3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
es nyitott tobb helyen, nemigen hiszem hogy normalis eredmeny adna.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ez a transluciency meg egyszerûen átdobja egyik oldalról a light shadinget a másikra. Ezért is ilyen extrém gyors, szvsz semminemmû számolást nem csinál ezen felül.
De fun ilyeneket tesztelgetni.
per aspera ad astra
ha sok planed van az mas. de ha egy object az megint mas.
Gondolom ugy kezdi kapasbol hogy szamol egy bounding boxot.. .
aztan probalkozik..
De lehet nem, de sztem igy mukodik.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Egyébként miért kellene minden levélnek különbözõ objektnek lennie? Dobtam a nagy fára egy shell-t kb 0,1 0,2 mm vastagságúvá téve ezzel a leveleket, és minden további nélkül elbírta a renderben. Így megy ugye az eredeti, fizikailag korrekt SSS is, és nagyon hasonló eredményeket produkál, viszont van vele pár gond, ami miatt eddig sem tudtam,/akartam gazosításhoz használni.:
- Sok felesleges polygon.
- A széleken mappolási problémák, ha opacity mapokat használok a levélre és ha ilyen tömeget bedobok az UW edittorba, max nemes egyszerûséggel azt mondja, hogy "bazmeg" és kiszáll. 😊
per aspera ad astra
link
\"So always look on the bright side of death\"
azaz ha minden level kulonbozo object lenne akkor lehet jol nezen ki, de gondolom nem az. 😄
a ketoldalas mattal nagyon gyors, szinte nincs is lassulas, es ahogy elnezem van olyan jo mint ez (vagy csak almodozom? 😄)
Ha csinálsz ilyesmi scene-t,szivesen lerenderelem😊
per aspera ad astra
Még teszt.:
Plédbokron is megy rendesen. Pedig ez komplex, már a juharhoz mérhetõ összetettségû szituáció.

per aspera ad astra

per aspera ad astra

per aspera ad astra
Két VRay light, három trans plane, mappolva, a teljesség kedvéért, egy adag cilinder árnyékvetõnek, ésatöbbi.
Itt, ebben a környezetben pontosan úgy viselkedett minden, mint ahogy azt elvárná az ember. A differencia képen jól látszik, mit is vártam az elõõtõl. Az effekt által érintett részek csak úgy világítanak. A többi eltérés részint GI zaj, és egyebek.

per aspera ad astra
Az egyik képen levelek transluciency nélkül, a másikon levelek transluciencyvel... A fura csupán annyi, hogy olybá tûnik, mintha az árnyékot tenné pluszban rá, és nem a fényt eresztené át rajtuk. Elsõ blikkre legalábbis. Azonban a differencia teszt megmutatja, hogy a levelek teljes felületükben különböznek, és elég irreális módon.
Én egyszeri falusi logikával azt mondanám, hogy a transluciencys kép ennyiben különbözik majd csak a nem effektesõl, hogy a helyenként átsejlik a nap fénye, és kész, slussz passz. A Differencia képen pedig kis eltérésektõl eltekintve az átderengõ napfényfoltoknak kellene csak rikítóan világítania.
Namost akkor hogy is van ez? 😊

per aspera ad astra
per aspera ad astra
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
per aspera ad astra
Alapjaiban véve én úgy találtam, hogy a hobbibúvár szintet elérni tényleg csak annyiból áll, hogy elfogadjuk, hogy az a képlet ott egy "egyenes". Vagyis, a képlet eredményét hívjuk mi "egyenesnek" és nem az egyenest próbáljuk képlettel írni. A képlet feljebbvaló, mint ahogy nevezzük. 😄
per aspera ad astra
A Douglas Adams féle 32 dimenziós sör, az már bonyolultabb...
Quest, a 4ik dimenziot lehet mint plusz teret, es lehet mint idot is felfogni. (ize... ez szamomra kolti, hiszen felfogni nem vagyok igazan kepes. En egyseg sugaru user vagyok, 1 dimenziot akarok!!!)
Eszerint a 3Ds testek 4Ds megjelenítése a mozgókép(videó) ...
Na persze ezen is lehet vitatkozni <#nemtudom>#nemtudom>
Ps: Továbbra is keresek 3dsmaxos modellezõt lowpoly hobbimunkára játékfejlesztéshez. (eddig 1ember jelentkezett, köszönet neki itt is 😄 )
solarah.silentvertigo.hu , info @ silentvertigo.hu
Shercia. Turest ettar\' hitestar. Temporee.
per aspera ad astra
(Engem amugyis marhara erdekel a fizika... de sajna csak igen alacsony szinten. 😞 )
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Link!
Vizualis szemleltetese a 10ik dimenzionak. Az elmelet a hurelmeleten alapszik, ami vitathato ugyan, de ki nem zarhato. Jo magyarazat, nekem legalabbis nagyon tetszett!
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

per aspera ad astra
node... van itt nekem egy kis laptop, amin laza 14(!) perc, amíg MAX betöltõdik (kicsit kifut a memóriakeretbõl... hehe) viszont VRay hasít... 😄 (már ha eljutok a renderelésig...)
pár carpaint, ami eleddig a szín és intenzitáskombinációk miatt nagyon nehéz flat volt (nekem legalábbis)
Ezt a tipikus zöldet mindenütt látni az utakon... nekem eddig nem volt vele szerencsém.
Stb...
Kcisit fakók, találomra lõttem be "kettõpontkettõ" gammára a színeket. :/
Egyéb... (ez nagyon fakó...)
per aspera ad astra
Ha hiszed ha nem, mi erre törekszünk.. és bár nincs olyan vastag paksaméta tele ötletekkel, de viszont sokan vagyunk és elszántak. És hûek leszünk Ynevhez egyrészt mert vannak ezért felelõsök(többekközt én), akik szûrik a világazonosságot, és mert másfelõl is "kötve a kezünk" ha érted mire gondolok... (semmi pénzért nem adnám fel ynevi álmaim...)
Mindenesetre örülök ha felkeltette figyelmedet, ha gondolok olvasd a honlapunkat, kérdezz bármit emailban...
De hogy ne offoljak teljesen: Továbbra is modellezõt keresek a fenti cél érdekében. Sok szabadidõvel, vagy gyors munkatempóval, vagy lelkesedéssel, vagy nagy szaktudással (ebbõl kettõt válassz <#nyes>#nyes>) ...
Cím lentebb...
Sajnos, addig, amíg csak egy 8cm vastag paksaméta, senkit nem érdekel. Az ég adta világon senkit. Pedig, én az egészet ingyé' odaadnám bármelyik komoly gamestúdiónak, ha hivatalos MAGUS PCRPG-t csinálnának belõle, úgy, hogy közben nem térnek el a paksamétákban foglaltak egy kiemelt részétõl (ami arra hivatott, hogy megõrizze azt a bizonyos MAGUS univerzum hangulatot, és ne legyen belõle hacknslash, vagy barbieD&D....) mindenzt egyetlen oknál fogva.: egyszerûen imádom a MAGUS univerzumot úgy, ahogy van. 😊
per aspera ad astra
Na de ez nem ide tartozik....
Σοφια
Na majd nézzen ideis odais az ember aztán küldjön ímélt... <#wave>#wave>
Nekünk is így lenne szükségünk egy csapattagra.. 3D maxban van egy iylen exportálóprogi.. Cal3D... és ehhez értõ egyén kéne akinek elküldöm a modelleket, és ki tudja exportálni, hogy mûködõképes legyen mert nálam vmi hiba mindig akad...:|
Σοφια