3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
dobd majd át msn en :d

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free:
Megvan az a scene-is amirol rajzoltam a cimeren a teapotokat mert a hatsokat egy kicsit meg "FFD"-ztem, feldobjam du?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

S mint jo maxosok tudjuk
in scaphium veritas
tehat:
kannában az igazság <#taps><#eljen>

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Baró!

Egy dolgot hiányolok róla nagyon. Kis Glow barón nézne ki rajta szerintem.
Free
nfr

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Jah még annyi, hogy a a Vray render settingsnél a Color mappingal kellett még játszani, mert a vray light elég kicsi (viszonylag). Hogy ilyen szépen bevilágítsa a környezetét, ahhoz nagy fényerõ kell és ennek sajna az a következménye, hogy nagyon csúnyán beég a falba. Ezt oldottam meg a color mappingal (exponenciális, dark multipier: 5, brigh mult.: 3).
A renderidõ nem vészes. Talán 10s amikor még a láng nem indult meg az elején. Lángal lett vagy 40s. Ez annak volt köszönhetõ, hogy a lángnak mint nemrég írtam átlátszósági értéke van és ezt nem lehet kikapcsolni. Ez annyit tesz, hogy a lángon átszûrõdõ fény belassítja a rendert. Ebbõl kifolyólag a két Vray Light-ot nem is tettem bele a lágcsova közepébe, mert akkor minden irányban lassabban renderrelte volna ki a fényeket. Annyival távolabb tettem, hogy most csak a fal felé szûri meg a láng a fényemet. Én nem tudom miért, vagy csak én néztem el, de nem lehetett ezt a funkciót kikapcsolna az Aura-ban, csak nagyon minimális értékre tudtam állítani.
Visszaolvasva ezt jól megfogalmaztam, de már mindegy. 😊
Cool!
Renderido/frame?😄

Tehát végülis Aura a tûzeffekthez. 2db Vray Light lett berakva. Mindkettõhöz egy egy Dummy linkelve. A Dummyk mozgásához külömbözõ értékû noise-ok hozzáadva. A kamera mozgáshoz is adtam Dummyt és valószínûleg a véglegesben is az lesz, hogy a kamera kicsit rágatni fog, hogy még kevésbé tûnjön mûnek az egész hatás.

Még annyit, hogy azért használtam 2db Vray light-ot, mivel a fényerõsségükre is lehet Noise-t rakni, de sajna alsó értéket nem lehet állítani. Ez annyit tett volna, hogy ha csak egy van bent, akkor az egyik pillanatban közel teljesen fénytelen lenne, másikban meg max fényerejû és ekkora differencia ugye nekem nem kellett. Az egyik így fix 70-es fényerejû lett, míg a másik felsõ értéke 30 noise-al.

Kb. ennyi.
ThomasGins
Frankó lett!!
Akkor most melyik módszerrel is csináltad?😊

\"So always look on the bright side of death\"

<a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/001.avi>Kép (746.0 K😎</a>

A link most nem él (vagy csak nekem rossz) 😊
Free
http://iaro.3dmax.hu

Van valami hely, ahová fel tudnék rakni egy kis animot, hogy megmutassam nektek milyen lett a fáklyám? (800Kb lenne)
in scaphium veritas <#nezze>😊

Evogordon
A teapot hol marad?<#ijedt><#vigyor>

ThomasGins
digimation maxsculpt plugin,olyasmi mint a paint deform.Nem a legjobb,de néha ha unatkozok elõszedem.

Boba
Kerem szepen, a tevedes jogat fenntartom😄 (thx😊)

Thomas, marha jo! Nagyon jol nez ki az orr... nekem mindig marha sok gondot okoz az orr modellezese (a legtobbet egy karakteren... igaz, eddig max 2-3szor modelleztem orrot😄) de ez jolett nagyon. Zecset vagy modell + disp?

Akkor mar kerdeznek is... Vrayben mennyire lassu a displacement + GI? Sajnos MR-ben ha displacelt feluletre szamitok Ambient Occlusiont akkor iszonyat mod belassul... (ugy olyan fel millio poligon feletti displacementnel...)

de hol vannak az orrszorok?😊

ThomasGins

"haggyama" copyrightos beszolas...
😄
egyebkent tenyleg jo nez ki, egyszeru de nagyszeru

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

zsolesz92
fények + kameraállás változatás. sztem igy hangulatosabb(nekem olyan romantikus hatása van a fényeknek 😄 modosított változat
egy kérsé. ti a képeket camerábol vagy perspectivebõl mentitek? ez az elsõ amit camera állásbol mentettem eddig perspective volt. vagy ennek nincs jelentõsége, csak animoknál?

zsolesz92
contept helyett contest😉

zsolesz92
jah azt még hozzátenném hogy True képe alapján készült, remélem nem gond.

zsolesz92
elkészült 3. munkám is amit a speed conceptes oldalrol "loptam" (illetve csak az ötletet). tom a zsnórok vagy mik azok elég rövidek a golók meg nagyok de most ez jött, majd még játszok vele.

Boba
Haggyama!😛

30 percig sem ment a render, es 5 perc volt a render setup. De inkabb csak a kivancsisag hajt, a foprojectemen tovabbra is MR-t fogok hasznalni.

ThomasGins
tuti nem a fénykép készült elõbb,és utána a scene?😛
Amugy az a kunszt, ha rövid renderidõ alatt csinál ugyanilyet az ember.Maxwell nem kérdez,csak renderel😊

Boba
Mi? Akkor nekem sikerult?😄 Hehe!😊))

Aldaryn
nehogy azt hidd...

per aspera ad astra

Boba
😊 Itt a screenshoot!😊
Iszonyat kis alap jelenet.😊 Ez a masodik probalkozasom maxwellel... maxwell tehet a kep minosegerol... istenadta tehettseg kell ahhoz, hogy valaki maxwellel valami rondat rendereljen. 😄

fasza a kepmegjelenito cucc az AP-on.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
wire nélkül nem hisszük el,azzal is nehezen😛

csini lett! mar ha nem beteg dolog egy tesco gyufara azt mondani hogy csini😄

www.artistpub.hu
azon belul is itt

zsolesz92
mi ez a speed contest? holvan ez?

Boba
Nah en kozben csinaltam egy kis napi felesleges rendert... a modellezes kb fel ora volt, a texturazas scannelgetessel es fenykepezgetessel (az asztal lapja lett fenykepezve, a tobbi scannelve) kb 15 perc volt, a materialok beallitasa 5 perc, a rendert 30 perc utan allitottam le.
Itten van ni!

Zsolo007
7esem van.....de úgytûnik egébként megvan a megoldás.....egy kis hotfix xpnek, meg registry hack azt megy is a dual core 😄. Nah mindjárt kiderül így van e.

Boba
Kerem kapcsojja ki<#idiota>

Amugy ha cinebench multiple cpu tesztnel 100, akkor lehet, hogy a tobbi program nem hasznalja ki. Hogy max renderkor miert nem, az szamomra rejtely. 8as max elvben kihasznalja, a regebbieket nemtudom.

Zsolo007
Most megy a cinebench teszt...és nem jó.....ugyan váltja folyamatosan a terhelést a magok között, mindíg csak 50%... 😞

Most ért multiple cpu teszthez és itt szépen ki is használja...100%

Minden más tesztnél csak 50%.... egyébként az sem segít ha render threads-et 2re állítom optimal helyett, illetve az sem ha a power scheme-et home/office-ra veszem 😞.

valakinek van ötlete? <#vigyor5>

Zsolo007
Köszi a tippeket...kipróbálgatom ezeket!

sztem ezt csak olyannal lehet ami felveszi azt hogy mit csinaltal..
Felveszi a registry iinstall elotti allapotat, felveszi milyen fajlok lettek buheralva stb..

Boba
Ami meg belejatszhat az az energia gazdalkodas beallitasai. Ez csak egy tipp, az en notim egy Pentium3-M, szoval az csak visszaveszi az orajelet, de lehet, hogy CoreDuo-s noti mar kitud kapcsolni magot. Esetleg megprobalhatod azt attenni (ha nem ott van) home/office desk-re.

Sávszéllimitet úgy értettem, hogy a magok nem jutnak elég adathoz a számításhoz.
Futtass vary, cinebench teszteket, hogy azok leterhelik-e rendesen a magokat.

tudtok ajánlani egy olyan uninstallert ami nem csak a registryt takarítja ki hanem 100%-ban a feltett progit is???

Eddig próbáltam ashampoo uninstallert meg advanced uninstallert de mindkettõ hagy nyomot a progik után. pl itt ott fájlok + feltett verzióról adatokat.
Koszonjuk
:zenoka az aranyos:

valami razorjak nevu gyeket a hardwireden ugyanezzel a logoval fut, az nem te vagy igaz?

Zsolo007
Sávszél limit hogy jön ide? Procidriver rendesen fent van, a windows is friss. De úgytûnik leosztja, mind a két magot használja......de 100%on nem renderel(egyébként sem láttom még 100%os terhelésen). Egyébként be van kapcsolva a multi-threading.

UI.: Jah laptopban van a proci....lehet számít 😄