63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    jobb klikk a tárgyra,obj prop. és backface cull.de preferences viewportban ki-be tudod kapcsolni h mindentárgyra érvényes legyen
  • Evogordon
    #37800-->HELP
    Mit tegyek hogy a tárgyaknak ne legyen belső oldaluk??
  • KILLER2
    Ez mindig így van. Én is amint kérdezek valamit modellezésről, utána rögtön megtralálom. Legutólsót leszámítva.
  • zsolesz92
    bocs a hülye kérdéssért, már megvabn !!
  • zsolesz92
    hali.cvan egy tutor amiben normál renderhez van leirva hogy hogyan rakjak be render háttérképet(environmerntben kelll)
    ezt vraYBEN HOL LEHET? OT IS VAN ENVIRONMENT DE NEM TESZI BE HÁTTÉRNEK.
    help pls
  • Evogordon
    Sziasztok
    Lenne egy olyan problémám hogy ha belemegyek pl egy box belsejébe akkor nem átlátszó belűlről és ez egy kicsit zavaró... Hol kell átállítani hogy átlátszó legyen?

itt egy kép: link
  • KILLER2
    Nézegettem, de akkor folytatom.
  • Malakai
    Az első - és fontosabb - tanácsom arra is működik ám.. :)
  • FRenkie
    Sziasztok!

A Grafelit Magazintól más is kapott mélt? Mit tudtok róluk a honlapon kívül?
    F.
  • KILLER2
    Az megvan. Lens Effect Glownál akadtam el. Renderben az effectsnél megtaláltam, de ott nem találtam a beállítások felét.
  • Malakai
    Mondjuk ilyenkor segít a user reference-ben az index, vagy a search, szóval amikor így nem találsz vmit, a help tök jól le szokta írni.
    Amúgy Rendering/Video Post.
  • KILLER2
    Kéne kis segítség. Nekiálltam megcsinálin ezt a tutorialt, de az 5ödik lépésnél elakadtam. Sehol se találom. Effectsnél teláltam ilyet, de ott meg a beállításokból nincs meg a fele. Köszönöm a segítséget előre is.
  • nenad
    UBER-BRUTAL JO POEN! :-)
    http://youtube.com/watch?v=JnUvw1rzziE&mode=related&search
  • lac coo
    Én má átmentem :))))
  • 4D
    Én sem értem mi lehet a baj.
  • 4D
    Lassan át kéne vonulni a Brush topicba, ha így megy tovább...

• ThomasGins
    már a use tablet is inaktiv:(
  • zenoka
    nomeg minden respect..na eeerted:D grat:)
  • oryon
    Sziasztok,

Kicsit eltévedtem megint (XSI), de felkerestek egy interview erejéig, a Porschemról kérdezgetve, amit még maxxal csináltam, szal gondoltam belinkelem. Akit érdekel, az itt megnézhet egy rövid interview-t róla:
    Mobile Modeler - Making of the Porsche

Amúgy se rossz oldal a Mobile Modeler, ajánlom mindenkinek akit érdekelhet, bár még kevés dolog van fent.
  • lac coo
    Bekapcsolom hogy use tablet , aztán tudom állítgatni ... Nem tom mi lehet a bibi ...
  • ThomasGins
    preferences-nél edit módban nálam szürke a tablet beállitás:(
  • lac coo
    Nálam mükszik alapon, nem állítgattam semmit, bár csak az ecset vastagságát változtatja, néha jó lenne ha nyomásra a z-mélység változna, de biztos át lehet tenni arra is ...
  • ThomasGins
    tabletnél lehet állitani nyomásérzékenységet?mert nekem csak egyfajtát akar
  • lac coo
    Jaja, tablettel egészen élvezetes, MAX-ot is szeretem de ez teljesen másfajta munka .Nem is tudom eddig miért nem oróbáltam ....
    Csak kár hogy alig vagy nem tudom bevinni maxba , hogy lerendereljem :((((
  • 4D
    Ugye ugye??!!
    Csak nem akartam senkit győzködni....nem szokásom.
    Warning, erősen függőséget tud okozni!!
    Igaz no kanna.... na de az van vagy 4 klikk
    A Brush community pedig itt
    ZBrushCentral
    Remek őrültekből áll. Tutorok, scriptek, tippek.
  • ThomasGins
    nekem egyre jobban kezd tetszeni a progi,igy pár tutor után:)
  • lac coo
    Na ezt most elolvasom párszor :))))))
    De köszi !
  • 4D
    Bökj rá a Projection Masterre, ez vált át 2D üzemmódba, a Deformation, a normalized legyen bepipálva, Drop now. Mook-olj ahogy akarsz.
    Majd ha kész vagy, újra Projection Master, és klikk Pick up now.
    Ezzel visszamész 3d üzemmódba. És voila. Ez a metódus általánosan érvényes, ha 2d effektet, vagy textúrafestést akarsz a tárgyadra átvinni. Most szólok, hogy a Hook-"kukacok" másak lesznek 3D ben ami ha belegondolsz logikus. De hát a sima Edit módban ugyan ilyet tudsz csinálni kisebb Brushszize vel, meg Move val. A hook igazából 2D tool, textúrafestéshez.
  • lac coo
    Híjjj.. Csak nem jövök rá, hiába mentem el a tool-t ,a 2d- ben ráfestett alakzatok nincsenek rajta ... Valaki segítsen már ! :((((

Pl.: egy gömbre hook-kal csinálok néhány szarvat akkor azt hogyan menthetném el ( legalábbis arra gondolok , hogy menteni kell majd visszahozni akkor tudom 3d-ben folytatni ) hogy a szarvacskák is rajta maradjanak ?

Köszi !
  • lac coo
    Zbrush topik nem túl aktív, így megkérdezem itt is ....

Nagyon láma kérdésem lesz, de az egész délutánomat rászántam és nem jövök rá a megoldásra.

Ha egy objektumon pl. hookbrush-t akarok használni akkor kirak 2D-be , na most onnan hogyan tudok ismét rendes 3d editbe visszakeveredni ????

THX !!!
  • zenoka
    zsolesz..haat tudod amikor az emberek ugy mondjak hogy a nyolcvanas kilencvenes evek etc...akkor a 212 az 2212 jelent...de nem fontos...

4d:
    egeszben az az ciki hogy a hires oskola honlapjan is ott a d21 linkje hogy a forum!
  • 4D
    D21? Mi az? Kutyát nem érdekli. Különben már menne az oldal.
  • zsolesz92
    szóval mikor?:D mi az h 2212ben?
    meg a 212 ből hogyan lesz 2212?
  • 4D
    Hát ja, szerintem "kólázgat" is rendesen....
  • zenoka
    a nagy leleplezes kovetkezik!
    titkos informaciokbol visszalehett fejteni hogy a design21 nevu oldal mikor fog beindulni....
    http://design21.hu/d212/images/smilies/icon_smile.gif
    a fenti gif linkje el es mukodik ha megnezitek a konyvtarat rajohettek hogy 212 azzaz 2212-ben fog beindulni...
  • Geccoka
    Abban van... AE-vel 2 plugin segitsegevel (Frischluft Lenscare valamint RevisionFX ReelSmart MotionBlur) :D
    Sztem az AA-val volt a gond, azert lett vegulis ilyen lassu/frame. Cinemaban legalabbis az fR AA-ja nem a leggyorsabb, gondolom itt is hasonlo lehet. Min: 1/4, max:16, Area Filter 1.5 (max4-el eleg reces volt minden).

Az a portfolio nem kicsit durva :P
  • zenoka
    multkor mutattal valami szoket, na ha azt elfreezted befejezzuk helyetted:D:D
    csak aze offolunk hogy Al-t elocsalogassuk:D:D
  • Free
    majd készytek én is portfoliot az el freezelt dolgaimból ,, aból is tudsz szemezgetni mit szeretnél befejezni :c)))
  • zenoka
    hehe megneztem mostmar aludni nem fogok az fix igy tehat marad ido alkotni...na majd ma korulnezek az agyamba hatha elojon valami regi otlet:D
  • Free
    nem gyenge a figura :c)

Lehetnek egyfajta rémálmai amiből ichletet merít a különböző karakterekhez :c)