3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Az a pár év meg gyorsan elmegy mire megtanulja az ember használni😊

\"So always look on the bright side of death\"

zsolesz92
akkor jó 😄 köszi😛

Free
Zsolesz nem bántásból .. itt mindeki úgy kezdte hogy nyomogatta a gombokat és megnnézte mi lett. majd amikor rájött hogy nem megy beírta keresQbe. többek olyankor és olyan verzióval kezdték, amikor még se fórumok se semmi tutor oldalak nem voltak de mégis ment.
A különbésg az az, hogy 1, nem publikáltuk, ha sikerqlt egy kannát rajzolni, 2, nem írtunk sehova rögtön ha az elsQ dolog kudarccal végzQdött. tudod az akarás egy eléggé nagy úr ebben is mint mindenben ..
ha minden eggyes gombnál írsz 2 postot akkor igen szét lesz offolva láván hogy több ezer ha nem millió a variációs lehetQséged :c)))
ha meg akarod tanúlni megfogod.

Szólt a be nem fejezett projektek nagymestere :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Auto key gomb az amit keresel

zsolesz92
megvan hogy hol kéne lennie de nekem oda egy auto key meg mittom én mi rá van húzva. az alatt van az animate gomb, de ezt meg nem tom leszedni róla...

zsolesz92
csak egy gömböt akartam fel le mozgatni😛 tom hogy nektek ez gagyi de mondom, ma kezdtem az egészet.(ja bocs ha délutánbunkó voltam...)

Free
nay me méé??? én is animmal kezdtem az elején.. egy gömb átgurult egy kockán :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

szerintem ne egybõl az animációval kezd, modellezz, anyagozz, világíts, renderelj

zsolesz92
kösz, nézegetem, de erre nem tudnál válaszolni?hol van az az animate gomb vagy mi

ThomasGins
Van pár magyar oldal ahol vannak tutorok is.
3DStudioMaxMagyarul.pdf
12mega

zsolesz92
olvastam egy tutort és kitért egy másik részre hogy egy gömböt, mozgatok és felveszem, szal, animációt készytek. megvan a gömb ráállítottam a target kamerát, és vmi olyat irt hogy animate-t bekapcs csúszka 100ra fel. na ezt hol találom?

Malakai
Ha magyarul lenne leírva mégkevésbé tudnád. 😊
Keresgélhetnéd egy darabig a vakolás menüt. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

zsolesz92
ne is az a gond, mert nem tanulok angolt de a ps tutorokat simán megértem de ha egy "szak szó" vagy hogy monnyák le van irva azt se tom hol keressem...

Malakai
Vmikor meg el kell kezdeni ismerkedni az idegen nyelvekkel. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

zsolesz92
hát igen😛

Malakai
Vagy veszel egy 3D Studioval foglalkozó könyvet, de az elég drága mulatság...
Nem éri meg annyira azt a pénzt, lévén az-az információ ingyenesen is a rendelkezésedre ál, maximum angolul. 😛 (A tanfolyamok meg mégdrágábbak...)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

volt valahol egy magyar help file, de az a 4es vagy 5s maxhoz volt, de az alapokhoz teljesen eleg, nemtom megvan e valakinek.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

zsolesz92
az meg angol😄 :$ tudom sok elvárás, de nem hiszem el hogy nincs hozzá olyan tutro mint photoshophoz a tutorial.hu...

Malakai
Súgó (Help).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

erre valo a max help fileja, vagy a maxhoz adott tutorialok,
olyat nem fogsz talalni hogy "ismerdekedes a gombokkal"

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

zsolesz92
igen, de googleban rákeresek, kiad olyanokat hogy keresztbe áll a szemem. nekem direkt olyanok kellenének ami bevezet a 3Dbe. monnyuk vmi ismerkedés a gombokkal meg mittomén...

Malakai
"Ne feledd, barátod a Súgó és a Google!"

(\__/) ( X.x) ( } . { )

azert mert itt mindenki tudja, google rulz, (ahogy a banneren is latszik)
es alul a keresot is hasznalhatod..
jopar tutorial liket fogsz talalni.

Egybekent minden masban szivesen segitunk.

zsolesz92
azta... de segítõkészek vagytok...

hehe, most nézm csak, hogy az uccsó 3 hozzászólás gazdái mind skorpiók vagyunk. ennek az esélye 12! (ha jól számolom). persze ez nem a hozzászólások súlyozott átlagával van mérlegelve...

valami hasonlót akartam én is pont begépelni, de megelõztél. lényeg a lényeg, vlado vagy nem tud angolul, vagy csak kíváncsi rá, hogy ki fog elõször szólni neki, hogy hülyeséget írt le. mint amikor az ember a szakdolgozat közepére egy mondatba beleírja, hogy hülye a bíráló, és akkor kiderül, hogy elolvasta-e...

mi itt evek ota hasznaljuk vrayt, meg mas render enginet is, mondhatni minden kis kinjat-banatat osmerjuk.
Es nyugodtan kijelenthetem ezzel a cuccal, rc2 valami van.
Egyebkent amit belinkeltel annak a dolgonak specko semmi koze ehhez.
Mert itt eppenhogy meg zajosabb lesz. A ketszeres renderidorol nem is beszelve.
Azaz ha kovetjuk a logikadat, akkor itt egy sokkal jobb minosegu kepnek kellene lennie, a renderidovel is alatamasztva ezt. De szo sincs errol..

Aldaryn
Hja, használj µtorrentet. 😊 Az a menõ, kcisi, okos, aranyos.

per aspera ad astra

ha viszont az uj default threshold erteket hasznaltad(amirol feltetelezheto hogy ugy allitottak be hogy renderido megegyezzen regebbi verziokeval), akkor meg ezer bocs, mert akkor meg hulyeseget mondtam.
A renderido valoszinuleg attol nott meg hogy "atskalaztak" a noise thresholdot.
A hangnemert meg bocsanat,csak az uj vrayhelp ezzel kezdodik szinte.
A ha uj verziot tolt le az ember akkor erdemes elolvasni a release notest vagy a what's new-t a helpben.

peace
<#eljen>
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1088340831

postoltam egy kerdest, esetleg ha valaki tudja a valaszt megkoszonnem..

zsolesz92
sziasztok most ismerkedek a programmal, ma szereztem meg és igen sötét nekem ez adolog. Ha tudtok adjatok pár olyan linket ahol vannak kezdõ tutorialok, párral probálkoztam de nem nagyon megy.

Free
itt mindenki láma csak én vagyok villamos :c)))

ThomasGins
😄

Malakai
Mondhatnám, hogy az elsõ, de pont én mondjam? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

thx 😊
azt már megfigyeltem, hogy a ritkán post-oló emberekrõl azt gondolják, hogy lámák!

két dolgot tehetek:
-vagy többet irogatok
-vagy nem veszem magamra 😄

ThomasGins
AMugy meg >>>

Látod ez van ha nem ésszel nyomkodja az ember,hanem mert látta valahol😊

Aldaryn
Mert "végtelenültávolvan" 😄 Vidd jó távolra a nap fényforrást a scenetõl, és akkor kb ott lesz, ahol a VP jelenetben a fényforrást látod. 😊

A széle azért olyan recés, mert color mappingnál ki van kapcsolva a Clamp output. Ez nem bug, ez feature. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Nah, akor egy kis személyes tapasztalat ide.:

Van ez az új Sub-Pixel mapping, ami nekem anno a fejfájást okozta. Bekapcsolt állapotban a color mappolást minden mintára külön alkalmazza VRay, míg kikapcsolt állapotban az elkészült, begyûjtött mintahalmazt mappolja.
Kikapcsolt állapotban a kép tele lehet kis fényes pöttyökkel, gyakorlatilag QMC zaj. Bekapcsolva a QMC AA viszont elnyeli a fényt, fõleg glossy effektek esetében. Kikapcsolt állapotban viszont jelentõsen megdobja a QMC renderek idejét.

per aspera ad astra

ThomasGins
sunnál van olyan hogy sice multipler azt nyomd fel,de csak adaptive qmc-nél lesz szép a széle.(asszem)
meg szarik arra kicsit hogy a sceneben hol a nap,a képen nem ott lesz.

Csak group-olva volt, akkor attacholom, köszi.

Napra valakinek ötlete?

Aldaryn
Adaptive QMC-nél csak a maxot. A min érték növelésének sok értelme nicns sokszor. (szvsz)

per aspera ad astra

FRenkie
És a min és max érték hogy viszonyul egymáshoz? Ha szebb képet akarok elérni mind12 értéket növeljem vagy csak a maxot?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

attacholni kell a gemomot es multi-sub-object material.
1 milla poly... Nem keves.

egyebkent svan, nem kene igy beszleni vele, mert nem tudod ki all a hozzaszolas mogott..
Egyebkent en is megneztem es szo sincs a qmc sampler problemarol.
Szimplan bugos es belassul mint az atom.

Hol lehet bekapcsolni, hogy vraysun+vraysky alkalmazása esetén a "nap" látszódjon az égen? Egyszer más sikerült, de most nem rendereli. Properties-ben be van kapcsolva a visible to camera, de inaktív, azaz nem módosítható.

A másik gondom, ami már nem elõször fordul elõ velem, hogy egy onyxtree-t fel anyagoztam vray anyagokkal és kiraktam vray proxy-val (1M poly) és az egész fa a törzs anyagával renderelõdik. Ezt hogyan lehetne kivédeni?

Aldaryn
Egyértelmûen adaptive QMC-t. Ha interpolálod, akkor meg Adaptive subd-t neki. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
A jobboldali képen a lámpa körül, jobb felsõ sarokban sokkal kisebb a zaj, az adaptive PPT elõnye inkább hosszabb render esetén jön elõ, ahol a sima PPT-s képen jellemzõen a sok sima, zajmentes felület meleltt lenne egy-két nagyon durván zajosodó pont, pl. caustics. Adaptive PPT esetében ezeket a zajosodó gócokat megkeresi, és oda koncentrálja a mintákat.

Összeségében, rövid idõkön belül nem, de hosszabb rendereknél egyértelmûen elõjön az adaptáció elõnye.

per aspera ad astra

Adaptive rQMC image sampler
In previous V-Ray versions, increasing the Max subdivs parameter could lead to increased noise in the renderings when using direct GI evaluation, blurry reflections, area lights etc. This was extremely obvious when using the "universal settings" scenario. To compensate for this effect, a lower Noise threshold for the rQMC sampler was required.

This is now corrected and increasing the Max subdivs for the Adaptive rQMC image sampler keeps the same noise level without modifications to the Noise threshold. This should be kept in mind when working with older scenes where the Noise threshold was reduced - they might render slower, although the noise level will be much less. To reduce the render times again, you should increase the Noise threshold or override it by unchecking the Use rQMC sampler thresh. option in the Adaptive rQMC image sampler rollout.

no ezt kellett volna elolvasnod a helpben migration to V-ray 1.5 cimszo alatt
FRenkie
Sok glossy felülettel rendelkezõ belsõ térhez milyen AA-t (vray) ajánlotok?
A vray.info-n van errõl szó, de egyrészt a Ti tapasztalaitok érdekelnének, másrészt nekem most nem gyün be az oldal. Apropó Nektek begyün?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"