3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

scorpeeon
köszi, király, mûködik! 😄
az egyébként h Havok motoros a fizika az azt jelent h ugyanolyan mint a hl2ben? 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

ThomasGins
Itt a scene😊

Scorpeeon, a reactornál a convexet állitsd concave-ra.

\"So always look on the bright side of death\"

scorpeeon
Aldaryn köszi, most már megy! csak az nemtudja vki h miért van h boolean-al két gömbbõl csináltam egy akváriumszerûséget, de ha felé teszek labdákat, akkor nem esnek bele, hanem egyszerûen legurulnak róla, mintha nem is lenne ott lyuk 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Pitbull90
Öö szabad megkérdeznem hogy azt a teásmicsodában amikor beleesik néháyn darab.. ott a víz hogyan lett csinálva...???

Elõre is kössz

Σοφια

Malakai
Nu. LoL! 😄 És mikor lesz N második nagy eljövetele? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
😄

Aldaryn
idõszámítás.: 0. nu.

per aspera ad astra

(Az ember gyereke elmegy 2.5 napra néhány hidacskát próbaterhelni, hazaér hulla fáradtan, azonnal belenéz a max topicba és elszomorodik, hogy csak fél oldal termett megint, arra gondol, ezt akár meg is említhetné, de azért elõbb csak elolvassa a hsz-eket, aztán rájön, hogy így egyszerre nem is volt olyan rossz a termés (free grat a reactoros ötlethez!), csak hát be kell látni, hogy elkezdõdött az nu. (azaz nenad után) idõszak, és a sok "kis" (és persze nagy) zsenink elvesztette a múzsáját/ellenfelét/kihívottját. Sz'al jó ez csak kevés! 😄)

én reagáltam volna, ha értenék hozzá 😄

ne aggódj, lesz ez még így se! 😄

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

ThomasGins
Esõt particle systemmel is tudsz.
create/particle/spray
alárakva, create/spacewarps/deflectors/deflector,
bind to space warps-sal összekötöd a kettõt.
Ha gravitacio is kell mert elforgattad pl a spray-t, akkor
create/spacewarps/forces/gravity ezt összekötöd a bind to space warps-szal.

ThomasGins
És ahhoz képest h pár mp alatt kiszámolta a 40 kocka esését, max 7-8 se birta rendesen megjeleniteni fagyás nélkül😞

Aldaryn
Jááj, az a reactoros vízfelület, tisztán látszódik a szegmentáltsága, meg tudom számolni, miylen plane volt az alap. 😛

scorpeeon: #23812..., #23818 ... ....

Objektumokat megcsinálod,add to rigid body collection,beállítod a szimulációt: collision tolerance-t, aztán az objektek súlyát, friction-jét a reactor util panelon, aztán ha minden okés, akkor nyomsz egy simulate-et szintén util panelon. Most így ettõl jobb neked?

per aspera ad astra

Malakai
Help/Tutorials/Reactor, vagy Help/Tutorials/Specialized/Dynamics/Reactor.
De inkább kezdhetnéd a Tutorials/How to Learn 3ds Max-el.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

scorpeeon
vki leírná viszonylag részletesen h hogyan tudok ilyen gravitációs esõket csinálni? csak pár mondatba de 1értelmû legyen pls 😄

ThomasGins
Még egy kis reactor NFR.
xvid (136kb)
Tea akart enni meg kockacukor,aztán viz lett,meg betondarabkák,csak meguntam😊

Aldaryn
😊 köcce! Valamikor elvesztettem.

per aspera ad astra

na,Ott van

ThomasGins
Tankok!😊

Malakai
És leginkább RTFM, ugyanis elég sok olyat mondtál ebben az egy postban, amibõl az látszik, hogy a max felépítését még nagyon nem ismered, tehát, nézegesd azt a bizonyos helpet, plz!

Igen, elég vicces a reactor, de már írtam alább... A csillárt szerintem meg fogom próbálni XSI-ben is, csak azzal meg még ismerkedni kell, mert a leejtek egy-pár rigid bodyn kívül még nem sokat tudok benne. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Ez meg RTFM... Ractor a fizikai interfész, ami MAX-ban van, alatta a Havok fizikai motor dolgozik. A számolás lehet igen csak hosszú idõ is. A jelenetet külön elõ kell késízteni fizikai szimulációra, és külön leszámoltatni. Realtime nem igen megy a dolog. Szvsz az pl. az XSI fizikai rendszeréhez képest sehol sincs.

per aspera ad astra

scorpeeon
😄 mind1, vki jóember itt írt már privit és elküldi ha minden igaz, szóval ne foglalkozzatok már vele 😄
és még1: itt nézem ezeket a ceruzás-teáskannás és hasonló videókat és csak ámulok bámulok, pedig gondolom a 3ds max számolja ki a fizikát ezért nem lehet hosszó idõ megcsinálni egy ilyet 😄 hogy lehet meggravitációzni a tárgyakat? van 1 olyan menüpont h gravity, azt leteszem vhova, odateszek egy tárgyat, rá megyek h autokey, de a tárgy meg se mozdul 😄 hogy lehet csinálni ilyet?

Aldaryn
Miért lehetne leszedni? Ott a demó.

per aspera ad astra

scorpeeon
Aldaryn, ez ok, csakhogy a találatok mind fórumokon való megemlítésekbõl, leírásokból származnak, a hivatalos oldalról meg nem lehet leszedni. akkor írd be azt h download chaosgopup f-edge 😄 úgy már nem talál sokat...

Aldaryn
De, a videó frankó, bannert heggesztek, ha hazaértem. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Jééé, nézzenek oda, beírtam Googgla-ba az "f-edge" szót, és rögtön, a LEGELSÕ találat a termék gyártójának honlapjára vitt. Banyek, hát ez mekkora véletlen lehet. Biztos valami spéci google-t használok, de itt a link, nézzétek meg, nektek biztosasan nem a "DigitalCandle.com - f-Edge" lesz a legelsõ a találati listában, ami valami ismeretlen vékletlen folytán pont oda visz, ahol az f-edge plugin található.
Google - "f-edge" voilá

per aspera ad astra

Free
Senki semmit nem ragál se a videóra se a projectre? :c(

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

felteszem ODA

Sziasztok!
Kérdésem lenne. Objektumok módosítóihoz van-e valami kezelõ tool, mint pl. light lister, mert sok dolgon meshsmooth van és nagyon macerás egyenként kijelõlni, lekapcsolni, szóval nincs elég memóriám ehhez.
ThomasGins
Mondjuk én se leltem,meglestem volna mi az.

scorpeeon
nem taláélom az az f-edge plugint, google is alig talált rá vmit... nem szánna meg vki egy linkel privátban?

ThomasGins
Ez a durva nem a barátok közt😊

😊

Free
nah akkor kedves AL kollega. mi lenne ha kitennéd bannerbe az új "Projectet" aminek a neve "Reactor mi más! " lenne.
Lehetne olyan kis golyó meglök dominót ami beindít egy ventillátort stb stb folyamatokat modellezni. sztem ez eléggé jó léenne erre mert mindenki kicsit ért hozzá nem bonyolúlt és pillanatok alatt megvan :c)
Ki támogatja az ötletet? nekem már most van egy csomó L képzelésem :c)

Thomas kira csalódtam is volna ha nem lett volna valami teáskanna mûvelet benned :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins

ThomasGins
Kevés a 24 óra neked is?😊
Jól néz ki a videód!

Free
mi nvan waze te sem tudsz aludni ? :c)))
Én hetek óta hozom a napi 3 órta alvást és már altatóval sem megy. olyan az agyam hogy nem tudom lekapcsolni és folyton csak pörög minden hülyeségen. most is egy új reactoros tesztet készítek ez mellett :c)
Ezt a videót low prioríytiben renderelte a max, .a másik maxban már szerkesztem a következõ felesleges cuccot :c)

Malakai
Ha esetleg vmit sikerül összehozni ebbõl a csillárból, akkor feldobom én is. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
nah részemrõl a mai HFVR (Hajnali Felesleges Video Render)
rud_reactor_doboz_teszt.avi

Egy dolgot nem éártek ez monjduk cirka olyan 65 db rúd nem tudom nem számoltam meg :c) aray al létre lett hozva 100 db de egy párat töröltem véletlen és nem volt kedvem szarakodni vele. szóval az elsõ 70 80 rud tökéletesen érkezik meg minden utánna meg folymatosan hibázik a reactor. átesik a gömbön a rudacska meg megakad a szélében ill belefúródik az anyagába. a tolerance glolbálban be van állítva 2 cm re(ezt sem értem miért kell ennyinek lenni de így hibázott a leg kevesebbet) a gravitáció -1000cm
mondjuk ahoz kéápest, hyog nem csináltam még ilyet sztem jó. de várom a szigorú zsûri értékelését :c)

megkaptad a gyarto es a plugin nevet is, nincs benned egy szemernyi onallosag sem?? Bocs de ezt nem birtam kihagyni...

Ha ezek utan sem ertened:
De, valoszinuleg tobben is tudjak, hogy honnan lehet letolteni, de itt nem errol szol a forum. Viszont at internet mindenkinek ugyanakkora, neked is....
scorpeeon
nem hangzik rosszul 😄 pontos linket nem tudsz adni ahonnan lehet downloadolni?

a chaosgroup f-edge pluginja, de ez nem warez topic:-)

Aldaryn
lemodellezed. 😛

per aspera ad astra

scorpeeon
HELP pls

scorpeeon
nem biztos h warezra gondolt, lehet h trialt akar 😄D
na lenne 1 kérdésem: hogyan lehet a nagyon csúnyán mutató éleket lekerekíteni? mert nagyon nem élethû miattuk a render sem... van rá vmi egyszerû módszer?

Aldaryn
😊)))

per aspera ad astra

Free
Nézd a bannert kiemelten a
NEM WAREZ TOPIC

feliratra koncentrálj

ez jó: 3D Studio Max 8.rar 842.27 MB ????????

\\__/) (O.o) ( } { )

HI!
Mekkora a mérete és honnan lehet letölteni??

\\__/) (O.o) ( } { )

ezt a ceruzás okosságot nemlet volna egyszerûbb simcloth-tal?

scorpeeon
hogyan lehet megcsinálni h fizika szerint mozogjanak a tárgyak? mint a ceruzás videó 😄

ThomasGins
Ja,vagy 100 cerka átment az "asztalon", a maradék elégett a surlódástol:9