3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem, arrol beszelek hogy ha tobb tested van egybe joinolva..
es nyitott tobb helyen, nemigen hiszem hogy normalis eredmeny adna.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Az SSS-re gondolsz, mármint a fizikailag korrektre? Mert az úgyis jól érzi magát, hogyha két plane-t egymásnak fordítasz, és akár mindkettõ lehet külön objektum. Szvsz egy az egyben egy módosított glossy refractionrõl van szó.

Ez a transluciency meg egyszerûen átdobja egyik oldalról a light shadinget a másikra. Ezért is ilyen extrém gyors, szvsz semminemmû számolást nem csinál ezen felül.

De fun ilyeneket tesztelgetni.

per aspera ad astra

azert sztem mert nem tud mit kezdeni a "volume"-val.
ha sok planed van az mas. de ha egy object az megint mas.
Gondolom ugy kezdi kapasbol hogy szamol egy bounding boxot.. .
aztan probalkozik..
De lehet nem, de sztem igy mukodik.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Hehe... van egy jóóóóó régi képem. Az is pont UGYAN ÍGY indult. 😄 (leszámítva az örvényt, de azon túl minden zsér így kezdte)...

per aspera ad astra

Aldaryn
Már miért ne lehetne? Ami meg nekem itt nem stimmel, az az, hogy bizonyos esetekben ez a transluciency nem úgy viselkedik, mint a kis tesztekben, vagy ahogy ez elvárható lenne. Ennyi. Olvassad csak el, mint problémázok.

Egyébként miért kellene minden levélnek különbözõ objektnek lennie? Dobtam a nagy fára egy shell-t kb 0,1 0,2 mm vastagságúvá téve ezzel a leveleket, és minden további nélkül elbírta a renderben. Így megy ugye az eredeti, fizikailag korrekt SSS is, és nagyon hasonló eredményeket produkál, viszont van vele pár gond, ami miatt eddig sem tudtam,/akartam gazosításhoz használni.:

- Sok felesleges polygon.
- A széleken mappolási problémák, ha opacity mapokat használok a levélre és ha ilyen tömeget bedobok az UW edittorba, max nemes egyszerûséggel azt mondja, hogy "bazmeg" és kiszáll. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Kis kiszolás nfr.
link

\"So always look on the bright side of death\"

annak nem sok koze van az sss hez amolyan fake megoldas, egyebkent az sss-t nem is tom lehetne e alkamlazni egy ilyen osszefuggo testre...
azaz ha minden level kulonbozo object lenne akkor lehet jol nezen ki, de gondolom nem az. 😄

Aldaryn
Ez a kétoldalas mat, és annak egy fura viselkedése akarna lenni. 😄

per aspera ad astra

nem is lattam ezt a sok kepet, most ez valos sss vagy a ket oldalas mat?
a ketoldalas mattal nagyon gyors, szinte nincs is lassulas, es ahogy elnezem van olyan jo mint ez (vagy csak almodozom? 😄)

ThomasGins
Nem birok ezzel az sss volume dologgal😞
Ha csinálsz ilyesmi scene-t,szivesen lerenderelem😊

Aldaryn
valami a skylighttal lesz... meg a komplex szituációkkal. Egy bokor szigorú tesztkörnyzetben hasonlóan viselkedik skylight alatt, mint a juharfa. Teljesen irreálisan. :/ Míg egy két plane-el semmi baja.

per aspera ad astra

Lehet, hogy a default light bekapcsolva maradt véletlenül, bár furcsa lenne, hogy ekkora a hatása.

olyan, mintha a translucency-nélküli képen a kamera irányából sütne a nap, míg a másikon a helyes irányból. az elsõ képen a levelek aljának feketének kellene lennie. vagy lehet, hogy a v-ray sky? tégy a fa alá egy vrayplane-t és próbád ki úgy is.

ThomasGins
Kész vagy😊
Jól néz ki!

Aldaryn
Pedig most a water modell SSS-el elvileg lehetne ilyemit. Viszont olyan szinten tetûlassú, hogy innya...

Még teszt.:
Plédbokron is megy rendesen. Pedig ez komplex, már a juharhoz mérhetõ összetettségû szituáció.

per aspera ad astra

ThomasGins
sss-el sz*rakodtam én is,próbágattam volumelightszerût kiozni,de kapja be😊

Aldaryn
Szóval, senki nem tesztelget 1.5-öt? 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Tovább bonyolítva a helyzetet, és bevéve a képbe a plédmintás gazok visszajövetelét, ugyan azt tapasztaljuk. Megjegyezendõ, hogy a plédgazok ugyan olyan onyx tree-k, mint a legelsõ képen látható termetes juhar. Az anyagok is hasonlóak, kétlem, hogy pusztán a pléd textúra mágikus ereje tartaná egyben ezt a scene-t.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha pedig a levelekhez hasonló elrendezésbe kergetjük a jelenetet, akkor is jó eredményt produkál. (azaz, transos felületek sokasága egymás mögött)

per aspera ad astra

Aldaryn
...gombvarrogatás, szigorúan ellenõrizhetõ testscene-ben... Mivel a fa levél bug prodáksön envájrömentben is komoly gebasz lehet, ezért megérheti utánajárni.

Két VRay light, három trans plane, mappolva, a teljesség kedvéért, egy adag cilinder árnyékvetõnek, ésatöbbi.
Itt, ebben a környezetben pontosan úgy viselkedett minden, mint ahogy azt elvárná az ember. A differencia képen jól látszik, mit is vártam az elõõtõl. Az effekt által érintett részek csak úgy világítanak. A többi eltérés részint GI zaj, és egyebek.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nah, erre tessék gombot varrni...
Az egyik képen levelek transluciency nélkül, a másikon levelek transluciencyvel... A fura csupán annyi, hogy olybá tûnik, mintha az árnyékot tenné pluszban rá, és nem a fényt eresztené át rajtuk. Elsõ blikkre legalábbis. Azonban a differencia teszt megmutatja, hogy a levelek teljes felületükben különböznek, és elég irreális módon.

Én egyszeri falusi logikával azt mondanám, hogy a transluciencys kép ennyiben különbözik majd csak a nem effektesõl, hogy a helyenként átsejlik a nap fénye, és kész, slussz passz. A Differencia képen pedig kis eltérésektõl eltekintve az átderengõ napfényfoltoknak kellene csak rikítóan világítania.

Namost akkor hogy is van ez? 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Erre mit is lehet mondani... rere.. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Re😊

Malakai
1126 új üzenet... Nah, 2 hónap net nélkül... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Hmm... emberek, hol vanak az 1.5 RC2 tesztképek áradatai? Senkit nem izgat? Szégyen... 😄

per aspera ad astra

Free
az valami új render engine? :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Matematikai filozófia kört kellene nyitnunk, nem? 😄 N jó, megyek vissza olvasgatni... Azért, valamilyen szinten jó, hogy nem maxozom végig a hétvégémet, emlékszik valaki még a Transport Tycoon nevû csodára? 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Azért, mert ahhoz, hogy ezekkel a dolgokkal értelmileg foglalkozni lehessen, neki kell esni, és absztrahálni mint állat. Addig sosem fogsz "elképzelni" egy 4D-s, vagy 5D-s "kockát" amíg egy papírlap fõlé meredve egy kockát rajzolgatva próbálsz jutni valahova. Ha viszont a "kockád" egy függvényként van elõtted, akkor azt kiegészíteni plusz akárhány dimenzióval már pofonegyszerû, és egyértelmû.
Alapjaiban véve én úgy találtam, hogy a hobbibúvár szintet elérni tényleg csak annyiból áll, hogy elfogadjuk, hogy az a képlet ott egy "egyenes". Vagyis, a képlet eredményét hívjuk mi "egyenesnek" és nem az egyenest próbáljuk képlettel írni. A képlet feljebbvaló, mint ahogy nevezzük. 😄

per aspera ad astra

Amúgy a linkelt bemutató minden úgy fog fel, mint pont, vonal és még két változatot használt mind a 10 dimenzióra. Érdekesnek találom, csak kár, hogy nem értem meg (az angol szöveget) teljes egészében.
Ez így is van, hiszen a 3D-s térben klasszikus fizikai mozgás, nem lehetséges anélkül, hogy ne telljen el közben idõ.
A Douglas Adams féle 32 dimenziós sör, az már bonyolultabb...
Boba
Amit Aldaryn is linkelt, csak megsem. Csak animalva lehet megmutatni, ugyanis a 4d-s kocka minden iranybol nezve mashogy nez ki. Lenyegeben egy nagyobb kockaban van egy kisebb kocka osszekotott elekkel. Es ahogy valtozik a nezopont ugy fordul at a nagyobb kocka a kisebb kockava es forditva.

Quest, a 4ik dimenziot lehet mint plusz teret, es lehet mint idot is felfogni. (ize... ez szamomra kolti, hiszen felfogni nem vagyok igazan kepes. En egyseg sugaru user vagyok, 1 dimenziot akarok!!!)

Quest
Én úgy gondolok a negyedik dimenzióra, mint az idõre... vagyis a mozgás maga a negyedik dimenzió.
Eszerint a 3Ds testek 4Ds megjelenítése a mozgókép(videó) ...
Na persze ezen is lehet vitatkozni <#nemtudom>

Ps: Továbbra is keresek 3dsmaxos modellezõt lowpoly hobbimunkára játékfejlesztéshez. (eddig 1ember jelentkezett, köszönet neki itt is 😄 )
solarah.silentvertigo.hu , info @ silentvertigo.hu

Shercia. Turest ettar\' hitestar. Temporee.

Én mindig is úgy képzeltem el egy 4D kockát, hogy fogtam egy 3D-set. Szal a 3D-s csúcsaiból 3 él fut ki 3 különbözõ irányban. Tehát a 4D-snek egy csúcsából négy élnek kell kifutnia. Csak azt nem sikerült még eldöntenem magamban hogy ezek a dimenziók hogy helyekedjenek el egymáshozképest. 😄

Aldaryn
Barátod a google! 😄 Képek. Ebbõl is csak 3D-s vetületek vannak, mert ugye elég nehéz 4D-s dolgot megjeleníteni máshogy. (Bár, ha belegondolunk, akkor ezek 2D-s vetületek... hehe) Vagy idõben animálva, és akkor az idõ lesz a plusz dimenziód, Julia halmazokat így szokás példul, legalábbis, én mindig úgy találkozom velük.

per aspera ad astra

FRenkie
Az hogy néz ki?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Boba
En 1szer meganimaltam egy 4 dimenzios kockat (hypercube). Eleg erdekesen nezett ki, de szemleletes lett.
(Engem amugyis marhara erdekel a fizika... de sajna csak igen alacsony szinten. 😞 )

THX!
Aldaryn
Egész "természetes" érzetet keltenek. Asszem... zzz... majd kipróbálom egy normális fán.

per aspera ad astra

Aldaryn
Huh, én még tegnap leragadtam a 4dimenziós szbályos testek 3d-ben képezett vetületeinél... (pl. ikozahedron) 😄

per aspera ad astra

Boba
Off topic, de hatha valakit erdekel.

Link!

Vizualis szemleltetese a 10ik dimenzionak. Az elmelet a hurelmeleten alapszik, ami vitathato ugyan, de ki nem zarhato. Jo magyarazat, nekem legalabbis nagyon tetszett!

FRenkie
Végre pár zölden világító abszorbáló és scatterelõ juharlevél!! 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Oh, és egy nagyon elkeseredett transluciency teszt... MAX teljesen behalt attól, hogy bedobtam ezt az egy fát. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Hja... az unalmas vonatutakon jó kis olvasmány nálam még mindig... szeretem, amikor az utastársak látványosan méregetik, hogy vajon mi lehet az a bazinagy pentagrammával díszített zöld könyv a kezemben... Jesszus mennyi nosztalgia. Az Aldaryn név is egy karakterlap tetején kezdte evilági pályáfutását...

node... van itt nekem egy kis laptop, amin laza 14(!) perc, amíg MAX betöltõdik (kicsit kifut a memóriakeretbõl... hehe) viszont VRay hasít... 😄 (már ha eljutok a renderelésig...)
pár carpaint, ami eleddig a szín és intenzitáskombinációk miatt nagyon nehéz flat volt (nekem legalábbis)

Ezt a tipikus zöldet mindenütt látni az utakon... nekem eddig nem volt vele szerencsém.

Stb...

Kcisit fakók, találomra lõttem be "kettõpontkettõ" gammára a színeket. :/

Egyéb... (ez nagyon fakó...)

per aspera ad astra

Boba
Haha, regen sokat toltam a Magust (is...) aztan feloszlott a banda... kozbeszolt az egyetem, valakinek mar a melo. Igy lett vege ennek a szep idoszaknak... a konyveim azota is ott pihennek a polcomon. Bar mar reg nyitottam ki...

Quest
Aldaryn:
Ha hiszed ha nem, mi erre törekszünk.. és bár nincs olyan vastag paksaméta tele ötletekkel, de viszont sokan vagyunk és elszántak. És hûek leszünk Ynevhez egyrészt mert vannak ezért felelõsök(többekközt én), akik szûrik a világazonosságot, és mert másfelõl is "kötve a kezünk" ha érted mire gondolok... (semmi pénzért nem adnám fel ynevi álmaim...)

Mindenesetre örülök ha felkeltette figyelmedet, ha gondolok olvasd a honlapunkat, kérdezz bármit emailban...

De hogy ne offoljak teljesen: Továbbra is modellezõt keresek a fenti cél érdekében. Sok szabadidõvel, vagy gyors munkatempóval, vagy lelkesedéssel, vagy nagy szaktudással (ebbõl kettõt válassz <#nyes>) ...

Cím lentebb...

ThomasGins
Ha akkor nekiálsz megcsinálni,már végeztél volna?😛

Aldaryn
Oh... 😄 Hehe... pihen itt valamelyik szekrényben egy kb 8cm vastag mappa, teletömve egy MAGUS RPG játék tljes konceptjével, a 3d és game engine vázlatos, algoritmikus lebontásától kezdve (szinte csak le kellene kódolni sokmindent) a szabályrendszer adaptáción át a speciális újításokon keresztül (lerombolható terep egy RPG-ben koncepció, emberi és egyéb faji élet értékét kihangsúlyozó dolgok, amiket asszem sikerül úgy összerakni, hogy egy normális ember hányingertõl küzdve fordulna le a sékérõl, ha aljas gyilkosságra vetemedne..., és gakorlati megvalósítás, stb...). Mindez kb 5 évnyi **komoly** elmélkedés, töprengés, és finomhangolás... és semmi nem lett belõle. Nos, sok sikert...

Sajnos, addig, amíg csak egy 8cm vastag paksaméta, senkit nem érdekel. Az ég adta világon senkit. Pedig, én az egészet ingyé' odaadnám bármelyik komoly gamestúdiónak, ha hivatalos MAGUS PCRPG-t csinálnának belõle, úgy, hogy közben nem térnek el a paksamétákban foglaltak egy kiemelt részétõl (ami arra hivatott, hogy megõrizze azt a bizonyos MAGUS univerzum hangulatot, és ne legyen belõle hacknslash, vagy barbieD&D....) mindenzt egyetlen oknál fogva.: egyszerûen imádom a MAGUS univerzumot úgy, ahogy van. 😊

per aspera ad astra

Pitbull90
hehe... ugyan azon az oldalon van a ti gametek is ahol a miénk nem..?😄 (JF)
Na de ez nem ide tartozik....

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Quest
ohh a konkurencia <#violent><#nyes>

Na majd nézzen ideis odais az ember aztán küldjön ímélt... <#wave>

Pitbull90
Gyûjtjük az embereket....😄
Nekünk is így lenne szükségünk egy csapattagra.. 3D maxban van egy iylen exportálóprogi.. Cal3D... és ehhez értõ egyén kéne akinek elküldöm a modelleket, és ki tudja exportálni, hogy mûködõképes legyen mert nálam vmi hiba mindig akad...:|

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;