3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ahány render kiadás, annyi hibalehetõség.
Pl. baromi hasznos plugin, több szempontból is, ez:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/rendermask
Csak ajánlani tudom, rendszeresen használom. Csak AO-nál maradva, (most a dirt egyéb, széleskörû felhasználását hagyjuk) én renderelek egy képet AO nélkül, majd az AO-t az említett pluginnel külön számoltatom, beállítható persze benne, hogy milyen legyen az AO (mérték, subdivision), majd utána az AO pass-t rárakom PS-ben multiply blend-del, aztán úgy állítom be, ahogy nekem tetszik.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Elég más a kettõ, de valóban, a háttérben mindkettõt hasonló algoritmus számolja.
per aspera ad astra
Bár a háttérben gondolom ugyanazon az alapokon megy.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
ha az Ao-t vrayextratex-el oldodo meg vraydirt használatával, ahol adott objektumokat exclude-olni lehet a dirt számításból.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra

per aspera ad astra
Én fõként olyanokat találtam csak, ahol vagy csak .jpg képek vannak tervrazjzról, vagy a rendes CAD tervrajzért külön fizetni kell.
Mert ugye lehet, hogy a renderelõnek egy hektár fû csak sokmilliószor ugyanaz a fûcsomó geometria, ami X egység memória, de valminek tárolnia kell, hogy térben hol vannak azok az instancok, és ez szokott problémát okozni. ebben a megoldásban a geometria pozíciója relatív térben van.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
általános esetben úgy kell elkészíteni, mintha a valóságban modelleznél, tehát az adott oldalakat megmodellezed, aztán összeforgatod és textúrázol. de lehet úgy is, ahogy te csináltad, ebben az esetben még jön egy unwrap, majd textúrafestegetés.
Meglátjuk, hogy mondanak e rá valamit.
Kialakítom szeletelésekkel, extrudálásokkal egy objektumból az alapot, vagy szedjem külön részekre és legyen meg a hátsó fal külön, majd a talapzat és így tovább? Melyik technika a célszerûbb? 😊

Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy 3ds max 2013-ban egy renderelés elég csúnyán néz ki, valaki esetleg tudna segíteni, hogy miért történik ez?
a bal szélén az az él mitõl lesz olyan amilyen?
Kéne egy kis segítség !
Csináltam egy egyszerû szobát rózsaszín fallal és benne egy ágy ...de a fehér ágy is rózsaszínû mikor kirendelem Iray-el !
Persze értem miért lesz rózsaszín a fehér ágy nem is ez a baj ..😊
Arc/design materiált használok hozzá
Tehát hogy kell beállítani a materiált hogy fehér legyen a fehér egy ilyen környezetben ?:
(Nálam teljesen OK, egyetlen hibájának azt tartom, hogy a geometria "széleken" akaratlanul is "elvágódnak" pl. a fûszálak, így meg kell támogatni mondjuk egy scatterrel, hogy szép legyen a hatás, füvezésre nálam egyértelmûen ez lett a megoldás, bár trükközni kell vele, de a végeredmény nagyon fasza, és kicsi a memória lábnyom)
per aspera ad astra