3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudjátok, hogy lehet-e olyan maxbe hogy egy objecktumot (model, fényforrás, spline akármi) referenciaként használjon a max file? azaz hogy akár több max file-ba is behúzhassak egy objektumot és ha az eredetit megváltoztatom akkor változik a többi helyen is?
c:\Users\Username\Documents\3dsMax\autoback\
vagy ha állítottál be a projektednek könyvtárat, ami célszerû, akkor ott az alatt az autoback könyvtárban.
A Max-ben beállítható egyébként, hogy milyen gyakran mentsen automaikusan, továbbá, hogy hány ilyen automatikus mentés file "rotálódjon". (alapból azt hiszem, hogy ez a szám 3, tehát a harmadik mentés után az elsõt felülírja, az alap mentési idõintervallum ha jól emlékszem, akkor 15 perc)
Célszerû ezeket szermélyes ízlés, illetve a szükségleteknek megfelelõen átállítani. (pl. ha gyorsab dolgozol, úgy gondolod, hogy akár 2-3 perc alatt is "sok" változást eszközölsz a munkádon, akkor nyugodtan rakhatod 2-5 perces mentési intervallumra is, természetesen ennek megfelelõen növelni célszerû az automatikusan mentett file-ok számát is, mert 2 perces mentésnél nincs sok értelme a 3 file-nak, mert akkor összesen csak 6 percnyi mentésed van.
Ha jól emlékszem, akkor nekem valahol 2-5 perc közöttire van állítva, miven nagyon visszavonhatatlan hibát nem sûrûn követek el, viszont egy-egy ilyen elszállás alkalmával nem igazán szeretném, ha 5 percnél több munkám veszne el. A file-ok számát valahová 10-15 közé állítottam, nem emlékszem pontosan.
Minimálisan lassítja a munkamenetet a "folyamatos" mentegetéssel, illetve projekt-tõl függõen túlzottan elhízhat egy-egy autobak könyvtár. Én viszont személy szerint úgy vagyok vele, ha idegeskedéstõl ment meg, akkor csinálja csak. Amikor meg kész van egy-egy projekt, akkor pedig simán letörlöd az autobak könyvtárból azt a pár száz megát, vagy pár gigát.
Persze, ahogy azt írtam fentebb is, állítsa be mindenki úgy, ahogy az neki a legmegfelelõbb.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Itt lathattok egy logo animaciot:
http://videohive.net/item/spline-logo-2/2715986?WT.ac=search_thumb&WT.seg_1=search_thumb&WT.z_author=prasads
Engem a legvége érdekelne: hogyan tudnám szépen megcsinálni azt, amikor a szöveg teteje bevonódik egy réteggel? Probálom Boolean-nal meg ProBoolean-nal, de nem lesz szép a végeredmény, mert mintha össze-vissza ugrálna a felület.
Esetleg más technikával kell nekilátnom?
Köszönöm!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Ki korán kel, poligont lel.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
de most már csakazért is megnézem. mondjuk a jövõ héten:-)
Persze még nekem se áll kézre és sokkal hamarabb megoldok bármit maxon belül, de általában ha van kis idõm rá, akkor utánajárok hogy lehet ugyanazt modoban.
Amirõl te beszélsz az nekem is piszok fura volt (oscillate vagy mi a tököm a neve), de ki lehet kapcsolni minden viewportnál akár külön is, ráadásul a navigation hotkey-eket át lehet map-elni maxosra (bár akkor ahogy néztem felülír pár modo-s hotkey-t), szóval én inkább megtanultam azokat, nem vészes a különbség.
Én csak ajánlani tudom, renderelésben piszok gyors. Material editor ami elég fura még mindig, de ha megérted akkor az is király 😄
\"freedom is not a licence for chaos\"
öregek vagyunk😊
ott kezdõdik a fejfájás, hogy a 3d navigáció nagyon elbaszott benne, valahogy egész másképp volt a zoom pan meg orbit.
a másik ami nálam vállóok, ha nem tudok rajzolni egy normális pontos vonalláncot benne (akkor ez valahogy nem sikerült)
Large scene performance improvements by as much as 175x.
😄
animald a faloff mapot (mint mask) az objecten kedved szerint a ket material atmenetehez...
Érdeklõdnék hogy maxban van e arra valami módszer hogy egy ilyen képet rendeljünk?
http://img231.imageshack.us/img231/8834/suzy7oz.jpg
Nem képhez, hanem animációhoz lenne rá szükség( oldalra mozog a kamera és folyamatosan jelenne meg a wireframe háló helyett a texturázott model), ezért nem jó a ps-es megoldás.
Válaszaitokat elõre is köszönöm!
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
3d-s galéria, lehet sokan ismerik, az elsõ munka hihetetlen, és kb a többi is...
\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"
per aspera ad astra
dombon se maszkaljon hanem ucsorogjon szepen😄
per aspera ad astra
Pont ilyen volt a max pluginja.
\"So always look on the bright side of death\"
http://www.cgrecord.net/2013/03/3dsmax-2014-sneak-peek-video-populate.html
archicades modellektol nem kell felni mert tudhatod elore hogy csak at kell rajzolni az egeszet es akkor nincs gond😊
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra