3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Mintha vmelyik régebbi max tutor cd-jén lett volna ilyen,de lehet hogy rosszul emléxek.

\"So always look on the bright side of death\"

KisQbi
nincs ötlet.. egyenlõre....

ThomasGins
#24059 Erre nincs vkinek ötlete?

KisQbi
kösz... stimmel a dolog...!

repvez
Sajna nem olyan jo az angolom hogy mindent megértsek a helpekbol.Csak az olyat értem meg ami feketén-fehéren leirja h ezt és ezt a kapcsolot nyombd be és adj ilyen értéket neki.Ha valami kimarad a leirásbol és csak szövegesen emliti akkor már nem sikerül a tutor.Ezért probálom szükiteni a keresési kört mert nem tudom mikor mi lenne a célszerü.
Tudom igy nehéz bármit is csinálni de ez van.
Malakai
Plz, elõbb nézd végig a többit is!
Amúgy meg a joyt megcinálni abszolút értelmetlen dolog, csak úgy mondom.. De mind1. (Korábban leírtam miért.)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
Végigcsináltam a kelj fel jancsis tutort, sikerült,de ha ugyanilyen rigid body-val szeretném a joymechanikát megcsinálni akkor meg átesnek egymáson a részek.nem ütköznek mint a tutorba, mi lehet a probléma és mit befolyásolnak a bunding box,-spehre,-proxy megy egyéb beállitások a reactor menüben?
Vagy mit kéne használnom ahhoz hogy ne tudjon másmerre mozogni a mechanika csak forogni tudjon a tengelyek körül?
tegyel egyet fole is! meg jol is nezne ki...
Fallof/ local Z (es allitgatod a curve-t hogy az atmenet neked tetszo legyen)

Kiprobatam zsanerral is a katapultot (most megint volt ra egy pici idom, a fene egye meg, hogy munkaidoben dolgozni is kell...) a helyzet annyiban valtozott, hogy a zsenerral elkeszult katapultra nem kell tobb tonnat radobni hanem ellensullyal produkalja ugyanazt mint az elozo. (ebbol agyu lesz en mar latom 😊
repvez
Közben megtörtént és müködik,de ha mélyebb lenne a vályat amiben a golyo megy talán nem ugrana ki belöle.
ThomasGins
Kircsi😊

KisQbi
tudja valaki hogy lehet "slope" szerint rakni gradienst vagy fallofot vagy bármit (meredekség függõen)?.. mint a top-bottom anyag....

Hogy pusztitson 😊
Malakai
Olvasd el plz elõbb a helpben a reactor részt, vannak még tutorialok is!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Amint mondtam, elég gáz a katapultozás... 😛 Esetleg alaphelyzet helyett constraintel rögzíteni a lendítõ kart, meg lehet próbálni (a súrlódás a tartó és a kar között pl itt is erõsen visszafogja).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KisQbi
müködikez mitakarsz ennél többet😄

van 😊
catapult
Le kell menteni DE AVI-nak!!!
nincs tarhelyem 😞
ThomasGins
Egy previewot nem mutatsz belõle?😊

hat sajnos a kohajitom csutortokot mondott, egyszeruen nem kepes elhajitani a kovet 20-30m nel messzebbre, pedig mar tobb ezer!! kg-os kovet dobtam magasrol a karra (az ellensulynak is elegnek kellene lennie)
eloszor a reactor sugojat, amugy az Utility panelon a Reactor/prewiew&Animation/Preview in window (vagy a kepernyo bal szelen levo also ket gomb valamelyiket)
repvez
Mit kell még beállitani illetve bekapcsolni hogy elinduljon a golyo.Nem vagyok otthon a témában ,de igy lehet rájövök egy két dologra ha látom mozdás közben.
ThomasGins
Reactornál mivel lehet mágnesességet szimulálni?

Free
na megyek aludni mert már össze vissza beszélek :d

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
oksa köszönöm :d
ez csak egy abszolút szubjekítv vélemény volt én mindneféle weblapot szeretek ezér tvagyok objektív ezzel a dologgal kapcsolatban

Tény hogy anno amikor kijött a flash úgy gondolták hogy kiváltják vele a bonyolúlt és nehézkes jávás és egyéb alkalmazásokat a weblapszerkesztésbõl. de valkahogy akkor ugrottak vele eggyet és a minden más soookkal rohamosabban fejlõdött mint pl a flash azért mondom hogy most fej fej melett haladva mindenben mindent meg leht valósítani.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Malakai
Nem kell adnom a scenet, ugyanis egyetlen egy paramétert változtattam, az pedig a friction. Elég extrémen le kell venni, tehát ilyen 0.00x érték is még elég durván befolyásolja! 😊 Ezt is elég hülyén csinálták meg szvsz, de mind1, ez van... 😊

Amiért én helyeseltem, hogy nem flash: Nem muszáj flashel és nem a technikai fejlettsége miatt, hanem csak úgy, mert miért kéne alapon. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
kérném a scenest amit beálítottál. akkor L játszanék még vele egy kicsit :c) légyszi légyszi légyszi :c)
nekem már az átfordulás i gond volt a kisodródás meg az ugratás nem para mert akkor átépítem a pályát :c) de ebbõl már presztizs kérdést csináltam :c)

Amúgy jah megértettem hogy nem a valós dolgokra való de miért ne idegesítse fel magát vele az ember fia :c)

Al látom szép az oldal grat hozzá :c) így legalább érthetõ miért nincs új banner :c) és nincs is harag miatta vagy bármi más de olyan jó piszkálódni vele :c)
Amúgy nagyon süti az oldal várom majd a tartalmat is :c)
jah és hogy off oljak én is . igen komoly rendszerreket lehet flash el megépíteni. szinte mindennel tud kapcsolatot létesíteni és mindent be tud hívni. amit flash el nem lehet megoldani azt mással sem csak a flashben rettentõ bonyolúlt az amit akár html el akár css el meg lehet oldani. meg a flsah ellen csak annyi , hogy rettentõ érzékeny az útvonal változásokra. szvsz minden rendszerrel csak annyit lehet megvalósítani amennyire értenek hozzá és lehet az html css xml flash vagy báremi amit a jövõ hoz. úgyhogy ilyen dolgokon nem érdemes vitatkozni. ez kicsit olyan vita minthogy Windows vagy Linux, vagy hogy Lightwave vagy max. ha értesz hozzá azt szereted.

grizzly21
még1:komoly rendszer: a flash is az nagyon. Flashnél nem csak a happy tree friendsre kell gondolni!
Ja és nem vitázni akarok csak érvelni--ha kicsit off is a dolog

ThomasGins
Az SW-s repülõddel mi lett?😊

grizzly21
ja és minden browserhez van flash player hogyne lenne

grizzly21
azért mert a flash képes XML beolvasásra is többek között, és mivel a userek 90%-ának van a gépén flash lejátszó igy nem is zársz ki senkit.

Mayer
Nagyon szép lett. Imádom a CSS-t úgyhogy pláne..

www.gaborhertelendy.com

Aldaryn
Köszi!

egyelõre random. De amíg nincs kész a fade-elést kezelõ JS, addig aszem az lesz, hogy 1. loadkor random, aztán amíg él a session, addig nem változik. 😊

per aspera ad astra

KisQbi
nem lett rossz... nagyon szép! grat!
minden oldalon más a fejléc vagy random változik?

Evogordon
Te tényleg szoktak ilyen hülyeségeket beírni.<#conf>

Aldaryn
Lehet fogadásokat kötni, hogy az igazi Pheel mikor b*ssza ki innen (mármint jó messzire az SG-rõl). 😛

per aspera ad astra

Pitbull90
Lehet rossz helyen járok.... de ez nem 3D Studio Max topic..?😄DDDDDD
Vagy essetleg te nem tudsz olvasni...😄

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Aldaryn
😄 Basszus, egy vézna csóró vagyok. O_o

per aspera ad astra

Malakai
Én örülök neki, hogy nem flesses, amúgy meg teccik, kár, hogy ilyen üres még, de elnézés elfogadva. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
érdekes, akkor miért XML, CSS3, és egyéb pharsereket és renderereket fejlesztenek a browser gyártók? Miért nem beépített flash értelmezõt? 😛 A flash egy beágyazott médiatartalom. A megjelenítésen túl a hozzáférhetõsége egyenlõ a nullával. Az abbys.hu direkt nem került egy flash dobozba, koncepció van mögötte. Készül egy *kizárólag demonstrációs célokat szolgáló* flash megvalósítás, némi bravúroskodással, de az a játék. Ez meg a komoly rendszer.

per aspera ad astra

grizzly21
nemrossz de ma már a flash a trendi😊

ThomasGins
Csini lett!

Aldaryn
abbys.hu

ezt is megértem. Online a weboldalam újra. 😊 jeee. Sok meló van mögötte, most kezdem el feltölteni a galériákat.

per aspera ad astra

grizzly21
thx

KisQbi
http://www.itchy-animation.co.uk/light.htm

itt találsz pár dolgot a világitásról!!

sztem legyen egy keylight (törtszinû) és egy halványabb deritõ (világoskék)

Malakai
Amúgy súrlódás csökkentésével elsõre átfordult a hurkon, csak aztán a következõ emelkedõtõl ugrat egyet rá a lefele fordulóra, a köv kanyar megfogja, de sokat veszít a lendületbõl és a köv emelkedõt már nem bírja. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

grizzly21
itt egyébként a fénybeállítások milyenek legyenek? Mert nekem annyi kell csak, hogy mint egy logo jól nézen ki mindenról megvilkágitva árnyék nélkül.

KisQbi
5szörös gravitációnál és 700 kilóval sikerült elérnem az átfordulást de aztán kisiklott.....😄

Malakai
Free: Korábban már írtam a topicban, hogy a reactor még távolról sem korrekt fizikai szimuláció! Szóval abszolút ne lepõdj meg ilyesmin! Teljesen alap törvényeket se szimulál, szóval egy legegyszerûbb jeleneten (persze nem akármilyenen azért) is láthatod, hogy vmi nem stimmel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
az lenne a legkevesebb, hogy leesik. nekem az a bajom hogy nem fordúl át pedig fizikailag nézve át kellene neki fordúlnia :c(