3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Arról tudnál mesélni, hogy hogyan is kísérletezel vele? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Jah, renderelt kamera effketet akarok. Szép raytracelt specular bloom-ot és szép raytracelt lensflareket. 😛 Még akkor is, ha böszmelassú, mert amúgy fun.

per aspera ad astra

FRenkie
Érdekes, milyen effektet akarsz elérni? Olyasmit, mint abban a realhdr programban?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

nekem bejon.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aquli
Hello!
Elkezdtem egy interior scenet csinálni, itt van a kezdet:

A bevilágítás annyi, hogy kintrõl egy target direct, ben a hátsó falon pedig két vray light. Más ablak nincs a szobán, a szoba sima box, flipped normalsszal.
Két kérdésem lenne: Valószínûleg szerintetek melyik beállítás az, ami megnöveli a renderidõmet? Maga render nem olyan hosszú, ha leveszem az aa-t, elég gyors, hanem a prepassok (2) tartanak sokáig.
A másik kérdés: Milyen ez a bevilágítás? kell még változtatnom rajta vmit?
Márk

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

KisQbi
Próbállak megérteni... de nem megy 😄
mi lesz ez? ez a camera effect? hmm...

ThomasGins
Na most ez hogy is készült?😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn

Ez pedig már direkte VRay-bõl renderelve. Full renderelt kép, semmi PP. Meló van még sok. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Aktuális camera effekt siralmas próbálkozásom:

mivel nem tudok HDRI képpel machinálni MAX-ban, ezért a kitchen.hdr-t vacakolom. 😛

per aspera ad astra

Aldaryn
MAX alól (VRay) hogy a pitlibe lehet HDR képet kimenteni?! Hiába van unclamped g buffer is benn a memóriába, LDR képeket ment ki. Vagyis, HDR-t, de egy mezei LDR-nek megfelelõ dinamikus tartománnyal. :|

per aspera ad astra

Suny
köszi

Törpe-Rogue 60

Dichter
Suny
Sziasztok!
volt egy Onno vanna Braam vagy mi nevû honlap, ahol sok Blueprint volt. Elfelejtettem, mi is a címe? Vagy nekem jó más lap is, csak sürgõsen kéne egy ember rajz. kössz a helpet elõre is.

Törpe-Rogue 60

ThomasGins
Na igen😊

Aldaryn
Nem tanfolyamon kifizetsz százezreket, hogy felolvassák nekd a helpet. Persze, akinek van pénze erre, üsse kõ, arra költi amire akarja.

per aspera ad astra

ThomasGins
Tanfolyamon nem mondják hogy nyomj F1-et😄

Pitbull90
Most nemazért de itt többet lehet megtudni mint egy tanfolyamon... mert ott nemtom hány száz ember fejébe próbálnak vmit bevésni és ahány ember annyi féle eggyik elsõ szóra megérti a másiknak meg 10 órán keresztül kell elmondani hogy a gömböt nem a modify panelen keressük... (de hangsúllyozom lehet hogy rosszultudom..)

Σοφια

H.E.L.P.
Igazából most ismerkedem a Vray rendereléssel és a #22304 képen látható autót készítem.Mivel eddig Brazil r/s -t használtam ott már elég jól össze tudtam hozni a képet mivel a brazil saját skylight opciója+egy lightbox már frankó fényt és tükrözõdést hozott létre.De a Vray-nél még nem tudtam egy jó bevilágítást összehozni, hiába tettem be a lightboxot+vray light,nem lett jó.
Várom a tanácsokat...Elõre is megköszönök minden építõ segítséget.

Sziasztok!
Frenki, Nenad!
Gratulálok a képeitekhez, tényleg fantasztikusak!
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Utómunka (Photoshop) van e a képeken?
Elõre is köszi.
Gyönyörûek!!! Gratulálok mindannyiótoknak!!!!
Honnan veszitek a modellötleteket? Pl. az a lámpa mesés!!!!

Aldaryn
Köszi! Kaposvár nincs is oylan messze. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
A garantált sikerélmény az, hogy kapok egy tábla csokit?

per aspera ad astra

inkabb gyere ide tanulni....

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
nah mi ez a reklám helye lett???

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Gyakorlatorientált 3DS Max oktatás !
Garantált sikerélmény már az elsõ óra alatt !
Már az elsõ alkalom után várni fogja a következõt !

Oktatás helye : Penta School

http://www.pentaschool.hu/grafika/3dsmax.php
Carlos
Esetleg kérhetsz referencia nyomatot is!
Menõ helyeken biztos van lehetõség ilyenre, bár ez megint csak a nem éppen olcsó kategória.

Þór vígi þessi rúnar

Boba
Aldaryn... ha van kedved kaposvarra leugrani, akkor megoldhato a dolog. 4 millas epson guriga nyomtato... belteri, fotopapirra es vaszonra is lehet nyomtatni. (Az a meret nemtudom kb mennyibe fajna... 5-6ezertol indul.) A dpi sem gaz, 2880 a max felbontasa a cumonak... 720dpi a legkisebb. Nagyon szep nyomatok keszulnek, barmekkora meretben szinte.

Tipp? Hmm... nezd meg a nyomtatot. Ajanlott, hogy epson legyen, kulon patronos es kerdezz ra, hogy kulteri vagy belteri. Kulteri nem javallott, kicsit csikoz sajna. (Azt mondjak a kulteri festek belemarja magat az anyagba, de ez egy parasztvakitas... nomeg kb 20-25%al kisebb a szinspektruma.)

Szoval hajra, nehez menet lesz 😄

Aldaryn
Hali! Szeretnék dekoráció céljából pár képet nagy méretben (50-80cm) kinyomtattatni, lehetõleg nagyon jó minõségben. Én alapanyagot, teljesen tiszta képet akár 40.000px -eset is tudok szolgáltatni. Valami frankó alapanyagra 300-600dpi között szeretnék nyomatokat.

Nincs valamelyikõtöknek tapasztalata-e téren? Hol érdemes ilyet? Rossz tapasztalatok, stb... nézegettem, ezek kemény forintok lennének, és mivel én a csóróbb fajtából vagyok, pár ezer helyét is jól meg kell válogatnom, ezért nem akarok csak úgy paff beleválasztani, hogy aztán lessek milyen vackot kaptam kézhez.

A nyomatok falra lennének, bekeretezve.

per aspera ad astra

Aquli
Viszont nem értettem tökéletesen. Tehát az objektum materiáljában legyen gyengébb a reflect, vagy pedig a hdri multipliere legyen kisebb?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
ok. köszi a választ.

Carlos
Max respect bro!

Þór vígi þessi rúnar

Aldaryn
A válasz egyszerû: Az egész HDR kép tükrözõdik rendesen, de mivel csökkentett fényerõvel (mert nem oylan reflekítv a felület) ezéárt csak a fényes részeket látod belõle. Nem kell semmi szelektálás, semmi ngyombingyom. Ez a HDR -bõl fakadó realizmus. Az általad berakott képen valszeg fresnel jellegû a tükrözõdés, ez jellemzõ látványosan üvegre, mûanyagokra, stb... gyakorlatilag minden enyagra, csak kisebb nagyobb mérétkben.

Hszt. töröltem.

per aspera ad astra

Aquli
Nem tudom, miert ketszer rakta bele. De mentsegemre szolva, legalabb lekonvertaltam elotte a kisebb meretert.

Free
<#taps><#taps>

<#lama> ez szép volt de mi az a warez ???? <#lama>

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Én tavaly nyáron nyúltam elsõre a 3d-hez. Max5-el kb. 3 hétig nyomtam, aztán tettem fel a vray-t és azóta az megy. Az alap renderhez már nem merek nyúlni, mert annyira gyenge szerintem a Vray-hez képest.

Mehetett volna gyorsabban is, csak én még tutoriálokat sem nagyon használtam, hanem csak nyomkodtam össze vissza mindent 😊. Így még ma is találok teljesen alap dolgokat.
Evogordon
Letöltöttem egy quickfrag nevû plugint amivel megtudom csinálni hogy ha leesik valami akkor széttörjön de nem találom a modifier list-ben meg seholse, akkor hol találom?

Carlos
#22378-ra az illetékesek?

Þór vígi þessi rúnar

Aquli
En megertelek, de csak azert kerdeztem itt a vrayel kapcsolatban, mert nem tudtam, hogy azert nem mukodik, mert regisztrálatlan.
bocs <#szomoru1><#pardon1>

Aldaryn
Mindenkinek, aki valaha is rosszul érezte magát, emrt leszóltuk, hogy ne warezoljon:

A warezolás ellenesség nem személyeskedés, és gõg, hanem egyszerû és tiszta jól felfogott érdeke itt mindenkinek. Az SG.hu -nak, és minden nagy nyilvánosságnak örvendõ fórumnak megvolt a warezolós hõskora, és ebbõl meg is lettek a gondok. Volt sárdobálás, kirakatfegyelmi, és még mittoménmi bõséggel.

Mindenki megnyugodhat, hogy itt az ég adta világon nem érdekel senkit sem, hogy milyen programokat, és milyen forrásból használ. Nem érdekel, hogy honnan mit tölt le, ezzel mennyi szörnyûséges kárt okozva a becsületesebbnél tisztességesebbnél szegényebb szoftvercégeknek.

Én tõlemwarezoljatok nyugodtan, teszek rá magasról. De tegyétek mindezt a háttérben, halkan, és feltûnésmentesen. Megvannak erre is a megfelelõ csatornák, és hírszerzési módszerek. Kétlem, hogy bárkinek baromi nagy munka lenne egy kcsiit utánajárni a dolgoknak. Lássatok csodát, sokan vannak, akik utána tudnak menni egy programnak, amire szükségük van, felhajtják, megkeresik, sokszor anélkül, hogy egy karaktert is hozzászólnának bárhol, chaten, fórumba, bárhol.

Aki egyszerûen lusta, és azért kuncsorog, hogy megkíméljen magának pár órányi keresgélést minden értelmes ok nélkül (fogy az életem... jajj...) az joggal kapja az arcába, hogy ne warezoljon. Remélem egyetértetek. Ha nem, az sem érdekel nagyon. Akkor lehet továbbra is fintorogni a "no warez" policyn.

Oh, igen, és ez hatványozottan igaz mindenkire, aki olyan dolgokat kérdez, amiket pár perc félretett saját idõben véghezvitt keresgélés után ne találhatott volna meg. Emberek, nem attól Noobozunk le valakit, mert nem tud. A hülyeség és a tudatlanság két külön dolog. A tudatlanból lehet még bölcs, a hülyébõl..., nos, õ is sokra viheti, de nem bölcs lesz belõle. Google? Help? Manual? Megintcsak egyszerûbb ugye bevágni egy kérdést, mint fellapozni valamilyen digitális tudásforrást. Ha nem érted, amit a helpben olvastál? Nah, akkor van helye kérdezni. A fórum arra való, hogy értelmes témákról beszélgessünk. Ha csak dumálni akarsz egy jót, itt még azt is lehet, nem kell ehhez valami egyértelmû baromságot kérdezni.

Mindenkinek további minden jót mindenfelõl.

per aspera ad astra

Aquli
A cgtalkos boxmodellingacar.pdf tutorial alapján elkezdtem modellezni. Hát sokra még nem jutottam:

Es egy kredes: Honnan lehet szep hdri mapokat leszedni?
Márk

fle go
Nenad,Frenkie, Ronin, gratulalok a kepekhez, nagyon jok, reszemrol kifogastalanok!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Frenkie a képedet nézegetve feltûnt, hogy a kis ló mögött a falon az árnyék nem igazán szórt. Ez mitõl van? Elvileg jobban kellene szórnia.
Miért kell pont az 5?
pls aki tudna adni egy linket ahonan lelehetne ingyen tölteni a 3ds max 5 öt az irja be!thx!elõra is köszike!
Aquli
Na, sikerült megoldani, mûködik, igaz warezolás lett a vége, de ez nem ide tartozik... <#ejnye1>

Free
nem az mert az ingyenes Free verziót töltötte le..

A Lényeg hogy van egy vrl server.exe azt L kellene indítanod és már megy is mint a karikacsapás. ha megnézed a második fület ha F10 et nyomsz akkor ott minden útmutatást megtalálsz.

Evogordon
Ha valaki elmagyarázza akkor már warez téma.

Aquli
Hogyha pedig renderelni probalok, azt irja:
error: Could not obtain a license

Aquli
Hello!
Feltettem a Vrayt (vrayinstall_adv1470370.exe), és amikor beállítom az assign renderernél, után bemegyek a mat editorba, ezt látom:

ez mitõl lehet?
Márk

az konverzios problema.
150 subdiv akkor is oriasi, regi vagy uj vraynek egyarant.