valami kitakarná pedig semmi nincs ott, max2013-ba persze semmi gond...

tudom-tudom használjam azt akkor, de már berendezkedtem ebbe úgyh jó lenne valahogy megoldani. SP2-őt felraktam, legújabb nvidia driver, próbálgattam menüben is állítgani minőséget de semmire se reagál...

itt van kép róla

• putyi
    na de Al
  • VisualHarmony
    Majd meglátjuk, puding próbája az evés:)
  • Aldaryn
    Az. De a perzsák fóruma szerint nem mindenkinél. Nálam pl. igen.
  • VisualHarmony
    Az MD3 ingyé verziója a bugos aminek a telepítéshez password szükséges?
  • Aldaryn
    :) akkor most az ágyat újra, háromszor ekkora felbontással a paplanon. :D

Az ingyenes verzió sajnos kicsit bugos... :) Viszont trialt email accountra lehet ígényelni 30naponként... :D
  • VisualHarmony
    Annyira nem volt hülye kérdés:D Persze hogy 32bites volt, nem is tudtam, hogy van 64bites. Időről időre meg nyitottam, hogy na majd most ráérzek frankónk...de most felpattintottam az MD3-at, 64bitesen.
    Remélem ez már frankó lesz.
  • Aldaryn
    Tudom, hogy hülye kérdés, de nem a 32 bites verziót használod véletlen? Mert az bizony kifagy, ha sok a polygon, és eléri a memóriakorlátot. A 64 bitessel nekem ilyen gondom még nem volt, elkészítem a szimulációt relatíve durva felbontású mesh-el, aztán amikor jónak tűnik, növelhetem addig a finomságot, ameddig nem szégyenlem, meg amennyi időm akad. Próbáltam már olyan stressz tesztet is, hogy nagyon, nagyon finomra osztott mesh-t (4 párna egy takarón, párnák huzatból és bélésből összerakva) hagytam egy hétvégére szimulálódni, mert kíváncsi voltam, mi lesz a vége, mennyivel lesz faszább, mint egy pár órás szimulációs, és a program nem fagyott bele.
  • VisualHarmony
    Végül is ha magát a szövetet felosztod sok kis kockára, vagy hullámokra, akármire és ezeknek a Fold Angel és Fold Strenght értékein növelsz elkezdi befordítani az anyagot mint a varrásoknál(alapvetően ezek a varrások sem látszanának csak ezen két paraméter emelésével "gyűri be" az anyagot), aztán lehet mókolni a többi paramétert, hogy gyűrött nem gyűrött, pufi nem pufi stb legyen a cucc.

Nem rossz kis progi ha rá áll az ember agya, de nekem egyfeszt fagy ha sok a poly, nem tudom, hogy ez memória hiány vagy szimplán gyenge a prog.
  • Aldaryn
    Ó, értem. Azt hittem, az elasztikus varratokhoz hasonlóan van valami elasztikus összerántó hatás a ruha paraméterei között is. :)
  • putyi
    szerintem még mindig a szimuláció előtt ülnél, ha MD-ben készítetted volna a ragyákat(bár nálunk fodroknak, ráncoknak hívják :-) )
  • VisualHarmony
    Nem tudom, hogy elő lehet e állítani MDben(elég sűrűn lehal ha már sok a poly) egyszerűbbnek láttam, hogy készítek egy sima mesh-t majd maxban dobok rá egy TS-t, noise-t majd újra TS.
  • Aldaryn
    Jé, azt hittem az ágytakaró ragyája displace volt, nem geometria. Van marvellous designerben ilyen anyagtulajdonság, vagy ezt utólag mókoltad bele?
  • VisualHarmony
    Itt egy wire a cuccrólBedWire, Marvelous designer 2vel készült(hogy melyik verzió azt nem tudom, ugyanis az about-ba nem írja).
    A szőnyeggel valami furi dolog történt...teszt rendernél ratyi minőségben tök szép volt, most elég érdekes és a tilling is kijött ami nem látszott, lehet elcsesztem a munka file-ban az UV-t. Viszont csak bump van rajta, nincs displace. Pihe puha néhol csoszogástól félre hajlott cuccot akartam, de még is fura lett.
  • tenkenorman