63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #30668 adobe lightroom beta 3 ingyen letoltheto,
eleg jo kis final adjustment tool..
http://labs.adobe.com/technologies/lightroom/ -
Ronin666 #30667 van hogy a textúrát nem szereti
töröld ki a textúráka egyesével és úgy próbáld menteni. -
zenoka #30666 nekem a hibaval valo elszalas (en maxom is legalis
) elott csinal egy autoback file-t azt is megnezheted hatha abbol kinyersz valamit ott vna a mx autoback konyvtaraba elmeletileg:D
-
reset/merge/save as
hátha -
montressor #30664 van egy elmentett maxom, de nem tudom ujra elmenteni, mert hibaval elszall... ket object van benne, probaltam, h kitorlom az egyiket es lementem, de igy is elszallt. Lehet valamit tenni? -
nenad #30663 vegyel valami dogos videot az sokat segithet.
:) -
Ronin666 #30662 lehet neked is új duálkór gépet kéne venned! :P -
bencsab #30661 Hát ez pech! :)
Én folyamatosan ilyen fájlokkal dolgozom. Általában minden munkámban csak az első napon élvezem, hogy mennyire hasít a max, utána állandóan küzdök az elemekkel.
Ha lehetne kívánni, hogy a 9-es verzióra mit hozzanak helyre, akkor én ezt kívánnám. Tiszta nevetségesnek tartom, hogy amíg napjaink játékai cirka 1 milla polygonnal, shader effectekkel AI-val, hangokkal, és egyéb nyalánkságokkal több tucat FPS-t tdnak produkálni, addig a MAX esetenként 2-3M polytól úgy behal, hogy még az 1 FPS-t sem tudja hozni.
Szóval tudom ajánlani a prop-display as boxot, ha kész egy elem, illetve a sűrű fóliakezelést éh hideolást. -
Emberek... ISZONYATOSAN belassult a MAX-om... Egy jelenetben van kb 20 db sweep, meg egy-két extrudeolt spline, és kész, meghal... Váááá Odébbrakok valamit, és szaggatni kezd. -
Olyat, amit a tárcád csak elbír. Tegyél bele minimum 4db dual core-os procit, mindegyiknek adj legalább 2x 1GB memet, rakj mellé sok vinyót is, mert miért is ne. meg vegyél még egy gépet, amin dolgozni fogsz, a másik ugye csak renderel. Abba legalább 2db dualprocis videókártyát, mert akkor biztosan nem fog szaggatni a teapot a VP-ben.
De most télleg. Ami a csövön kifér. -
Ronin666 #30658 Támogatja és igen, érdemes. 8 processzorig mehetsz windows alatt (a kerner asszem csak annyit bír). Linux elméletileg többet, de azt nem tudom, hogy melyik verziója és hogy lehetne alatta futtatni a maxot.
Amúgy menj fel a Prohardver.hu-ra és ott lesd meg a prociteszteket. Ők gyakran 3Dsmax teszteket is csinálnak. Jó lehet most a DualCore megoldás, vagy egy dupla procis dupla magos sem menne szarul. :) -
Picken #30657 Sziasztok!!
Milyen gépet ajánlanátok a Studio Max alá?? Esetleg érdemes 2 procis gépet használni ha egyáltalán támogatja?? -
A jóisten jutalmazzon meg a jóságodért!:)
Akkor még azt mond meg hogy render elements-nél hogy a gyikba lehet automatikusan menteni?Mert az enabledet nem engedi bejelölni:( -
Akkor nem region, hanem crop vazze. :D -
Meggyőztél:)
De az a gondom hogy ha nagyobb az output méret akkor render akkor csak fekete kockákat renderel,és ezt regionnál is,2000px körül meg elfut.
-
(mármint, nem 9x annyi idő alatt...) -
Nem tudom, nekem az a 10 perc pöcsölés PS-ben, ami 6-12 region render összevágását jelenti bőven megéri, mert mint múltkor is írtam, 9x akkora képet (területre) kb 30x annyi idő alatt számolt volna ki vray... :/
Darabokban renderelve pedig majdhogynem gyorsabban. :D -
1 ház 50 lámpa (nem egyház:)
Backburnerre még rágyurok,ha rájövök hogy müxik -
nenad #30650 probalkozhatsz vray proxyval is ha olyan a scene. -
bencsab #30649 Próbáld meg backburnerrel lehúzni. Úgy jóval kevesebb ramot használ, esetleg kapcsold ki a rendered frame window-t is, az is segíthet pár megát. Amúgy a vraynek alapvetően nincs baja a nagyobb felbontással, én rendereltem már vele 8192 széles képet is. Ennél nagyobb méretnél a max szó nélkül kivág. -
Valami memória hiba lehet,mert 5poligont lerenderel 5000pixelben is:S -
hm:)
Nem volt rá valami max javitásféle? -
region render. :P -
Anno mintha lett volna már,hogy vray render outputja nem birja a 3000pixel feletti dolgokat.
Mi volt rá a megoldás?
Sürgős lenne.
Kösz! -
De,ment privi. -
Hmmm Nincsolyan ami flasben van kimentve...?:D -
http://www.thomasgins.hu/max/php/
Itt a php verzio, rar-ban van a php,hogy le is lehessen tölteni:) -
2 verzio van a fejlécből,egy egyszerűbb php az csak egy képet rak be frissitéskor,attol függően hogy mennyi az idő.Ez a másik flashben van,ami behiv egy másik flash féjlt attol függően mennyi idő.de kb ugyanaz.Sztem pár paranccsal átirható,de egyik programozásához se értek. -
montressor #30640 sztem a php attol fuggoen adja vissza ezt v. azt a kepet/flasht akarmit, h milyen idoszaka van a napnak... szal php sztem -
Bocsássatok meg tudom h nem ide tartozó kérdés... de aki csinálta a bannert.. megkérdezhetem.. hogy azt hogy észítette el, hogy egy időpontban megváltozik a kép..?? hogy ez egy időre be van állítva hogy ekkor meg ekkor erre v ara változik..????
És ha igen.. ezt be lehet állítani 1 hétre, vagy hónapra is...?
Lőre is köszi! -
nenad #30638 /tipp :probalj meg kulonbozo shading mode-okat hatha valamelyikben jobban mukodik. Bar en meg nem lattam olyan szoftvert amiben ez perfect lett volna.. -
:D jó lett :D -
montressor #30636 sajna nem emlekszem... de mintha igen -
Hmm ez oylan mint installáléás után.. meg kell adni neki a számítógép nevét... és elmenteni ez a program filesbe elment egy nemtom mien nevű filet s benen a nevet... és ennyi.. mintha nem írtam még vna be a gép nevét... és nem is renderel.. ugye mikor elondítom akkor ilyen kis ablaknál a szokásos 2 piros csíkos hiba jelenik meg... -
édi:)
-
montressor #30633 Csak, hogy a rakok ne menjenek a vetesbe.... :)
-
montressor #30632 gondolom ott mas a baj, de mit ertesz azon, h nem mukodik? nem renderel semmit? a vray system menupontja alatt van egy vray log, csekkold be az ikszet es nezd meg mit csinal -
Az lehet.. de a másik winchesteren akor mért nem ír ki ilyesmit...? és mégse működik..:S ott semmien hibaüzenete nincs.. -
montressor #30630 gi hatasat lehet-e egy adott targyon csokkenteni? -
montressor #30629 nem lehet, h tenyleg nem talalja ezt meg azt a file-t?