63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    sracok vray 2.40.04 ner nezze mar meg valaki a fixed 2 subdivs tisztabb kepet ad mint a subdivs 4+??? Software error?
  • putyi
    nekem a max vray-kombónál gondot okozott anno kb. 3-4 éve, de azóta bármi történhetett
  • Midas
    en hasznaltam a vue-t jo kis progi foleg hogy be tud epulni max-ba, maya-ba is.
  • Aldaryn
    Azt közben figyeltétek, hogy a Vue (izé, inkább az e-on) a SpeedTree babérjaira tör? :D Én erről teljesen lemaradtam.
  • putyi
    150-nél nem villogott.
    egyébként a villogás volt részemről az indító gondolat, nem pedig a subpixel dolgok samplerelése.
  • nenad
    adaptive 150 hozta elő, akkor fixed 4 oda se "látott" volna, fixed 150 ne kellett volna itt is lenni, hiszen ha 150 nel jott elo akkor 150-nel erte el azt az erteket ahol latszik....
  • putyi
    nem hiszem, hogy egy fix 4, vagy max 8 olyan rettenetes lett volna, ismerve a jelenetet.
  • nenad
    kihaltatok volna mire vege lett vona..
  • Aldaryn
    Az egyik legfontosabb hangulati eleme volt a shotnak, sok távoli fényfolt fókuszon kívül, amiket folyton ki-betakart egy elég változatos előtér, plusz mivel folyton közeledtek, előtérre/háttérre sem tudtam szétszedni a jelenetet.
  • putyi
    és mit csinált volna fixed-del(nyilván nem 100-ra gondolok)?
  • nenad
    az cumi volt xD ki kellett volna nyirni a pontot postban vagy modelben...
  • Aldaryn
    Sajnos az csak a minták számától fügött, adaptív dmc-vel számoltam végül is. Egyszerűen annyira távolt volt annyira fényes pont, hogy 100 AA subdiv is nehezen találta el. (150-el tűnt el a villogás, az ilyen esetek lekezelésére speciális filterelés kellene)
  • nenad
    errol beszelek en is... nem fogod elhinni az egyik legnagyobbnal digital domainnal sincsen adaptive... LOL
    Egyebkent putyi ez nem igaz, marmint teoriban nem, az hogy gyakorlatban nincsen normalisan megoldva egy masik kerdes....
  • putyi
    Tudom, de mintha múltkor a lámpákkal szívtál volna, mert az adaptivitás miatt a távoll lévő lámpáknál egyszer úgy döntött, hogy van, egyszer pedig úgy, hogy nincs.
  • Aldaryn
    Adaptív alatt nem az adaptív subd-re gondolok, ahol lehet alulsamplerelés is. Ha per pixel adaptív, akkor csak zaj van (mármint pixelenként zaj), ami nem olyan komoly gond.
  • putyi
    igen, csak az adaptivitással együtt járhat a villogás, mint ahogy számos esetben tapasztaltuk már. ez pedig filmek esetében súlyos probléma.
  • nenad
    röhej... a renderidő nem megbecsülhető adaptivel -el, de fixed simán.
  • Aldaryn
    Főleg, hogy blockbuster múviknál nagyon izzadnak minden minusz százalékért a renderidőkben, mert kemény milliókról van szó a költségvetésben.
  • nenad
    jaja, a aa samplingon keresztül javítod egy pixel "minőségét". Ugy mint vray universal settings, ahol a dmc sampler addig osztja fel a pixeleket es szamolja a shadinget vagy akar gi-t is amig az meg nem felel a megadott noise tresholdnak.

RedQueenben ez nincsen igy, hanem pl azt mondod 256 felosztást végzel és azokon a felosztásokon mind kiszámolod a git-shadinget. RedQueen mostani verziójat blockbuster muvi renderelésre készitette alapvetően.

Most könyörőgtem bele egy adaptive samplingot, biztos ami biztos... Jó a renderidő de azért még jobb lenne adaptive samplingal..
  • Aldaryn
    subpixel subdivision alatt mit értesz, csak azért kérdem, mert adaptív és nem adaptív sampling is lehet subpixel subdivision. :D

Más: ma döbbentem rá, hogy VRayben a dmc sampler beállításai vonatkoznak az irradiance map raycastra is. Ez teljesen triviális, nekem mégsem volt homloktérben, gondoltam szólok, ha bárki furcsállná, miért zajosodik az irradiance map a dmc sampler adaptivitását megemelve. :) Ez effektíve azt jelenti, hogy nem lehet egyszerre az AA-nak és az irradiance mapnak is kedvező beállításokkal renderelni. Érdemes szétválasztani a kettőt. (vagy zajos lesz az irradiance map, vagy túl sok felesleges samplet számol majd AA-hoz)
  • nenad
    Egy nagyon lol bejelentésem van RQ val kapcsolatban. Az összes renderidő amit itt rq produkált NEM ADAPTIVE SAMPLERREL produkálta. LOL. "subpixel subdivision rules in the industry"
  • Mutans Zombi
    Digital Tutors - Ducati modellezése (Monster 696).
    A benzintanknál ahol lehet nem gond a CrossSection használata, de vannak helyek, ahol már nem alkalmazható és ott kellene a refine.

• nenad
    most notepad renderelek ugyhogy nemigen van... de ha van egy ilyen jelented es ket harom anyag nehany objektum akkor toltsd fel...
  • Aldaryn
    impresszív. Nincs kedved összedobni egy jelenetet, ahol a fényforrások messzebb vannak egymástól, valamint a GInak nagyobb szerepe van, mint a direkt fénynek?
  • nenad
    170 sec bar itt mar van valami alapzaj...
  • nenad
    de itt egy glossys...

egyenlore meg az exportert nem frissitettem erre a verziora ugyhogy nem tudok komolyabb interiorrel szolgalni..
  • nenad
    dehogynem.. amikor sok fenyforras van akkor a gi jelenti a zaj forrasat es nem a glossy.
  • nenad
    en ezt nem ertem a probabilistic lightnak nem sok ertelme van miert nem csak osszekapcsol sok sok geo lightot es rendereli ki lcachel es imappal + direct lightal? Lenyomtam ezt a jelenet vrayben ott 1:51 lett. most probalom a rqasat hasonloba tenni.
  • bencsab
    ezek a tesztek zaj szempontjából nem igazán relevánsak. tegyél bele glossy relfectiont-refractiont többszörösen. na ott bukik ki, hogy mi t is tud az algoritmus.
  • nenad
    meg 1. 101 másodperc

• nenad
    960 lights... 2 perc renderidő.. Csak megnéztem vajon redqueen 3,0 beta hogyan boldogul vele..

• nenad
    akkor toljatok valami osszehasonlito infot!
  • nenad
    Mas tegnap kaptam egy uj redqueen buildet. Volt benne egy pelda az arnold rendererrel kapcsolatban egy 90 masodperces render 640x480-ban is meg zajos volt. 1280x960 78 masodperc alatt tisztan zajmentesse renderelte...
  • putyi
    megjött a vray 3 beta! izgalmas hét lesz:-)
  • putyi
    lehet, hogy segítene, ha tudnánk, melyik tutor-ról van szó. egyébiránt a geometry rollout-on található crossection gomb erre van kitalálva. ügyelj a spline körüljárási irányára!
  • Mutans Zombi
    Üdv mindenkinek!

Egy surface-t próbálok építeni egy tutorial video alapján.
    A bemutatóban a tag rajzol néhány görbét, clone-ozza azokat, párat módosít, majd a refine (connect, linear) segítségével összeköti őket a pontok mentén, aztán ráereszti erre a surface-t és tádám, kész a csodaszép alakzat.

Hajszálra ugyanezt csinálom, semmilyen más opció nem aktív nálam sem, mint a bemutató videóban, és nekem a refine baromira nem oda teszi az összekötő pontokat, mint kéne, hanem nagyon eltorzítja a görbéket, amikre teszem. Mi a fszt kell állítani rajta, hogy ugyanannál a tetves pontnál kösse össze, mint ahova kattintok, nem pedig 2 cm-vel arrébb? (nem, nem aktív a snaps, és igen hallottam már a power nurbs világáról, csak arról még annyi tutorial video sincs, mint a sima poly modellezős 3ds max-ről, amik jelentős részében amúgy pont a lényeget nem árulják el).
  • nenad
    na majd mérjétek ki a bétában...
  • putyi
    "VIszont talaltam egy masik bejegyzest ami azt irja hogy 1.5-5x olyan gyors lett es nincsen benne embree... "
    erre utaltam az első két mondatban.
  • nenad
    nem vray ellenes vagyok hanem csak nincsen uj cucc ami az atlagos workflow alatt hasznalhatobba tenne vrayt. ennyi. VIszont talaltam egy masik bejegyzest ami azt irja hogy 1.5-5x olyan gyors lett es nincsen benne embree...
  • Aldaryn
    A probabilistic lights feature sem rossz dolog, főleg archviz interiorhoz. shadow ray számot áldoz fel gi ray javára. Nice.