63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zsolesz92
    lusta voltam feltenni délután, de itt a 'medence' kicsit hangulatosabban
    Fényekkel
  • ThomasGins
    Nfr:)
  • zsolesz92
    Köszi, közben megtaláltam, probálgatással
  • Vertigo
    vray light->options->invisible (switch on!)
  • zsolesz92
    OLyan kérdésem lenne hogy amikor bevilágítasz egy szobába VrayLighttal, akkor az ablaküveget hogyan lehet ugy megcsinűálni hogy látszódjon? mert csak a fehér négyzet látszik ami az ablak helye.
    se az ablakkeret nem látszik se az üveg.
  • zsolesz92
    Üdv.
    NFR:

• KILLER2
    Bocs, de nem tudtok olyan magyar nyelvű (végső soron angol is jó) tudorialt, amiben le van írva, hogy hogy lehet character studioban rendesen animálni? Mert nem rég találtam egyet a karakter animációról, de abban csak az derült ki, hogy lépést hogy lehet csinálni. Most konkrétan a karok és egyéb testrészek mozgatása éás bip fájlban való lementése érdekelne.
  • zenoka
    lehet (biztos) igazad van csak mar fostam hogy ha idoben tobb lenne akkor mar az tul sok igy..de valoszinuleg egyszercsak cserelve lesz..lehet kenne a teapotba nemi billeges mikor "talajt" fog:)
    koszi:))
  • nenad
    a viz folyasanak az animjat a vegen easingel(lassulas) fokozatosra vennem,nem ilyen hirtelenre.
    Egyebkent az eleje hatarozottan tetszik, olyan rubber feelingje van, a vegen a landolo teapoton is dolgzonek meg.
  • zenoka
    Hi!
    Csinalgatom a honlapomat s keszult nyito anim hozza ami itt toltodik be, ThomasGins mester pakolta ossze flashe az animot, koszonet neki:)
    johetnek a kritikak:)))
  • nenad
    szord a cseppeket es csinalj olyan gyuruzos animtexturat, es azt szord szet a feluleten, nem kell hogy pontosan ott legyen ahva esik sztem.
    majd osszekepzeli az agy.
  • Pitbull90
    Így a víznél, ha sprayt akarok használni esőnek akkor, hogy lehet megcsinálni azt, hogy ahogy csöpög a vízre, ott meglátszódjon? remélem értitek mire célzok.
  • Raptor 2
    Ok, thx mindenkinek
  • lac coo
    Bár ez fizetős, van néhány ingyenes rész is, azokat is nézd meg ...
  • ThomasGins
    :)))
    Olyan nincs,h valami nem sörnyitó, vagy kanna:)
  • Aldaryn
    Próbálom valahogy kihozni belőle a kannát, próbálom...
  • KILLER2
    World3d linkjét elírtam, de a neve az jó, szóval azzal lehet próbálkozni.
  • KILLER2
    Egyrészt a banner, amúgy meg pl ezek: mindentbele.hu, world3d.hu, 3d.sns.hu.
    Most ezek jutottak eszembe, viszont jó hír, hogy Google még mindig a barátod, ahogy a banner is mondja.
  • Raptor 2
    Hi all, én mostanában kezdtem a modellezést, lehet hogy a 3d max nem a legmegfelelőbb program egy ilyen kezdő számára, de azért megkédezem, hol találok olyan tutorialt, ami a leg-alapabb dolgokra tanít meg... Pl. a kezelőfelület kiismerése, stb...???
  • KILLER2
    Ez teszik!
  • ThomasGins
    kis nfr
  • KILLER2
    Köszi, legközelebb majd úgy csinálom.
  • ThomasGins
    akkor gondolom ott légüres tér akar lenni,ha üveg viz találkozást csinálsz mindig lógasd az üvegbe picit a folyadékot,és bumpot csak a tetejére:)
  • KILLER2
    Nem tudom :) Egyenlőre még csak próbálkozok vizet gyártani. Csináltam egy kockát, tettem rá ripple-t, meg a víz shadert. Azok a shadertől vannak. De majd próbálok szebbet is. Életemben másodszorra csináltam vizet, ebből az elsőt leírás alapján és a textúrát rá enm is csaináltam meg.
  • ThomasGins
    mat editorban a affect shadows-t kapcsold be és kész:)
    Mi akar lenni az a sok fehér pötty?
  • KILLER2
    Műveltem egy ilyet:

Rögtön is lenne róla egy kérdésem. Hogy tudom azt elérni, hogy reális árnyáka legyen a víznek? Vegyük alapul, hogy Vray renderlőjével készül és egy Vray shader a víz. Ezek mellett milyen árnyákot és beállításokat használjak, valamint hogy adjak reális árnyékot a víznek?
  • repvez
    Azt gondoltam, csak néztem a beállitgatásokat és a viewport configba a FOV értéke nálam 60, de azt én kevestellem 90-nél meg már törzit.
    És vrayCam-el szeretném renderelni a jelenetet,de annak is alapbol 40-es a fokuspontja ami nagyon közel hozza a falakat és csak nagyon kis részt látni a szobábol.
    azért kérdezem, hogy ti hogyan szoktátok belöni a nézetet .
  • Pitbull90
    Köszi szépen sokat segítettél:)
  • Malakai
    Object Properties \ Visible Reflection/Refraction.

repvez: Most neked a látószög a gondod? Mert az-az életben se olyan ám egy kamera lencséjén át, mint két szemmel pislogva... Széles látószög torzítani fog, ez van...
  • Pitbull90
    Szevasztok!

Lenne egy fontos kérdésem, lehet láma kérdés, de sehogy nem tudom megoldani.
    Van egy kép egy planera rakva a víz bumpal van eltűntetve s számítógéppel csináltam hozzá meg, ami természetesen tükrözi a képet meg ilyenek. Nos, a bajom az lenne, hogy azt a planet amire a textúra van rakva magát a síkot tükrözi... nem lehetne valahogy megoldani, hogy azt ne tükrözze? forgattam már midnen fele raktam be plusz dolgokat h akkor tükrözze azt is és ne látszódjon de csak rosszab lett a helyzet. Gondolom texturánál meg nem lehet felvenni testeket kivételek közé, hogy ezt meg azt ne vegye észre... avagy igen?

Előre is kössz!
  • repvez
    A vray camerát a renderhez gondoltam használni .Erre a camera cliphez nem adott semmi használhatot a help, legalábbis nem arra amire én gondoltam.
    A lényege hogy a valosághoz közeli látotér alakuljon ki a képen.
  • nenad
    camera clip, nem vray camera...
    en egyebkent szinte soha nem hasznlatam.
    es sztem sokan nem hasznlajak.
  • repvez
    Ti hogyan szoktátok nagy álltalánosságban egy interiorhoz beállitani a vray kamerár?Gondolok itt a FOV , a fokustávolság és egyéb dolgokra.Tudom hogy sokmindentöl függ ,de a biztos van valami megközelitö átlag amit már csak finomitani kellene.
    És a viewportnál lehet állitani a FOV értékét és hogyha forgatom a nézetet akkor finomabb mozgásokat is tudjak csinálni,mert most nem tudok egy 20m2-es szobába körbeforgatni a nézetet, mert belelógok a falba és nem látok semmit.
    Valaki tud ezekre megoldást?
  • Papirzacsi
    Végülis megoldódott a dolog. Korábban volt itt szó arról, hogy pl a DOF nem közelíti a valóságot, mert a Vray igazából 1m-es unitokkal számol. Mivel úgyis próbálgattam vmit, ezért gondoltam miét ne 1m=1unit-ban csináljam(a régi 1cm=1unit helyett). Át is váltottam, megcsináltam a modelt, beállítottam vray-t renderelőnek, betettem a fényeket, materialt (no nem vmi nagy dologra kell gondolni:-) ) És lerendereltem. A lentebb linkelt hiba jelentkezett. Végül kiderült, hogy a Vray shadow bias nem igazodik az új unithoz, és maradt a 0,2. Ha visszaveszem 0,002-ra, akkor máris jó az eredmény. Bug-e? :-)
  • Sharks
    Köszi a segítséget! De én tényleg tök hülye vagyok ehhez, szóval jobb lenne, ha csak egy igent vagy egy nemet mondanál, aztán majd belerágom magam kicsit jobban. Igazából csak amiatt fontos az egész, mert egy játék beszólt, hogy a kártyám nem támogatja az EAX 3-at (soundblaster live 5.1) és ezt szeretném orvosolni ha lehet... tényleg köszi, többet nem nyaggatlak! :D
  • Sharks
    köszi
  • Malakai
    Az első mondat is fontos volt ám...
    Ide menjél...
  • Sharks
    És van lehetőség az EAX frissítésére? Tehát ha nekem EAX 3-nál alacsonyabb van, akkor tudom frissíteni ezt?
  • Free
    scenest iarora és megélássuk :c))))
  • Free
    kérdés ?????
    az inkább kérés nem ???