63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
KnightRider #38290
Köszi!!! -
nenad #38289 attol fugg milyen kozelre mesz.
vagy olyat feszitesz ra amin mar felhok is vannak
csak csinalsz meg1 gombot (kicsit nagyobbat) es arra teszed a
felhoket, ahol nincsen ott teljesen atlatszo...
-
KnightRider #38288
Tisztelt profik, egy noobláma kéri a segítségeteket!
Bolygót szeretnék modellezni Max 9-ben, annyit már öszehoztam, hogy textúra és bump map, de nem tudom, hogyan kell külön textúrából rárakni a felhőket. A MAPS-nál kell beállítani, oder was?
Segítségeteket előre és köszönöb és bocs, ha nagyon n00b voltam :D -
marcee #38287 Juteszembe a Nero Recode illetve Vision nagyon kultúrált minőségű és sebességű konverter, főleg ha DVD forrásról van szó. Mindkét magot 100%-ra terheli, a saját h264-es implementációja nyerte a legutóbbi doom9.org-os codec shootout-ot, de a mpeg2-esre sem lehet egy szava sem az embernek.
Csak ez éppen nem ingyenes. Premium Editon-t érdemes venni a teljes Nero csomagból, abban ez is benne van. :P -
Áldjon meg a kannák magasságos istene a segítségedért!
-
#35751 -
Akkor az olvasási problémák elkerülése végett:
Kösz a segítséget! -
nenad #38283 ja nem csak az analisiz ment egy coreon...
koszi! :-) -
nenad #38282 ez sem dualos
de legalabb normalisan csinalja.
-
nenad #38281 az uvegre sztem szimplan kapcsold ki az arnyek vetest
marcee nezem.. koszi.
-
Bár mostmeg a finom kis árnyékok nem olyan pontosak... na kicsit babrálok... -
Szeva!
Secondaryra benyomtam a lightcachet, így egész korrekt a kép, alig foltos.
Köszi szépen! -
marcee #38278 Auto Gordian Knot, ha mpeg4-be jó a kimenet. (xvid avi/mkv) -
mi állitodhatott el ha egy tégla testen nyomok egy flip normalt akkor csak feketére vált a szine de nem látok bele a belsejébe.Már visszaállitottam defaultra minden beállitást,de maradt minden ugyan ugy.
Nenad:Miböl mibe akarsz pontosan konvertálni?Vagy csak a extrát akarod leszedni hogy felférjen egy sima dvd-re? -
nenad #38276 -. .- / .- -.- -.- --- .-. / -- --- ... - / .-. .- -.. .. --- -.-. ... --- -. -.. / ...- .- -. / ..-. .- ... --.. --- -- .-.-.- / .- --.. / . .-.. .-.. . -. ... . --. / .-.. . -.- .--. .- -.-. ... --- .-.. -
nenad #38275 affrancba, mar ezt is manual kell csinalnom? -
nenad #38274 -. .- / .- -.- -.- --- .-. / -- --- ... - / .-. .- -.. .. --- / -.-. ... --- -. -.. / ...- .- -. --..-- / ..-. .- ... --.. --- -- ? / .- --.. / . .-.. .-.. . -. ... . --. / .-.. . -.- .- .--. -.-. ... --- .-.. ? / ---... -.. -
nenad #38273 kicsit off, de a 6 konverter utan, meg a dogmeleg, kezdek egy ""kicsit"" duhos lenni.
EGY videokonvertert szeretnek, ami
1 tamogatja a dual coret
2 tud vob-ot directbe olvasni (nem kell dvd ingyom bingyom data neki)
3 ki lehet valasztani az audio streamet, (ketto van, magyar meg angol)
Tud valaki ebben segiteni nekem, de ne proba cseresznye hanem tapasztalat alapjan... Ha nemtod tutira inkabb ne mondd :-)
Koszi -
zenoka #38272 Ez nem el hiba:) ezt anti aliasingnak (AA) nak hivjak! renderbeallitas kerdese a dolog hogy mennyire fog latszani nem latsznai..! manual az igen user reference!
.. .-. -. .. -- . --. .... .- -.. .--- .- -. -.. . --- .-.. ...- .- ... -. .. -- --- .-. --.. . - . .... .... -
Olvasnám a manualt, ha lenne; vagy a User reference-re gondoltok, csak manualnak hívjátok?
Én ezekre az apróbb élhibákra gondolok (ez a max tutor-é), de remélem akkor nem lesz probléma.
- .... -..- --..-- -
4D #38270 A csomagban van egy kocka alakú kütyü.
A figura kinyitja a tetejét, és mivel sötét van belevilágít, s közben látszik, mögötte a gyárváros, ahogy az égből egy nagy fénycsóva rávilágít. Ergo a kütyü manipulálja a külvilágot. Emberünk bele is kezd. -
zenoka #38269 -- .. .- .-. . - . -.- -- --- .-. --.. . .--- . .-.. . -.- .-.-.- .-.-.- ehehe:D -
:D -
nenad #38267 loftal, ha szetbontod a format, pl a penge egyik fele, vagy a nyele,
nagyon konnyen lehet sok format csinalni. Ha a gorbeid jok, akkor nem kell hogy problema legyen.
Maxban meg szamithatsz arra hogy a kontroll mesh (amit a 3ds kepernyon latsz) torzulhat a tesselacios beallitasoktol fuggoen.
Ez is benne van a max helpjeben, ha mas nem csak olvasd vegig melyik parameter mit allit, es mar tudod is mire hasznalhatod.
.-. . .- -.. / - .... . / -- .- -. ..- .- .-..
-
Fisch #38266 és mi van a csomagban? -
Hellósztok!
Tudom, hogy barátom a google, meg a súgó, de mindenre ott sem kapni választ, ezért fordulok hozzátok, nagy MAX-s Istenek!
Csinálgattam pár loft-s tutoriált és érdekelne ezzel kapcsolatban pár dolog.
Amennyiben a felhasznált görbéim jók voltak, a végeredménynek egy teljesen hibátlan alakzatnak kell lennie, vagy azon valójában még bőven van utómunka?
Hogy lehet megállapítani azt, hogy hol szerencsésebb vagy teljesen felesleges a loft-ot alkalmazni?
Pl. egy kést már érdemes ezzel lemodellezni, vagy arra túlzás? -
4D #38264 Tán már láttátok,-Delivery. Rövid de jó kis animáció.
delivery_trailer
One man project, ezért talán érdekes lehet. A sác télen a 10 géppel fűtötte a kéróját, amíg azok rendereltek... -
Leky #38263 Kellene nekem a Bevezetés a 3D animációba és a 3D Studio Max Alapok című magyar nyelvű számitógépes tanfolyam. Ha jól tudom video formátumban van. Légyszi segítsetek.
Ui.: Bármi magyar nyelvű 3d max tutoriál érdekel!!!!
-
sziasztok !
Ha UVW mapot renderelek template-nak ,azt meg lehet valahogy oldani, hogy ne legyen olyan dúrván pixeles ? Iszonyat recések a ferde vonalak .... -
Jah, most olvasom csak, üveg esetében affect shadows bepipa -
nenad #38260 tedd fel a scenet valahova megpislantom.
amivel probalkozhatsz,
photon mappal/lightcahcel nyomatod a secondaryt.(ha azzal akkor vedd nagyobbra a sample meretet illetve a interpolation radiust)
felveszed a hspht
megnezed nincsen valami hibauzenet a vray ablakban
stb -
Rossz a fluxustér a számítógéped körül. Le kellene törölgetned foltosodásgátló folyadékkal is, az asztalt is, természetesen. Raykeeper pro flow-t tudom ajánlani, 300ml-es kiszerelésben adják a sarki vegyesben itt.
valamint javaslom, hogy helyezzed át a gépedet valami energiailag kedvezőbb helyre. Fogj egy macskát, figyeld meg, hova fekszik, és tedd oda a gépet. Na persze előbb vedd el onnan a macskát. (ez fotntos lépés!)
A gép? Ah, fene se tudja, csak felbasztam az agyamat reggel, hogy külföldi fórumokon majd minden usrnek kb hasonló volumenű "problémája" van, és gondoltam megnézem hazai terepen mi a reakció erre, de szerintem levettétek.
Pénzem kb egy magra lenne, nem nyolcra (hehe), de kérdeztem a Tibit, hogy adja-e, aszondta nem, nem szeli fel, mert nem szabad, ahhoz meg túl szép, hogy darálja. Hiába, ez van. -
Ez lenne: kép1
Itt a napot eltoltam kicsit meg kivettem a felülvilágítókból az üveg lapokat: kép2
De még így is látni hogy foltos.
Oké hogy az első képnél sötét van odabenn de attól még az árnyékoknak nem kéen foltosnak lenniük, akkor már inkább legyen kicsit szemcsés mint maxwellnél.
Irradiance map a primary bounces, a másodlagos pedig quasi-monte carlo. nem állítottam egyiknél se semmit. Csak irradiancenél hogy low vagy medium, de minnál job minőségre teszem a foltok annál jobban látszanak. -
tegyed be a képet....
-
Szevasztok!
Az mitől lehet, hogyha belső teret renderelek, akkor tök foltosak lesznek a falak. A renderelő természetesen v-ray.
Al, mennyire jönne ki kb a gép? -
Szvsz az E6700 nem eri meg a tobbletet a 6600hoz kepest... dragabb mint amennyivel gyorsabb. De ez csak maganfelemeny.
A rammok gyorsasaga akkor szamit, ha tuningolsz... Birja-e 1/1ben az XY MHZ-t, milyen Latencyvel es hasonlok. Amit tudok (mer erre emlekszem, ezt par napja valtottam), hogy veletlenul 166mhz-re allitotta a bios default a memoria sebesseget. En ezt visszaraktam szepen 200ra, es XSI 3d-s viewportja kb 20%al lett gyorsabb 600ezer poligonnal.Hogy ez most milyen Voodoo azt nemtudom... a gepem amugyis full gaz OGL alatt, szoval lehet csak itt viccezik velem, hogy 23 fps-ről felugrott 29re a viewport mozgatasa.:D
A tovabbi sebesseg tobbletet nemtudom, mert 10*250en fut a proci, de a memoriaim vissza vannak osztva 200ra. -
nenad #38254 adabtive antialiasingnal szamit a mem sebessege.
-
Geccoka #38253 Huh, csak ugy repkednek itt a magok...
En is most tervezem a gepepitest, de nekem csak E6600 vagy max 6700-ra futja sajna, abbol is csak 1re :(
Ha meglesz en tuti az XP64bit-est fogom feltenni ra, Cinema gyorsabb alatta 5-10%-al :D
3D-nel szamit valamennyit hogy a ramok milyen gyorsak? Vagy csak annyi, hogy hamarabb tolti be par mp-el a jelenetet a ramba es kezdi el a rendert? -
A BOXX gépeket viszonyítási alapként nézegettem csupán. :) Elég sokat kérnek a plusz szolgáltatásaikért. Quad Xeon pedig van már 350 dolcsiért. Hihetetlen, el sem hittem, amikor nézegettük itt. O_o -
A 8 magos Macpro nem jon szamitasba? Senki mas nem ad 3ghz-s 4magos Xeont, plusz alapbol is nagyon korrekt es iszonyat halk hutesuk van. Mondjuk az gaz, hogy egy 7300GT-vel es 1 giga memoriaval jonnek, de ezen gondolom lehet valtoztatni.;)
Meg egy plussz, hogy hasznalhatsz nativan egy masik OS-t is. Persze BootCamp alol felrakhato az XP es a Vista is. En csak a 2*2magosat probaltam, nekem bejott. (Nekem sajna nincs ilyen, egyetemen probaltam. Illetve egy 128magos XServert is pocogtettem.:D)