63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
4D #37645 Már hogy ne lenne.
maxVR.qt 2.0 -
igen, egy tárgyat szerenék, megforgatni-körbejárni
megnézem a cinemát, bár elég hihetetlen, hogy 3ds nem lenne képes rá -
Geccoka #37643 Ja, most így elolvasva, neked targyakra kell, hogy a korul forogjon a cam... Hat arra nemtok igy progit, Cinema4D-ben van erre olyan opcio, hogy ilyen movie-ba mentsed a jelenetet, ilyenkor az origo korul a kamerat megforgatja mindenfele szogben es a renderelt kepeket teszi ossze automatikusan. En mar csinaltam ilyen manualisan, akkor kell neked sok kamera (lehet 1 is gondolom, de az ugy macera), amit ugy animalsz, hogy a targy korul forogjon. Midegyik cam mas szogben lat ra a targyra felulrol, erdemes target camet hasznalni a celra.
De lehet van ra valamilyen nem ilyen barbar megoldas is :D -
Geccoka #37642 Pano2QTVR
Ez pl egy ilyen progi, 360 fokos panoramakepbol csinal QTVR-t, de biztos sok ilyen van meg. -
erre gondolok, de bármilyen megoldás érdekelne -
Jól jönne egy kis segítség: olyan mozit szeretnék max-ből kimenteni, ami interaktív, a tárgyat körbe lehet forgatni, nagyítani-kicsinyíteni.
Annyit sikerült megtudnom, hogy erre a quicktime vr képes, de sajnos ennél tovább nem jutottam.
Szóval valaki tudja, hogy kész modellemet, hogy tudnám ebbe a formátumba kitenni, akár közvetlenül maxból, akár valami más programnak a sagítségével? -
zenoka #37639 jaa sejtem no tomondatokban:
The most important fixed bugs are about Windows Vista compatibility.
This upgrade modifiers these areas: Animation, Backburner, Batch Rendering, Biped, Editable Poly, Editable Mesh, Hair, Materials, Maxscript, mental ray, Reactor, Render to Texture, SDK and UV Unwrap. -
zenoka #37638 ??? me' eddig miert nem ment?:))) -
De jó. Ezt hogy vártam. Bár így is hülye leszek a maxhoz, de legalább nekiláthatok tanulni. -
zenoka #37636 gyaaaaaaaa!
Na mi jot ki 10-diken:
servicepak 2 -
hátööö.. tenksz all :) -
zenoka #37634 meg pikk pakk ezt dobta ki a google nez korul:
ITT -
makehuman
régen jó kis progi volt,azóta nem nagyon néztem -
hali.. valaki tudna nekem adni egy normális ember modellt?.. egyszerűen nem találok :(
ilyen formátumokban tudom beolvasni
előre is köszi..
-
-
GixEr #37630 Egy kis plusz az XP vs. Vista temahoz:
XP vs. Vista -
zenoka #37629 lol ablak:D -
zenoka #37628 igen tudom de mar televolt vele a .....m es inkabb gyengen fejezem be mint hogy teljesen el freezem:D:D:D -
süti ett nagyon. az a kerek dolog a falon egy dísz vagy ablak ? azt nem tudtam beazonosítani . mondjuk órának király lenne :c)) -
Jó lett! Nekem ugy tünik a fal anyaga mintha tulzott reflekcioval rendelkezne. -
nenad #37625 Kiraly!
Velemenyem szerint (i/p)/ arnyekon/megvilagotason dolgoznek meg egy kicsit -
zenoka #37624 joideje szarakodtam vele vegre tegnap nekiestem a texturazasnak (tobb kevesebb eredmennyel)
-
nenad #37623 kicsit off,
tegnap ocsemnek raktam ossze egy gepet, az ISP, a mac address alapjan azonositja a kuncsafokat.
Leszedtem egy programot ami a mac addresst megvaltoztatja.
Es tenyleg megcsinlta.
Aztan uninstall, es a valtozott mac address meg mindig benne van.
kikapcsolom a gepet, be,meg mindig ott van..
ez eleg durva vegeredmenyben. -
Sok igazság van mind a kettőtök érveiben a microsoft az XP vel és annak rendszereivel kezdett el tanúlni a unix alapőu rendszerekből. sok mindent vettek át onnan (lásd start menü). de pl a microsoft védelmében kicsit a Linuxot több ezren fejlesztik vagy százezren funok dolgozók stb. ha kell valami hozzá legyártják. az alapvető különbség ami itt rögtön ki is dobódik. Microsoft felfogás. legyen 1 programom ami mindent tartalmaz és sok feladatot lásson el. Linuxos felfogás legyen sok pici programom amik mind mind csak 1 feladatot látnak el de azt tegyék tökéletesen. nah innen adódik a memória használtság is. pl Linux alatt nagyon kevés olyan processz van ami feleslegesen fut. De ahogy olvasgatok a Vistában is valami hasonlót próbáltak elérni csak fordítva sült el mert a Vista erőforrás igénye pont ettől nagy hogy a sok sok processzt készenlétben tartja memóriában akkor is ha nem kell.. de mondom vista utáni microsoft disztribució lesz a jobb . sajna ha ki is adnak vistához egy service packot. az alap kernel modul része ugyan az marad. és mint tudjuk nem lehet szarból várat építeni akkor sem la lefényezed. lehet hnogy szebb de akkor is csak szar ... -
nenad #37621 orulok hogy meggyozott, nekem meg mindig eroforras pazarolasnak tunik.
Az en xp 80 megabyteal all fel,(install utan 50meg) es csak nehany, a szukseges taszkok funtnak. (tinyxp). A vinyo atlag 15mb/sec elegnek bizonyul hogy komfortosan hasznaljam. Stb
Sztem sokfele keppen lehet latni ezt a dolgot is, nekem is tetszett a kulso, meg nehany dolog benne, de szemely szerint az hogy a gepem a leheto leghatasosabban legyen kihasznalva (ezalatt ertem a minimalis hasznalatot is, pl ahhoz hogy megnezzek egy weboldalt, ne kelljen 1GB-ot betolteni)sokkal fontosabb.
vegszo, nemtom ismered a DSL -LiveCD linux disztribuciot.
A kis laptpon 23 mega memmel all fel, es hihetetlen... mi minden van benne, es csak 50MB az image..
Ezt kene az MS nek valahogy atvennie.
Mert igy is lehet. -
Az altalanos ablakkezeles (WGF segitsegevel mar d3d gyorsitassal tortenik az ablakok megjelenitese... vga kartya fuggo is lehet), filemuveletek pl. En szemely szerint erzesre a hasznalatat is kicsit gyorsabbnak erzekeltem. A rendszeren erzodik, hogy egy kicsit jobban atgodnolt (mappak kezelese, ikonok elhelyezese es funkcioja) az uj startmenu is hasznalhatobb. Ilyen kis aprosagokra is gondolok, amiket viszont en nagyra ertekeltem. Szoval szerintem a hasznalhatosagra is eleg nagy hangsulyt fektettek. (Es igen... van benne vektor tamogatas is sok helyen.)
Nalam egyertelmuen gyorsabban teljesitett mint az XP.
Termeszetesen van hatulutoje is. Amikkel en talalkoztam az program inkompatibilitasi hibak voltak (ld pl szivas max egyes verzioival, tuzfalak, virusirtok, kitudja meg mi...) illetve az OGL gyorsasaga. De arrol inkabb az NV tehet. (Az Ati drivereit meg se emlitem... toketlenkedes felsofokon. Egyszeruen egy vicc, hogy nem kepesek egy hasznalhato drivert kiadni Vista ala... az NV driverek is csak joszivvel mondhatoak 90%osnak!) D3d-ben nekem hozta azt a tempot mint XP alatt, talan csak egy picivel volt lasabb (5-10%, meg elviselheto)
Amire meg panaszkodnak az emberek az a User administratol controll (uac)... ez a hulyebiztos megoldas, hogy sokmindenre rakerdez a Vista, illetve nem engedi az atlag felhasznalot administratorkent mukodni (biztonsagi okokbol), ez sokakat idegesit. Kilehet kapcsolni persze. A masik az indexeles... bar ezt csak egyszer kell kibirni, en ugy oldottam meg, hogy felraktam mindent ami kell aztan ejszakara ott hagytam a gepet es utana mar nem nyekergett a vinyo. Mas negativumot nem talaltam. Bar teny, hogy azert ez is epp eleg. En tartom magam ahhoz, hogy meg kell varni a ServicePack1et, es utana mar erdemes adni neki egy eselyt. Addig szerintem felesleges. Addigra mar a progik is fognak futni rajta valoszinuleg, lesz Dx10 es rendes driverek is lesznek. (Nekem mondjuk mindent felismert a gepbol, meg a kulso Asus wifi rendszerem is, de relative uj a gepem korul minden. Panaszkodtak paran, hogy pl regebbi periferiakkal gond van, pl nyomtatokkal, scannerekkel es TVtuner kartyakkal.)
Hat ennyi lett volna a "rovid" osszefoglalom.:D Meg a vegere ideirnam, hogy XP alol irok. Odavagyok Vistaert, de az SP1 azert kell neki. (Nomeg legalabb 3 giga memoria. Nalam alapbol megevett szinte 1 gigat, ami azert sok... most XP alatt nalam fut sokminden szar meg firefoxx jopar tabbal es 350megat eszik a rendszer.... Vista alatt ez mar 1 giga. Bar teny, hogy Vista mashogy kezeli a memoriat. 1: a rendszer memoria kb harmadat belakja magatol, hogy kevesebbet kelljen a vinyonak tekerni - nekem 2.5 giga van- illetve ha kell valamilyen proginak memoria akkor a felesleges dolgokat Vista kipakolja a memoriabol.) -
nenad #37619 mi az amiben gyorsabb a vista?
(csak kivancsisagbol kerdem)
-
zenoka #37618 Ebben csak az a gaaz.. hogy ha eccer vegig olvassa az ember a licensz szerzodest akkor rogton rajon hogy nem adhatja el a meglevo szovftert...(legalabbis ujabban regebbiekrol nem tudom) meg ha viszont elado akkor sem mivel csak a szoftver hasznalati jogat vesszi meg tehat ugyanugy nem lesz legallis szfotvere:) -
marcee #37617 Dos-os 3d studio R4 van eladó! -
nah erre csak annyit, hogy a vista és az ő "designes" képkezelése egy eléggé gyewnge utánzata a Linuxon elterjedt vektoros megjelenítésnek ami igen gyors dolog lenne. a szokásos jpg tömörítés és egyéb dolgokkal szembe. Tudjátok sztem a Vista kb olyan átmeneti próbálkozás mint az XP elött volt a milenium. ... sokan dicsérték de még kevesebben használták én magam is 98 ról váltottam XP re a köztes részeket kihagytam mert túl sok volt vele a gond. ami majd a vista után jön ki az lesz az igazi mert enyhén vicces pl hogy kétmagos procinál egy explorrer letétel mellett is fél perc homokórázás van. tényleg nagyon szép és nagyon kézreáll de sajna az alatta lévő kód eléggé lassú és gyerekcipőben járó dolog. sztem .... -
Nekem fent van az XP és sokszor gondoltam, hogy visszaállok rá, de nagyon megszerettem a Vistát. Egyenlőre még vannak vele gondok, de sok nagyon jó újítása van. Pl az oldalsávon a processzerhasználat figyelő, a jegyzetek is jól jönnek rajta, internet használad figyelő, meg szép is és jó gyors. Sokkal több dolog van rajta, mint az XPn, mégis 3x gyorsabb be- és kikapcsolásban, meg úgy mindenben. Még 1x sem fagyott le. Játékoknál meg programoknál vannak gondok, de előbb-utóbb már erre fogják írni a programokat, meg kijön az SP1 és én nem lennék meglepve, ha még jobban teljesítene mint az XP. -
Azert vannak nagyon komoly, es nagyon is jo ujitasok Vistaban. De ido kell, mig komplett lesz a rendszer ellatottsaga, kinovi a gyermekbetegsegeket.
Nalam pl Vista sokmindenben gyorsabb mint XP. OGL alatt mondjuk bun lassu, de azon majd javitanak. Meg kell varni az oszi ServicePack1-et, talan onnantol mar hasznalhato lesz. XP-re se kapasbol valtott mindenki. -
amugy mókás h pár design cucctól azt hiszi az ember h mekkora fun a vista,és vagy 5 perc mire kikapcsolod az összest,h ne lassitsa a géped 1%-kal se.
örvénybenézés rulz:)
Al bácsi megvan már?:) -
számból vetted ki a szavakat mester.... de próbálkozzunk más megközelítéssel
Vista nem jó, fuj, nem szabad....
XP szükséges roszz, jobb, kell az ,neked való.....
ezt mindenki mormolja el magában vagy 100 szor és működni fog :c)))))) -
nenad #37611 egyebkent meg minek szivatjatok magatokat vistaval,
miert jo az az eroforras zabalo, bughegyek, drivertamogatottsag hianyos oprendszer?
Nem veletlen a nagy PC gyartok is visszalepnek..
Egyebkent meg google, mindenkinek problemaja van vele, a csilli villi felett. -
Én is erre lennék kiváncsi,hogy Vista-n fut-e normálisan?mNekem a Welcome Screen-nél kifagy a progi. -
Nekem az nem installalodott... de lehet csak en voltam bena. -
A 3D Studio MAX 8 az viszont jól fut Vistán nem? -
Legalább tudom, hogy nem egyedül én fogom így csinálni :) -
Fél másodperc lekapcsoni az aerot és fl másodperc visszakapcsolni. Én is így csinálom.