63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    nekem is fent van a 7-8 elvannak egymas mellet...ami felboszantott hogy 8 bol nem lehet 7 be menteni...meg a 8 mnden rendszer inditaskor elindit valami max8rayserver vagy valami hasonlo nevu izet..
  • ThomasGins
    3 "gépemen" van fent a 7-8 egyikkel sincs gondom.
  • Free
    nekem el . a 6 7 nél volt ilyen gondom. mind kettő fent volt egyik se ment :c)
  • 4D
    Volt/van valakinek tapasztalata 2 különböző max verzióval 1 gépen?
    Elgányolják/ták egymást?
    THX.
  • nenad
    :)
    -
    max9 rol hallot valaki ujat mostansag?
    mikor jon ki?
  • ThomasGins
    Malacka ház rulez:)
  • Boba
    Al, megint lenne egy kerdesem... hatha van valam tipped. majd 1 milla base mesh + displacement (2.4 milla a vegen) szepen kirenderelodik diffuse + specular + ray tracelt arnyekok + ambient occlusionnal 2400*1800as felbontasban. Azonban, ha csak Ambient occlusion passzt szeretnek renderelni, akkor az vegtelen idokig futna. 10%ig jutott el 2 ora alatt. Mi lehet a megoldas? (Maya + MR... de gondoltam hatha)

Diffuse passz remekul lefut 12 millio poligonnal, azzal nincsen gaz. (szinten majd 1 milla a base mesh, csak 3as smooth van a displacement miatt)

Valami 5let? En csak vakarom a fejem, es fogalmam sincs miert lehet ez. A teljes render lefut, a csak ambient pass meg nem :(
  • zenoka
    ihletet kaptam:
    egy fiatal hazaspar vagyhat jobban barmi masra mint egy kis lakasra:

ezt asszem majd tovabb viszem:)
  • zenoka
    OFF
    ihlet ihlet teljesen magam alatt vagyok...par hete pihent a fotomasinam (minolta dimage a1) s most elovettem hogy akkor fotozom egy kicsit...erre ugy nez ki ccd hiba...az meg nem ket filler lesz:(:(:(
  • 4D
    Egy kis ihlet:
    Ghosttowns
  • zenoka
    Telleg sracok hogy all a speed ize szervezes?:) ihlet hianyom van:D
  • 4D
    Sorry, most látom, télleg szép.
    Már csak talán vmi "porózusság" kéne rá.
  • 4D
    Csak tudnám mit csinál az a sok t.ketlen Art direktor igen sokért, ha orrba szályba másoktól várják a nagy 5leteket.
    Na ja, drága a "coke"..lol
  • hunkircsi
    Köszi Aldaryn Mester!

Én mint Véréj Padavan, megpróbáltam valami égetett agyagedényhez hasonló materialt összehozni. Többen felismerték az ilyen irányú törekvéseimet a kép láttán, szóval most kicsit dagad a mellkasom...decsak kicsit..:)

Jó alkotást mindenkinek!
  • ThomasGins
    http://iaro.3dmax.hu/kep/beretta92.rar
    Amugy sima max import tudta.
  • peetee76
    Hi All !

Segítsetek!!
    Aki az alábbi linken lévő filet meg tudja nyitni, és át is tudja konvertálni,3ds,max,obj,dwg, formátum valamellikébe kérem küldje el a megoldást!
    Beretta
  • Free
    Reklámfotópályázat a HP és a T-Mobile támogatásával!

Pályázati felhívás

A fotópályázatra olyan digitális fényképezőgéppel vagy telefon kamerával készített képeket várunk, amelyek az Út, Útkeresés fogalmához kapcsolódnak.

A pályaműveket a [email protected]

e-mail címre juttatsd el, legkésőbb 2006. szeptember 21-ig.

A leadandó képek minimum felbontása: 800x600 pixel

A pályaműveket a www.reklamkonferencia.hu honlapon

tesszük közzé.

A szeptember 21-ig beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el és értékes díjak kerülnek átadásra a legjobb művek készítőinek.„

• Aldaryn
    Te, ennek kifejezetten jók a színei.
  • Aldaryn
    Shave n Haircut mesh outputját esetleg. Ha statikus, akkor azt meg is érheti vrayproxyként kiküldeni.
  • fle go
    Udv!

Egy kis segitseg kellene, nincs valakinek veletlen PC-s Helvetica RoundBoldCondenz fontja?
    Ha igen priviben keressen meg.
    Koszi!
  • hunkircsi
    Üdv maxos népek!

Íme egy kis NFR, mert ugye szeressük a véréjt, meg a teáskannát, meg a MAX logót is ofkorsz.:)

NFR

Csőváz!

p.s.: Egyszer volt, hol nem volt, az óperenciós shadereken túl, még poligonhegyeken is túl, ahol már a kúrtafarkú MAX licensz sem túr, élt egyszer egy...

Nah jólvan, majd legközelebb folytatom..:)
  • nenad
    vagy szimplan meghivsz valamit ami emailt kuld, vagy zenet jatszik, mivel batch file egyenkent kerul vegrehajtasra ezert...
  • Lazarus
    Van rá lehetőség. Kiexportálod Batch renderből .bat fileba és ha kifundálod hogyan tudsz e-mailt küldeni command lineból akkor beleírod a bat végébe.

Google: "batch e-mail"re keress rá

Zenéljen: Bat végébe beírod hogy "run C:\Valami\winamp.exe -valamilyen parancs"
  • nenad
    nem>>nem
  • Svan
    vrayfurt erdemes/lehet vrayproxy meshkent exportalni aztan azt hasznalni?
  • ThomasGins
    Nincs, ugyhagytam véletlenül, a vizet copyztam.:)

render beállitásnál common/email notify, én csak ennyit tudok.
    Én szoktam ezt használni ha távoli asztallal dolgozok.
  • marcee
    Be lehet állítani valahol a max-ban, hogy a render befejeztével zenéljen? Illetve, hogy batch render esetén az elkészült képeket e-mail-ben elküldözgesse egyessével?
  • marcee
    Van jelentősége, hogy a függőleges plane sok poly-ból van?
  • Maxer
    Köszi, a match bitmap segít, de azért még mindig nem olyan, mint a tutorialban, de sztem ezzel már elleszek
  • ThomasGins
    configure driver-nél van egy match bitmap gomb,azt hiszem azt is be kell nyomni.Ezután ha nyomkodod a show map in viewport gombot akkor jónak kell lennie. Ha nem jó lehet segit, configure driver-nél a choose driver cseréje,de ez nem biztos.
  • ThomasGins
    scene
    10 perc,de a photont kétszeresére rakod biztos szebb lenne.
  • Maxer
    igen, köszi, viszont mégsem olyan szép, mint a tutorial videoban, ott persze nem mondja el... igazából autós blueprintek lennének, 512x512 meg 1024x1024 méretben
  • Free
    mennyi volt a render time ?
    Nem dobnád fel iarora a scenest? megnézném. mert szép a víz caustikja
  • ThomasGins
    vraysun caust felesleges...
    link
  • ThomasGins
    customize/preference/viewport - configure driver 512
  • zsolesz92
    oké, azért köszi a segítséget, maradok az alapoknál:P
  • Free
    a plugin neme vmint ahogy azt a materiálja is mutatja V-ray.
    a"honnan lehet megszerezni" kérdésedre. 1 , nem warez. ha legálisan akarod akkor meg a http://chaosgroup.com/ honlapjáról a demot. ők a pluigin írói.

Ha az egyéni véleményem hozzátehetem a dologhoz. akkor sztem ha ennyire nem vágod még a dolgot elösszőr olvass sokat és az alap programot használd és képezd magad. elösszőr értds meg a materiűálokban hogy mi micsoda. sztem még ne extrázd.. elöbb tanúlj meg járni és futni ne akarj rögtön repülni.
  • zsolesz92
    na vannak dc-n vray pluginek, de megvan h melyik verzióhoz. ha 4es maxhoz van irva, akkor 7esen nem megy ugye? :$
  • Maxer
    Hy

Nem tudja vki, h max-ben hogyan lehet a viewportba behúzott és "Show Map In Viewport" opcióval kijelölt textúrák felbontását állítani? Persze minél magasabbra
  • zsolesz92
    mtl libraryban nyitom meg ezeket... és zat a plugint honnan tom leszedni? mi a neve? leszedem dcről ha nem ingyenes...