3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vraypattern-t próbáltam füvesítésre használni. Mindamellett, hogy nagyon jól használhtó, és a feladatra tökéletesnek itéltem, van egy nagy hibája: render gomb megnyomásakor spontán kivág a maxból. Nálam ilyen csak, vagy másnál is?

ilyet nálam is csinált, emiatt is álltam le róla (bár ezt szerintem csak a neket lévõ ultradiszkontos kuponnal lérhetõ verzió csinálja)

ThomasGins
Nálam elmenti, bár néha vannak furcsaságok, amikor reszeteli magát. (4.0.2 / olcsó verzió)

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Meggyõzõdésem, hogy direkt csinálják. Hosszas meetingeket tartanak arról, hogy melyikben mi lesz, melyikben mi nem lesz, hogy szépen lassan megzakkanjon tõlük a felhsználó.

A mentéskor lenullázza az természetes mûködés, vagy az olcsó verzió hibája?

per aspera ad astra

A forestpack mentéskor lenullázza a forest objektumokat!
A multiscatter döglassú!
Basszameg megyek kábítószert árulni a hülyegyerekeknek, mert sokkal biztonságosabb, mint agyvérzést kapni a monitor elõtt.

mindakettõ c++ os nem tudok segiteni egyenlõre.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

annyira jó volna valami olyan scatterer, ami ötvözi a forest pack-ot és a multiscatter-t. az egyik ezt tudja, amásik azt. õrület!

régebben írtam ilyen scriptet objektumokra, nem kell elõhíni a select ablakot...
lehet kibõvítem materialra és berakom õket a mat editorba...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Azért azt elképzelem a következõ párbeszédet az autodesknél:
- Te Géza! Nem kellene a material/map browser ablakba felülre egy olyan sáv, ahol az anyag nevére lehet kereseni?
- Óóó, ez jó ötlet!
- Ott egy szuper keresõalgoritmus, amit a múltkor az a középiskolás tanonc leprogramozott, használd azt!
- Áááááá, én olyanra gondoltam, ami csak a név elejével kezdõdõen teljes egyezés esetén ad ki találatot... az még pont belefér az ebédszünetemig.

meghúztak ? xD

Akit esetleg érdekel, a populate opció. -2014 es max

Egyetemre készült munka, nem a külcsín hanem a vágás-rendezés volt a szempont.

\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"

Van egy 119 MB-os max fájlom. Merge-el beleteszek egy 7MB-os fájlt, majd elmentve 197MB lesz. Ez ám a matek!

Aldaryn
VRay RT már rnderel FP instancokat is. FP4 és friss RT build kell hozzá.

per aspera ad astra

Egyébként tényleg jó ez a Marvelous Designer 2. Érdemes megnézni. Lett volna kedvem sokkal jobban is belemélyedni, de annyira sûrûn nem csinálok ruhaszimulációt. Nekem elsõre egy kicsit furcsa volt a kezelése, meg a viewport navigáció, vagy csak szimplán bénáztam, nem tudom.

Úgy emlékszem a 3D Artist magazinban "hallottam" elõször róla, ott volt egy cikk/tutorial amiben pont párnákat és takarót csinált a srác. Aztán megtetszett és kipróbáltam. Rengeteg lehetõség van benne, de ugyanakkor viszonylag rövid ismerkedéssel is már jó eredményt lehet elérni.

Mondjuk alap dolgokra szerintem felesleges használni, (pl. függöny), de komolyabb dolgokra ideális.

poénosan hogyan máshogy... xD

Ezt hogy kell pontosan érteni? 😊

Köszönöm, tanulgatás céljából ment, de már picit túlzásba vittem, mert kb semmire sem jöttem rá, de mindenképp úgy akartam 😄 Köszi a tippeket
A nagy internetes boltban azt írják, hogy a 2013-as pluginek jók a 2014-hez. Igaz ez?

atila4
Sziasztok! Max 2012-t használok. Az a problémám, hogy minden alap renderbe nem egyenletes a világítás. Én úgy emlékszem 2011-ben nem volt ilyen "effekt"?... Van valami beállítás amivel ezt vissza tudom állítani?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

ilyen képeket mersz idedobálni xD

Ezt én is próbálgattam régebben, valóban jópofa dolgokat lehet benne csinálni, némileg bugos ugyan. Tény, hogy ahol sûrûbben elõfordul olyan helyzet, hogy ruhaszimulációt kell alkalmazni, ott érdemes megismerkedni vele. Viszont én is aláírom azt, hogy egy-egy összetettebb formához kell a gép keményen. Nekem egy i5-ös van 3.9-en, 12 giga RAM-mal és bizony jópárszor mély meditációba fordult a számolgatás, igaz, próbáltam összetettebb dolgokat csinálni. Viszont a végeredmény tényleg jó.

Ezen a képen az ágyon található dolgokra (párnák, takaró, matrac) használtam.

meg vagy áldva ezzel a lineáris lassulással! te lineárisan "lassulsz"? 20kg-t simán elbírsz 100 alatt összecsuklasz. a max ugyanígy. a digitális világ nagy kihívása, hogy az ember képességeit legalább megközelítse. úgy tûnik a max egy nagyot lépett elõre ezen az úton, csak az ilyen egyszerû emberek ezt nem értik meg. a megoldás egy olyan hardver, ami a folyamatos használattól egyre erõsebb lesz.

Aldaryn
De vigyázni kell vele, mert MAXos-oknak furcsa lehet, hogy nagy adathalmazok számításakor sem száll el a francba, csak reális keretek között lineárisan lassul.

per aspera ad astra

akkor jol sejtettem😊

lattam vele meg taskat is.. tenyleg mindenre lehet hasznalni.. bar megfelelo subdivhez eleg eros vas kell de fasza nagyon..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

gyakorlatilag mindenre lehet használni, ami szövetbõl van.

ezt lehetr használni drapéria dobálásra. pl takaró is vagy kifejezetten öltöztetésre van kitalálva

a kettõ ugyanaz.

faszom asszem rosszat linkeltem ez a jobb
http://www.marvelousdesigner.com/marvelous/

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

http://www.clo3d.com/ tenyleg egyszeru konnyen kezelheto jopofa😄 es most trend😊

milyen jó ruha szimulátor van?

próbálj egy matracot élõben beletenni egy ágykeretbe! ugyanígy fel fog gyûrõdni. az más téma, hogy a beépített ruhaszimulátor finoman szólva is elavult és elég so sebbõl vérzik. alapvetõen annál jobban pontosabban(és persze lassabban) mûködik, minél több poligoból állnak a szimulációban részt vevõ objektumok. az elõttem szólóknak egyébként igazuk van, ha itt nem akarod folyamatában mutatni a berakást akkor fölösleges szopatni magad a szimulációval.

Malakai
Ha ez így simán képhez, nem animáció egy ágynemû reklámhoz, akkor feleslegesen szivatod magad szimulációval, valószinüleg még egy huzat gyûrõdés tanulmány is belefér a modellezés/sculpt mellett, amit egyébként a szimulációval el tötyörészel. 😊
Persze ha nem az a másik cél, hogy tanuld azokat az eszközöket...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
A MAX Cloth szimulátorát és annak a kódtömegnek az elõéletét nagyon jól ismerve, csak azt tudom mondani, hogy: "Jáááj."

Na azzal, és ne így.

per aspera ad astra

+1 😊

Én a következõt tenném:

Csak a matracra és lepedõre futtat a szimuláció, lepedõt a matracra húznám. Amikor a szimuláció készen van, akkor utána már szimuláció nélkül behelyezném a "lepedõs" matracot az ágykeretbe. Edit poly-ba is mehet már ilyenkor a lepedõ.

Helló, valaki ismeri a max cloth módosítóját, mert ez így nagyon nem korrekt, hogy mikor a matrac belemegy az ágyba a lepedõ feltapad a szélére, pedig már annyi különféle verziót szimuláltam. A legkisebb hely a matrac és az ágy széle között 0,4 cm körül van, de a többi helyen a legrosszabb esetben csak 1cm. A képen látható a cloth beállítása és a collision object (összes ilyen) tulajdonságai is:
akkor 'idejeje' maradni max 2013-nál...

aztan kiderült hogy egy komolyabb objektum után másodpercek telnek el a modify util stb panel ablak betöltési idejeje között.. Ez nagyon LOL lesz...

jaj nenad olyan vagy! mi magyarok vagyunk fordítva bekötve a fejlett nyugathoz képest. ez onnan is látszik, hogy egy év legalább kellett, hogy megszokjam, hogy a léjer akkor van kikapcsolva ha a státuszánál lámpa van.

LOL, néztétek végül a beigért dotnetes ablakkezelés megjelent, csak azzal az idióta negativ logikával, hogy a világos fül az inaktiv a sötét az aktív. xD Egyébként szerintem ez a fagyások és a problémák nagy százalékára orvoslást jelent. Bár nekem a 2013 már nem fagyogatott...
ja és vagy 20 megával kevesebbet eszik induláskor, (micsoda különbség!)

óóóó. visszatértek a régi szép idõk, amikor már megjelenés elõtt kijön a .wrz verzió. így sokkal hamarabb kijöhet a hotfix, valamint ingyen letesztelik a programot, hogy nincs-e valami vállalhatatlan hiba benne:-).

mielõtt valaki okoskodik, cracket lehet találni a szoftverhez de legális license az nincsen.

Kellemes húsvétot! :-)

Nemtom érdekel e valakit esetleg a crazybump professzionális normal/displacement/specular/occlusion konvertáló programhoz professionl license. 300$ a szoftver ára. Kettõ maradt 3-at megvettek. 25k darabja. Szponzorolás címszó alatt kaptam Ryan Clark-tól a szoft fejlesztõétõl.. Érdeklõdõk priviben.

valami nagy bug van a regben mert 10-15. variációt fogadta csak el, akkor is úgy. hogy rengetegszer átkattintottam máshova...

Aldaryn
Az ingyenes netes áruházakban már töltögethetõ pedig, és amit tölteni lehet, az egy trial installer. Meglepõ, hogy a hivatalos oldalukon még nem az van fenn.
Az elsõ dolog, amit kipróbáltam, az a particleFlow dinamikai szimulációt támogató része volt, és megállapítottam, hogy igazi Autodesk fejlesztésrõl van szó. Amíg ezer kis kockát kell dobálgatnia demó jelenetekben, addig teljesen OK, amint valami komolyabb, nagyobb jelenetet szeretnél összerakni vele, összeszakad. A sebessége nem lineárisan skálázódik, van egy határérték,a mi alatt midnen szép, és remek, de ami felett gyakorlatilag használhatatlan.

per aspera ad astra

ThomasGins
Logó nekem is bejött,ehhez képest.
És kipróbáltad? Ûberzsírgyors?😊

\"So always look on the bright side of death\"

Nálam csak 2013 trial van, vagy elírták volna..?

Aldaryn
MAR KINN VAN

per aspera ad astra

MIKOR J0N KI MAX 2014

Aldaryn
Hiányozni fog a régi MAX logó. :|

per aspera ad astra