63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• montressor
    ja es a select es move legyen kivalasztva (nyilas kereszt)
  • montressor
    f12 es ott absolute rublikak
  • KILLER2
    Tudom, hülye kérdés, de hol tudom beállítani, hogy az adott test a középponttól számítva hol helyeszkedjen el? Mayaban megszoktam, hogy simán ott van a test beállításainál, de maxban sehol se találom.
  • montressor
    Hali!

Keszitek egy seged grid-ot, es megdontontom a home grid-hoz kepest akarhany fokkal. Aktivalom. Amikor aztan letre szeretnek hozni egy dobozt, valahogy a snap nem ugrik a segedracs pontjaira, hanem koze, mintha a homegride-on ugralna vagy mi. Miert van ez? A snap be van kapcsolva, a 'snap to grid point toggle' szinten es a snap2D is. A letrehozott doboz viszont a segedracsnak megfelelo szogben jon letre, csak igy nem tudom a racs pontjaihoz illeszteni...

koszonom
  • Boba
    Ugyanmar!:D Akkor a mudbox fan elmegy read only-ba es varja szeretettel a Zb beszamolod!;)
  • Free
    látvány: 10 pont
    Érzés: 10 pont
    kivitelezés 10 pont de hogy lehet egy ilyen szép képet és hatást így elrontani hogy nincs benne kanna??? -50 pont :c)))
  • lac coo
    Én leragadtam már régen azon, hogy nem tudom forgatni az objektumomat :)))))Nem is értem igazán, hogy működik, mindig csak a szürke alapra festegetek :)))) Szal én már régen feladtam :)))
  • Geccoka
    Koszi!! Remekul muxik! Csak azert hianyzott, mert C4D-ben van ilyen, es olyan macera csak egy key pici arrebmozgatasaert bemenni a trackview-be.
  • 4D
    Hehe, "fél napom".... De ne add fel. Btw, nem átlagos a progi. Nagyon átgondolt az "érthetetlensége" Tán csak valóban ahogy írtad mi "gyöpösödtünk" eddig a winfosra. Tablettel, és saját igényre kézhezállítva, "gyors mint a sors" speedmodeling stílusban lehet vele eszement dolgokat létrehozni.
  • KILLER2
    Már megvan.
  • KILLER2
    Nekiálltam megtanulni a MAXot és nem is annyira vészes így, hogy a Maya-t tudtam már picit kezelni. Most éppen a reactorral szórakozok, de azt hogy tudom beállítani, hogy amikor rámegyek, hogy create animation, akkor ne csak 100 képkockáig csinálja meg?
  • Malakai
    Itt is van, keyZoom a neve.
    nikclark.com/scripts/pages/keyZoom
  • Malakai
    Nekem se ugrik be, hogy így lenne, de azt azért hozzáteszem, hogy a key-ek elsődleges manipulálására nem a timeline való lent, hanem a trackview. :)

Mondjuk nem lepődnék meg, ha lenne rá script, mert ha a start timeot és az end timeot változtatod (pl az eredetileg 0-100-as framek, végig animáció, beállítod a 15-45-öt, változtatsz, utána visszaállítod 0-100-ra, ugyanúgy megmaradnak az azon kívüli key-ek).
  • ThomasGins
    Létezik vmi keyframe zoom script.
    De lehet h van maxban is,de animba nem vagyok otthon.
  • ThomasGins
    Engem az háborit fel hogy az ember megszokja vagy rágyöpösödik a winfos és átlagos 3d progik kezelésére,és jön egy progi ami direkt megváltoztatja a szokásokat ami miatt plusz fél napomat elmegy hogy megtanuljam.de össze se tudom hasonliani emiatt mudboxal mert az kézreáll.De fehér srác nem adja fel:)
  • Geccoka
    Hat en most hasonloan erzek a Max felol a hazim kapcsan... Egyszeruen annyira nem jon be, hogy az csak na... Tuti nem fogok valtani C4D-rol Max-re a kozeljovoben :D
    Es akkor egy kerdes is: lehet olyat, hogy a timeline-t ne mutassa vegig, hanem csak egy reszletet? Mert ha sok keyframem van, akkor elegge "osszeernek" es nemtom kivalasztani es mozgatni egyesevel oket...
  • 4D
    Én egy évig nem nyúltam rá, annyira felb.szta a GUI az agyam!!
    De ha az ember veszi a fáradságot a logikája (ami van) megértéséhez, rájön, hogy a leg kezesebb (hogy a legjobb e arról én nem vitázok, mert a Boba még "megvadul", ő Mudbox fun), és a legjobban konfigurálható GUI ami létezik. Én itt lestem el a dolgok nagyrészét:
    http://206.145.80.239/zbc/forumdisplay.php?f=19
    Én megszerettem azóta.
  • 4D
    Lol. És szokás szerint...újra
  • 4D
    Nem is tudom....hehe.
    Csináltam "vezeklésnek" egy NFR-t, mert egy hónapja már nem jutok hozzá.
    Kicsiben

És nagyobban:
    Bluebay
  • lac coo
    Azt vágom, de jó lenne látni is hogy néz ki :)
    Valaki egyszer írt valami plugint ami tudta ....
  • Free
    Nah ezt szeretem a Blizardos fiúkban hogy nagyon komolyan veszik a trailer készítést. az első 3 4 mmp ben azt hittem, hogy nem anim hanem stúdió felvétel. mert mindenki tárgy mozgása felülete élethű lett.

utoljára a WOW trailer fogott meg ennyire. kira lett nagyon.
  • zenoka
    nem tudok rola de ha kivalasztod a camerat akkor megmutatja fokusztavolsagot s az elo s hatsikot:) elosik az ahonnan kezdodik az elesege a targyaknak hatsik az ameddig eles.
  • lac coo
    Vray kameránál van valami dof prewiew ?
  • Steel Painter
    Hello a segítségeteket kérném
    A 3ds max-al kapcsolatba

Elég kezdő vagyok a dologban!
    csináltam 1 modellt és csontot is hoztam létre, hozzácsatoltam a csontokhoz a vertex pontokat és próbaszerűen megmozgattam a modellt.
    Előfordul hogy nem csatoltam minden csonthoz vertexeket, és így vannak pontok amik nem mozdulnak el.
    Kicsit húzós lenne mazsolázgatni a rengetegbe ha polyobjektekről van szó.
    Ha van? Hogy lehet megnézni vagy kijelölni azokat a pontokat amikhez nincs csont hozzárendelve? Az az a kérdés másképp hogy van e olyan funkció a Max7-ben hogy kijelöli azokat a vertexeket amikhez nincs semmi hozzárendelve-( alapesetben csont ).

a segítséget előre is köszönöm...
  • GixEr
    A hanglata a regi... Mar varom is :) De leginkabb a WoW filmet varom.
  • Malakai
    Le vagy maradva, tegnap jelentették be, hogy a Warcraft 3 óta fejlesztik. :)
    A Ghostot meg nem az RTS-es csapat fejlesztette...
  • marcee
    StarCraft 2 Cinematic Trailer ~70MB, 1024x436
  • GixEr
    Linket dobhatnal, hogy ne kelljen keresgelni, de uj Starcraft trailer eleg bizarr, evek ota lealltak a starcraft projectrol. Utoljara Ghost trailer volt.
  • Bucser
    3D-s topic lévén gondolom már láttátok az Új Starcraft 2 cinematic trailert:)

Ha még nem akkor szerintem érdemes megnézni:) Már ha a TF trailer tetszett:)
  • lac coo
    Én nem jövök rá még az alapokra sem :)))) Nem tok forgatni egy objektumot se, de lehet nem is objektum az amit annak hiszek :)))))
  • ThomasGins
    Ez a zbrush mindig felhuz a kezelőfelületeivel:)
  • ThomasGins
    Bonyhád-Dombori fincsi helyek:)
  • piktor
    Off:

Hej ThomasGins! Tudtad, hogy en bonyhadi vagyok? :-)
    Hat ez poen...
    Bocs az offert.

On...
  • nenad
    ez a kiaszott kereso 10 bol ha egyszer mukodik, SG is csinalhatna mar valamit. Tul van terhelve vagy mi?
  • Ronin666
    ez a mindentbele.hu szépen lemásolta a cgtalk design-t
  • GixEr
    Ha mar a ZB3 nal tartunk, neztetek mostanaban a Blendert?? Eleg komoly feature-k vannak benne, csak az az idiota kamerakezeles es pozicionalas ne lenne benne....

(Mulrires,Sculpt,UW,Texture paint,dinamika stb..)
  • nenad
    ejnye-bejnye, hat te hol szoktal forumozgatni?!
    :D
  • 4D
    Upps másik fórum..schuldigunk Al törölj!!
  • 4D
    Ó, van crck is már
    reccs
    Alig gyorsak a srácok....
  • lac coo
    Zbrush3.
    PW:hereisthethoothpaste...nowwhereis

7 napos próba verzió ...