3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Nagyon hangulatos kép, jó lenne, ha szépen összeraknád! 😊

per aspera ad astra

üdv, találtam ami kellett, ha esetleg mást is érdekel kézikönyv maxhoz (igaz 4-hez van...) akkor tessék
http://kac.poliod.hu/gzoli/web/dokumentumok/3D Studio Max4.pdf

Hahó!
Hát igen, aki 1x maxot ragad ugye... az visszatér ide.
THX.
ThomasGins
Üdv ujra erre!😊

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Üdv ujra erre!😊

Free
nem kapok akkor funér élmappot? :c(

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Persze, hogy támogatja. Mindahány processzort (illetve magot) lát az oprendszered, azt a vray is kihasználja.

Köszi az elismeréseket.

Most viszont benne vagyok egy komolyabb projektben, ami szeritem tényleg ütni fog, igazi hot hatch, de sajna elég sok a ZH, meg a vizsgaidõszak is közelg... pedig most újítottam be egy 64 bites AMD-re... amúgy nem tudjátok, hogy X2-es (dual magos) AMD procikat támogatja-e a max (vray) (nem nem, nem X2-esem van, mielõtt még sokan megköveznétek 😊 ? Vagy nem is kell a támogatás, alapból 2 buckettal megy majd a render?

4D: korrekt, megvan a hangulata

galéria: tempmaxer.uw.hu

No. Már azt is elfeledtem, hogy megy ez a képekkelKolostor
Üdv again mindenkinek! Vagy fél évre én is letettem a maxot. Látom Nenand is alkotói szünetet tart (remélem nem végleg),de ahogy elnézem azért meg van a mag. Láttam egy jó kolostort, gondoltam megcsinálom.
Íme:

ThomasGins
Jó nagyon!

Aldaryn
Szerintem különösebb bajod nem származhat belõle, maximum, ha nagyon kérdezik, mindent csak demo szoftverekkel alkottál, és mivel nem commercial, ezért bajod sem származhat belõle. 😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Nos, ha megvetted, akkor holnapután kézhez kapod. 😊 Ha nem, akkor ugye valszeg várni kell egy keveset. 😛 De egyelõre csak az RC1 jön, további finomításokra hivatkozva a tényleges 1.0-át átrakták decemberre. karácsonyi ajándéknak jó is lesz. Basszus, ha lenne kidobható 100.000-rem, megvenném most a progit féláron... de sajnos nincs. 😄

per aspera ad astra

Malakai
Hoppáka, és ez elméletben még mindig holnapután? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn

per aspera ad astra

Aldaryn
Nagyon jó, plasztikus. 😊

per aspera ad astra

Ha már ennyire megy ez a szobás-asztalos-funérlemezes téma, gondoltam én is bedobom egy régebbi alkotásomat. A polcok nagyon hasonlítanak Aldaryn placeholdereire, de koppintásnak ilyen irányból nincs nyoma, mert már sok hónapos a work, viszont nem fejeztem be...

Más: gondoltam egy .hu -s domain indításán, sõt, már régen meg is tettem volna a kezdõ lépéseket, csak attól félek, hogy az orromra koppint a hatóság a nem legális cuccok miatt... errõl mi a véleményetek? speciel neked, Aldaryn? (Bocsi, ha leglális maxot/vrayt/PS-t használsz!)

galéria: tempmaxer.uw.hu

ket plusz kulon elem kell sztem egyebkent nem fogja kovetni helyesem,
1 lefele, es 1 ami osszekapcsolja a lefelet a szinten levovevel.
ugy ertem mashova fog kerulni a profil a railhez kepest.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
nem rossz felével, csak még nincsen befejezve. :o) Ott a sarokban valahogy meg kell majd machinálnom a szegõlécet, mert követni fogja a lépcsõfokokat lefelé.

per aspera ad astra

Valaki fel tudna rakni egy könyvet a 3ds maxról? még 100valahány oldallal ezelõtt láttam linket de az rossz volt 😞

norbre
ha van esetleg valakinek egy sáska modellje 3dstúdióhoz, dobjon már egy mélt légyszives a [email protected]-ra

köszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Free
jó lesz
az agancsok végére tehetnél kicsi sapkákat. meg a feje ne legyen ennyire szõrös

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Kis rénsz*rvasolás...😊
link

ThomasGins
Tényleg csalóka,és csak nagyitásban látszik😊

Free
nem nem most megvédem Alt. az a profil profil minbtára le van vágva derékszögbe terssék jobban megnézni. a nagyításban jobban látszik. az jól fekszik fel a falra :c)

a joob oldalt alul a profil ami korbefut rossz oldalaval fekszik fel a falra 😉

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Dichter
Sziasztok, nem tudjátok véletlenül mi lett az evermotion-nel? Pár napja nem elérhetõ. Köszi

Free
nekem tetszik a kép...
Végûl honnan sikerûlt leszedned funér élmintát? megoszthatnád velünk :c)

Aldaryn
thx. megtörtént, nekem is szúrta a szemem. Az is lehet, hogy megfordítom a vágatok sorrendjét, hogy a polcok nekifeszüljenek a falnak, és ne csúszhassanak elõre.

per aspera ad astra

Ha már putyi építészként szólt hozzá, én belepofátlankodnék kicsit statikusként 😄 Nekem a polc zavaró egy kicsit, hogy a hátsó, víszintes tartó bordák eltartják a faltól, ez olyan bizonytalan érzést kelt az emberben, mintha ellebegne a faltól (a fénycsík is furcsa mögötte) illetve nem is praktikus, kissebb tárgyak, képek mögé eshetnek. Én azt a bordát besûllyeszteném a polc függõleges tárcsáiba, hogy azok felfeküdjenek a falra és kb feles-feles bemetszéssel a polc lapokat is a falig vezetném. Így egyébként elég lenne egy darab borda felül, az alsó polc merevíthetné össze a polc "rúdjait", amik a falra támaszkodnának fel.

Aldaryn
közben update kicsit állítgattam ezt azt, de semmi más. lerendereltem a jelenetet QMC GI-vel, 9 óra lett, de még zajos, igaz, egész nagy méretben készült a kép. Lehet maradok egy magasabb irradiance mapnál, ninscenek itt olyan apró részletek.

Az ablakon túl egy durván kiégett placeholder város látható, na erre még ki kell találnom valamit.

per aspera ad astra

szaki
Persze, macsekkörmözve mondtam a seggbe rúgást, mert ez kell annak aki haladni akar. Ha meg engem rúgnak seggbe egy kicsit, akkor azt megköszi, mert olykor az animtól már legalább 20-30x elment a kedvem, fõleg a biped és környékénél.
Gratulálok az építészmérnökihez. Nem hemmi dolgog lehet. Ott metanultatok hihetetlen sok dolgot. Szerintem meg a szentírást el kell felejteni. Ha van egy manus akinek van egy 200 milliós háza, akkor õ legyint egyet és a számára megfelelõt akarja, ha már ilyen jól megy neki. Na és ha éppen 150 cm-es emberekrõl van szó több generáción át, akkor neked "kutya kötelességed" hozzájuk tervezni a dolgokat, mert különben felkopna az állad, de az enyém is.
Az a lényeg, hogy te is meg én is egy csónakban evezünk, de mivel egyikünk elõl van, nem ugyan azt a képet látjuk, és ez így helyes.
A legvadultabb mai bútornál is ciki lenne, ha egy szék éppen gyereméretû lenne. Te is tudod, hogy minden földrésznek megvan a maga embertípus magassága. Tehát amint ecseteltem, van egy átlagos méret, mondjuk az európai, de az már érvénytelen a borneoi manusokhoz képest akik éppen 130cm-esek, tehát a szék lábából vegának, vagy éppen eleve olyanra gyártják. Nyilván te mivel itt tervezel dolgokat, akkor miért ne vennéd az európai szabványt, hát nem?
Van ugyebár állítható forgószék. Amikor valaki megveszi, akkor beállítja a szemgolyó magasságát a monitor felsõ éléhez, legalábbis ezt mondják, ekkor kényelmes. Ha manuskám vesz ugye egy 15-ös vagy egy 21-es monotort, akkor rögtön más lesz a magasság, tehát állítja a székét. Amikor falik, kajol, tömi a hasát, akkor a 180-190cm-es manusok kissé görnyedve falnak, az alcsonyabbak meg nyújtozkodnak, mint egy gyerek. Vagyis ha elmennének egy vizsgálatra, akkor rögtön elmondanák, hogy neki mi volna a jó. De mivel kevés a nagyon sovány és kevés a nagyon elhízott, bocs, csak összehasonlítás miatt, ezért nem gyártanak csak elenyészõ helyen nekik ruhát. A kis ruha nem gond, mert gyereméret, a nagynál van némi gond, tehát legyártják. Nyilván azért nincs állítható szék, mert az átlagosat megveszik és csakis azt használják. De te is tudod, hogy ez nem helyes, hiszen ha manuskám leül a székra és az alacsonynak vágja a szék széle a lábát, mivel õ alacsony termetû, ezért a szék lábából le kellene vágni, persze az asztalból is. Ez még nem is gond, csak a maga embereknél van gond, hiszen meg kell emelni a széket és az asztalt. Gondolom már láttál a szék lába alá olyan talbetétet, amibe bele helyezve a szék lábát megemeli azt 2-5 cm-rel is, hiszen ennyi elegndõ a magas méretûeknek is. Ez semmi más, mint egy 3x3, 4x4-es belsõ méretû hüvely, ami alulról ráüthetõ a szék lábára. Hogy mik vannak.
Biztosan jártál már olyan boltban, amire azt mondta az ember, hogy nem is tudott a boltról. Olyan kisebb "találmányok" ujítások vannak, amiket az ember szinte fillérekbõl kap, de eszébe se jutna, hogy magam is megoldhatná.
Régebben volt az Ezermester újság, amiben irtózatosan sok ujítás volt szinte mindenre. Olykor amikor olvastam rájöttem, hogy szinte semmi anyag nem szükséges hozz.
Ha esetleg valaki találkozott egy olyan cikkel talán 1973 körül jelent meg, amiben volt egy olyan rész, hogy Emlékezõ negatív. Vagyis egy fekete-fehér filmre fényképezett kép az akkori eljárások alapján színesre kelthetõ volt. Na ezt add össze. Sajnos nem találtam meg az újságjaim között. De ez pl. nem semmi ujítás.

Aldaryn
Tudsz is, és köszi az infókat, mert mondom, én ehhez még nagyon nem konyítok. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Én most ezt, ha ez "komolyabbnak tekinthetõ" eddig nem fagyott, nem skadt, megelégedés a köbön. :o)

per aspera ad astra

Aldaryn
Thx a kritikát, elgondolkodtató. Pár tény, ami egyszerûen úgy van.: mivel a jelenetet centiméterekhez igazítva készítem (még Nenad bátyó jó tanácsára, meg prktikus is) ezért könnyen lemérhetõ, hogy a székem ülõfelülete 40x45cm, mélyebb, mint szélesebb, az ülõfelület 45,5cm magasságban található, eredetileg 45-ön volt, de a talp alá került pár nemeztalp hogy még véletlen se karistoljon össze semmit.
Az asztal felülete 74cm magasan van ehhez jön megintcsak +0,5cm nemezelés alul. Az asztallap 90x200 -as, mivel alapjában véve nem 6, hanem inkább 8 személyesre gondoltam, de ugye mindenki szereti a jó nagy teret. Az ablak 85cm-re van a szoba padlójától, azoban ez az egész étkezõfelület egy utólab beépített fa galérián nyugszik ami majd 40cm magas, ezért most sokkal közelebb van a padlóhoz, és maga a plafon is majd belóg a képbe. (nem sokkal az ablak felett kezdõdik a plafon is.)
Az étkezõszekrény tényleg böszme súlyú, hiszem a fõ vázát egy 5centi vastag rétegelt lemez adja. De ez direkt lett ilyen. a többi részhez nyersfenyõt és 1 illetve a keretezéshez 1,5 cm vastag rétegelt lemezt használtam. A fiókgombok pácolt nyírbõl vannak. :o)
Az asztallap 4cm vastag, és tömörfa, nem rétegelt, ezért van körülötte az a 1,5cm vastag díszítõcsík, ami jóval túlnyúlik lfefelé, és többek közt az asztal ajlán lévõ acél kapcsokat is elrejti, ami a lábakhoz rögzíti az asztallapot. Ez a szegõcsík az asztallap alsó felületéhez 8 ehlyen van rögzítve L alakú acéllemezekkel, és csavarokkal.
A kamera 160cm magasságra lett beállítva, a látószög majd 70°. Lehetne ehhez mérten torzulás az egyenesekben is, de engem csak zavart, és ugye erre azért mégiscsak jó a virtuális világ.
Nah, ezek a tények, amiket most hirtelen le is mértem a scene-ben. A parkettaszegõ csík tényleg brutál magas lett, majd 8 centi, ezt sürgõsen javítom, mert ez télleg furán mutat.
Az ablak a falban olyan jó 30 centi mélyen ül bent, ehhez jön még az elõtte lévõ 40 centi mély fiókosor, úgy gondoltam, hogy egy két párna oda, és egész kellemes beülõs kuckó keletkezik.
Az ablak amúgy nicsnen még kész, teljes egészében placeholder jellegû. Majd vasárnap dolgozom rajta.
A polyszám azért ennyi, mert lényegesen több részlet van a képen, mint amenny ebbõl a szögbõl és távolságból látszik. Pl. eleve az, hogy minden él, minden egyes felület (a falat és ablakot leszámítva, mert az még WIP) lekerekített élekkel rendelkezik, továbbá a rétegelt lemezek széleit sem egyenesre, hanem kis domborulatra csiszolták. Úgy szeretném megépíteni ezt a belteret, hogy késõbb bárhova nyugodtan dobhasssak egy kamerát, és renderelhessek anélkül, hogy bármit módosítgatni kellene.
A kompozíciót ileltõen igazad van, de ha ennél távolabb viszem a kamerát, hogy az ablak teteje, és fõleg a napfény is látszódjon teljesen, akkor már nagyon torzul az egész. A kamera így is a szemközti falnál van, és nagyobb látószöggel már elég szürreális a kép. Lehet maximum nem vágom ilyen szélesre a képet, és akkor belefér.
Nah, száz szónak is egy a vége, nem vagyok se belsõépítész, se asztalos, még csak designer sem, szóval bõven adott a nagy hibaszázalék, ha referencia nélkül kezdek ilyenbe. A magasságokat/méreteket is úgy tartottam, hogy megnéztem mekkora méretekkel rendelkeznek standard IKEA tárgyak. :o)

Mindenjót.

per aspera ad astra

nekem bejonnek a szekek, a designak nem mindig feltelen kovetnie kell a teljes "esszeruseget" az anyagfelhasznalas szempontjabol. nem veszes.
egyebkent vhol mar lattam ilyen bazivastag retegeltlemezes megoldast.

mennyire megbizhato max8?
valaki huzott mar le vele valami komolyabb projektet?

csa

ami a rétegelt lemezt illeti valóban lehet a lemez szélét vastagítani vagy egy ál dolgot létrehozni, de a csíkokat rákanyarítani már nehezebb egy kicsit, ugyanis a való világban bajosan mûködik az unwrap.
bármilyen furcsa számodra, az általam leírt méreteket a legelvadultabb mai bútoroknál is szentírásként kezelik, mivel az emberek mérete határrozza meg azt. mutass nekem egy állítható étkezõ széket.
amúgy meg nem seggberúgásról van szó, hanem segítésrõl, mert látom, hogy ez az elsõ építészeti tere, s úgy gondolom, hogy építészmérnökként talán tudok valami hasznosat mondani.

szaki
szia, bocs, hogy reagálok, lehet, hogy nincs igazam
Ha valaki elhatározza, hogy a székben legyen merevítés és a másiknak nem tetszik az magánügy, õ megálmodta erre, legyen ez az õ kitalációra. Ha sok embernek nem tetszik a parlament kupolája, mert szerinte magasabbra és vékonyabbra kellene, akkor átépítik? Hát nem. Van akinek tetszik, van akinek nem. Lehet, hogy a szék aljára rá van írva, hogy Nagy Jóska részére.
A sógorodat megkérdezheted, hogy nemcsak rétegeltlemezbõl hanem máshogy is ellehet érni a bútorok ívét, mondjuk kérdezd meg, hogy a gõzölt bükk hány fokon hajlik jól és elõtte mennyi ideig kell kezelni ahhoz, hogy törés nélkül lehessen ívre hajtani. Csak mondom.
Nem tudom, hogy hol látsz 5 cm vastag lemezt. Lehet, hogy az asztal, csak úgy néz ki, hiszen az élére lelógással 2 cm-es anyag van rögzítve rejtettkapcsolással az alsó, belsõ sarokban? De jó, hogy ilyen is van. Vagy a jobboldali kis szekrénykére gondolsz, ami pont ilyen megoldással van felvastagítva? Vagy az ugyanolyan anyagvastagságban futó asztal lapjára gondolsz, ami persze ugyanúgy 19mm-es laminált forgácslapból, vagy egyéb kopásálló anyagból készül, szintén oldalvastagítással. Persze ezek a képen olyan távol vannak, hogy mindezek nem látszódhatnak miként vannak megoldva.
Egy étkezõasztal bármekkora méretû lehet a mai világban, régebben meg volt határozva, hogy így meg úgy, meg mondjuk egy munkapad olyan magas, hogyha egy manus mellette áll, akkor a csuklójának kell lennie a munkaasztal magassági felületénél. Persze erre befezették az átlagot, vagyis egy magas ember görnyedt, viszont egy alacsony manus magastalpú cipõben kellett, hogy a munkapad mellé álljon.
Egy a fontos, hogy aki majd használja ezeket a bútorokat, kipróbálja és ha aggálya van, akkor megoldja. Aszékek nyilván az asztalhoz kell, hogy készüljön, hiszen a használójának kell jól éreznie magát benne.
Az ülõfelület is egy kitalált átlagméret, ami + - eltérhet10%-ot is ha kell, vagy többet, hiszen ezek is az átlag magasságú embereknek készültek. A kis kínaiakhoz, ahol alacsonyak ott rögtön másként gyártják le. Mi európai manusok beszakosodtunk egy elfogadott méretszabvány körülre, de a piac azt mutaja, ha nem alkalmazkodsz, akkor nem vesznek tõled semmit.
Szóval a háttámla. Manapság az a praktikus, ha állítható a magasság, persze rejtetten, amit csak akkor vesz észre az ember, ha közelebbrõl megnézi. Mondjuk egy hajlított anyagnál más a helyzet, ha a háttámla magasságban állítható és van egy jó pár furat a támla helyének megállapításához, amit késõbb lyuktakaróval látnak el, nem gond. Ez a mai univerzális piacvilág.
Ha jól megnézi az ember, akkor irtózatosan sokféle ablaktípus és ablakkiképzés van. Ez utóbbi a tervezés utáni falépítmény körül, míg az elõzõ ehhez kapcsoltan annak arányában készül el. Nyilván. Ha egy tervezõ megtervezi és azt elfogadja a megrendelõ, akkor van esély, hogy az a késõbbiekben is jó lesz. Ha meg nagyon kukacos a manus és a testéhez képest így meg úgy, akkor elmegy egy supercéghez, mondjuk ülõalkalmatosságot nézni, ahol a feneke alá ívesítenek vagy 20 lécet, majd a támlát is bármilyen kanyarban és az az õ anatómiai íve lesz. Az ágy gondolom ismerõs, amikor 200 léc veszi fel a manus ívét és számítógép nézi a felfekvési pontokat, majd kirajzolja a hanyatt és olyadlfekvést, majd a hasonfekvést és amikor õ fordul, akkor elektronikusan állítódik az ágya, amit félálomban nem hall és nem is érzékel. Csak mondom.
Vagyi a méreteket ma már el kell felejteni.
Bocs má, hogy még a polyról jut eszembe. Nem tudhatod, hogy éppen egyx munkája, amiben a megrendelõnek meg kell mutatnia közeli képeket is és ott az íves részletesége nagyon fontos lesz a késõbbiekben. Tehát mivel nagyon sok ív van, ezért most éppen ennyire lesz szüksége a közeli kamerás mozgásokhoz.
Természetesen, ha csak ez a beállítás van, akkor mindíg annyiból lesz, amennyi ívet még lehet látni, de ne legyen sarkos.
De ez az általad felvetett sok érdekesség nagyon hasznos lehet számunkra, hiszen, ha egymást nem segítené senki információkkal, akkor minden bizonnyal mindenki ugyanazon a ponton tévelyegne. Úgyhogy köszi a nevében is a "seggbe rúgást", jó néven értendõ

a fények és az anyagok szépek, de nagyjából ennyi, ellentétben a többi munkáddal. thomasnak igaza van, hogy a székekbe nem kellene a hátsó merevítés, mivel pont az a lényege, ezeknek a bútoroknak, hogy a rétegelt lemez rugalmasságát kihasználják.
ha már rétegelt lemez.
az asztalos sógorom körbe röhögne, hogy 5cm vastag lemezekben gondolkodsz. ebbõl egy négyzetméter majdnem egy mázsa.amúgy nagyon szép rétegelt lemez bútorokat találhatsz, ha rákeresel alvar aalto nevére.
a méretekrõl:
egy étkezõ asztal 75cm magas, egy átlagos szék ülõfelülete 45cm magasságban van és kb. 45*45 cm, a háttámlája pedig olyan 95cm a földtõl. egy átlagos ablak parapet(könyöklõ) 90cm magas, a szemöldök pedig 240cm-re van a padlószinttõl.ez a fajta parkettaszegõ kb 3cm magas szokott lenni, vagy max öt. hiányolom az ablakpárkányt.
a kompozíciót illetõen, elég szerencsétlan ez az egyiránypontosból éppen elbillenõ perspektíva, valamint ez a tér sem alkalmas erre. a fény alul, az ablak meg felül csúszik ki a képbõl, valamint a képbõl kifutó vonalak is elég idétlen helyeken metszik a keretet. az egész kicsit olyan, mintha egy szûk térben egy kompakttal szerencsétlenkedne az ember.
fél milla poli kicsit sok. ezt ilyen részletességgel max. 100000- bõl ki lehet hozni.
remélem segítettem valamit, és ez a kép a végén eléri az nfr-jeid színvonalát.

Atika :o)
koszike szepen

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
úgy nem állna meg szvsz. 😞 vagy vastagabb lemez kell, de akkor meg nehéz :|

per aspera ad astra

szaki
Ja még egy apróság.... (folytatása)
Mondjuk vannak a manusok, akik beszélnek. Script nélkül megközelítõleg soha nem lenne készen egy 30 mp-es beszéd, persze a magyar ABC-hez fonetizált tátogáshoz a száj pontjainak megfogásával, mozgatásával. Nyilván bárki rávágná, hogy semmi gond morph. Csak kérdem én. Amikor 1 manus van és a feje mondjuk 30 morph részbõl áll, és a file ezek után alapból 23M-ás és mondjuk van összesen a jelenetben 5 manus aki szintén beszélne végre és így a file olykor elérte 115M-át, ja és persze a jelenet többi eleme még nincs benne, ami alapból meg 15-20M. Szóval a morph nagyon jó akkor amikor 1-2 alak van és annak az arcmimikájának illik valamennyire megmozdulni.

Van akinek elvettem egy életre a kedvét a max scriptezéstõl, de vannak akik még inkább kedvet éreznek hozzá és foggal körömmel igyekeznek valamit tenni e cél érdekében.
(aki akar valamit, azt meg is csinálja, aki meg nem, az soha nem fogja megtenni, csak beszél róla, szerintem itt mindenki maximális odaadással van az ilyen dolgok iránt, csak titkolja)
bocs, csak eszembe jutott

szaki
már készen is van egy 40 perces (szerényen mondom neked, mert szürkén megpróbálom meghúzni magam, ha nem gond), de akkor tölteném fel, ha a kb. 1 hónapja mondott 3d-sd weblapon legalább 3-4 tutor lesz fent, s akkor máris megy fel.
Ebben az alap biped készítése van, ternmészetesen scriptek nélkül (na ez nekem script nélkül kín keserves volt, áldozatkészségem szerintem van), 40 perc ugyan 400M körül van. A lépések elhelyezésétõl a kézmozgáson át a visszafelé lépés, integetés, persze alapokon, hogy ne lehyen rögtön szaltó a jelenetben, vagy éppen egy hanyatt vágás.
Ha többeket is érdekel, kérném az ûrlapokat töltsék ki a napozóban.
Higgyétek el, ha valaki ért valamihez és a másiknak átadja az szerintem nem lesz észjátszás meg ilyesmi. Jaj nenadesz-rõl jut eszembe, fõleg neki köszönhetem, hogy ennyire haladok a scripttel, hiszen régebben õ adta meg az elsõ seggbe rúgásokat (úgyis le fogja tagadni, de nem gond, õ állandóan mindenkinek segít, ami tényleg dícsértes).
Javasoltam egy msn-en keresztül látható, vagy mármi más módon látható max munka láthatóságát. Ha bármi készít bármit a másik nagyon sokat tanulhat belõle.
Nincs igazam?

szaki
.... hogy amikor valaki elkészíti a próbarendert, ha nem használja a render region-t megõszül. Scriptben beállítod azokat a képfelületeket, amiket látni szeretnél, de azokat ne is renderelje, amit nem akarsz már látni. A script végig megy azokon a render region képterületeken és 1 képre rendereli le. Ezt persze állandóan változtathatod, akár file-ba mentheted a render területeket, saját névvel. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk készen van egy rendersorozatod, amit éjszaka készített a géped, mondjuk 200 kép. Amikor látod, hogy az egyik jelenetben az ablakkilincsnek nem olyan színûnek kellene lennie, szerintem azu embert a guta kezdi kerülgetni aztán meg a házorvos. Vagyis scriptben semmi gond, az elõbbi módzsrrel meghatározod neki, hogy öreg, ez meg az a terület kellene, de úgy csináld meg, hogy most a 200 képen ugyanolyan legyen az a terület. Vagyi az 1. képen render region (kilincsterület), aztán ez kész és most a scriptben meghatározod, hogy 2-200 képig másolja már rá, mert ott éppen nincs semmiféle mozgás, tehát árnyék nem vetül rá, egyforma állandóan, és lám a script kb 2 perc alatt végig szalad a képeken, rámásolja az 1. képrõl az összesre, aztán már kész is.
Ja még egy apróság....

Ha mar ennyire beleastad magad a biped dolgaiba, nincs kedved egy alapismeretek (tippek/trukkok) iromanyt osszeallitani?
szaki
Nem hinném, hogy nagyon érdekes terület a MAXScipttel történõ foglalkozás ( ha az embert megpróbálja valaki valamirõl lebeszélni, annál jobban akarja csinálni)
mondjuk amikor van egy biped alak és az alakodat szeretnéd, hogy járjon és közben a távolban valakinek mutogasson valamit, akkor ugye az ujjait ki kell választani, benne az ujjpercekkel. Ha egy létrejött scene-ben megfogod 3-4 biped alak közül pont amelyiket szeretnédaz nem hemmi dolog. Na jó kis csalással csakis azt a bipedet jeleníted meg, amelyikkel éppen dolgozol. Most egyesével kijelölni mondjuk a mutatóujj 3 ujjpercét, mert ugyen egy karakteres figurának, ha amolyan Pixaros, akkor ilyen dukál, akkor állandóan klikkelgetsz és estére elmegy a kedved az egésztõl.
Hát a scriptben ez egy pillanat alatt megoldható. Vagyis csinálsz egy scriptet, amikor a biped mutatóujja úgy lesz kijelölve, hogy ráklikkelsz egy klikk-gombra, és lám máris ki van jelölve. Ha összeállítod az egész biped összes kijelölési lehetõségét, a betanítás már nem egész napos lesz, ahogy alapban lehet, hanem a script segítségével olykor 20 perc alatt végezhetsz is.
A script elõnyei abban rejlenek, hogy bármihez használhatod, nemcsak bipedhez.
Bipednél az utóbbi idõben olyanra alkalmazom, hogy amikor egy biped-alak halad, akkor az siethet vagy lassan, komótosan lépkedhet bekanyarodhat, s mindezt már az oldalsó Motion részben a biped beállítások kihagyásával. Hiszen ott állandóan fel/ le kell scrolloznod, s estére az tuti kigyullad az egerd scrollgörgõje, meg a körzet orvos nem gyõzi cserélgetni a scrollgombos ujjadat.
Ha megnézed a maxscrip helpet, ott iszonyat mennyiség van, ami meglehet oldani, sõt olyan sok példa van, hogy azokból igazán lehet tanulni.
Másik egyszerû példa.......

szaki
mivel nem szabad azt mondanom, hogy használd ezt vagy azt, ezért nem is mondom meg, hogy a 3D.Object.Converter.v3.60 demóját használj, mert abba szerintem nem fogja mindet megengedni, szóval érted

szaki
ha nem boldogulsz a scripttel (van hasonló a www.scriptspot.com-on is), akkor photoshop-ban nyitsz egy ugyanilyen ablakot, majd egymás mellé paste-eled a kis képeket, amit képsorozatnak csináltál meg a maxban, majd ha megvan, akkor a rétegeket egyesíted és mented, vagyis így is ugyanoda fogsz jutni

szaki
scriptben, amikor megvan ugye a több fázisból álló animsorozatod, akkor tudvalevõ, hogy mennyi képbõl áll és 1 kép mekkora méretû, az alapján kell nyitni egy bitmap-ot pl. 1000x200-as képet, majd a renderelések után a setpixel és getpixel segítségével át kell másolni erre a mellékesen megnyitott lapra a képkockákat, végül le kell menteni bármilyen formátumban