3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
A container-eknek nézz utána.

\"So always look on the bright side of death\"

Magnum PI
Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy lehet-e olyan maxbe hogy egy objecktumot (model, fényforrás, spline akármi) referenciaként használjon a max file? azaz hogy akár több max file-ba is behúzhassak egy objektumot és ha az eredetit megváltoztatom akkor változik a többi helyen is?

atenza
Köszi megvan állítottam be mappát a projectnek, de azóta készült egy új mappa is, egy másik munka miatt és annak a projectnek az autobackup mappájába tette, ezért nem találtam 😊 Kössz a gyors válaszokat!

Vagy itt:

c:\Users\Username\Documents\3dsMax\autoback\

vagy ha állítottál be a projektednek könyvtárat, ami célszerû, akkor ott az alatt az autoback könyvtárban.

A Max-ben beállítható egyébként, hogy milyen gyakran mentsen automaikusan, továbbá, hogy hány ilyen automatikus mentés file "rotálódjon". (alapból azt hiszem, hogy ez a szám 3, tehát a harmadik mentés után az elsõt felülírja, az alap mentési idõintervallum ha jól emlékszem, akkor 15 perc)

Célszerû ezeket szermélyes ízlés, illetve a szükségleteknek megfelelõen átállítani. (pl. ha gyorsab dolgozol, úgy gondolod, hogy akár 2-3 perc alatt is "sok" változást eszközölsz a munkádon, akkor nyugodtan rakhatod 2-5 perces mentési intervallumra is, természetesen ennek megfelelõen növelni célszerû az automatikusan mentett file-ok számát is, mert 2 perces mentésnél nincs sok értelme a 3 file-nak, mert akkor összesen csak 6 percnyi mentésed van.

Ha jól emlékszem, akkor nekem valahol 2-5 perc közöttire van állítva, miven nagyon visszavonhatatlan hibát nem sûrûn követek el, viszont egy-egy ilyen elszállás alkalmával nem igazán szeretném, ha 5 percnél több munkám veszne el. A file-ok számát valahová 10-15 közé állítottam, nem emlékszem pontosan.

Minimálisan lassítja a munkamenetet a "folyamatos" mentegetéssel, illetve projekt-tõl függõen túlzottan elhízhat egy-egy autobak könyvtár. Én viszont személy szerint úgy vagyok vele, ha idegeskedéstõl ment meg, akkor csinálja csak. Amikor meg kész van egy-egy projekt, akkor pedig simán letörlöd az autobak könyvtárból azt a pár száz megát, vagy pár gigát.

Persze, ahogy azt írtam fentebb is, állítsa be mindenki úgy, ahogy az neki a legmegfelelõbb.

npeter
C:\users\....xyz....\3dsmax\autoback\*.max itt nincs????

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

atenza
Hibával leállt a max és amikor most indítanám el az elmentett file-t az írja ki h hibás és nem nyitja meg. Meg lehet valahogy még nyitni azt, vagy buktam? Szoktam menteni külön változatokat, hogy ha ilyen történne akkor ne legyen gond, de most kb 1 óra munka elveszett és elég ideges lettem erre a *****ra. Ráadásul most még autobackupot sem ajánlotta fel. Elvileg ment magától is bizonyos idõközönként nem? Azt a fájlt hol találom?

lehet, hogy buzi lassú volt:-)

Aldaryn
"Large scene performance improvements by as much as 175x."

Khm...

per aspera ad astra

pedig ez fõleg boolean-nal van animált operandusokkal. a betûk kontúrja pedig loft.

Sziasztok,

Itt lathattok egy logo animaciot:
http://videohive.net/item/spline-logo-2/2715986?WT.ac=search_thumb&WT.seg_1=search_thumb&WT.z_author=prasads

Engem a legvége érdekelne: hogyan tudnám szépen megcsinálni azt, amikor a szöveg teteje bevonódik egy réteggel? Probálom Boolean-nal meg ProBoolean-nal, de nem lesz szép a végeredmény, mert mintha össze-vissza ugrálna a felület.
Esetleg más technikával kell nekilátnom?
Köszönöm!

jajaja...kovetkezo lepes az lesz hogy vesovel kalapaccsal kifaragom marvanybol a nagy teapotot!😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Nem akarok fröcsögni, de egy több mint 200e Ft-ba kerülõ NVIDIA Quadro 4000-es professzionális grafikus kártyára miért CSAK egy év garancia van????? Mert ha egy ilyen megnyekken, akkor aligha fog a javítható kategóriába tartozni. 😞

Ki korán kel, poligont lel.

a sógyurma már bemelegítés volt?

haha....en akkor akarok elkezdeni zbrushozni....

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

én mindig csak letöltöm az aktuális legfrissebbet, de sosincs idõ a tényleges kipróbálásra.
de most már csakazért is megnézem. mondjuk a jövõ héten:-)

én 601-el ismerkedek egy ideje és eléggé bejön 😊
Persze még nekem se áll kézre és sokkal hamarabb megoldok bármit maxon belül, de általában ha van kis idõm rá, akkor utánajárok hogy lehet ugyanazt modoban.
Amirõl te beszélsz az nekem is piszok fura volt (oscillate vagy mi a tököm a neve), de ki lehet kapcsolni minden viewportnál akár külön is, ráadásul a navigation hotkey-eket át lehet map-elni maxosra (bár akkor ahogy néztem felülír pár modo-s hotkey-t), szóval én inkább megtanultam azokat, nem vészes a különbség.

Én csak ajánlani tudom, renderelésben piszok gyors. Material editor ami elég fura még mindig, de ha megérted akkor az is király 😄

\"freedom is not a licence for chaos\"

+1
öregek vagyunk😊

Megpróbálom, köszönöm!

már az 501-es verziónál elhatároztam, hogy megtanulom, de olyan szinten nem áll kézre, hogy egy óra bosszankodás után uninstall lett a vége.
ott kezdõdik a fejfájás, hogy a 3d navigáció nagyon elbaszott benne, valahogy egész másképp volt a zoom pan meg orbit.
a másik ami nálam vállóok, ha nem tudok rajzolni egy normális pontos vonalláncot benne (akkor ez valahogy nem sikerült)

ez jól hangzik:
Large scene performance improvements by as much as 175x.
😄

azért a luxology, izé the foundry sem tétélenkedik:

modo701

van lehetoseg.
animald a faloff mapot (mint mask) az objecten kedved szerint a ket material atmenetehez...

Hello!
Érdeklõdnék hogy maxban van e arra valami módszer hogy egy ilyen képet rendeljünk?
http://img231.imageshack.us/img231/8834/suzy7oz.jpg

Nem képhez, hanem animációhoz lenne rá szükség( oldalra mozog a kamera és folyamatosan jelenne meg a wireframe háló helyett a texturázott model), ezért nem jó a ps-es megoldás.

Válaszaitokat elõre is köszönöm!

Nagyon ötletes! Munkdjuk javított volna a hûtés hatékonyságán, ha a processzorhûtõt 90 fokkal elfordítva teszi fel az alaplapra.

mindig csodáltam az ilyen embereket:
ikea renderfarm
nincs valakinek egy állványos fúrója?

Használd a RenderMask scriptet. tökéletes arra amire neked kell.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Üdv, azt szeretném tudni, hogy van-e rá mód, hogy bizonyos tárgyakat maszkal eggyüt mentsek ki maxból, hogy psben ne kelljen körbejelölgessen... Eddig a Cebas psd managert használtam de eléggé instabil, sokszor kifekszik, és gondoltam lehetne 1xübben.

3d-s galéria, lehet sokan ismerik, az elsõ munka hihetetlen, és kb a többi is...

\"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni.\"

Aldaryn
Az, hogy nem tud automatikusan felületet követni egy kicsit behatárolja a könnyû kezelhetõségét... hehe 😄 Elég egyértelmûen látványtervekhez készült gyors megoldás, oda pont jó.

per aspera ad astra

ThomasGins
Az majd másik ficsör lesz a 2015-ben😊

padkan ne maszkaljon le fel a kis ember mert eluti a villamos...
dombon se maszkaljon hanem ucsorogjon szepen😄

kivételesen van saját fejlesztésük is e téren. golaem néven fut. ettõl függetlenül persze lehet, hogy az anima van bedrótozva. ebben a fejlesztésben nekem csak az nem tetszik, hogy az útvonalat a járófelülethez kell igazítani. Elég macerás egy dimbes dombos felületen, vagy csak az egyszerû padka esetében is.

ThomasGins
<#zavart1>

Igazából hasznukra fordíthatnák a dolgot: lehetne egy workflow kapcsoló, hogy modelling vagy drafting, és akkor mondhatnák hogy új feature van benne. Csak menjen a progi újraindítása nélkül is.

Aldaryn
Hehe... Nem, az Audodesknek nem szokása, hogy így fejlessze a termékeit, különösen a MAX-ot nem.

per aspera ad astra

lassan úgy érzem, hogy úgy kell tudni használni a maxot, mint egy kubikus. úgy ahogy a lapát meg az ásó sem ugyanarra való, a nitrous és az opengl is külön eszközök. elõbbi 3d modellezéshez, utóbbi nagy spline-ok kezeléséhez jó. nem hibáztatom a 3dsmaxot, elvégre is a való életben sem elvárható, hogy a lapáttal tudjak gödröt ásni rendesen... 😄

ThomasGins
Nem ezt vásárolták fel?
Pont ilyen volt a max pluginja.

ha a vertexek mesélni tudnának....!

atyauristen mit kaptal?😄
archicades modellektol nem kell felni mert tudhatod elore hogy csak at kell rajzolni az egeszet es akkor nincs gond😊

eddig azt hittem, hogy az archicad-es modellektõl kell félni, de már tudom, hogy az igazán félelmetes az, ha egy ac-es max-ezni kezd.

Aldaryn-tól vettem át a hasonlítást. Tény, hogy összetettebb.

lehet, hogy nem a fotosoppal kellene hasonlítgatni. azért egy picit összetettebb.

Fasza! Na és a maxban a reflectionnél melyik görbét kell beállítani? piros, zöld vagy kék? gondolom a zöldet, nem?

Nálam is SSD a rendszermeghajtó, a 3dsmax is egész gyorsan indul. Persze nem egy photoshop, de azért gyorsabb, mint vinyóval. Egyik ismerõsömnek volt gondja még ssd-n a lassú max indulással, egy alaplapi firmware frissítés megoldotta a problémát.

Aldaryn
De tény, hogy lassan, de fordulni látszik a MAX 8 után elkezdett idétlen fejlesztési stratégia.

per aspera ad astra

Aldaryn
Gondolom van egy mennyiségû mérges ser, amit már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Azért ezzel a user feedback rendszerrel erõsen betettek saját maguknak, mert jött pár nagyon legitim megjegyzés a userek részérõl, ami pillanatok alatt több száz szavazatot kapott, és a fejlesztõk csak hebegni habogni tudtak, hogy miért is van úgy, ahogy, és miért is jó az, ahogyan van. 😄

per aspera ad astra

a másik kalap szar. bocs, de szerintem ugyanolyan lassan nyílik.

Azért régen egy új verziót mindig azzal kezdtek bevezetni, hogy gyorsabb lett a képernyõkezelés, kisebb fájlméretet használ, optimalizálták a tököm tufja mit és csak ezek után jöttek az új fícsörök. Aztán jött az új divat, hogy a marketing határozza meg a fejlesztési stratégiát (kb a max8 óta) és azóta megy a szopás, azzal hogy bedrótoznak mindig valami újat a régivel viszont ben foglalkoznak. Ez a módszer úgy tûnik, most kicsit alábbhagyott. Mintha a 2011-12 óta nagyobb hangsúlyt fektetnének a mûködésre, aminek én spec. örülök, mert annyira nincs szükségem arra, hogy újab plug-in-t drótozzanak be, sokkal inkább arra, hogy mûködjön tisztességesen a program. Az pedig, hogy ezt újabb verziószám alatt teszik leginkább az eddigi szerzõdéseknek köszönhetõ, ugyanis a sima javításért nem nagyon kérhetnének pézet.

ThomasGins
öööö Maya?<#zavart1>

Aldaryn
Amióta SSD-n van a rendszer, gyakorlatilag majd minden napi szinten használt program megtáltosodott, és másodpercek alatt elindul. Photoshop gyorsabban betölt, minthogy észrevenném. Minden program töltõdési ideje a töredékére csökkent, egyet látványosan kivéve. Na, vajon melyik az?

per aspera ad astra