63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zsolesz92
    ezt meg ezt néz meg, nem video, de sztem valahol itt kezdődik a max.
  • KILLER2
    3DS MAXhoz nincs valami ingyenes amgyar nyelvű videó, ami szépen elmagyarázza az alapokat?
  • nenad
    tisztazzuk , n-patchnak abszolute semmi koze hozza.(meg hasonlo sem) Pont.
  • hunkircsi
    Üdv MAX-os népek! Annak idején itt folytak kemény fejlesztések, meg próbálgatások, hogy hogyan lehet normális minőségű füvet elhelyezni nagy területre. Valaki összefoglalná nekem a legjobb, vagyis a legkézenfekvőbb, meg legműködőbb megoldást? Vagy valami tutorialt mutatna? Nagyon kellene...
    Thanks
  • Boba
    "hasonlo", ezt irtam.;) Amugy ha igy nezed akkor quake3ban bezier spline van, amit az engine allitgat, hogy legyen a felosztas. Ez mar kozelit... de elvetettek a dolgot mer arnyekszamitas es normalmap mellett tul lassu volt.
  • Fisch
    nem találom az állam... leesett... :P
  • nenad
    n-patch nak nem sok koze van nurbshoz, mondhatni semmi sem...
    az inkabb egyfajta meshsmooth.
  • Max Damage
    Sziasztok...

Szeretném a segítségeteket kérni egy lowpoly űrhajó modell (csak a külcsiny kellene) elkészítésében. Csontozva lenne rá szükség, jövőhét keddig...!!! Contept-et tudok küldeni a feladatról (de ha van jó vadász űrhajó elképzelésed az is szóbajöhet), akit érdekelne a dolog 3e Ft-ért az írjon egy email erre a címre: [email protected]

Köszönöm...
  • Ronin666
    Keményen néz ki. A filmtől túl sokat nem várok, de a CGk miatt tuti megnézem. :)
  • lac coo
    Új Transformers trailer, hardwired.hu...
  • Boba
    Nyah, par dolgot megint beirogatnek... Al ugysincs itt, szoval nem lesz kitorolve:P

Jatekok VS Nurbs. Volt mar hasonlo megoldas (Quake3 engines jatekok a mai napig tamogatjak, de termeszetesen polyra bontanak... rossz megoldas, de legalabb lassu. Doom3bol termeszetesen mar kikerult. Nem osszeegyeztetheto az arnyekokkal). Az Ati 8500as sorozata is tamogatta, N-patch (trueform) neven. A videokartyak gyartasa viszont nem olyan iranyba ment el, plusz ez kulon grafikai melot es programozast igenyelt egy abszolut bukta lett. Serious Sam es pl a Return to Castle Wolfeinstein tamogatja.

Dx10. Szeretnem itt is leszogezni. A Dx10 _NEM_ szebb megjelenitest fog megengedni. Abszolut nem errol van szo. Arrol van szo, hogy azok, amik mar 90%ban Dx9ben is elerhetoek, vegre elfogadhato sebesseggel fussanak. Így olyan effektek is megvalosithatoak lesznek, amik Dx9el halal lassuak voltak. (Vista alatt dx10el Lost planet azonos gepen vagy 2szer gyorsabban fut es szebb is picivel.) DoF es Motion blur se Dx10 specifikus... sot... megcsak Dx9 se, sokkal elobbi DX verziok is tamogattak mar. Szimplan kraft nem volt a gepekben. (Es talan meg mindig nincs... fene tudja... Project Offset valaki?)

Realtime raytraceing. Kizart, hogy bonyolultabb GI rendszer legyen hamarosan a jatekokban (2 evre elore biztos merem mondani...), egyszeruen nem abba az iranyba mennek meg. Jelenleg tokre ugy tunik, hogy a filmes ipart kovetik a jatekok effektekben. (Hint... a kovetkezo generacios xboxban se lesz meg valoszinuleg displacement. Ami azert egyszerubb es gyorsabb eljaras mint egy GI rendszer.)

Ezt a Dx10 WinXP dolgot mar cafoltak is... (Nem, nem a microsoft vedte a sajat portajat. Szimplan kiprobaltak az emberek es nemment. Ami viszont ment, az egy felreertesbol adodott. Az egy Dx10 SDK volt. Az valoban megy XP alatt.)

Sorry a sok rizsaert... ez van, ha nem vagyok gep elott napokig es beesem ide este 10 kornyeken es vegigolvasom a forumokat.:D
    "Jo estet jo szurkolast!"
  • nenad
    masnak is akadozik..
  • zenoka
    igen teljesen jol bejon...
    nem lehet hogy egy masik oldalt nezel ahol "Hamarosan mostmar tenyleg van:D:D:D
  • nenad
    nektek bejon az artistpub?
    nekem leakad, de nem irja ki hogy nem talalja.
  • Ronin666
    Én meg annak örülnék még jobban, ha közel élethű játékok lennének jó történettel és játékmenettel. Stalkert vittem most végig. fél-egy éve ez az első játék, amire rábírtam magam. Van benne több fényrenderrelési beállítás. Static lights, dynamic lights. Ha staticon hagyom, akkor iszonyat sokat bukok az egész játék feelingjén. Dynamicon játszottam végig, még akkor is, ha néhol kicsit szaggatott, de szerintem megérte. Egy reálisabb játék még többet adhat az egészhez. Jobban beleképzeled magad a sztoryba. Szvsz ezért lenne fontos a jó grafika.
  • Ronin666
    Igazából nem nagyon láttam semmi extrát azokon a képeken, ami miatt odaverne más gaméknak. Kap néhány új effektet a DX10 miatt, mint pl. motion blur, esetleg Dof. Na de attól még...

Nekem a mai napig a HL2 a kedvencem engine szempontjából. Nem a legjobb grafika, de a program baromi jól meg van írva.
  • Evogordon
    Nem néz ki jól? :D Szerintem szebb egy pillanatkép a játékból mint amit te renderelsz :DDD
  • 4D
    Az biztosan szép lenne, de nekem úgy tűnik, hogy egy hardcore gamert mindez nemigazán érdekli. Azok nem nézelődnek egy map-on. Hanem mint egy légy, az összetett szemével, csak a mozgásra indulnak be, majd shoot.Online meccseknél, meg ahol a szabály engedi, lebutítják a grafikát, hogy mégjobban érzékeljék az ellent. Úgyhogy, ez a fényszámítósdi is elsősorban szerintem a hardware gyártóknak fontosabb.
    S bevallom, én jobban örülnék, egy értelmes, és jó gammának fényszámítás nélkül, mint egy csilivili dögunalomnak. Ez a DX10 "őrület", meg egyértelműen Vista promo. Bár egy 19 éves (talán Angol) programozó srác, már közel jár ahhoz, hog a DX10 XP-n is menjen!!!. Ha sikerül neki, akkor nagyot ég a microfos, és kiderül a kamu....
    Volt itt a Vista-téma, a fórumon, nos nekem win95-ös Dejavuem-van tőle....
    Még nem kiforrott, de pofátlanul máris árulják....
  • zenoka
    a kanna az popec lett:)
  • ThomasGins
    NFR
    bonyhádi zománckanna
    majd még csiszolom
  • nenad
    - megoldas letezik, pl normal mapos megoldas, stb.
    De hogy ezek jatekban valaha feltunjenek nemtom.
    Egyebkent vegul is, ha megtalalnak a normalis animalisi modjait a nurbsnek akkor mehetne a dolog. Es erre is vannak probalkozasok.
    Illetve van meg probalkozas a nurbs kiegeszitesere is.

A sulyozast pl meg lehetne oldani a pontokon.
  • nenad
    egyertelmu hogy tobb gepet eszik..
    ha nursben az autot latod mint objectet az azert van mert mar polygonnokka van alakitva... Tehat nurbsot csak akkor tudok megjeleniteni ezeken a hardvereken. Egyebkent allitolag a ps2 tamogatta.

A masik golod ha pl animaciohoz kell a test, a polygonok topologiaja nagyon fontos. Ezt nurbsnel korulmenyes megoldani.

sok realtime Nurbs rendering meg

• Ronin666
    Amúgy valaki esetleg tudja, hogy miért nem használnak nurbs modellezést játékoknál? Miért nem támogatják a vid kártyák ezt az opciót hardweresen? Vagy nem megoldható, hogy a polygonos renderrelés mellett lennének tökéletes nurbs testek is? Esetleg több gépet eszik, ha egy full nurbs görbékből álló mondjuk autót kéne renderrelni, mint mondjuk ha ugyan az 15e polyból állna?
  • Ronin666
    Ez a DX10-es Lost Planet nem is néz ki annyira jól képekről, mint ahogy beharangozták. Én már baromira várom, hogy végre építsenek fényszámítást a játékokba. Az lenne a nagy durranás.
  • nenad
    glossy kell ra, meg egy kis fenytores nem tul nagy, 1.3 pl
  • Geccoka
    Jah, nem tori egyelore, olyan furcsan nezett ki, amikor torte :D
    Majd ha lesz korulotte jelenet akor visszaallitom
  • ThomasGins
    Jó lesz!:)
    A plexi nem töri meg a fényt,vagy rosszul látom:P
  • Geccoka
    Na, ah mar ilyen nagy a pangas, akkor belinkelem az elso WIP-et, ami a hazimhoz keszult. Egyelore nem sok :D

finalRender Stage-1 R2-vel van renderelve. Ami jo benne, hogy szinte teljesen ugyanaz, mint a C4D-s Stage-2 verzio, igy konnyen tudtam alkalmazkodni :D
  • zenoka
    persze van egy ilyen hogy greate->helpers->tape measure...ide katt oda kett s megmondja a tavot...
    de ha vrayescamhoz kell az megmutatja a sikokat tehat a fokusztavot meg az elosikot ahonnan eles s a hatsikot amig eles a kep...
  • Geccoka
    Meg lehet azt valahogy merni maxban, hogy egy object milyen tavol van a kameratol? DoF-hez kellene...
  • nenad
    driver cleaner + uj driver, a http://www.laptopvideo2go.com/ -vannak tesztek is, minden driver relese-re
    a beallitasokat is erdemes megnezni, hatha neki full performance van neked meg quality. A Shader/Vertex egysegek szama, stb is szamit sztem.
    De csak tippelek, egyebkent nekem is sokadikra sikerult megtalalnom a megfelelo mindenutt jol mukodo drivert (az eredeti jol ment csak lassu volt)
  • putyi
    szerintem egy laptopban rövidebbek a kábelek. gondolj bele! hiába futsz gyorsabban, mint pistike, ha sokkal messzebbre kell eljutnod.
  • Boba
    En sajna nem... most epp depiben vagyok, hogy hol ronthattam el ennyire a gepem. Oryon 7400GO-ja mind XSI-ben mind Mudboxban gyorsabban tolja a polykat, mint az en 7800GT-m egy erosebb procival.

Valakinek van valami tippe? 3 drivert is megprobaltam, ugyan az az eredmeny... raktam mar fel probakepp masik vinyora egy uj XP-t, eredmeny ugyan az (szinten tobb driverrel tesztelve). 5letek?
  • zenoka
    UP..mivan bekoszontott a jo ido s senki nem maxozik egy huvos legkondis irodaban..mindenki csak a lenge ruhaban rohangalo csajokat lesi szep dolog...:):)
  • 4D
    Ja, gondolom, mindannyiunknak megvolt már szerintem a-rendeld má le végre elég volt ebből feeling.
  • 4D
    Szerintem, ha ilyesmi kell sima ügy. Picit belenézel a help-be, a beállítások miatt, aztán ennyi. Egyszerű a dolog.
  • SaintSavin
    köszi, ez jónak tűnik, bár a cinema 4d dolog is működik, csak akkor át kell emelnem a melót maxból cinemába
  • zenoka
    koszi pedig a vege fele mar nem voltam nyugodt:D
  • nenad
    ezt a cuccot meg soha nem probaltam, pedig szazmilloszor atszalt mar a virtualis tarolo egysegemen.
    Jo? Erdemes?
  • 4D
    Tetszik amit "összeszarakodtál"!!
    Olyan nyugodt a kép.