63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• marcee
    Fotóba illesztett látványterveket kellene csinánom, csak sajnos a Photoshop-ot nemigen vágom. Berakom a fényképet háttérnek elé egy layer a renderrel és a kirenderelt alpha csatorna festegetésével szeretném a két kép érintetlenülhagyásával befolyásolni a látszósági viszonyokat. (erre azért lenne szükség, mert a renderelt kép még változhat) Egyszer már sikrült ezt kitökölnöm, de most nem jövök rá sehogysem.
    Az sem baj, ha szájbarágósan sikerül leírni. :D
  • Rees
    4D már mindenkit beválogattak? Csak azért kérdem mert én is pont ezzel a filmmel kapcsolatban várom hogy visszahívjanak, vagy legalábbis visszaszóljanak hogy mi van:)
  • jocco
    Feltudnád tenni ezt a teszt scene-t vhova mert, a forum elején már nem él a letöltö link.
    Köszi!
  • bencsab
    Hát ez jó:
    http://www.chaosgroup.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=16640&highlight=benchmark

Én most pont itt tartok a procim tuningolásával.
  • Aldaryn
    Hja, elég kiábrándító kép a külföldi PC birtoklási szokásokról. Na nem az ő helyzetük, hanem a miek az... :D
  • bencsab
    Ahogyan Al is írta: ez egy tesztjelenet. Ugyanezt a képet tuti, hogy senki nem postolta oda.
    Amúgy Percydaman egy Kansas-i csóka, én meg ugye tőzsgyökeres magyar vagyok. :)

Tehát ezen a fórum címen lehet nézegetni a renderidőket:
    http://www.chaosgroup.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=12220&highlight=percydaman

Aztán csak hasonlítgassátok, és lehet rácsodálkozni, hogy mindegyikünknek fejlesztésre szorul a gépe, mert ott nagyon sok dual-dualcore opteron gép van, és azok igencsak hasítanak.
  • 4D
    Waow. Bekerültem ennek a mozinak a CGI teamjébe:
    Info1
    Info2
    S ebben biza ti is/ez a fórum is benne van. THX!!!!!!!!!!!
    Ha lesznek további publik infók, s netán érdekelne valakit, majd szólok.
    Ergo most egy ideig eltűnök, de azért min. olvasás szinten hű maradok hozzátok.
    A teljes csapat jh-en ül össze először, kívánom legyen ott még más is innen!!!
  • Aldaryn
    Ez egy közkézen forgó VRay testscene percydaman vray forum user alkotmánya. Bencsab, ha te vagy percydaman, akkor nemszóltam. :D
  • Boba
    Jeee... Te voltal aki CgTalkra is posztolta ezt az imaget? Vagy csak masoltad... mer amugy jolett naon.
  • FRenkie
    HI!

2 metsző spline metszéspontjából lehet vhogy vertexet konvertálni?
  • RelakS
    erről az jutott eszembe, hogy ami renderelés alatt áll, az pl olyan, mindtha a doom-ot bámulná az ember, a kész részek meg a még ki sem jött játékokra hasonlítanak :)
  • Aldaryn
    Vááá... pedig mekkora ziccer. Szép látvány, mi? :D
  • bencsab
    a bucket-ek köt véletlenül jöttek ki fejreállított kereszt formájúra, senki ne gondolja, hogy direkt ezért tettem bele.
  • bencsab
    ez ám a szép látvány:
  • bencsab
    az idézetben leírtak abszolút segítettek
  • Aldaryn
    Sokáig emlegettek valami olasmit is, hogy MAX-ból újra kell menteni a vraydummy60.max scnet- vagy mi. :D De az igazat megvallva ez a robléma engem is kerülgetett már párszor.
  • bencsab
    azért ez beszarás!
    a chaos fórumon akadtam rá a megoldásra:

"You have to start the backburner 3 manager and monitor, connect to the manager and then quit both of them, ... now Vray DR is working."
  • bencsab
    és te azóta beletörődtél, hogy nem megy?
  • marcee
    Hihi, tegnap volt egy éve, hogy rékérdeztem a porblémára! #22903
  • marcee
    Jelen! Én Találkoztam ilyennel!
    ...
    Megoldást viszont nem találtam. :(
  • bencsab
    Sziasztok!

Rútul megakadtam egy problémával. Immánron 3 géppel büszkélkedhetem az én kis házi renderfarmomban. Namost 2-nél tökéletesen megy a distributed rendering vray alatt. A vrayspawner.exe-t indítva létrehoz egy maxot alul, és ahhoz már tud csatlakozni a főgép.
    Az újabb gépen mindent ugyanúgy telepítettem, mint a másik 2-n, de azon az istennek sem akar menni. Azt csinálja, hogy a spawner elindítja a maxot, majd kilép, majd újra elindítja, és így tovább a végetelenségig.

Valaki találkozott már ilyennel, mert nekem nemigen van tippem. A gépen se tűzfal se vírusirtó nincs, és a vray önmagában természetesen hibátlanul feut.
  • nenad
    erdekes kompozicio, nemtom hogy modellt akarsz mutatni vagy valos meretet.
    mert ha valosat akkor nagyon kicsik a hazak.
    De az otlet nagyon bejon.
  • Svan
    ami még érdekes lehe,hogy egy kis fake kromatikus aberráció is van rajta.
  • Svan
    vraysun és opacity map 1 plane-re
  • ThomasGins
    Hangulatos!
    Direct light,projector map?
  • Svan

Egy kis teszt
    Renderidő: 8perc 36 mp egy P4 3ghz-en
  • GixEr
    create / Shapes / section
    utana export es ott ai(adobe illustrator)
    Es meg tudod, nyitni az AI-t photoshopban, AdobeIllustratorban vagy Corelben
  • flatszeru
    Üdv!

Nem tudtok olyan addonrol amivel megoldható az, hogy egy modelt tetszőleges számú szelvényre vágjak?És ezeket valami képformátumba automatikusan mentsem?

kösz!
  • Boba
    Hehh, ez igy reggel koran jott... de tetszik. :D
  • Aldaryn
    Szép! :) Saját motor, vagy blogengine? Wordpress?
  • Ronin666
    Nagyon off lesz, de nekem nagyon bejött :) http://videa.hu/main.php?page=play&v=upRwz68WUR25QCEj
  • GixEr
    Add meg neki a szegmens szamot, mar akkor is volt neki.
  • dw69
    ide is akkor mar:)

hellotok

inditottunk paran egy jo kis siteot, akit erdekel....meg aki beakar segiteni a fejlesztesbe

remelem itt lehet reklamozni:)

www.cgblog.hu

bocskosz

sas
  • hunkircsi
    Emberek, valaki segítsen, mert a hajam tépem már!

MaxR3 óta nem használtam QuadPatch objetumot modellezésre, és most meg újra elővettem, és elborult az agyam. Akkoriban az volt még, hogy ha áttalakítottam "Edit Patch"-é a QuadPatch-et, akkor a sarkaikat lehetett csak módosítani a zöld kis négyzetekkel, de most meg az összes vertes egyesével módosítható. Ez miért van így? Valamit megváltoztattak azóta? Wááááá....:-(
  • 4D
    Köszi a válaszokat.
    Bár konfúzabb lett csak a dolog, mert a 6 mellé tervezném a 8-at.
    Free válasza alapján gyúrok a disasterre.lol
  • ThomasGins
    Max gyökérből töröld a 3dsmax.ini-t
  • Madarbirs
    Segítséget kérnék, sziasztok! Valahogy sikerült olyan jól eltüntetnem a fő eszköztárat (transzformációs és kijelölő eszközök, avagy main toolbar), hogy egyszerüen nem tudom visszahelyezni, nélküle pedig nagyon nehézkes a használat. Kérek valakit,adjon tippet. (a costumizeban bármit csinálok, erre nem reagál) Köszönöm!
  • zenoka
    igen koszonom sejtettem..csk azt nm ertem miert inditja el rogton windows startupnal...
  • marcee
    A max8rayserver a hálózatos renderhez kell csak, ha nem használod nyugodt szívvel tiltható. (vezérlőpult\felügyeleti eszközök\szolgáltatások\raysat\letilt)
  • zenoka
    nekem is fent van a 7-8 elvannak egymas mellet...ami felboszantott hogy 8 bol nem lehet 7 be menteni...meg a 8 mnden rendszer inditaskor elindit valami max8rayserver vagy valami hasonlo nevu izet..