63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
a maxom 7es -
nem tom nem értek ehez, azt sem tom mi az a vray, én ugy gonoldoltam letöltöm a mat filet berakom a többi közé, és megy... de nem. hogyhogy hányas? hol otm megnézni? -
hányas vray? -
de már vagy 10et leszedtem, és egyik se jó -
lehet hogy régebbi a vrayed mat file. -
hali, ezeket a v-ray materialokat hogy tom alkalmazni? mert ha mate editorba megyek és ott megnyitom akkor missing dll-t ir ki, és nem lesz jó az egész... -
De rég írtam már nektek, ezért lenne is 2 kérdésem, ha nem baj^^. Annyi érdekel wifeframe-el nénk akkor hogy lehet azt kiválasztani, hogy csak mit wifeframel-jen. Meg ha olyan anim-ot készítenénk hogy lő a csávó akkor ahozz tüzet hogy birunk csinálni? ( itt ne eredeti tüzre gondolj hanem olyanra ami a játékokba szokot lenni lövésnél ) -
Nem animacio keszul, csak still!:) Most meg sajnos nem:( Majd remelem hamarosan! Szvsz ide is felfog majd kerulni ha kesz lesz, vagy lesz mar belole valami mutathato. -
Ronin666 #31864 Szabad megkérdezni, hogy mihez kell majd egy ilyen részletes modell? Milyen anim készül? -
Hja, azt elfelejtettem irni, hogy Maya + MR alapok vannak. Maya + PrMan for Maya is felmerult, de... nemtudom meg, hogy mi lesz. 75% az MR-nek kb.:) -
Render lesz. Sajnos muszaj volt ilyen eros kompromisszumot kossunk. :( Igy is mar fogom a fejem nagyon, hogy fogok bepaszirozni 1-1 karaktert 3 giga memoriaba. A kompozitalasnal kell majd trukkozni igen sokat. Render is necces lesz, plusz 4k folotti texturakkal is kenyelmetlen mar dolgozni esatobbi satobbi. Displacement festegetesnel meg azert dontottunk 2 resznel mert ez mar ugyahogy elegendo mennyisegu reszletet eredmenyez, de meg kepesek vagyunk kezelni.:)
Szoval igen, jol latod... game modellhez tul sok, renderbe pedig tul keves. Elegge home made megoldas. :)
Nem csak textura miatt daraboljuk, de az is kozrejatszik, de foleg a (szamunkra) konyebb kezelhetoseg miatt is. (a multidisp alatt azt erted ami Zbrushban van?) -
Svan #31861 Pont azért kérdeztem mert ha game-be kell majd a modell normal map-elve akkor felesleges darabolni, viszont renderbe meg kevés a 2.
1 objecten lehet több disp textúra is nem csak 1 szóval ha csak textúra miatt darabolnátok akkor az elkerülhető (multidisp) -
Thx, kipróbálom! -
Ugy kellene inkabb kerdezni, hogy miert "csak" 2 reszre szedjuk... azert, mert lusta dog vagyok.:)
Es most jojjon valami komolyabb valasz. A zbrush 1 objectet max 2-4 millio poligon kozottig tud felosztani, es a displacement vagy normal mapot csak 4k-s meretben tudja exportalni. Ez igy elegge limitalt. A karakter 2 reszre lesz osztva, igy lesz 1 displacement map a testre, es lesz egy displacement map a fejre. (Ehhez ugy is kell modellezni... ahol tobb reszlet kell, oda mar alapbol lenyegesen surubben kell modellezni a karaktert, nomeg foleg negyszogeket illik hasznalni, es ha megodlhato negyzet alakuakat - Zbrush meghalalja - ) Igy a displacement map ugyahogy reszletes lehet... Texturazasnal szinten. 1 4k-s map lesz a test, 1 darab 4k-s map pedig lesz a fej. (color, bump, specular, esetleg lesz meg reflectivity es SSS)
Sajnos mashogy nem oldhato meg a kivant reszletesseg. (Csak erdekesseg kepp jegyzem meg, a Karib tenger kalozai 2ben Davy Joney arcat 11 szegmensre osztottak, hogy elegendo reszletet tudjanak rapakolni Zbrushban a 4 milla poligonos limit miatt.:) ) -
Svan #31858 Boba miért szeditek szét 2 részre az objectet textúrázáshoz,zbrusholáshoz? -
Renderpal
Ezt megprobalhatod. En Maya + MR-el hasznaltam, de massal is kompatibilis. Itt 1 kepet szabdal fel annyi reszre amennyire gondolod. Ha jol sejtem, akkor beallithato az is, hogy melyik reszletet csinalja a progi... ha igen, akkor ezt keresed Te. Ha nem, akkor sorry... -
Sziasztok!
Ti a backburnert használjátok több gépes rendernél? Ha igen hogy lehet azt beállítani (be lehet egyáltalán), hogy ha több gépnek adom ki ugyanazt a feladatot (ergo 1et részekre bontok) akkor azt egyszerre és ne egymás után csinálják meg...Mert így nem sok haszna van a 2 vagy több gépes megoldának ha megvárja míg az előző befejezi... -
zenoka #31855 
mondtam en hogy nem ertek hozza:)
-
:) Amugy ha jobban megnezed, latszik, hogy az tukrozodes. Amugy ez csak egy teszt volt... kikellett talaljak egy modszert arra, hogy lehessen felUV-zni ugy egy karaktert, hogy csontozas alatt 1 resz legyen, texturazas alatt 2, es Zbrush festegetes alatt is 2 reszben legyen, de utana seam nelkul ossze lehessen illeszteni a displacement mapot, es ujra 1 object lehessen (a folytonos normalok miatt). Szoval most csak egy lapon tesztelgettem, amit majd karaktereken fogok(unk) alkalmazni. -
zenoka #31853 az nekem milyen furcsa hogy az also sima resz nem atlatszo a tetelye (horizont felett) viszont igen...ide oda kapkodom a szemem:) -
GL! :) -
Nyah... ha jo nem is lett, de jobb mint indult. Nem ugy oldottam meg, mint ahogy szerettem volna... de nem is lennek en Boba, ha nem csaltam volna ossze vissza renderben.
Itt a vegeredmeny... Warning, kb 200kilobyte! -
zenoka #31850 hmm ezzek szerint nem tudja hogy csak "volt"-ta valt...?:)
jo szorakozast neked is:) -
nenad #31849 Kopenhagaban egy internet cafeban varom a baratnot.. :D vagyis a volt baratnot.
na gyo szorakozast, lehet majd este beloggolok, egy csettre. -
zenoka #31848 mondjuk en a szorakoztato kozeg vagyok mert szakmai kerdesekbe max hajrazni tudok:D:D
Free: haat az elso problema az volt hogy forditva volt a mikrofon(ehehe) azt megoldottuk.
A masik meg lehetet hogy ezerel rendereltem eppen s az en kis vasam nem egy eromu igy minden eroforras arra ment:D -
na ezt majd átvesszük szerinte megyszerű beállítási gond van -
Nenad szokott lenni de ő most nincs. én is szoktam lenni de én meg dolgozom most kecón. Thomas szokott lenni de ő most passz. Zénóka is fel szokott járni de vele sem tudom , hogy mivan . Al meg egyszerűen nem beszél :c))) -
zenoka #31845 en voltam fent vagy ketszer nenad mester regisztralt is..de vagy a gepem vagy a hangcuccom kaki de nem nagyon hallotam :) -
Amíg volt hangom, nem volt mikrofonom. Most van mikrofonom... -
Okok, ezt megfogom probalni! Esetleg meg azt is, hogy a textura ismetlodeset kikapcsolom... hatha bejon.
(Off... TS-en hogyhogy soha ninc senki? Vagy csak eddig nem lattam? 2 hetig nemvoltam itthon, lehet, hogy het kozben vagytok paran online.:) ) -
Igen, arra gondoltam, hogy a pl. a snap hibaszázaléka szól itt közbe, mert lehet, hogy textúra mintavételnél nemis, de a displace motornak számít az a kevéske, ami mégis ottmaradt. Egy próbát megér szvsz, hogy kcisit kijjebb húzod az UV-t, mint maga a geometria. -
Elvben az UV-k snappolva vannak az UV ter hataraihoz. Nem tudom, hogy mi lehet a gond... probalkozom meg tovabb. Ezt jovolna megoldani, mert nemtudok haladni egy projecttel igazan enlkul. Na mind1, megyek vissza modellezgetni meg egy kicsit.
Neked meg jobbulast! -
Egyszerűen kicsit odébb van tolódva az UV tér, akár egy hangyányit is, ami az adott környezet pontossági tűréshatárába még belefér, és ennyi már épp elég ahhoz, hogy jelentkezzen ilyen problem. Kicsit nyújtsad ki az UV-t, hogy egyértelmű legyen, hogy ott bezony vége a mapnak, és ne kezdődjön elölről.
Szerintem. Bár, most annyira nem fog az agyam, kicsit utolért az ősz valami gebulával, és így az ágyban lázaskodva kb 4x kellett végigolvasnom a hsz-ed, hogy egyáltaláűn felfogjam, mit akarsz. :D -
Mondjuk volt valamilyen indoka... par rosszul berakott linket javitott ki. De kerem... ha O a topic hazigazdaja, es amugyis moderator HW-n, hogyhogy nincs joga szerkeszteni a sajat hozzaszolasat. Bahh... na mind1.
Al, hamar ugyis itt vagy, kerdezhetnek toled valamit? Probalkozom MR-el, es PrMannal is (bar maya alatt, de ez sztem tok8). 2 displacement texturat blendelnek ossze egy targyon. 2 materialt raktam ra 2 kulonbozo poligonra, ami 1 testen van, es nincsen UV seam a poligonok kozott. A texturat PS-ben gyartottam, azon szinten nem lehet seam. (1 darab 512*1024es texturat csinaltam, amit PS-ben kettevagtam. Elvben itt sem lehet seam) A renderen viszont megis van. Plusz a lap szelein is, ahol elvben semmilyen displacement nem kene, hogy ervenyesuljon. Mi lehet a megoldas?
Itt a link a kepre! -
O_o ... no comment. Amióta WoW szervert házigazdálok, és nemkevés cseppet infantilis egyén is emgfordul azokban a körökben, egyre furcsább fórumozási szokásokkal találkozom. Nomeg, van pár cifra mailem is, gyűjtögetem, egyszer majd talán ki lehet adni tahósági lexikonként. -
LoL, ide is beirom mer valahogy mar nem birom ki maskepp:D Ez a Sogun gyerek HW-n... posztolt soksok szep kepet az uj Crytek jatekbol. En arra irtam commentet... majd O kitorolte az O posztjat, majd az en kommentem fole ujra berakta.
(Megkerdeztem azert tole minek csinalja... hogy a tobbiek ne tudjak mire irtam, vagy azert hogy szimplan az o posztja legyen felul... bahh... hardwiredre eddig is csak nagyon ritkan neztem fel... full ga'z) -
Ejha, Nosza, akkor én csak akkor próbáltam vele causticsot, amikor már tudott. :D -
amikor legelőször berakták a vraysunt akkor nem tudott,azóta nem próbáltam:) -
putyi #31834 sajnos nem. -
Szerintem kezdetektől fogva tudott, nem? :) Sőt, VRay Dome light is egy jó ideje rendelkezik egy fotonvető beállítással, ami szintén laza.