63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    köszi a linket! Ahogy nézem ők is részecskéket raktak be kis Mblurral. Lehet én is ezt teszem.
  • Ronin666
    Egy belső térnél első körben fogsz egy alaprajzot, amit a megfelelő méretben kiterítesz a földre (egy testre ráhúzod textúraként). Erre az alaprajzra tudsz már dolgozni rendesen. A falak mentén spile-t húzol, amit extrudálsz, majd szerkezthető polyvá alakítod. A polyhálót invertálod (tehát hogy befelé nézzen). Jöhetnek az ablakok, ill. az egyéb belsőépítészeti elemek. Köv lépésnek ezt textúrázhatod is. A bútorokat külön jelenetekben megcsinálok és kirenderreled, hogy megfelelnek-e (textúrával, mindennel). Ha ok. minden, akkor beteszed a jelenetedbe és bevilágítod azt. Ez egy módja egy belsőtér elkészítésének, de sokféle más út is létezik.
  • 4D
    Ahogy Gixer mondja, alapban úgy.
    Ez mindig munkafüggő, de ha egy összetetteb jeleneted van, vagy belsőd, azon túl, hogy a jelenetben szereplő tárgyakat az előtervek alapján lemodellezed, betextúrázod, ez egy dolog, és egy másik, amikor a jelenetet összerakod.
    Ezt én mindig azzal kezdem, hogy egyszerű objektumokból egyszerűen pl.kockákból, megcsinálom a kívánt jelenet egy perspektíva tesztjét, kvázi a kockák helyettesítik a kész tárgyakat, ez a jelenet vázlata.
    Aztán már csak be kell helyettesíteni a vázlatba a lemodellezett tárgyakat, és jöhet a befényelés.
    Nálam ilyesmi szokott lenni a sorrend, ez tűnk nekem effektívnek.

• Ronin666
    Ez nem rossz ötlet. Viszont hogyan lehet egy mozgó animációnál egy részt külön renderrelni? Vagy úgy érted, hogy akkor kapcsoljam be csak a blurt, amikor épp látszik a csobogó víz?
  • GixEr
    nem vizkopo, de erdekes megoldas, alapnak jo.
    tut
  • GixEr
    Egy alapos elotervbol, skiccekbol. Sokkal gyorsabb a munka ugy.
  • vafeN
    Vazzeg beszarok ezektől a munkáktól. Nagyon jók. Csak egyet áruljatok már el. Hogy ha 1 olyat csinálunk mint mondjuk Ronin műve, azt hol érdemes elkezdeni meg mikből érdemes felépíteni?
  • Aldaryn
    Akkor meg particle + motion blur... sokkal szebb lesz. Azta kis részt a blurrel külön rendereled, és akkor az idő sem vészes.
  • Ronin666
    Ebben igazad van. Bár a megrendelő választotta ki, de lehet jobb lenne egy denevér.
  • Dichter
    Ez nem ilyen erdélyi Drakula vár akar lenni? Csak mert akkor szerintem jobban illene a képbe egy denevérformájú vízköpő szobor.
  • Ronin666
    Van a falon egy oroszlánfej, amiből víz jönne ki, csak most alig látszik. Ahhoz kéne.
  • Aldaryn
    Jaaa... eredetileg nem valami falból kijövő vízeséses szerűségességességre kellett volna a relflow? Mert ha csak hullámzás kell, akkor ott van a reactor. 1 perc setup, 5 perc simulation, és voilá, ilyen jelenetbe tökéletes. Nem a fürdőző ellenállásvizsgálatára kell neked.
  • Ronin666
    Valóban föld alatti helység lesz, az üvegablak pedig térelválasztó, nem pedig a szabadba "nyílik".

Na akkor még alakítok rajta.
  • Ronin666
    Ez jó ötlet, szerintem megcsinálom!

A RealFlow arra kéne, hogy a megrendelőm már animációt is kért és ahhoz jól jött volna. Végülis ha az import/export részét megoldanám, akkor nem lenne nagy munka beletenni azt sem.
  • 4D
    Waow! Készül a Mortyr3 vagy mi?
    Namert inkább vmi technomágus villamos árammal ellátott chamber-je ugrott be róla, ahhoz OK. (de nem a Vlad Tepes féle setting).
    Vagy a létező helyiség néz így ki? (ha nem, van elég ilyen film/gamma ihlet-mintának)
    Amit már mások mondtak, azon túl én ezt legalább a fali gyertyák fényének kidolgozásával (is) kompenzálnám. Az 1 omni pausál/ gyertya, szerintem nem a legjobb/túl egyformák is, és túl fehérek is.
    Az üvegablak tetszik, bár az egésznek földalatti érzete van, ergo fura megoldás
    egy pincében lévő helyiség esetében.
    De kétség kívül alakul!
  • ThomasGins
    :P

Ronin jól alakul,reallel én se hiszem h tökölnék.A középső sötét téglasorba egy szellem leledzik?:)
  • GixEr
    A padlo szele furcsa, szinte minden esetben lezarjak valamivel pld.: egy granit vagy marvany szegellyel.
  • GixEr
    Szerintem is felesleges a realflow, hacsak nem valami nagyon csapkodos mozgalmas tortrnik a medenceben.
    Kivancsi lennek Aldaryn reszecskerendszeres vizfeluletere :).
  • Aldaryn
    Vááá, mi a pitlinek ide realflow?? Particle rendszer, és még ha kicsit suta is lesz, nem fog lelógni a képről, mert tele van kicsit talán zavaróan éles részletekkel. (Nomeg, furán UVzett téglafallal. :P)
  • Aldaryn
    Te, csernobil nem román területen van...
  • Ronin666
    Itt egy Vip a medencés képről. Már alakulgat, bár még a RealFlowot nem sikerült megcsinálni. Szóljatok, hogy mit kéne még rajta változtatni.

• ThomasGins
    Kis NFR mert már elszoktatok tőle:)
  • ThomasGins
    Amugy dögmeleg volt ott is (nappal:),a 2000km-ből csak pár óra volt a havasokban:(
    Hát az áfonyapálinka fincsis az biztos,de ahhoz jó megyében kell lenni,de én elélveztem a max 400ft-os 2lityis söröktől is:)
  • Aldaryn
    Rendereltél havat? :) Welcome back! Románia, románia... ott jófajta égetett szeszek vannak, nemde? :)
  • ThomasGins
    Re,megtértem Romániábol.
    Hógolyóztam a fogarasi-havasokban :P
    Holnap tolok majd fel pár képet ha érdekel valakit...

Látom azért nem unatkoztatok:)
  • Aldaryn
    De ez full geometria, nem? :)
  • Aldaryn
    Thx... bár, ezt is elcsesztem, mert ahogy olvasom (meg logikus is... ) a sodrony kisebb szálait alkotó drótokat pont ellenkeő irányba tekerik, mint aztán a szálakat sodronnyá össze.
  • Free
    Hehe jó ötlet lehet én is befejezem a minden ami szőrös projeckt re készített kötelemet valami hasonló módon :c)
  • oryon
    Wow, ránéztem és értetlenkedtem. Én anno egyetlen görbére (vastagságot adva persze) húztam rá egy sodort érpár dispet (build by szala) és számolta szegény vray elég sokáig és nem is lett hibátlan... erre ránézve meg mondom "naneee"... fel se tünt, hogy párat megsodortál és bump. Jó ötlet.
  • nenad
    ez mar pofasabb mit ne mondjak..
  • Aldaryn
    Nem kasa, hanem scanline!
  • youth #30837
    Hinnya, no! Ez kasa.
  • Aldaryn
    Az is lesz. Egy kcisit átdoglozom a kellékeket, mert mindenről találtam méretezett rajzokat a csiptetőktől kezdve a kötélfelépítésen át, stb stb stb... :D

A kötél most meglepően könnyű legyártani. Kicsit mondjuk polypazarló. (Még úgy is, hogy a kis huzalok nem geometria, hanem bump itt.)
  • Lazarus
    max8-ban hogy lehet ilyen pici csontokat létrehozni?

http://world3d.hu/leckek/max/csontok/bone.zip

És az IK-t hol lehet ki-be kapcsolgatni 8as alatt?

ASE formátumban akarok egy animált objektumot kiexportálni, de a szokásos módszerekkel nem működik. Viszont ezt a példafilet rendesen kiexportálja.
  • nenad
    kar is erte, az atomok fontosak am! :)
  • 4D
    Nekem bejön a koncepció, főleg a közeli!
    Igaz a fém atomok valóban nem láthatóak...
  • 4D
    Grats, szép darab!
  • Culram #30831
    És általában a szálak is még szálakból állnak. :D
  • nenad
    ha mar itt tartunk egy hatarozottabb, chamfer sem lenne rossz..
    tul eles a cucc. :D
  • Aldaryn
    Roget that. :) Meg azóta voltam olyan elmés, és megnéztem, hogy egy 8mm-es huzalt nem 5, hanem legalább kilenc szálból fonnak. De attól a koncepció még marad. :)