3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem is ez jött le..
liner color mapping clamp output es a clam level 1,5-2,0 ig. szerintem így lehet gyors és relative zajmentes de kicsit gazagabb tónusú képeket renderelni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lehetséges, hogy linear workflow-val zajosabbak a glossy felületek, mint a korábbi exponential color mappinggal?

ez igen!

fasza! nekem a legutóbbi elbaszása volt a legfájdalmasabb.

és vajon mikor lesz végre kijavítva, hogy a user grid back-viewnál ne fejjel lefelé mutasson mindent? 😄

Aldaryn
Felzúgnak a kürtök, a 3d max feedback tényleg mûködni látszik. MAX 2014-ben vissza lehet majd kapcsolni a régi dialógus ablakokat a caddiek helyett, újra rekurzív lesz az isolate, és újra mûködni fog a "use asis center as snap start". Juhééé, kijavítoták, amit elbasztak.

per aspera ad astra

Sziasztok! Megint lenne két kérdésem.
Egyiket manuálisan megoldottam ugyan, de érdekelne van e valami elegánsabb módja.
Adott egy pálya több mint 1 millió poligonnal több mint 2000 objektum.
Az elsõ problémámat, az okozta hogy egyes objektumokban voltak különálló edge-ek és vertexek, a legtöbb esetben az edge pont ott ahol egy poligon egyik éle volt. Ezeket valahogy egyszerûen kilehet szûrni? Magyarán hogy töröljön mindent ami nem egy egész poligon.

A másik dolog ami meg akasztott most, hogy muszáj voltam részeket kitörölni a pályából, így mind a 2000 objektumot kijelöltem edit poly és töröltem ami nem kellet. A gond ott van hogy maradt rengeteg objektum amit egy az egyben sikerült kivágnom. Tehát sok objektum van amibe nincs se poligon, se edge se vertex, nincs benne semmi. A summary info alapján látom melyik objektumok, de 100 körül van a számuk, ezeket nem lehetne valahogy egyszerûen törölni?

Válaszaitokat köszönöm!

Aldaryn
Ühümmm, a gradelés teljesen különálló munkafolyamat. A renderbõl egy "tiszta" kontrollálható, és legfõképp konzisztens dolognak kell kijönnie, amit aztán utólag azzá gradelsz, amit csak akarsz.

per aspera ad astra

lehet, hogy az anyaggal kellne játszani, vagy a fû kaphat egy dirt-öt . a nem lwf-val az a baj, hogy nem tudsz egzakt grading-et csinálni. amolyan varázslás lesz belõle, amit egy-egy képnél lehet tartani, de anim, vagy film esetében bukó.

és külsõ rendereknél is ezt használjátok. én próbálgatom most egy ideje, de amennyire belsõ tereknél áldásosnak látszik, annyira kicseszik velem a külsõknél. csak egy példa: a 3d-s fûszálaknál elveszik a részletgazdag fény-árnyék játék, helyette valahogy zöldbe simul az egész.

mi azzal nyomjuk. úgy képzeld el, mint egy biztos alapot, amibõl bármit ki lehet hozni. ha van egy color map-elt képed, az nagyon leszûkíti, megnehezíti az utómunkában elvégezhetõ korrekciókat.

ott van az amit a kepen irnak alul..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Kontrakcio
hát, vagy dotnet v dx lehet a ludas....

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
hiába keresem az elérési utat ....

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
hali. tom hülye kérdés, de az hol találom... már egy ideje keresem, 😄

Talán a log-file ban ott a megoldás azt nézd meg.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Nekem van Autocadbol meg autodesk VIZbol.. Annyit tuti tudsz angolul ha a programmal elboldogulsz mint ami ehhez a vizsgához kell😊

Kontrakcio
bocs...

link

Kontrakcio
Sziasztok. szerintetek miért nem tudom telepiteni a progit?

Sziasztok! Valaki tett már le Autodesk Certified Professional Vizsgát 3ds max-ból? Ugyanis nem beszélek olyan jól angolul és azt írták az iskolák honlapján hogy a vizsga angol nyelvû...
félek, hogy nem érteném meg a feladatot vagy a kérdést! Mennyire bonyolult a nyelvezete?
Úgy értem alapfokú angol tudás is elegendõ hozzá?
Kissé kínos mert egész jól megy a max de ha nem tudok levizsgázni nincs sok értelme a tanfolyamnak egymagában...
Valaki járt valamilyen 3D tanfolyamra, a tapasztalatokra lenneék kiváncs...

dolgozik itt valaki linear workflow-val? én eddig nem használtam, és a neten olvasgatva megoszlanak róla a vélemények. itt van vele kapcsolatban valakinek munkatapasztalata? én csak próbálgattam eddig, de élesben még sohasem használtam.

kinyirtam a forumot bocs 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

baszas alljon az olajba mind meghalunk tole.., meg a szentol is.

szeresd az olajat! õ is szeret téged!

ez akkora dörgés lesz a tudomány szempontjából mint a kerék újrafeltalálása vagy mózes tenger szétválasztása .
Halálra fogjátok magtokat röhögni!!!
MUAHAHAHAHAHA!

KÖSSZ a drukkolást, ezuttal nem tudnak kitolni kamuval egy speciális már gyártott generátorhoz igazítottam a dolgot!

de ez ugye nem a nagy kéményekkel van összefüggésben? egyébként továbbra is szurkolok neked.

deja vu-m van😊

egy új fajta áramtermelési eljáráshoz....
Már minden ki volt számolva de át akartam tenni nyomás alapúba is mert az sokkal pontosabb.... (+/- 1000N)
Szélerõmûveket fogja kiváltani, kis trükk és egy kurva nagy pofon az energiaszektornak! LOL!

Aldaryn
én ehhez hülye vagyok. Ez milyen feladat megoldásávban is fog segíteni?

per aspera ad astra

saját pressure-torque solver 3maxban.. Meguntam a bénázást az állanoan fagyó és komplikált szarokkal..
a képen nyomás vektorok láthatóak (fehér), kék a torque karok, vörös pedig a forgtónyomatékot létrehozó valós erõk vektorai. Még drg force-t kell integrálni és meg is vagyok... Nem kell bénázni spéci meshekkel stb. Anyád! xD

Aldaryn
De, de persze. Ezt inkább arra mondtam, hogy amíg a VRay RT elég kezdetleges stádiumban van (lassan lehet tényleges renderelésr is használni) addig már ván kinnt olyan modern raytracer sok feature-rel, ami tökéletesen mûködik.Ettõl független elõbb utóbb a VRay RT is felnõ a feladathoz.

per aspera ad astra

jut eszembe. lehetne egy vicces kimutatást, grafikont készíteni a programokról, ami a hibás mûködést az erõforrásigényt az ár függvényében ábrázolja.

ja, csak akkor újra kell anyagozni a jelenetet. vagy nem?

Aldaryn
Használjatok Octane-t. Van displace ÉS multiscatter. Meg forest pack is.

per aspera ad astra

Az patent, bár akkor ez inkább valami MultiScatter bug lesz. Majd javítják. Nem igazán használom az RT-t, az 1 gigás kártyámmal amúgy se jutok vele messzire. Ha ilyen ütemben halad, majd Vray 3.0-ban megnézem újra az RT-t, addig ráér. 😄

sõt nem, hanem a cuda a ludas!

ha van benn multiscatter, akkor elbassza a displace-t. mármint a vray rt.

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_3_20_qpm982qous.jpg

Elég érdekes eredmény születt, egy sima sphere-re raktam checker map-et VrayDispMod-dal displacement map-nek.

Balra a CUDA, jobbra a CPU által leszámolt látható. Ne kifejezetten hasonlít egymásra a kettõ.
Vagy én vagyok hülye, ami simán elképzelhetõ, vagy itt valami még tényleg nem az igazi.

Na, mondjuk elég szar eredményt produkáltam a displacement-tel, de azért rakott rá valamit, furcsa ez.

Displacement van, csak a VrayDisplacement mod-ot kell használni, nem a materialba bekötni, és elvileg VrayProxy-k is mennek már, szóval nézd meg ezt mégegyszer.

Folyamatosan ígérik az RT fejlesztését, ígérnek mindent, lehozzák a csillagokat is.

Itt ugye megtekinthetõ, hogy jelenleg mit támogat:

http://www.spot3d.com/vray/help/rt100/supported_features.htm

Itt meg szinte minden mondatnak az a vége, hogy "Support for this will be added in an update."

http://www.spot3d.com/vray/help/rt100/unsupported_features.htm

Remek lenne, ha egyre több mindent támogatna, akár vegyesen is (CPU-val együtt számolva), mivel egy közép kategóriás kártyán is 3 fényévvel gyorsabb, mint - lényegében - akármilyen CPU.

Ráadásul a jelentõs sebesség különbség miatt (ha mûködne is minden) már tényleg érdemes lenne elgondolkozni egy 150-200 ezer forint körüli kártyán, mivel egy több processzoros gép megépítése még úgy is jóval több pénzt emésztene fel. Ha az ember aktívan dolgozik vele, akkor könnyedén visszatermelné a belefektetett HW árát.

Nem mintha éppen lenne felesleges 2 kilóm a dologra, de ha 5 óra helyett csak 1-et kell várni egy renderre és megvan minden feature, akkor akár még bankkölcsönbõl is. 😊

Ugyanakkor tényleg érdekes, bár ennek a technikai hátterét nem ismerem, hogy miért nem próbálják meg együtt számoltatni a CPU-val és a GPU-val egyszerre egy-egy képet. Bizonyára be tudna valahogy segíteni a GPU egy-egy számolásba a CPU-nak és még így is jelentõsen rövidülne a renderidõ.

A realtime render egyelõre még mindig csak álomnak számít, ráadásul ahogy telik az idõ, egyre magasabb felbontású lesz egy-egy sztenderd render. Manapság ugye 1920-ban számoltat le képet mindenki (most az egyéb kameramódokat ne vegyük, maradjunk a 16:9-nél), mivel ez a legelterjedtebb felbontás, de sokszor magasabb felbontású képet várnak el. (3-4000 körülit, attól függõen, milyen célra kell, pl. ha A4-es oldalt akarnak belõle nyomtatni megfelelõ minõségben)

Jó pár évet várni kell még arra, hogy ez a dolog megfelelõ sebességgel mûködjön (értem ez alatt, hogy komolyabb kép, (közel) realtime, ha tippelni kéne, akkor 10-et biztos. Azt már nem is említem, hogy brute force renderrel meg akár nyaralni is elutazhat az ember, mire elkészült 1-1 kép. (most természetesen úgy értve ezt, hogy 1 gép dolgozik, nem egy falu összes gépe összekötve számol)

Érdekes lenne úgy játszani a beállításokkal, shaderekkel, fényekkel, kamerával, hogy közben a másik monitoron azonnal látható a "végleges" eredménye a dolognak. Némileg megkönnyítené a munkát, de ha mást nem is, mindenképpen felgyorsítaná. Remélem, hogy nem aggastyán leszek, mire ez bekövetkezik, mert akkor legfeljebb csak a következõ életemben próbálgathatom ezt a dolgot. 😊

most nézegettem az rt-t. vagy én vagyok béna, vagy pedig még mindig több sebbõl vérzik. displace nincs, multiscatter nincs. hiszti, az van! "csempe a francba, az van!"

én azt vettem észre, de nem teszteltem különösebben, hogy mintha alapbeállítások mellett simább lenne a kép. ebbõl következhet a nagyobb renderidõ is. de aztán lehet, hogy csak pszihó az egész.

xref objektum

2,40.03 mar kint van.. talan elkurtak valamit.

http://vray.info/news/article.asp?ID=548

RT külön render engine, nem hinnném hogy az beszólna.

Fél füllel hallottam én is ilyesmit, de még várok pár megerõsítést. Azért remélem, hogy nem lassították le a srácok unalmas óráikban. 😊

Lehetséges, hogy a vray 2.40 lassabb egy c2q-n, mint a 2.30? Két jelenettel néztem meg, nagyjából 15% a lassulás sima renderben és ugyanannyi a gyorsulás RT-n CUDA-val (GTX460). Jó móka az RT, de ennyit talán nem ér, mármint annak akinek nincs hozzá vasa. 😊