63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• piktor
    Privi ment.
  • piktor
    Aldaryn: hova tegyem?
  • nenad
    vray website is behalt.
    nem semmi,
  • Aldaryn
    Az pörög? :) Én az ilyenekről azt hittem, hogy kihaltak. Az igazat megvallva csak tettem egy próbát, hátha. Ha valamit keresek, akkor inkább várok, és előbb utóbb az utamba sodródik, vagy én az övébe. :D
  • nenad
    0day topicban, szem hamarabb talalsz vkit.
  • Aldaryn
    Egy érdekes kérdés, esetleg tudja valamelyikőtök a választ, googliban nem jutottam messzire. :)

Keresek egy zenét, szerzőre, és címre, egy magyar feldolgozása Zefirelli Rómeó és Júliájában hallható egyik betétdalának (btw by Nino Rota). Talán Delhusza, de meg vagyok lőve igazán. :D Valahol még a padláson porosodik párszáz bakelit között, de nekem most, és gyorsan kellene, ráadásul digitálisan. Szóval, ha valaki ki tudna segíteni, azt megköszönném!
  • Ronin666
    Nekem is tetszik, viszont rosszul forgattad körbe a kamerát. Van benne gyorsuló/lassuló rész, ami alap animációs beállítás, de egy ilyen animhoz ezt kiszedhetted volna.
  • nenad
    szep-szep, de azert en latok benne sok hibat az iveknel..
  • zenoka
    Oryon: le a kalappal nagyon zsir lett a cucc!
    Grat!

• 4D
    Gyönyörű lett!! És tiszteletreméltó a kitartásod!
  • 4D
    Szerintem ezen a téren itt nekünk sem kell szégyenkeznünk!
  • Aldaryn
    Megvalósították a tökéletes fórumot. Nincs több idétlen noob post, semmi trollkodás, semmi spammelés, semmi flame...
  • Free
    mindig azt hiszem hogy nem lehet már fokozni de mindig rádobsz egy lapáttal.

Nagyon süti lett
    Grat :c)
  • oryon
    Sziasztok,

Talán az utolsó dolog és lezártam:
    Interaktív QuickTime média (egy "animációval" kezd, de megállítható/mozgatható, 3mb):
    http://oryon.extra.hu/02-3d/porsche911c4s.mov

Ugyanez GIF-ben, akinek nem menne a QT (darabosan megy amíg be nem tölti teljesen, de utána folyamatosabb lesz, 4mb):
    http://oryon.extra.hu/02-3d/porsche911c4s.gif

Készült: 72db 640x360px-es render felhasználásával (egyenként 12-14 perces rendertime)
  • nenad
    valami nagyon gazos a d21en, ugy tunik emberek postolnak, csak eppena postok nem jelennek meg..
  • 4D
    Csak egy 5let ebben a dög melegben...
    Nem emléxem így fejből, de mint ha a max tudna alapban obj. formátumba menteni.
    A kész jeleneted mentsd el ebbe, mert az megőriz minden infót, és egy format konverter prg-vel ha ebből az obj. formátumból csinálsz 3ds-t elméletileg szerintem jónak kéne lennie. Egy próbát megér.
  • nenad
    az a textura koordinatak, nem mas
    a materialok, ha standard materialt hasznalsz, a szin, meg egy ket map marad rajta a tobbi elszall, mivel max specifikus.
    3ds format sajnos egy kisse kusza, igy lehet hogy eppen ahova be akarod hivni az nem vesz figyelembe valamit.

• Pitbull90
    Sziasztok

Lenne egy fontos kérdésem... testeket kellene kimentenem 3DS formátumban úgy, hogy a matreialo9kat is vigye magával... mért van az hogyha kiexportálok valamit 3DS formátumban, akkor rákérdez vmi material koordinátákra, de ha visszaimportálom akkor nincs semien material...???
    Nem tudja valaki hogy mimódon lehetne kimentenem úgy hogy a materialok is működjenek...? mert elég fontos lenne nekem... Sajnos ez a formátum kell...:S
    Előre is köszi!
  • vafeN
    kösz
  • zenoka
    na d21 nekem ezt irja ki ha hozzaakarok szolni
    Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80040e2f'

Cannot insert the value NULL into column 'DID', table 'D21_sql.dbo.hsz'; column does not allow nulls. INSERT fails.

/d21/asp/n2_run.asp, sor: 500
    azt nem tudom hogy megjelenik e a hozzaszolas utana mert jobb oldalt ugy latszik igen de a topicot nem tudom megenzni:)
  • zenoka
    file -> merge
  • vafeN
    Vki mondja már meg pls, hogy hogyan lehet több mentet file-t 1 helyre betenni? Mármint ugy értve hogy megnyitok 1 file-t mondjuk 1 character és akarok mögé tenni 1 házzat ami megvan már csak nem a characterer van elmentve és hogy a kettöt össze hozni.
  • Aldaryn
    Hogyan? Nos... ha van SOK pénzed, akkor veszel SOK gépet, és van renderfarmod. :) Ennyi.
  • zenoka
    Nenad a nemi hiba az mit fed...nalam pl nem latszanak a hozzaszolasok marmint az ujabbak:)pl a speed modelling topikba nalam a tied az utolso hozzaszolas de oldalt ugy latszik mintha Gdinnye szolt volna hozza utoljara... ez altalanos hiba?
  • nenad
    valami elszalhatott a d21en ugy nez ki.
    de mostmar megy nemi hibaval.
  • Picken
    Sziasztok!!

A d21 fórumján olvastam ezekről a renderfarmokról. Ezekről szeretnék többet megtudni estleg hogyan lehet ilyet összerakni.. stb. stb.
  • Boba
    En szeretnek ujra regisztralni, vagy elkuldetni a jelszavamat emailre, de egyik se megy... :S pedig felraktam volna a mar emlitett Zbrush probat. Nah, majd talan holnap.
  • zenoka
    erdekes ez a d21 most mintha menne vagy valami olyasmi...
    tessek csak megnezni a datumokat oldalt meg a hozzaszolasnal is:D
    <a href=http://3dmax.hu/iaro/kep/d21.JPG>Kép (149.6 KB)</a>
  • youth #30760
    "Thomasgins most bajban van..."

Érdekes hogy pont most utazott el :DD
  • nenad
    maszkolva van valoszinu, szoval clear mask
  • Boba
    Thomasgins most bajban van...

kis off topic. Zbrushban lehet reszeket hideolni es un-hideolni. Namost nekem valahogy kiakadt ez a dolog. Elhideoltam egy reszt, majd ha azt akarom unhide-olni, akkor az eddig latszo resz tunik el, es forditva. Valakinek van valami 5lete a problemara?
    (ui... a Zbrushoz lama vagyok, most hasznalom eloszor:D talan a modellt valamikor felrakom AP-ra... de lehet, hogy meg letexturazom es csak utana... egy mindennapi ork szeruseget csinalok... tudom, hogy mar a csapbol is az ilyenek folynak, de nemakartam valami huzosabb temaval kezdeni.)
  • 4D
    LOL! Van 1 tippem ki az a pedoteapot!
  • youth #30756
    Hehe :)
  • zenoka
    Mi lesz még itt...elöször a kenyér bukik be aztán a d21 s lehet hogy a kedvenc ftp helyem is bebukott...nem tud valaki kenyérhez hasonlo helyet?
  • Aldaryn
    A d21-et lefoglalták a hatóságok, mert vélhetően fiatalkorú teapotokról készült képeket találtak az oldal rejtett archívumában. A nyomozás jelenleg is zajlik, az érintetteket előzetesben tartják. Feltételezik, hogy a teapotokat brutális kegyetlenséggel elementekre bontották, és sósav shaderben feloldva a megmaradt vertexeket valahol egy asp szubrutin elá ásták el.
  • jocco
    Köszönöm szépen a segitséget!

Free:
    :) tudnál kicsit segiteni, hogy az a vraysky-t, meg vraysunt hol találom, mert pont az a baj, hogy abban a segédletben is csak annyit hogy vmit ezekkel kellene csinálni, de a továbbiak már nam voltak leirva.

Boba:
    Igazad van, hogy lehet kicsit előre szaladtam de annó mikor még 2.5-ös maxal próbálkoztam még nem igazán voltak, ilyen jó kis segédletek aztán meg a 300MHz-es p2-es se volt még az a render gép. Igy néhány halovány próbálkozás után el is felejtödött a dolog, mert magamtól, csak ugy próbálkozás utján nem igen tudtam előre haladni.

Most is csak ugy jutottam el megint a max-hoz hogy a flash-hez kellene csinálnom pár 3d-s animált logot, s eddig ehhez swift 3d-vel ügyküdtem, csak kezelhetőség meg modellezés(meg minőség) terén nincs igazán a topon(de animálni, meg texturazni viszonylag egszervü vele, na meg lehet exportálni .fla-ba), viszont kezeli a max-es medelleket.
    Igy most ismerkedek megint a max-el, s mivel most már több sikerélményem volt vele, nagyobb lelkesedéssel teszem ezt mint annó, s próbálom jobban beleásni magam, de talán nagy lelkesedésembe kicsit nagyon is előre szaladtam, s most hogy próbálnék kicsit kreativkodni, jönnek elő a hiányzó alapok.
    Csak sajna a turotalok többsége igazából csak arra jó, hogy megcsinálva az ott leirtakat szép rendereket kapjunk, de nagyon kevés az olyan ami le is irja, hogy melyik beállitás mire jó. Egyébként köszönöm az oldal ajánlást, körül fogok nézni ott is.

• piktor
    Free! Fogjunk össze és csináljunk valami lakásfelújító projectet, mert én meg erkélyt vakolok. :-) Aztán ha nincs elég kuli meló, akkor háromdézünk... No?
  • zenoka
    olvass vissza ugy 30 at senkinek nem megy.....
  • vaczak
    nem tudja valaki mi történt a design21-gyel?? vagy csak egyedül én nem tudom elérni már napok óta a szerverüket?
  • Fisch