3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
A mostaniak a Vue, bryce és a többiek sajnos objektumlerakásból készíti a képet akár a 3dsmax, amivel esetenként 30-40 perc is lehet egy nagyon szép kép. Nekem nem kell nagyon közeli, mert fentrõl egy repülõgép szemszögépõl látható, amint a tájra kinéz a manus. A terragenben meg nem láttam fákat. Ha valamelyik mégis így generálna, akkor tájékoztassatok ha lehet.
elõre is köszi
per aspera ad astra
Nemtudom hogy ezek a megoldások hogy néznek ki animációban (maga a 3Ds jelleg)... fogok vele gyökölni egyszer....
per aspera ad astra
Az afternburn-nel nincs semmi baj.. nagyon jó dolgokat lehet vele összehozni animban is csak ha közel van vagy belemésdz.. hát akkor lassú......
Persze lehetne arról a géprõl is indítani a rendert, de most csak úgy hirtelen kellett volna egy-két nagy kép gyorsan, aztán nem akartam variálni. Most így csak két gép számol. Csak idegesít, hogy nem t'om megoldani, mind minden esetben ha számítógéprõl van szó. 😄
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Annyi kérdésem lenne, hogy ezeket a felhõket nem lehet exportálni .3ds-be, mert sajnos én nem tudtam (gondolom azért mert csak effekt), esetleg valahogy megoldani? Sajnos a "sima" módszer nem valami nyerõ.
Animba már van.... csak átsuhanós anim.. (nem akartam hogy 3 percnél lassab legyen egy kép és ez a minõség rovására megy..sajnos... animba nem is tûnik fel annyira... de jogos az észrevétel)
\"So always look on the bright side of death\"
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
nem tudom, hogy melyik részre gondoltál, de a Vray/ Caustics-ban van egy photon map, azt hiába állítom nem lesz világosabb, lehet, hogy máshol is van photon map ? habár láttam régebben egy vray tutorban, amikor létrehoztak egy pöttyös képet, aztán gondolom ebbõl dolgozott a vray a továbbiakban, de nem tudtam rájönni pontosan miként lehet vele dolgozni
ha errõl bõvebbet írnál az megköszi
az egyetlen ami szóba jöhet az a VrayLight fényforrás és némi omi derítés, de nem tudom honnan, mert legalább 20 helyrõl kellene a gömb belsõ része felületéne elosztva. Ez még jobban elmegy, mint a jelenetben a tükrözõdéseket számolgatni. Lerendereltem 7-8000 fram-et közel 4-5 hónap alatt, aztán rájöttem, hogy ezek a jelenlegi megvilágítások nem jók a szájüreg miatt. Persze tesztképeket is készítettem és minden jelenetben rakosgattam olyakor a lámpát, amikor kissé odébb történt a cselekmény, mert ugyen a világosítás az nem az egész ház belsõre történik, hanem csak ott, ahol a filmre kerülõ részek vannak, pont a gyorsabb render miatt
ha 1-es ior értéket írsz, nem számol refraction-t.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Kösz a helpet, de nekem a függöny megvan, csak abban kéne segítség, hogy milyen Materialt rakjak rá. Valahol láttam, hogy vraymtl, és a refracthoz egy falloff map van berakva, de nekem ez úgy nézett ki, mint az üveg
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
na mentem dolgozni mert sz@rni sincs idõm 😞((
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
irradiance map és photon map-al szórakozva jött ki ez a kép és bele látsz a lukba is. jah meg van egy direkt light ami a napfényt modellezi

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
régebben egy fiat kisautó plane-bõl való kialakítását készítettem el
mielõtt elkezdtem, gondoltam, hogy soha nem készítem el, aztán amikor végighaladtam rajta, akkor rájöttem, hogy nem rögtön kell elkészíteni, hanem úgy ahogy a gyárban, ahogy te is, apránként minden részt kidolgozva
pl. a http://www.3dtotal.com/ -ban a free stuff/ Modelling & Rigging/-ben majdnem legalul van az oktatója
érdemes olykor egy sétát tenni az utcán nyitott szemmel és bármilyen tárgyra nézel próbáld elképzelni, hogyan kezdenél neki ha maxban kellen elkészítened
egy idõ után meg már azt is így fogod nézni, amikor ebédelsz és a kanalat a kezedbe fogod, aztán rájössz, hogy 3-4 segmens összekötésébõl más kész is lenne, persze leplezd, ha rákérdeznek, hogy mit bámulod annyit azta a kanalat, "azt hittem légy szállt a levesembe" mondván
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

sokszor bárki munkájából és szövegébõl tanulhatok
ha ti nem lennétek , akkor olykor nem haladnék gyorsabban
persze az lenne a legérdekesebb, ha jönnék 2-3 naponta, hogy bocsesz, de ezt meg azt nem tudom, mert sürgõs munkát bízott rám a fõnök, oszt leharapja a fejem, ha nem végzek vele, oszt pistikém meg amikor itt segítenek, nyilván õ nem tud valami sokat, de ti mégis maximálisan segítetek, felnyalábolja a munkájáért kapott gyorsszolgálati 50-60e-ecskét, hopp miket mondok má
Látom má mindenki húzza a lóbõrt.
#style_sysmenu,#style_titlebar,#style_toolwindow, #style_minimizebox
ami után a dialogablakod tetején láthatóvá válnak a rendszerklikk, maximize, minimize és a többi
ez a sorod
ha klikk az X-re, akkor ide lép az 'ablakbezárás'-ra, ahol a '(DestroyDialog memóriakijelzés)' bezárja az ablakot
szerintem ezt is viccnek szántad, de úgy kell nekem
melyik verzó maxot használod?
ez amúgy olyan utasítás, ami még max 4.2 alatt is menne
van ugye a kakas teáskancsó, azt fények világítják meg
ahhoz, hogy végeleges fénybeállításod legyen jó pár fénytesztet kell végezned és renderelned, akár képrészeket is
a render a kancsó helyett egy gömbbel célszerû, mert gyorsabb, amin bemélyedések vannak a belsõ árnyékok elõfordulása miatt
a 3 lámpád, vagy több, de ennél talán 1 vagy 2, be kell állítgatnod, tehát állandóan kijelöl blép, színállít vagy multi., ha pedig van egy scripted, ahol lehívja 1 gombnyomásra a lámpáidat és annak a színét, a multi értékét és a be/ ki-t, akkor a táblázatban csak klikk és klikk és már renderregion és 5 perc alatt 20-at rendereltél és már be is van állítva. ennél 2-3x biztosan gyorsabban dolgozhatnál
nem igaz?
De a bezáró gomb akkor sem mûxik😛
próbálj egy egérgombra lezáródó végtelen scriptet készíteni és amikor lezárod nézed a gép sebességét és a memóriát, szinte semmit nem változik
a PC még az 1 GHz-es gépek is mp-enként írtózatosan sok mûveletet végeznek, de csak akkor ha valóban azt végeznek
gondolom render közben nem fut még egy maxod, mert amikor render mellet dolgozk, akkor scriptesztre még futja, de ott látni, hogy tán nem kéne azt is kavarászni