63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    adobe lightroom beta 3 ingyen letoltheto,
    eleg jo kis final adjustment tool..

http://labs.adobe.com/technologies/lightroom/
  • Ronin666
    van hogy a textúrát nem szereti
    töröld ki a textúráka egyesével és úgy próbáld menteni.
  • zenoka
    nekem a hibaval valo elszalas (en maxom is legalis) elott csinal egy autoback file-t azt is megnezheted hatha abbol kinyersz valamit ott vna a mx autoback konyvtaraba elmeletileg:D
  • ThomasGins
    reset/merge/save as
    hátha
  • montressor
    van egy elmentett maxom, de nem tudom ujra elmenteni, mert hibaval elszall... ket object van benne, probaltam, h kitorlom az egyiket es lementem, de igy is elszallt. Lehet valamit tenni?
  • nenad
    vegyel valami dogos videot az sokat segithet.
    :)
  • Ronin666
    lehet neked is új duálkór gépet kéne venned! :P
  • bencsab
    Hát ez pech! :)

Én folyamatosan ilyen fájlokkal dolgozom. Általában minden munkámban csak az első napon élvezem, hogy mennyire hasít a max, utána állandóan küzdök az elemekkel.

Ha lehetne kívánni, hogy a 9-es verzióra mit hozzanak helyre, akkor én ezt kívánnám. Tiszta nevetségesnek tartom, hogy amíg napjaink játékai cirka 1 milla polygonnal, shader effectekkel AI-val, hangokkal, és egyéb nyalánkságokkal több tucat FPS-t tdnak produkálni, addig a MAX esetenként 2-3M polytól úgy behal, hogy még az 1 FPS-t sem tudja hozni.

Szóval tudom ajánlani a prop-display as boxot, ha kész egy elem, illetve a sűrű fóliakezelést éh hideolást.
  • Aldaryn
    Emberek... ISZONYATOSAN belassult a MAX-om... Egy jelenetben van kb 20 db sweep, meg egy-két extrudeolt spline, és kész, meghal... Váááá Odébbrakok valamit, és szaggatni kezd.
  • Aldaryn
    Olyat, amit a tárcád csak elbír. Tegyél bele minimum 4db dual core-os procit, mindegyiknek adj legalább 2x 1GB memet, rakj mellé sok vinyót is, mert miért is ne. meg vegyél még egy gépet, amin dolgozni fogsz, a másik ugye csak renderel. Abba legalább 2db dualprocis videókártyát, mert akkor biztosan nem fog szaggatni a teapot a VP-ben.

De most télleg. Ami a csövön kifér.
  • Ronin666
    Támogatja és igen, érdemes. 8 processzorig mehetsz windows alatt (a kerner asszem csak annyit bír). Linux elméletileg többet, de azt nem tudom, hogy melyik verziója és hogy lehetne alatta futtatni a maxot.

Amúgy menj fel a Prohardver.hu-ra és ott lesd meg a prociteszteket. Ők gyakran 3Dsmax teszteket is csinálnak. Jó lehet most a DualCore megoldás, vagy egy dupla procis dupla magos sem menne szarul. :)
  • Picken
    Sziasztok!!

Milyen gépet ajánlanátok a Studio Max alá?? Esetleg érdemes 2 procis gépet használni ha egyáltalán támogatja??
  • ThomasGins
    A jóisten jutalmazzon meg a jóságodért!:)
    Akkor még azt mond meg hogy render elements-nél hogy a gyikba lehet automatikusan menteni?Mert az enabledet nem engedi bejelölni:(
  • Aldaryn
    Akkor nem region, hanem crop vazze. :D
  • ThomasGins
    Meggyőztél:)
    De az a gondom hogy ha nagyobb az output méret akkor render akkor csak fekete kockákat renderel,és ezt regionnál is,2000px körül meg elfut.
  • Aldaryn
    (mármint, nem 9x annyi idő alatt...)
  • Aldaryn
    Nem tudom, nekem az a 10 perc pöcsölés PS-ben, ami 6-12 region render összevágását jelenti bőven megéri, mert mint múltkor is írtam, 9x akkora képet (területre) kb 30x annyi idő alatt számolt volna ki vray... :/
    Darabokban renderelve pedig majdhogynem gyorsabban. :D
  • ThomasGins
    1 ház 50 lámpa (nem egyház:)
    Backburnerre még rágyurok,ha rájövök hogy müxik
  • nenad
    probalkozhatsz vray proxyval is ha olyan a scene.
  • bencsab
    Próbáld meg backburnerrel lehúzni. Úgy jóval kevesebb ramot használ, esetleg kapcsold ki a rendered frame window-t is, az is segíthet pár megát. Amúgy a vraynek alapvetően nincs baja a nagyobb felbontással, én rendereltem már vele 8192 széles képet is. Ennél nagyobb méretnél a max szó nélkül kivág.
  • ThomasGins
    Valami memória hiba lehet,mert 5poligont lerenderel 5000pixelben is:S
  • ThomasGins
    hm:)
    Nem volt rá valami max javitásféle?
  • Aldaryn
    region render. :P
  • ThomasGins
    Anno mintha lett volna már,hogy vray render outputja nem birja a 3000pixel feletti dolgokat.
    Mi volt rá a megoldás?
    Sürgős lenne.
    Kösz!
  • ThomasGins
    De,ment privi.
  • Pitbull90
    Hmmm Nincsolyan ami flasben van kimentve...?:D
  • ThomasGins
    http://www.thomasgins.hu/max/php/
    Itt a php verzio, rar-ban van a php,hogy le is lehessen tölteni:)
  • ThomasGins
    2 verzio van a fejlécből,egy egyszerűbb php az csak egy képet rak be frissitéskor,attol függően hogy mennyi az idő.Ez a másik flashben van,ami behiv egy másik flash féjlt attol függően mennyi idő.de kb ugyanaz.Sztem pár paranccsal átirható,de egyik programozásához se értek.
  • montressor
    sztem a php attol fuggoen adja vissza ezt v. azt a kepet/flasht akarmit, h milyen idoszaka van a napnak... szal php sztem
  • Pitbull90
    Bocsássatok meg tudom h nem ide tartozó kérdés... de aki csinálta a bannert.. megkérdezhetem.. hogy azt hogy észítette el, hogy egy időpontban megváltozik a kép..?? hogy ez egy időre be van állítva hogy ekkor meg ekkor erre v ara változik..????
    És ha igen.. ezt be lehet állítani 1 hétre, vagy hónapra is...?
    Lőre is köszi!
  • nenad
    /tipp :probalj meg kulonbozo shading mode-okat hatha valamelyikben jobban mukodik. Bar en meg nem lattam olyan szoftvert amiben ez perfect lett volna..
  • Evogordon
    :D jó lett :D
  • montressor
    sajna nem emlekszem... de mintha igen
  • Pitbull90
    Hmm ez oylan mint installáléás után.. meg kell adni neki a számítógép nevét... és elmenteni ez a program filesbe elment egy nemtom mien nevű filet s benen a nevet... és ennyi.. mintha nem írtam még vna be a gép nevét... és nem is renderel.. ugye mikor elondítom akkor ilyen kis ablaknál a szokásos 2 piros csíkos hiba jelenik meg...
  • ThomasGins
    édi:)
  • montressor
    Csak, hogy a rakok ne menjenek a vetesbe.... :)
  • montressor
    gondolom ott mas a baj, de mit ertesz azon, h nem mukodik? nem renderel semmit? a vray system menupontja alatt van egy vray log, csekkold be az ikszet es nezd meg mit csinal
  • Pitbull90
    Az lehet.. de a másik winchesteren akor mért nem ír ki ilyesmit...? és mégse működik..:S ott semmien hibaüzenete nincs..
  • montressor
    gi hatasat lehet-e egy adott targyon csokkenteni?
  • montressor
    nem lehet, h tenyleg nem talalja ezt meg azt a file-t?