63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #30828 ma nem azert de ez a kabel szetesne kerem szepen... -legalabbis a kanyarban (nem fordul eleget hogy osszetartson)
(gondoltam beszolok ma koran reggel, - nemet turistak uvoltoznek a kornyeken egy ideje)
na jo.. megsem :D -
Ronin666 #30827 Na még maxba nem tudom visszaexportálni a .bin kiterjesztésű RealFlow file-t. Tudna nekem valaki segíteni még ebben? Érdekes, mert régen más csináltam ilyet és most mégsem megy (nem is találom). A plugineket bemásoltam maxba, de szerintem az lesz a gond, hogy azok a pluginek 7-es maxhoz valók, én meg neten nem találok semmi plugint hozzá (érdekes, hogy a hivatalos oldalon sincs). -
Zsér. A huzalt mivel csináltad? Pathdeform? -
koncept még, példul ugye 8szögű csavar nincs. :D de mindegy... -
MrGeE #30824 ahhh ÜTŐS!!!
Gratz!!!
ezzel nekösd az ebet a karóhoz :P -
-
Ronin666 #30822 És hol lehet ütköztetési partot hozzáadni? Ha simán beleteszek egy fix testet, akkor azon áthullámzik. Amúgy a medence felett lesz egy vízköpő és ehhez kéne szimulálni vizet. Meg amúgy is így a felszín is az álló képnél valóban precíz lesz. -
GixEr #30821 Lehet benne partot definalni, utkoztesd nyogodtan a medencevel is, es meg reszecskeket is generalhat (ha nagyobb hullamok lesznek rajta), Amugy kulso objektumot nem fogad el vizfeluletnek, hanem csak a sajatjat. De kell neked geometriabol a hullam??? Inkabb to, tenger ami jobban mozog (egyszoval inkabb szabad vizre jo a wave) -
nenad #30820 ez az verjetek csak egymast, hadd hulljon a sok CGfergese
-
putyi #30819 szerintem rosszul tetted, hogy nem a bme-re jelentkeztél. kicsit olyan, mintha a mercedes-edet, egy ladára cserélted volna, mert kevesebb a kötelezője. -
Nekem is volt egy próbálkozásom, fél órán át szöszöltem, de mindig kifagyott, meg nem is vágtam mit hogy :) úgyhogy hagytam is.
Köszi!
Józsi: majd gyere le néha Kispálék otthonába :) Bár úgyse fogsz mert puding vagy. -
Ronin666 #30817 Viszont van benne egy két bug. 5 percenként kifagy a 4-es verzió. A 3-as csak 15 percenként fagyott. :)
Off: Grat Youth! -
Ronin666 #30816 Na a kérdéseim fele megoldódott. Felraktam a RealFlow4-et és ott már a RealWave-particle ütköztetés sem gond. Sokkal korrektebb így első ránézésre, mint a 3. Ahogy nésem már nincs SceneTree, hanem alapból mindent mindennel ütköztetni akar a progi, ami szerintem jó, hiszen ha valaki már ilyen progit használ, az a fizikai korrektségre törekszik. Amúgy biztos ki lehetne kapcsolni, csak a 3-ban még az volt a gond, hogy ott mindenhol be kellett kapcsolni.
A Realwave felületet medence alakúra még nem tudom, hogy hogyna csináljam, de megoldom, ha itt nem ért senki a progihoz. -
na neee.... jólvan, vazze... megverlek, meg én... elmész te a... Pécsre vazze... :D
(grats!) -
Itt nem kell kivonni semmit, másik jelenethez kérdeztem...
Olyan stodio feelinget szerettem volna/szeretnék cisnálni, milyen HDRI-t ajánlassz? :)
Józsi: :)köszi
off:
Felvettek Pécsre építésznek. BME-re is felvettek, de sorrendet változtattam, nem akarok pestre menni, mert Józsi is ott tanyázik :P -
nenad #30813 en hdri-t hasznalnek reflekcionak,
es nem kellene kivonni semmit sem, miert kene?
-
Ah, ez a hokis sikak, nagyon korrekt!!! Jó látni, hogy azért nem fenyeget az éhenhalás. (ezt most véresen komolyan, és jószándékkal gondoltam) -
Ugyan nem ehhez kérdeztem előbb, de gondoltam bedobom, hogy "színesítse" a fórumot:
-
Már a poént se értik az emberek... -
Én is erre gondoltam. Meg szerencsére csak pár állókép szal nem nagy utómunka. Köszi! -
nenad #30808 kulon rendereled le aztan osszegyurod, maskeppen nem hiszem. -
Passz. Ott az SDK, programozzad le. :P -
Köcc!
És olyat lehet, hogy beállítom melyik testet NE tükrözze vissza? -
jobbklikk, vrayproperties, generate GI off -
Hali!
Van két planem, amiknek VRayLightMtl anyaguk van. De nem szeretném, ha fényt bocsátanának ki, hanem csak azt hogy a tükröződésben jelnjenek meg de ott se mindegyik testnél. Hogy lehet beállítani melyik testnél hassanak és ott is csak a tükröződésnél??
Előre is köszi! -
Ronin666 #30803 Meg még az érdekelne, hogy hogyan lehet egy bizonyos formát beállítani RealWave-nek. Alapból egy nyégyszöget ad, de nekem az ugye nem jó, mert a medence széle az íves és onnan is vissza kéne csapódni a hullámoknak. Gondolom át kéne hívni azt, ami eddig volt a medencénél a vízfelszín és azt kéne valahogy konvertálni flowá, vagy nemtom. :( -
Ronin666 #30802 Kéne csinálnom egy animot a medencés képhez és nem jövök rá, hogy RealFlow-ban a részecskerendszert hogy lehet ütköztetni a RealWave-el. Valakinek nincs valami ötlete? Realwave sima testel simán ütközik, csak részecskékkel nem. Arra is gondoltam már, hogy a víz csobogást kiszámíttatom és visszahozom a mesh hálóját, majd azt ütköztetem a realwave-el, de ha meg lehetne csinálni ezt egyszerűbben is, az jó lenne. -
Kicsit csípj le az elf uraság tokájából :) -
Koszi szepen, bevalt!:) Picivel tobb reszlet latszodik mostmar rajta, thx! -
Roger!;) 1 perc es megprobalom, koszi szepen!... kozben modellezgetem tovabb az elf figurat. Bar azt zbrushni nem akarom... abbol szep karakter kellene, hogy legyen nem pedig csufkodas:D -
Szerintem kapásból a skylight, (ami alapjában véve lapítja a részleteket) és az adaptyv AA lehet a ludas. AA-t tedd QMC módba pl. Sokat segít a részleteken. Valamint az AA filterelést is érdemes kikapcsolni. -
Megvalami... azt nemtudod, hogy a renderben miert tunnek el a reszletek? viewportban latom az igen apro feluleti kulonbsegeket is, renderben meg valahogy kisimul a modell...:S Vrayhez nemigazan ertek... de jelenleg az votl a leggyorsabb. PrMan for maya nemigen jo ilyen dolgokra, arrol nem is beszelve, hogy nem kezeli mind a ket procit sajna. MentalRay meg kapasbol elhalalozott, nemvolt kedvem a BSP beallitasokkal szenvedni. -
Ooo... nem mindenki olyan technikas mint Te!:PPP Fogtam a modellt Zbrushbol es begyomoszoltem maxba es haccoljon a Vray. :D De igen szepen elboldogult az 1.6 millio poligonnal. A gep maya viewportban 6 fps-el kezelte:D Zbrush picivel gyorsabban, de ott nemtudtam megnezni. -
Gipszkorrekt. :D renderben displace van, vagy a raw modell? -
Nemtom, lehet, bár nekem tetszett, hogy a QT-nál az automata forgatásnál az elején + a végén lassít, jobb mintha hirtelen váltana, de így meg a manuális forgatásnál furcsa kicsit... most ilyen lett :) -
Tudom tudom, van is hiba benne bőven, de most lezárom és majd legközelebb jobban figyelek, ügyesebb leszek ... haladni kell és fejlődni, mert van még bőven mit tanulnom és fejlődnöm :S
Köszi skacok :) -
Nah mivel D21re nemtudok regisztralni, es a regi jelszavam sem tudom elkuldetni illetve Artist pubon se szolnak hozza a temamhoz gondoltam ide is berakom 2 legutobbi probalkozasomat. Oryon tanacsara kiprobaltam a wings3d programot, majd 2 ora probalgatas utan ugygondoltam valami "hasznosabbat" is kene csinaljak szoval lemodelleztem ezt a fantasy leny szeruseget. Mivel a zbrusht sem probaltam meg eddig, jo kezdo feladatnak tunt a leny megfestegetese. Szoval tanulo project mind a ketto modell, leven eloszor hasznaltam mind a wings3d-t es a zbrusht. Az egyik az Wings3d+zbrush a masodik az egy gyors wings3d csak.
Az elso valami fantasy szereplo szeruseg... wings3d-ben 2-3 ora modellezes, majd 4 ora Zbrush pofozgatas... azthiszem kicsit tulpofoztam, nemkellett volna ennyire rucskosre festegetni de mostmar mind1.
Zbrush screenshoot
Lowpoly modell wings3d-ben
A masodik probalkozasom valami elf szeruseg volna... 1.5 ora modellezes wingsben.
Itt a lowpoly wire
Szummazva... nagyon bejon ez a wings3d+zbrush munkamenet... gyorsan lehet dolgozni es nagyon kenyelmesen, eddig tetszik.:)
Remelem lesz olyan, akinek bejonnek a modellek! Kritika, hozzaszolas barmi johet... szidas azt csak finoman, serulekeny a kis lelkem!:D -
putyi #30791 már vagy két napja -
Oh, köszi! -
zenoka #30789 Nenad: ez a nagymeleg mindent/mindenkit hazavag...remelem jobb ido lesz jovohetszombatonegykicsitdrukkoljatok:D