3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nincs is, de a vray bállítása azért megvan. Csak mondtam, hogy 1500 volt az is alapon.
FRenkie
Abba ajelentebe minek a caustics?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aquli
köszi

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Nekem ez volt az alap beállítás. Egy régebbi Vray-el kezdtem el ezt még és abban a texturknál a reflect/reflact subd. is 50 volt alapból, a vray lightok subdivise 150, és a Caustic meg 1500 alap.

Texturat visszavettem 8-ra, de a többi maradt.
Dichter
az attol fugg, hogy hogyan exportalod ki a Rhino-bol (pld: OBJ=polygonos, IGES=nurbs) oda vissza jarhato ut.
Aquli
bocsi, nem tudom miert ketszer ment el

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
attol feltem, hogy a hdri nincs benne, de igy nincs gond, bar a causticsot kiprobalgattam volna. Na mindegy.
Olyan tutorialt keresek, ami egyszeruen egy atlagos szoba vray bevilágítását írja le!
Elore is kosz

Aquli
attol feltem, hogy a hdri nincs benne, de igy nincs gond, bar a causticsot kiprobalgattam volna. Na mindegy.
Olyan tutorialt keresek, ami egyszeruen egy atlagos szoba vray bevilágítását írja le!
Elore is kosz

nekem tetszik a zaj benne.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
nagyon szépek a kéek gratula mindenkinek .

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

FRenkie
Érdemes lenni noisementesre renderelni, nem?

repvez
Nenad!
A rinho3d mennyire kompatibilis a wings3d-vel vagy a maxal.Gondolok itt az inport-, exportálásra.Illetve a NURBS-os dolgokat lehet-e utánna polygon alapon szerkeszteni?
nem tudsz irradiance mapot ujra hasznalni><(kis valtoztatsaok imap ujraszamolasa nelkul)/fejleszteni><(animacio)
light cache.
nincs caustics.
Egyebkent ha relative egyszeru dolgokat csinlasz nem szamit tul sokat.
illetve az meg hogy a free verzio lasabb, mivel nincs varymaterial.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aquli
Nenad: A csillár nagyon odaver, gyönyörû modell.
valaki tudna válaszolni erre:
Ha a Vray Free-t használom a rendes helyett, akkor milyen fontosabb (átlagos felhasználó számára fontos) dologtól esek el?
Márk

Pitbull90
Lehet késõn írom de eggyszerûen csodálatos mind a 2 kép nagyon jól sikerültek és nagyon élathûek az asztal mintha faragott lenne..😄 eggyszerûen csodálatos😊

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Gratula minden resztvevonek!!! Szepek lettek!!
ThomasGins
5ös kép mintha fénykép lenne.

\"So always look on the bright side of death\"

150 subdivs= 22,500 ray/pix az arnyeknak (ahol nincs blokkolva)
qmc sampler elvesz belole valamennyit, de akkor is oruletesen magas, honnan vetted ezt a parametert?

Még tanulnom kell tõlled, ez a vray még nem a legjobban megy. Nagyon magas lett nekem minden beállítás. A vray lights vagy 150subdivisen van és kb. 15db van belõllük. Az imap az -5/-4 lett és nem lightcase-t használtam. Viszont az elõnye vagy épp a hátránya az lett, hogy a nagyfelbontású kép is tûéles, bár tény hogy a Te esetedben sem rossz az hogy kicsit foltos, bár kicsit még lehetne tisztább.

Na mindegy ezek csak részlet kérdések a lényeg szerintem inkább az építészeti részén van.
hopsz 4-5 veletlenul ugyanaz lett 😄

azert mert en QMC aa-t hasznaltam, adapivval kb 2x anni lett voln az ido, azaz kb 2 ora. Amikor eloszor nekirhontam akkor nem volt ido, igy azzal nyomattam, aztan a vegen meg sztem a zaj, adott a kephez egy kis atmoszferikus feelinget ugyhogy ugy hagytam, Egyebkent az imap -3/-1 ami ekkora felbontasban onmagaban veve is jol nez ki. (ugy ertem ha csak imappal renderelek)
a vray lightokon 15 subdiv van.

par reszlet (eredeti felbontas)

r1
r2
r3
r4
r5

Az elég jó. Én túl magasra raktam a beállításokat és az imap volt csak 8 óra 2600*1950-es felbontásban. A render meg vagy 7 nap 😞.

Mellesleg látszik is, hogy a képemen az árnyékok nem olyan foltosak, meg pöttyösek mint a tiéden, de ez azért nem ért meg ilyen nagy renderidõt.

2500 x keparany.
lightchache+imap. Lhcache valami butal gyorsan lefutott (2000subdivs 0.11 sample size) imap kb 1.5 -2 ora. render 1 ora.
kevesebb mint 500k poly.

oryon
NAGYON Ütõs lett. Ennyi idõ alatt.....áááá, ilyenkor érzem, hogy tehetségtelen és lassú vagyok 😞

Nagyon ügyes. Grats!
<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#eljen>

Oryon

piktor
Lekapkodtam egy-kettõt, asszem pont azt is. Megnézem és feltolom a könyvtáramba. (Oda.)

Még valami. Naned, Frenkie milyen felbontásban renderreltétek le a végsõ képet amit beküldtetek? És mennyi ideig tartott?
Köszi szépen mindenkinek!
Saját magamhoz annyi kritikát mondanék, hogy nekem a képemen a render beállítások nem annyira jönnek be, ami annyiban sem volt egyszrû, hogy 8 óra mire kirenderrelek egy képet és összességében sok idõ hogy jól beállítsam messzemenõ rutin nélkül. Szerintem a modellek, texturák, fényelhelyezések jók lettek, és a kép lehetne szebb és élethûbb meg kicsit élettel telibb is. Talán PS-ben kellett volna még hozzányúlni, vagy a renderrel szórakozni még kicsit.

Na majd legközelebb...
FRenkie
Vrayel készült az enyém, de szerintem a másik 2 is. Fogalmazzunk úgy, hogy Vrayel egyszerûbb élethû és szép képet renderelni, mint scanline-nal, de azzal sem lehetetlen.

FRenkie
Szép lett a terem, szép a fény és a modellek. A színek nem elég megnyerõek szerintem, a narancs nem annyira megy a plafonhoz meg a sötétkék táblákhoz.
Még 1 tipp, a boss székét (a legközelebbit) kicsit kigörgethetnéd felénk, így lenne egy kis mozgás a képen, látszódna a monitor, és a leni ûrt is kitöltené.

KisQbi
Ronin, Nenad, Frenkie... Grat a képekhez! Hibátlanok...

Carlos
Amúgy számomra a sorrend:
1, ronin666
2, FRenkie
3, Nenad

Egyébként szerintem a legeslegjobb az összes képen találhatók közül Nenad asztalán a kancsó a poharakkal és a kendõ rajta. Hát az valami baromi jó. Szinte érzem, hogy milyen vékony az üveg...

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Én arra lennék kíváncsi, hogy a képek készítõi, mennyi év tapasztalattal rendelkeznek, hogy ilyen istencsászár scene-ket dobnak össze?

Þór vígi þessi rúnar

grizzly21
nagyon szép ez is.
mind3 képpel kapcsolatban kérdezem hogy ezek az alap max renderrel is ilyen szépek vagy vmi extra kellett hozzá?

Carlos
Nekem is, az valahogy nem passzol ebbe a high tech környezetbe...
Nekem is nagyon tetszik!!!

Þór vígi þessi rúnar

tubosuidos dolog torolve.
koszi!

nem lett rossz! Sot!
EGyedul a noveny log ki a kepbol nekem egy kicsit.

No akkor én is felrakom a munkám amit csináltam.

Naned, Frenkie gyönyörû munkák! Nagyon tetszik mindkettõ!

a good year eagle-es alsot szedd le legyszi nekem! 😊
(nem vagyok reggelve) jol johet meg vmikor 😄

piktor
Huhhh... ilyen jó kis linkre nem is számítottam!

Nagyon köszönöm!!!!!!!

ThomasGins
link

Pöpec képek lettek!

\"So always look on the bright side of death\"

piktor
Oh, Nenad! Gratulálok az enteriõrhöz! FReankinek nem kevésbé! :-)

Elõadom itt is a kérésem... 3d autóabroncsra és felnire lenne szükségem, (egy reklámfilmhez layoutalni kell) - nincs idõm modellezni. Help me, please! Honnan lehet ilyet szerezni?

FRenkie
Gratula, ilyet biztos nem sokan készítettek. Kellemesen hûvös atmoszférát áraszt a kép.

ja igen a parnat azt kaptam! 😊
tobbi iparosmunka.

Carlos
Hát igen.
A technika fejlõdik...

Þór vígi þessi rúnar

grizzly21
az a durva hogy ilyen képet pár évtizede még fényképezõgéppel sem igen lehetett csinálni, meg photoshop se volt, csak festményeken lehetett ilyen szép dolgokat látni. ez viszont már 3d..forgatható, zoomolható minõségromlás nélkül.

Aquli
Nenad, Frenkie: Nagyon szépek lettek, komolyan, PROFI hatást keltenek (ha nem vagytok ?).
Evo: a kocsi is szép, de a lighting nem megfelelõ.
Nekem meg láma kérdésem lesz: Ha a Vray Free-t használom a rendes helyett, akkor milyen fontosabb (átlagos felhasználó számára fontos) dologtól esek el?
ha sokminden kimarad belõle akkor ráállhatok a crack-keresésre (nem warez topic 😉).
Márk

Merkhant
Köttye a tippet KisQbi, már csak azt kéne tudnom hogyan érem el azt a panelt amit mondtál... Nem tom vagy én vagyok béne, vagy szivat a max-em mert nem találok meg semmit, mindent átpakoltak (csak most tértem át 7-esre).

A két szobakép altkotóinak üzenem, hogy mindkét kép fantasztikus, és nem tudom miért de nekem az a régies stílusú jobban bejön. (ez nem azt jelenti hogy a másik roszabb távol álljun tõlem ilyet mondani)

Ja és: nincs valakinek egy tömör egyszerû tutorja NURBS-höz mert most csináltam a 7. változatot egy pajzsról NURBS-ben de valami mindíg nem jó...

Carlos
Max respect, bro!

Þór vígi þessi rúnar