63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    hehe egy hete nem kapcsoltam be a maxot:P
  • zenoka
    lekerekitgetni egy bend ss zdephtes izevel pikk pakk meglehet csianlni is de az mar neeeem fun igy este :D vagy mashogy is persze asszem...
  • zenoka
    ez maxxal max (hehe) negyed ora volt feligspiccesen este most na..contestvan angyalkabol?:):):)
  • Free
    No problemo mester mi minde megértjük .... havonte pár napra mindeki kiborúl. a nők érthető hormonháztartásbeli változások miatt mi meg azért mert a nők kiborítanak :c)))
  • 4D
    Ehh. Linkelés. Van pár kis tárhelyem, de valahogy mindíg azt linkelem, ami itt nem megy...
    Különben is, már megszoktátok.De ígérem legközelebb képfeltöltés.
    Spline? No.
    Zbrush-, Alfa map, abból geometria, ennyi.
    A maxban ez igen bonyolult lett volna, s nem 3 perc.
    Noná, hogy egy fillért el nem kérnék ezért, csak besokalltam a héten, pont egy ehhez igen hasonló, de éles dolog miatt. Valszeg ezért voltam "harapós".

• Free
    hehe én rögtön az egyszerűbb megoldást láttam . import flash, trace bitmap, export ai, import max, de nem az igazi :c)
  • lac coo
    Körberajzolta spline-al ..?
  • lac coo
    Na, ez kezd érdekes lenni :)))) Ilyen dolgot 2 nap max nézegetés után meg tudtam csinálni :)))))

"..aki hülye, az fizesse meg az árát! "

Nádori Tamás . SOS Szerelem .
  • Free
    Lehet hogy megártott az a 8 kv amit ittam ma ??? nem tudom ha bárkit megbántok szoljatok nem fogok bocsánatot kérni de jó tudni :c))))))
  • Free
    Azt azé megsúghatod hogy abból a mindenféle felbontást nélülöző tömörített képből hoghyan tuddtad ennyire kihámozni a fomát? Mester taníts az Erő velem van :c)))
  • Free
    Neked annyit, hogy szokott itt ilyen előfordulni . sok a segítőkész ember de farkastörvények uralkodnak . :c)))
    amúgy meg ha az ait feltölotöd a képvőr vagy bármi vektorgrafikus cuccot akkor akár meg is versenyeztettheted a dolgozokat ( bocsi 4D )
  • Free
    ember.....
    BANNER + KÉPFELTÖLTÉS .. ezek a kulcsszavak használd ha már Lazarus annyit küzdött vele . :c)) Rólam nem is beszélve :c)))

• gphilip
    hali.

nos, igen is meg nem is :)
    annyiban igazad van, hogy nem családi albumba kell.

viszont nem is CV-be :)

szóval arról van szó, hogy régebben sokat foglalkoztam webgrafikával, webprogramozással, ezért van 2D-s tapasztalatom, ezért úgy döntöttem, hogy a cégünknek, amit a komámmal ketten alapítottunk, a kezdetekben én intézem a grafikai megjelenését.

A cég egyébként rendezvényszervezői, és produkciós cég, tehát még csak profilban sem illeszkedik a dizájnhoz, és nem is kívánok iylesmivel foglalkozni a továbbiakban, maximum hobbi szinten, ha megtetszik.

de oké, nem várhatom el senkitől, hogy ingyen doglozzon, a másik pedig, hogy nem is használhatnám fel az általa késíztett modellt, hiszen ez jogsértő lenne, tehát senkitől nem várnék ilyet.

sokat gondolkoztam, hogy odaírjam-e a postba, hogy "megbeszélt fizetség ellenében", de gondoltam ez nem az a hely, ha én nem tudom megcsinálni, és tetszik, amit más megcsinált, úgyis kénytelen lennék megvenni.

és ezúton is köszi, hogy foglalkoztál a dologgal :)

nekem viszont nem látszana a képek, mindkettő piros Xes :(
  • lac coo
    Tanulj már meg linkelni :))))))))
  • 4D
    Sorry itt van

• 4D
    Hi.
    Nos elöljáróban annyit, hogy nyilván a "sors" ezért neked fizet.
    Gondolom nem azért "barátkozol" a maxszal, mert a modellt a családi albumodba akarod. Itt senki nem hülye, és vágjuk, hogy manapság már a 3D tudás is követelmény a DTP-ben. "Mer az olyan trendi."
    Ha ilyen kérésed van, akkr, legalább azzal kezd pl, hogy elakadtam egy melóval, valamennyit tudnék fizetni, ez és ez a gondom ki tudna segíteni. Félre ne érts, és ha netán nem így lenne, sorry, de eléggé így néz ki.
    Anyway, igaz nem maxban...., de összedobtam, már ahogy a nagyon gyenge életlen szélű képből lehetett, s ha legalább illustratorban rendesen meg lenne csinálva, még jobb lenne. Ha ilyesmire gondoltál:

itt van. S ha kell a modell, privátban megbeszélhetjük.
    Nem csak a szoftvereknek, hanem a tudásnak is ára van.
  • gphilip
    Hali 3d guruk!

állati tehetségesek vagytok, csak ámultam a sok renderen! Én 2d grafikával foglalkozom, de a sors úgy hozta, hogy most meg kell barátkoznom a 3d studio max-szal.

le is töltöttem a 9es trialját, és kezdem megismerni, de az az igazság, hogy amit elképzeltem, az meghaladja a képesség/időkeret arányt nálam :D

szóval azért írok, hogy hátha tudok nekem segíteni, esetleg megcsináljátok a modellt.

Egy 2d-s logót szeretnék 3d-be implementálni, mégpedig úgy, hogy némi mélységet adok neki, de csak annyira, hogy "gombszerű" legyen.

Mivel nem tudok jól magyarázni, készítettem egy szemléltető ábrát.

Szóval a kép jobb oldalán látható az alakzat (szilettes és színezett változatban is).

A bal oldalon felül egy 3d-s szív alak, aminek megjelenése (alakja) nagyon hasonlít arra, ahogy elképzeltem a logót, csak az anyaga sokkal fémesebb lenne, csillogóbb, már-már átlátszó, ahogyan a lenti poharakban az italok.

A 3d-s modellnek színvilágban igazodnia kellene a jobb alsó sarokban látható (jpeg tömörítés miatt kissé zajos) képhez, és felülről nézve ezt kellene adnia (a kissé halványabb kék keret nem muszáj, de ha megoldható...)

Később egy rövid animációban használnám fel a modellt fekete vagy fehér háttér előtt, illetve nagy felbontású képeket készítenék róla több nézőpontból, szintén iylen háttér előtt.

odáigg eljutottam, hogy AI formátumba konvertáltam a logót és ezt importáltam 3ds-be. extrude-dal adtam neki mélységet, de ettől csak cilinderszerű lett, a felülete nem lett sima, mint egy kavicsé, és akárhogy ügyeskedtem, nem ment.

Please help me :)
  • KILLER2
    Köszi.
  • GixEr
    es ha elotte megnezed az objektum tulajdonsagait akkor ki lehet szedni, hogy, ha lefagyasztod ne legyen szurke....
  • KILLER2
    Kerestem, bár akkor reference néven. Ne félj, sok dolgot kerestem ott. Most már ezt is ot fogom befejezni.
  • Malakai
    Meg lehet oldani...
    De most komolyan ezek olyan apróságok, amit pont a helpben jellemzően könnyű megtalálni...
    Tényleg nem hal bele az ember, ha maga keres meg dolgokat.
  • KILLER2
    Megnézem.
  • lac coo
    Jobbklikk a plane-ra aztán freez selected .
  • KILLER2
    Én ilyet a Tools/Display Floaterben találtam, de akkor a textúra sem látszik rajta. Nekem olyan kell, amit nem lehet kiválasztani, de látszik rajta a textúra.
  • KILLER2
    Köszi
  • Malakai
    Viewport background / freezelt plane (!).
    De kismillió tutor elején le van írva amúgy. :P
  • KILLER2
    Hogy leeth egy opjektuom referenciává tenni? Vagy nem is tudom hogy hívják azt, amikor nem lehet kiválasztani, hnem csak ott van. Történetesen egy planeről van szó, amire ki van feszítva egy tárgy képe, ami alapján a modell készül.
  • GixEr
    :) ezt
  • GixEr
    erdemes megnezni:
  • KILLER2
    Akkó jó.
  • Free
    mindent tudsz :c)
  • Evogordon
  • KILLER2
    Most jut eszembe, duplán jo, hogy szóltál, mert pl ahol a HDD csatlakozik, ott is a kis pattintós cuccok, meg minden, szóval ez jó sokáig tartott volna. Még annyit, hogy bmpnál is minnél sötétebb, annál mélyebb?
  • KILLER2
    Tényleg! basszus, ezt el is felejtettem. Na még jó, hogy szóltál, most szarakodhattam volna vele csomót. Opticiti úgy van ,hogy ahol fekete a textura, ott nem látszik nem? És mégegyszer köszi!
  • Free
    Én egyszerűen nem modellezném le a rácsot hanem készítenék ps ben egy ilyen textúrát és rányomnám az opaciti mapra
  • KILLER2
    Maya-s tapasztalataim alapján én is ilyesmi módszerrel akartam, de gondoltam itt biztos tudnak valami jobbat.
  • repvez
    Hát ha én csinálnám akkor Array-al kiosztanék megfelelö számu és pozicioju hengert és booleannal kivonnám a testböl,de a tobbiek majd megmondják a tutit.
  • KILLER2
    Szeretnék lemodellezni egy XBOX 360at és lenne egy oylan kérdésem, hogy az ilyen , ilyen és hasonló rácsokat hogyan tudom megcsinálni?
  • KILLER2
    Akkó tévedtem.
  • KILLER2
    Az olfdalakat az edit> normal vagy iylesmivel tudod megfordítani. Abban van olyasmi, hogy flip normals.