63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Nem, mindenhol bezártam, sőt mivel gondoltam lehet azért a probléma, mert probooleannel vágtam ki az ablakokat, ezért újramodelleztem, de az eredmény ugyan az. És gőzöm sincs miért. :-( -
Nem nyitott objektum a fal véletlen? -
winmen #38408 ja és lécci az kérdésemre válaszzoljon vaki fontos lenne :D:D
-
Kár, hogy az EAXnak semmi köze a 3D grafikához, a 3D Studio MAX-hoz meg aztán főleg nem.
Az EAX egy hang effekt csomag lényegében, minden hangforrásnak megmondják, hogy milyen térben van (szoba, terem, barlang, stb), ennek megfelelően egy ilyen teret szimuláló effektet rak a hangra, plussz asszem EAX3-tól tudja azt, hogyha pl van a hangforrás és a játékos közt egy fal, akkor az is torzítja a hangot. -
Senki többet? Omni és direct lightnál is ugyan ezt a hülye minden falra máshol vetül a fény effektet produkálja. Betettem egy gömb vray fényforrást is, annál már jobb volt, csak nem volt ilyen szép az árnyék széle. -
Sziasztok!
Számomra fontos, ám nektek valószínűleg nagyon amatőr kérdést szeretnék feltenni: Mi is az az EAX? Illetve mia különbség az EAX és az EAX 3 között?
Előre is köszi a választ :D -
winmen #38404 hello
azt akarom kérdezni hogy valaki tudna nekem e egy játékoz egy motort modellezni... lééévvi ha valaki elvállalná hogy megcsinálná az lécci irjon a fórumba..
amugy látom néhányon nagyon értenek ehheezz...:D:D
szóval lécci irjatok
köszi
-
Jah, én is a fényirányt mondanám, bár én a szemben lévő házról gondoltam, már amennyit látni belőle, de inkább mintha pont az ellenkező irányból jönne a fény. :) -
na látod mivel nekem pl arány érzékem annyi van mint egy herélt sündisznónak a vakond odujában miközben lottózik, ezért van az asztalomon 1db 3 m -es centi egy 1 méteres colstok és a finomabb munkákhoz egy subler alias tolómérő :c) -
nenad #38401 akkor en is hozzateszek, a feny sztem nem jo iranybol jon, ugy tunik,
ha a novenyeket tuzetesen megnezem, hogy balrol jon a feny.
Egyebkent szep probalkozas.
Az aranyokkal kapcsolatban ha adhatok egy jo tanacsot mindih egy embert, vagy egy testreszt tegyel oda osszehasonlitas keppen. Es akkor azonnal erzed. (ugy ertem kepzeletben :D) -
Vertigo #38400 Alapjaba veve kellemes a kep, meg picit steril, de ha feltoltod az gondolom sokat segit rajta...
Alapvetoen talan az aranyokkal van a gond, mint mar irtak a parketta eleg valoszinutlen, ezen kivul szerintem a fuggony is (a bal fuggony meg mereven elall az ablaktol, pedig be se fuj a szel), a hall atjarok szegelyeinel is otromba a textura, illetve az ablakokon arnyekot ado feny tulzottan eles arnyekot ad.
A kulso kornyezetnel is (foleg a bal oldalon) nagyok a kepek, olyan mintha egy barbiehaz lenne leteve a kertbe.
Szoval ha a texturak izlesesen, precizen ki lesznek dolgozva, es megtoltod a teret, nagyon jo kis scene lehet! -
Nekem még 3 dolog zavaró. A kapcsoló a falon kicsit nagy szerintem, hacsak nem valami központi panel és arról vezérlik az egész ház villany ellátását:) Az asztal fölött a plafon nem tudom mitől világosabb és a belső szobában az a gömbvillám jelenség kicsit fura.
De amúgy szép
Ötletes a fűtéscső, bár a radiátort még nem szerelték fel
-
talán segíthetek :c)
Nekem tetszik a kép. jó a hangulata is. ami viszont nagyon zavart és nem tudom az életben is így van e ezért előre is elnézést de nekem ez a parketta textura túl nagynak tűnik. olyan mintha az elemei legalább 10-15 cm * 50 60 cm esek lennének. holott átlagban a fa parketta kb 5 cm * 40 cm szokott lenni. legalábbis a lerakós csiszols lakkozós.
Ez az ami nekem zavaró. meg ha már az ablakon kívűl fák vannak akkor nem lenne olyan rosz dolog ha azok a fák belűlre vetnének valami árnyékot is. élettel telibb lenne a kép. meg az igaz hogy kicsit steril. de amúgy jó. Grat
-
Sarhidai #38397 <a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/szobam_render002.jpg>Kép (181.1 KB)</a>
na ez máár müködik bocsánat :(:( -
Egy kis élet hiányzik belőle ;) -
Sarhidai #38395 [img=http://img252.imageshack.us/img252/1723/szobmrender002ci9.th.jpg] -
Sarhidai #38394 Heyy..
Na emberek máár egy ideje szenvedek ezzel a képpel sztem nem rossz de még valami hiányzik belőle egy kis kiritikát illetve segítséget szeretnék ... előre is köszönöm
ui: ja amúgy a saját szobám
-
Hosszú idő után leöltem 5 percre maxolni, hogy kipróbáljak vmit. A dolog sikerült, csak érdekes dolgot tapasztaltam. EZT
Hosszú idők távlatából nem igazán rémlik semmi, hogy mitől van, és mivel lehetne megoldani ezt az árnyék problémát, amit az ablak vet a felületekre(ill. a kannák), és láthatóan nem érnek össze, sőt köszönőviszonyban sincsenek egymással.
A model egy plane-re rajzolt alaprajzból lett egyszerre kihúzva, ablakokat probooleannel vágtam ki. A tetejét egy doboz fedi. A fényt egy omni adja. Mi lehet a megoldás a dologra? -
Vagy mivel Mayát említ, ezért annak a beépített folyadékszimulátorával, de olyannyira tökmindegy, hogy mivel, mert ez egy eléggé alsókategóriás reel. Átlagos, techdemónak sem igazán jó. De legalább van hova fejlődni.
Az a pár lenslare, és procedurális textúra pedig olyan szinten nyolcvanas-kilencvenes retrohangulatot áraszt, hogy visszanő tőle a fanszőrzete annak, aki megnézi. -
Mondjuk egyiket se sorolta fel a használt programok közt a tageknél, igaz hozzászólásokban már említi a maxot. Amit még mond a realflow, ott is meg lehet csinálni azt a részét, amit vafeN kérdezett.. (Mondjuk a tűz-füst eléggé FumeFXes volt.) -
Hát sztem a videó előzményeioből itálve vagy Chaos Aura Vagy FumeFX lehet. Inkább Aurára tippelnék abban tök jól egyszerűen meg lehet oldani ezeket a dolgokat. én pl azzal szoktam szélcsatorna tesztet nyomni :c)
-
Köszi a segítséget -
Még nem hallottam ilyenről, hogy pl egy foobar bekavarna, annál a gépnél vmi nagyon nincs rendben... -
kapika #38387 Emberek tényleg jo lenne ha valaki tudnaerre válaszolni #38376 -
PF-el hasonlót lehet csinálni, tehát nem szimulációt, pl vortex warpokkal és ilyesmi... -
particleflow-val sztem lehet,ha plugin nélkül akarod. -
valaki segítene?:D Ebben a kis videoban 1:29-nél van egy rész kb 5-6 mp keresztül, azt hogyan kell megcsinálni? vagy melyik plugin kell hozzá? -
kapika #38383 ja fut a rayset_3dsmax8server és a raysat_3dsmax9_32server is volt hogy külön külön és ugy se ment :(:(:( -
hm:)
kipróba -
Úgy próbáltad már, hogy nem függőlegesen szeled ketté a koponyát egy seam-el, hanem a külső/belső polyk kerülnek külön uv clusterbe? -
Szerintetek hogy lehetne ezt normálisan betexturázni? Ugye mivel ureges gondoltam pelt map kettészelve jó lesz,de akárhogy küzdök csak az egyik felét teriti ki.
Szoval vagy megoldás érdekelne vagy jobb ötlet:)
-
4D #38379 Király!!
Gyanítom ezt már rég használják a politikai beszédekben, és a marketingben.
-
off
link
-
nenad #38377 a mentalray ingyombingyom service fut?
-
kapika #38376 Sziasztok!
Valaki hallott már olyanról hogy a max nem kompatibilis valamivel mert nekem amikor elindul és fut valami közben (nem minden zavaarja csak pl:foobar) a mentalray betöltésénél elakad és hibát ir ki hogy leáll a progi. És ezt csak ugy tom helyre hozni hogy ujrarakom az egészet :(:( Valaki halott már ilyesmiről és ennek a megoldásáról?? -
gstup #38375 Köszönöm a segitséget Mindenkinek!További szép napot! -
nagyg80 #38374 Átváltottam OpenGl-re Direct 3d-ről és az már segített valamelyest ,de még nem volt az igazi.Még tegnap felkutattam a lehető legfrissebb drivert ,de az is van vagy 4 éves.Egy dolog megoldotta a problémát az pedig a View menü alatt a redraw all views.Köszi a segítséget -
bencsab #38373 Szinte biztos, hogy valami driverhiba. Próbáld meg egy újabb driver-el, vagy váltsd át a max-ot egy másik képernyőmeghajtóra csak úgy próbaképpen. -
zenoka #38372 :)) vagy ja:D de az mar nagyon elvan dugva:) -
nagyg80 #38371 Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy kaptam egy IBM intellistation M Pro-t amiben firegl 4 kártya van.Fut szalad minden kivéve a max 9-et.Nem hajlandó megjeleníteni a nézeteket , csak bedobja oda a bezárt ablakokat ,de látszik a négy nézetet elválasztó két vonal.ha létrehozok bármilyen testet azt se jeleníti meg.Találkozott már vki hasonló gonddal?