63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    nem rossz de szvsz en meg kikonyorgnem a vasarnap estet ami altalaban a legnyugisabb estek egyike s mig a hatterbe a naplo megy az ember tud gepezni:)
    alku: vasarnap ejfel?:)
  • Boba
    Az szvsz jo es eleg is.
  • Aldaryn
    Igen, az fontos része a feladatkiírásnak. Mi lenne, ha három apot kapnátok rá? Pl. Péntek hajnaltól vasárnap délutánig?
  • zenoka
    jah igen render melle legyen smooth nelkuli wire is of course :)
  • zenoka
    Thomaaas, Freee, Neeeenad mesterek merre vagytok indulgat a speeedize:)

Szerintem az egyhetes (azonbelul mindenkinek lelke rajta hogy tartja az egy orat -de azert altalaban tudni hogy mit lehet egy ora alatt osszehozni-) jobb mivel nem mindenkinek van az adott idopontban szabadideje...
  • Aldaryn
    :D Akkor lehet egy hetes is... Vagy egy hétvégés is akár. Persze, az igazat megvallva ez nagyon nem verseny, inkább amolyan közös hülyülés, ezért meg az egy hetes intervallum az, ami kedvezne neki.

Nosza, akkor tessék hypeolódni, én meg összerakom a feladatkiírást.
  • Boba
    Nekem mar lenne 5letem a perpetum mobile-re!:) Az felolem lehet!

Haaat... en egy igen lassu es lusta emberke vagyok... az 1 hetes contestet jobban kamaznam, mint az 1 orasat.
  • Aldaryn
    Nah, ez az, frankó. :) Szóljatok minél több embernek. Nem feltétlen az AP-t népszerűsítendő, de ha sokan vagytok, akkor sokkal izgalmasabb, meg bulisabb.

Téma asszem megvan, meglátjátok. Szeritetek egyhetes, vagy ilyen durva hajrá speedmodelling a jobb?
  • zenoka
    ezazezaz.en tuti fun-olok vagy otthon 3dsmaxban szutyogok vagy meloban autocaddel, de ha minden kotel szakad elo a baltat s faragok valamit..
  • Aldaryn
    Caustics nincs a képen, ilyen böszme nagy derítőlapoknál, és fekete környezetnél elveszik az értelme. A diszperziót VrayBlend shaderrel próbáltam, szigorúan kerülve az addittív módot. ;) Szép lett, öszemajmoltam egy 7 lveleből álló szivárváyt, de nem illett a képbe atán. Jó közelítéssel asszem egy fotós is lehúzná a diszperziós részek szaturációját PS-ben utólag. :)
  • Aldaryn
    Igen, egy darabig úgy csináltuk, de aztán a 2D speed mintájára felvetődött, hogy legyen akkor a 3d is úgy, azért nem indult, mert nekem lett kiadva, hogy akkor hypeoljam bele a népet, hogy legyen ki induljon, de ha már itt 5-6 ember van, nektek szívesen összerakok egyet, aztán meg százat akár. :D

perpetum mobile van az adminos to-do speedcontest listán. :D
  • jocco
  • bencsab
    innen tudod leszedni:
    http://rapidshare.de/files/33534623/cornelltestnew.zip.html
  • ThomasGins
    És a caustics dispersion-t hogy próbáltad? Shellac?
  • ThomasGins
    :D
  • zenoka
    ThomasGins: belolem is hianyzik de aze' mert mar ven f@szok vagyunk:)
    de valoszinuleg fog nyomulni par fiatal emberke akiket erdekel ezert gondoltam hogy akar valami verseny is lehet minimal szinten:)
    2d-3d combo hmm talan:)
    Vald be szereted a gonosz otleteket:)
  • ThomasGins
    Mondjuk belőlem hiányzik midenféle versenyszellem,szoval értékelő pontozás sztem felesleges,meg elég relativ dolog ez.
    Ami még ötletem lenne,bár nem gondoltam át még,hogy a 2d-3d skiccelést összekötni vhogy,bár ugye 2d-ben gyorsabban elkészülnek a bonyolultabb dolgok is.:)
    A p.m.-meg gonosz ötlet:)
  • zenoka
    azt hallotam hogy ugy ment valami hasonlo az AP hogy egy megadott oraban volt lehetoseg muvelni azt amit muvelni kell aztan zartak a topicot:) de most feluletesen olvastam s ugy nez ki hogy egy hetes lesz a dolog:)
    szoval mukodesre javaslat:
    minden heten egy nap este eldontesre a tema amit egy a tema megvitatasara letrehozott topicban lehet javasolni s az admin dont hogy mehet e vagy sem.
    A modelezesre egy het van. texturazas bevilagitas nelkul max egy oranyi modelezes megengedett kiveve ha mondjuk indokolt alapbol a hosszab ido mert osszetetteb a feladat..szvsz ugy lenne meg okes a dolog hogy a contest befejeztevel az admin megnevezi az altala 3 legjobbnak itelt kepet..hogy aki nem csak funol annak is legyen verseny erzete....akinek meg nem tetszik az admin dontese az meg....modelezunk neki egy szoros hatsot:)
  • zenoka
    javaslat temara: perpetuum mobile azaz az orokmozgo :)
  • Aldaryn
    mi az, hogy úgy menjen, mint régen? :D Kifejteni!
  • zenoka
    Reggelt sracok!
    waaaaa mar csak azt kenne kitalalni hogy ugy menjen mint regen ott vagy mint a d21-en...
  • Boba
    Ejj, ez a nezegetes, teszt renderelgetes mennyire igaz... marmar most is ezt csinalom, pedig meg csak a karakter teste van kesz ugy 90%ra:) Hajajj, bele kell huzni.:) Thx!

Vagom... szvsz en indulnek, ugyis gyakorolnom kene, hogy lehetne gyorsabban modellezni.

Javaslat: kezdőknek: kocka, haladóknak : gömb, tapasztalt öreg rókáknak : AT-ST lépegető hidraulikájának modellezése. (Najo, ebben elrejtettem egy valós 5letem... lehetne valamilyen hidraulikus emelőt vagy hasonlot modellezni. Mindig is akartam valami ilyesmit csinalni.:))
  • Aldaryn
    Szerintem tökmindegy, bár, én a helyedben először összeraknám az egészet lowpolyban, majd utána Zbrush, mert ha objectenként nyomod, akkor félő, hogy egy egy jólsikerült darabot sokáig nézegetsz majd a VP-ben, meg nyuomod róla a tesztrendereket, és a végén alig haladsz majd. :)

Ha van speed, akkor szsvz úgy, mint a 2D témában, egy bő hét lesz rá, és hetente megy majd.

Javaslatokat várok, elvégtére, szvsz én managelem majd.
  • Boba
    Ha lesz, megfontolom, hogy csinalok valamit... bar en rosszul is, lassan is dolgozom... bahh... na mind1.:)

Tanacs kellene. Karakter keszitesenel mi a sorrend? Vagy az mind1? Ugy gondoltam, hogy lemodellezek mindent ami csak kell a karakterre, vagy a ruhajara es egyeb kiegeszitoire majd utana Zbrushnam meg vegul texturazas. Vagy ugy kell csinalni, hogy ahogy halad az ember folyamatosan Zbrusholja az adott objectet es texturazza?
  • Aldaryn
    Ahhh, értem. :D Ok, akkor ha elhintitek az infó morzsákat, és szerveztek egy kis hype-ot is, hogy azért ne tűnjek teljesen idiótának a többi admin között, még a héten lesz 3D speed contest az AP-n. :D
  • ThomasGins
    :D
    Én arra vártam hogy valaki lesz majd első,sztem mások is:)
  • Aldaryn
    Azt hitem elindul a hype. :D Én mondtam, hogy gyertek az AP-re, de valahol elhalkult a dolog.

Mondjuk, szavazó enginünk nincs, mert az az oldal szellemiségével ütközik. (Ez a szöveg arra, hogy cseszik leprogramozni a proggerünk)
  • Free
    most hol van akkor a speed modelling?
  • Aldaryn
    Ááá... az elég gáz. :( eredetileg volt rajta diszperzió, de nem tetezsett.
  • ThomasGins
    Diffractot neki:)
  • Aldaryn
    NFR

Csak mértékkel, tesztrender. :) Putyi által javasolt kivitelben. :D
  • Aldaryn
    ...ha kicsi ha nagy, nincsen a világon szebb mint a...

Hehe. :) Még mindig hódít a kitchen.hdr! :D
  • ThomasGins
    :)
    meg kellett hozzá ennyit ennem h sikerüljön:)
    A reflect vraydirt fersnel,de nem látszik sajna.
  • nenad
    gyaaa, nem is igazi! :D
  • ThomasGins
    nfr
  • Malakai
    A leg szájbarágósabb az alapokról: :\3dsMax?\help\3dsmax.chm & :\3dsMax?\help\3dsmax_t.chm. Ennél szájbarágósabbat nem találsz, hasonló szájbarágási szinten a szájbarágós könyvek vannak, mint a bibliák, amiből van magyar is...
  • hunbasser
    kellene egy szájbarágós tutorial nekem.először az alapokról,aztán majd szeretnék egy olyat,h adott egy címer,és az forog.
    megnéztem a tutorialos oldalt,de hát annyi tutorialos oldal van...szal a bőség zavara van :)
    találtam egy magyar videós tutorialos 3d max oldalt,de azon nem találtam olyat,ami nekem kellene,másrészt pedig nem értek belőle semmit,és régebbi verzióval csinált vmit a srác.és persze csak a munkaterület van benne.
    előre is köszönöm!
  • 4D
    Privi
  • Rees
    Köszi szépen! De akkor ezek szerint nem jött össze:(
  • 4D
    Fura, ha nem értesítettek, mert nagyon korrektek eddig.
    Jh-en lesz az első össznépi összeröff, amikor először találkozik együtt a csapat. Ha gondolod, rákérdezhetek hogy teljes e a létszám, vagy mi a szösz.