63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• montressor
    bah, elfeledtem irni, h az be van mar kapcsolva. Nem azokkal a lapokkal van baj, aminek ellenkezo iranyu a normalvektora, hanem azokkal amelyek, ugyanarra neznek. pl: egy fal es a mogotte levo masik fal, nem csak a legelso fal elemeit jeloli ki, hanem a mogotte levoet is :(
  • Pitbull90
    Üdw!!

Lehetne egy olyan kérdésem.. hogy mért van az hogy Vray rendert használtam (vray14612max7) De egyszercsak meghaltak.. volt 1 winchesterem ahol ez volt.. azt egy jó ideig nem használtam de ment a vray rajta.. elindítottam.. ott se indult el a vray ezen a vinyón sem és sehol nem megy.. hiába installálom fel újra.. semmi.... ha itt elindítom a max indításnál 3 hibaüzenetet ír ki, hogy nem találja ezt meg azt a filet... a másikon semmit nem ír ki semmit sem csak szimplán nem működik.. tudja valaki essetleg hogy mi lehet a gond....?
    Előre is köszi!
  • zenoka

a selectiontionban az ignore backfacinget kapcsold be s akkor a hatsokat nem tudod kijelolni....
  • montressor
    van egy lap, rajta az alany, de latszik az "egbolt" ennek, szinet, h tudom beallitani, mert az environments-be hiaba allitom kekre (igaz 0.1 a szorzo), az eg/hatter fekete...
  • montressor
    arra tudtok vmt, h ugyannak a polynak ket felem eso resze van, es az egyik kijelolesekor belejeloli mogottes reszt?
  • zenoka
    ettol kifekudtam ThomasGins ez nagyon baszo edi:D
  • montressor
    koszonom a maxot, de igy is kisse furcsak a szinek. egyszeruen keptelen vagyok beallitani :(, most inkabb mas kornyezetbe helyezem at alanyomat, aztan majd visszaterek ra... :)
  • ThomasGins
    (caustic olyan amilyen)
    :)
  • ThomasGins
    A szomszéd lány miatt is sajnálni kell?:P

Akkor Evonak köszönhetőleg...
    boroskanna vagy kannás bor...
    irta az élet...:D

• montressor
    na akkor a kovetkezo kerdesem, h kulso megvilagitas hogyan? csak egy napocskat szeretnek az egre, ami ontja a fenyt... Az a bajom a vraysun-nal, h vagy keves az intenzitas, vagy az egesz elmegy sargas arnyalatba... Ti hogy csinaltok kulso vilagitast? Sima a max direct light-javal?
  • montressor
    meg van
  • montressor
    s ezt hol kell?
  • Free
    jah mert épp molyan stádiumban van a kecó, hogy a gépet még nem tudom odavinni és én is a szomszéd lánynál alszom de talán már hétvégén minden okés lesz. jó kis elvonó túra :c(
  • ThomasGins
    Neten már láttam,keress rá.
    De próbáld ki h a color mappingot átállitod linear multiplyrol intensityre. Ha eddig nem tetted volna:)
  • montressor
    vraysun -rol nincs valakinek tutorja? levettem az intenzitast 0.03-ra, a size-t 0.1-re es igy is teljesen beeg az egesz kep :(
  • Fisch
    szerintem vagy nyaral, vagy költözködik...
  • ThomasGins
    Free kolega nagyon eltünt...
  • ThomasGins
    alap:)
  • Aldaryn
    lassú is, zajos is... akkor csak mw lehet. ^_^
  • ThomasGins
    én is mw-nek néztem:)
  • nenad
    redqueenel a fileformat es a tamogatottsag a problemas, egyebkent egy popec renderer. Sztem ha lesz normalis connection, nem olyan nenad maxscript fele akkor nagyon elterjedt kis cucc valhat belole.
    ha nezted a kepeket jelentosen gyorsabb maxwellnel es vray pptjenel is.
    Es ne felejtsuk el a srac egyedul irja.., egy kis matekzseni a csavo.
  • Aldaryn
    Jó, alapból nem tartott sokáig a render, mert még ígyis lényegesen zajmentesebb, mint ameddig MW jutott volna, csak folyamatos nagy szívfájdalmam, hogy nincs volumetrikus sahder, és az SSS a full glossy és full spread SSS-en kívül másra nem alkalmas Vray alatt. Erre a két területre ráférne egy revízió.

Redqueen kapcsán meg folyamatosan csak reménykedek. Nagyon tetszetős...
  • nenad
    jah, most nezem, az AAbol lehetett volna talan tudni.
    Maxwell nem igy csinalja - ha csinalja egyeltalan :D
  • nenad
    akkor meg inkabb! :D
    ;)
  • Aldaryn
    Ohhhó... ez nem mw... hanem Vray. :P
  • nenad
    vazze, a joisten mentsen meg engem Maxwelltol :)
    EGyebkent Redqueen kint lesz a siggraphon, eppen a maxwell egy benasaga folyatan. Caustics.
  • ThomasGins
    Pedig édik:)
  • Aldaryn
    Nosza, egy vérszegény teszt

rohadt sokáig renderelődött, és nagyon nem az igazi. :( Nem tudok semmi épkézláb megoldást a vízben derengő volumetrikus fényekre.
  • 4D
    Sok!
  • Aldaryn
    :( Kíváncsian várom! Nekem semmi kedvem nincs már jó ideje bármit is csinálni. Ötletem lett volna ide is, de valami megfolytott.
  • nenad
    ne lerendereltem, ha tovabb melozok rajta mar feleslegesen bonyesz lett volna.
    A meleg levegot nem sikult megoldani sajnos.

• zenoka
    sok vagy keves?;)
  • 4D
    Uuuu. Termékenyek voltatok a postolással.
  • Aldaryn
    Megfogod pl. PS-ben a textúrát, sokszor egymás mellé rakod, és kézzel kifested az ismétlődéseket. Nem nagy meló.
  • ThomasGins
    Van rá több variáció is,Photoshopban offset filterrel csinálsz egy dararb csempének való texturát,ez csunyább mert ismétlődik,mondjuk attol is függ hányszor ismétlődik,vagy megcsinálod az egész tetőt,és itt randomra összekoszolhatod.
    pl.
  • SaintSavin
    mármint utólag? vagy van valami más módszer?
  • Aldaryn
    kifesteni
  • Dichter
    Én ezt értem, de a baj az, hogy egy bend modifieres animáció van az egyik testen, és úgy lett odagroupolva a másik testhez. Vagyis nem tudom előbb groupolni, utána animálni, mert akkor azt a testet is hajlítaná, amelyiket nem kell.
  • zenoka
    ehh bocs hogy tegnap nem foglalkoztam veled de keson ertunk haza s nem volt tul nagy hangulatom gepezni...
    ma is meg meg kenne csinalnom egy templomot, egy csaladi hazat, egy ettermet, egy hazasagkotoepuletet 3d-be s azt raimportalni valami faluterkepre:D
  • zenoka
    ize en nem ertek hozza: de ha elobb groupoltad volna oket minthogy meganimald akkor valszeg nem kulon hanem egyut forognanal/porognenek egy pivot korul...
    s pont ezt irta le Nenad a #30579 hogy aze' mukodik igy mert elobb animaltad mint groupoltad...