63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Fisch
    én ez alapján... MUHHHAHHHAHHHAAAAAA

• Dichter
    Én ez után tanultam a VRay alapokat.
  • Boba
    jocco, ne haragudj amiert ezt mondom de ha tenyleg csak par napja ismerkedsz a programmal akkor talan meg hanyagolni kellene a Vray-t, meg amugy a renderelest mindenestul. Eloszor az alapok, es utana lehet szepen epitkezni tovabb.

Pl a 3dtotal.com -on remek tutorialok vannak az egeszen kezdotol a "huha, ez mar nekem nemmegy..." szintig.:)
  • zenoka
    Latod mondtam en hogy nem vagom:)
    Viszont ha a konyhaba laksz akkor mindig ott a HUTO s a SOR:)
  • Free
    sztem inkább a vraysky envirbe és megvilágításnak Vraysun. Abszolút jól bevált csak a vraysun nak a multiplijét ( nem biztos hogy ez de valamelyik szart ami defaultban 1.0) le kell venni 0.02 vagy 0.025 re és isteni jó képeket generál aránylag rövid idő alatt.

De a profik majd kijavítanak :d

amúgy a projeckt most pihen kicsit mert a laksáfelújítás már előrébb való :c)) Végre haza költöztem a konyhában lakomm most és a szobákat csiszolom glettelem meg vezetékezem :c)))
  • zenoka
    beteszel egy sima vraylight-ot s atalitod a tipusat dome-re kb ugy mukodik utana mint a "skylightos" megoldas. de a finomhangolasahoz ma' hulye vagyok:)
  • vafeN
    Amugy nekem még annyi a bajom studio max-al, hogy amikor a Character Studio-t csinálnám és csinálnék az emberkének csontot akkor amivel kéne csinálni az nincs ott. Vmi más van helyette^^. Ezt nem lehet megváltoztatni véletlen? vagy szedjek le 1 újabb verziót?
  • vafeN
    Én maradok az oldalnál: www.studiomax.hu meg www.pixel2life.com én is innen tanultam meg a studio max-ot.
  • jocco
    Sziasztok!

Én még csak pár napja ismerkedek a 3ds max-al, s az főleg az online tutorialokkal fejlesztgtem tudásom.
    Eddig csak a max alap renderekkel játszadoztam, de sikerült "szerttennem" egy vray-re, ami persze bonyolitott kicsit a helyzeten de, viszont sokkal szebbek lettek a renderek, legalábbis amiket a segédletekkel összehoztam.

A problémám most viszont az lenne, hogy, hogy lehet vray alatt a skylight-ot vagy ahoz hasonló hatást létrehozni, mert vmiért hiába teszem be skylight-ot a vray render nem vet árnyékot a testek körül. Tudnátok ebben segiteni? (bocs ha nagyon láma a kérdés, de tudásom jelenleg csak, az elkészitétt segédletek s az azokban megvalósitott dolgokban merül ki).

Az is jó lenne ha esetleg tudnátok ajánlani vmi oldalt ahol hasznos tutorialok, leirások vannak(estleg magyarul, bár az angollal is elboldogulok ugyahogy), vagy ha nem nagy kérés tudnátok vmi beállitási módot ajánlani, leirni a vrayhez(egy gyors kevésbé részletes, meg vmi jó minőségű de még elfogadható idő:erdmény arámyos megoldást).
    Előre is köszönöm.
  • Boba
    A scriptek ertelme... 42!!!
  • MrGeE #30738
  • Aldaryn
    A létezésük célja, mint minden scripté, egyetlen csupán, hogy futásukkal szolgálják alkotójuk akaratát!
  • vafeN
    Vki meg tudja mondani hogy studio max-ba a scriptek mire jok?
  • Lazarus
    thx
  • Aldaryn
    Utils/More/Polygon counter
  • Lazarus
    Hali! Azt hogy nézem meg hogy hány poly van a jelenetben?
  • zenoka
    hehe ebbol semmit se ertettem:D
    hogy all a legutolso projected?:)
  • Aldaryn
    Lehet az autodesk azt mondta, fiúk, nincs több pénz... :D
  • Aldaryn
    Sosem értettem, hogy mi a ráknak kell bezárni egy webhelyet, ha fejlesztik. Ez nem olyan dolog, mint egy épület felújítása, itt lehet mindenről egy másolatot készyíteni, a fejlesztést meg eldugni egy aldomain mögé.

Teszem azt, mi mindig pl. www2.valami.hu jellegű domainek mögött fejlesztünk, próbálgatunmk, és addig a main site megy rendesen, SQL DB-ket tükrözzük egy irányba, stb, stb, stb...
  • Free
    alapvetően szerver sincsen bent.- sőőt a dns szerver is gondolom ugyan az volt mert semmilyen dns adatot nem lehet megtudni a szerverről. nincs gép az ip n.. nagyvonalakban vagy megszünt a szerverhosting vagy csak jobb erősebb vasat tesznek be.
    Bár azt nem értem miért nem csinálták meg úgy , hogy az új szervert beélesítik és csak a hdd ket vagy azok tartalmát kelett volna átpakolni és akkor max 2 3 óra a kimaradás nem 2 3 hét :d
  • zenoka
    aaaa szerintem siman csak szetkaptak a szervert hogy a legsikeresebb palyazati anyagot megvalositsak...egyebkent telleg ketlem hogy butykolik s fejlesztik esetleg az oldalt...
  • nenad
    nem fizettek adot :D
    egyebkent sztem csak szimplan dolgoznak rajta, mondjuk azt furcsallom hogy nem tesznek ki egy feliratot.
    De egyebkent az is lehet hogy a meleg miatt ledoglott a szerver, vagy akarmi.
    passz.
  • zenoka
    Aze' feletebb furcsa hogy pont a contest utan doglik meg a d21..gyartsunk elmeleteket:D
  • Aldaryn
    :)
  • nenad
    49.75s demot talaltam 1.5a neven.
    ugyanazok vannak benne ami vray for rhino 1.0 ban, plusz a transluciencynel van valasztasi lehetoseg, Hard - Wax model , Soft - Water model
    van show samples for AA
    nehany helyen kiirja hogy amit eppen valtoztatsz az mit is jelent, pl imap modoknal. Nehany menu at lett szervezve.
  • nenad
    nem kapkodjak el az biztos.
  • zenoka
    nem megy...lehet hogy most csinaljak azokat a hatalmas ujitasokat amiket igertek:D:D:D
  • Free
    naggyon állat lett köszönöm :d
  • nenad
    jol nez ki.
    nektek bejon a d21 oldala?
    mar 1-2 oraja nem megy.
  • oryon
    Free-nek és akit érdekel: itt van pár low-poly wire kép a kocsiról:

Porsche 911 Carrera 4S - Wire 1
    Porsche 911 Carrera 4S - Wire 2
    Porsche 911 Carrera 4S - Wire 3
  • nenad
    ha nem megy az angol csak akkor erdemes ezekkel foglalkozni.
    ha megy akkor a maxhoz adott tutorialok, + neten, + maxhelp tokeletesen eleg.
  • teckdeck
    Hy all!

Szeretném megkérdezni a véleményeteket a 3Ds Max 7 Biblia című könyvről.
    Szerintetek jó könyv?
  • nenad
    megnezem vmikor, egyebkent azzal a verzioval amit lattam nagyon ki voltam bekulve, bar az par honapja mar volt.
  • GixEr
    Udv mindenkinek!
    Ujbol erdemes megsasolni ezt a renderert van benne nehany uj feature:
    Kerkythea
    * Easy and fast rendering - Optimized ray tracing kernel.
    * Easy and consistent XML configuration for a scene.
    * Standalone application, navigation and scene setup with integrated OpenGL viewer (GUI based on Fox toolkit).
    * Material library - Reusing your saved materials.
    * Material editor - Materials supported (Phong, Ward, Lafortune, Dielectric, Thin Glass, Layered).
    * Bump Mapping, Clip Mapping, Edge Outlining.
    * Support for many image formats (based on FreeImage library).
    * HDRI support - image based rendering.
    * Real depth of field (using stratified ray tracing).
    * Camera projection models: planar, cylindrical, spherical.
    * Importing 3DS and OBJ files.
    * Available exporters from Blender and 3dsMax.
    * Basic/Iterative antialiasing based on brightness difference.
    * Texture filtering (based on ray differentials).
    * GI support based on various methods (Path Tracing, Photon Maps/Mesh Maps + Irradiance Caching, Diffuse Interreflection).
    * Light sources (Point, Spot) + Self-Luminant area lights.
    * Soft/Area shadows.
    * Caustics (based on Photon Maps or quick heuristics).
    * Basic Chromatic Dispersion.

Nenad kivancsi lennek a velemenyedre :)
    (Az ujabb BETA verzio: Kerkythea 1.3.03 )
  • Aldaryn
    Naszóval, esetleg fele ekorában is feltölthetted volna. Elsőre azt hittem, hogy VP kép, és valami support kell, de látom, render.

Elsőnek nem rossz, sőt... de van még hova bandukolni. Keep the spirit!
  • 4D
    A feeling ott van már most, a többiek meg már elmondták amin (pl textúra) változtatni kéne.
  • nenad
    nincs csak composite map.
  • Aldaryn
    Ez a baj ezzel az egész 1.5 hypeal, a userek társították a megváltóval az 1.5-ös verziószámot, holott, már az 1.45 /46 os időszakban olyan beták voltak kinn, amikben bőven több dolog volt, mint amit anno az 1.5 (húúúderégvolt... jesszus... :D) bejelentésekor ígértek.
    Sokaknak, akik már egy ideje 1.49.xxxxxxx et tolnak, szerintem nem lesz benne sok meglepi. VrayBlend shader van már? :) Itt nem tudom meglesni, nekem példul ez kellene, mert blend, shellack, és egyéb maxos megoldások cseppet agyonverik a rendert...
  • nenad
    sztem a irradiance map pontositas ha nem egy uj funkcio akkor mar benne, van, ha emlekszel a masik topikban mutattam egy kepet hogy az imap milyen hihetetlen elesen eltarolta a fenyeket. Lehet hogy erre gondoltak, de lehet egy uj funkcio, mindenesetre remelem lesz meglepetes is..
  • Aldaryn
    Modellezz le egy kic, kritikus darabot, renderelj belőle depth mapot, és kész lesz a displace mapod.