63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    a renderelt képről vettél mintát?
  • bencsab
    az average-es metódust hasznátam, egy vízszintes sík területen, onnan vittem vissza max-ba az rgb értéket. de most, hogy így végiggondolom, lehet, hogy célszerűbb lenne az srgb gomb benyomása előtti sötétebb képről levennem az adatokat. kipróbálom azt is.
  • putyi
    bocs, a szövegértésem már nem a régi(és itt csak djfules-t tudnám idézni).
    szóval, te lehet, hogy tudati síkon egy területre mértél rá, a valóságban viszont egy pixel értékét mérted meg(gondolom psp-s pipettával). a mérésnél is van lehetőség beállítani egy területet(nyomdászok használják is lelkesen), de szerintem sokkal egyszerűbb az average.
  • putyi
    most is van, csak az egy pöttyet lassú.
  • bencsab
    neutral wb-vel persze, hogy nem lesz fehér ez egyértelmű, de nem is ezt írtam.
  • Aldaryn
    MAXban nagyon régóta érik már egy szabványos subd implementáció...

Mellesleg jó lehet olyan munkahelyen dolgozni, ami filmes precizitással van bevilágítva. :D
  • putyi
    még szerencse, hogy nem lesz szürke. a neutral wb semmit sem csinál, az a lényege. egy olyan speciális helyzetet feltételez, amikor fehér fénnyel világítasz. ezt maximum stúdió-ban lehet elérni.
  • bencsab
    Ez az average elég jó eredményt ad. De nekem az a furcsa, hogyha neutral wb-vel renderelek egy képet, majd rámérek egy területre, és annak az rgb értékét állítom be a custom wb-nek, akkor sem szürk lesz az adott rész.
  • putyi
    erre használjuk az utómunka szoftvereket. fotosoppal tényleg nagy tökölődés.
    favágó módszernek talán megfelel, hogy nyomsz a hdri-re egy average blur-t aztán a kijövő színt állítod be a cameránál white balance-nak.
  • bencsab
    Annyi pénz nincs, hogy a munkaközi képeket is utómunkázgassam, mielőtt elküldöm. Egyébként fogalmam sincs, milyen white balance-al készítették a háttérképet, mert semmilyen infó nem utal rá. De ez még a kisebbik gond lenne, a nagyobbik az, hogy a hideg-meleg tónus között sehol sincs egy szürke árnyalat a vray renderben.
  • putyi
    ...hogy nem utómunkába állítod a white balance-ot.:-)
    egyébiránt tudnod kellene, hogy a hdri-nél hol van a white balance és neked is ahhoz állítani.
  • bencsab
    Keresztkérdés:
    Vrayhdri-vel világítok, linear workflow használok, vraycamerával nézem. A jelenetben az összes tárgyon egy középszürke matt anyag van. Képtelen vagyok olyan white balance-ot beállítani, ahol egy adott felület ténylegesen szürkének nézzen ki. Vagy sárga lesz, vagy kék, vagy lilás. Mit ronthatok el?
  • putyi
  • MasterMason
    Hamar eltelik az a 4 év mire maxban is megjelenik.
  • putyi
    Ez viszont jó lenne a max-be is!
  • ThomasGins
    A 12 megás op rendszer:) Ott azért még nem ártott DOS-t is tudni:)
  • nenad
    xxxD LOL!
  • putyi
    lassan én is váltok a 3.1-ről.
  • putyi
    azért!
  • Aldaryn
    MAX 8-al. Khm.
  • putyi
    te nem 2010-zel nyomod? :-)
  • Aldaryn
    Az SP1 fontos része az előbbi hozzászólásnak.
  • nenad
    2014 sp1 -el probálkozz!
  • Met
    Azt mondod hogy a 2014-es jobb mint a 2010-es?
    Nem annyira bugos, gyorsabb stb.
  • nenad
    őszintén szólva én kezdem maxot ismét megkedvelni... Nem fagy, kezd gyorsulni a nézetablak, a többi engem nagyon nem érdekel. 2-3 plugin max, utónuka csak legvégső esetben, tökéletes... A cinema 4d nek nincsen ilyen gyors nézetablaka mint a max 2014-nek szerintem...
  • putyi
    Most csalódást okoztál:-)
    Max-ellenes ligánk oszlopos tagját veszítettükel:-(
  • nenad
    egyebkent nincsen telepítve.. nem tudok segíteni, mostanaban csak maxozom...
  • nenad
    http://vimeo.com/47375928
    http://vimeo.com/66221389
    http://www.youtube.com/watch?v=p3XsZs5ZNqs
  • Aldaryn
    Aha, szóval akkor mégis a viewportban cseszik megjeleníteni. Úgy kicsit nehéz. A sima C4D-s kamerákra rakott kamera korrekciót sem jelzi ki viewportban?
  • putyi
    addig én is eljutottam és meg is találtam az állítás lehetőségét, ami működik is render alatt, viszont a képernyőre semmi visszajelzés nincs. magyarul tesztrenderek kellenek egy sima kamerakorrekció beállításához, s ez nekem egy kicsit meredek így 2013-ban.
  • nenad
    ? nem olvasom a vray cd4 re vonatkozo doksijat, soha nem használtam komolyabban vrayt cinema 4d alatt... Egyedül ami megfogott a diffuse és a color szétrakása volt...
  • csana74
    Nem nyomtam le... :( szóval nem a "mágnes" okozza én sem értem hogy miért történik..
  • tilbury
    "S" betűt nem nyomtad meg?
  • csana74
    Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem. Editable mesh-ben szeretném a CUT-al két polygont létrehozni, de valamiért hiába kattintok az él közepén, mégis a vonal végét jelöli ki..... :-( Ha valaki tudná a megoldást megköszönném.. eddig normálisan működött. Előre is köszi!
  • Aldaryn
    Manual szerint van benne, és a Cinema4D camera correction modifierjét is támogja.
  • nenad
    cinema 4d camera van korrekcio, c4dben vraycam korrekcio nem tudom...
    Comprende? XD
  • Aldaryn
    A kamera korrekció alatt nem azt értjük, hogy a képsíkot a vetítéshez képest elforgatjuk/eltoljuk?
  • nenad
    de van nem is akarmilyen, de ő másról beszélt... ő vray camera korrekcióról..
  • Aldaryn
    C4D-ben nincs ezek szerint viewportban kamerakorrekció? Szegények. :D
  • putyi
    a belsőépítész csapat szenved a c4d-vel, mert nem tud értelmes módon(tehát úgy, hogy lássa is) kamerakorrekciót föltenni.