63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
banner LOL -
nenad #38529 van, maxscript :D -
zenoka #38528 favago modszer:
csinalsz egy multimaterialt megadodd hany darab kell s materialokat drag and drop technikaval belehuzod oda amelyik helyre kell neked... -
Ha egy jelenetben szerpel bizonyos számú material ( külön-külön), van arra mód , hogy ezeket egyetlen multi material-lá alakítsam ?
THX ! -
tudom csak én elöször 2,7-es blendéhez 1/30-as záridöt adtam és azért lett tul világos. -
Ezen a képen , amit beraktál, ugyan annyi fény éri a filmet. Ha egyiket változtatod egy értékkel, vele ellentétesen kell a másikat is állítani hogy ugyanolyan világosságú legyen a kép ...
Igazán akkor van értelme ennek ha mélységélességet vagy/és motion blurt használsz ..... A nagy, tág blende (kissebb szám) kis málységélességet eredményez, a hosszabb záridő(nagyobb szám) pedig jobban bemozdult képet, és fordítva . -
közben rájöttem hogy a záridöt és a blendét együtt kéne állitani:
-
Nekem centibe van modellezve a jelenet, ez milyen problémát jelenthet a késöbbiekre?
Illetve az zár sebességet (sutter speed)azt hogyan kell megadni?Mert ha mondjuk ha 1/60-ad értéket irt az exif akkor ahhoz a sorhoz mennyit irjak,mert 60-nál tul világos lesz a kép. -
igen ,amikor fleraktam, irni is akartam hogy kicsit csal a kép, nem találtam normális beépített background-ot, ez votl talán a legmegfelelőbb.
-
zenoka #38521 nem hiszem hogy van ilyen atvaltas...csak nekem furcsa..erdemesebb valami normalis(szabalyos) blendet beallitani..foleg ha esetleg kesobb leptetni akarod.. -
De ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor fogod, és a film gate méretét beállítod akkorára, minit ami a fényképeződben lévő szenzor mérete, és akkor az objektívjén lévő fókusztávolság értékeket használhatod. (mivel ez a kettő, és ezek aránya adja mindig a kavarodásokat, átszámolási kényszert, stb)
Ezen kívül legyen a jeleneted méterben modellezve, ha a többi éparamétert is megfelelően akarod használni. (1su = 1m) -
Nincs , az szabvány . ( Objektiv átmérő /gyújtótáv ) -
f-numberra is az Exif adatokbol irtam be a számot.Vagy ennél is van valami átszámolási érték ? -
zenoka #38517 ha "valos" ertekekkel akarsz mahinalni vraycammal akkor mindenkeppen hagyd a vray sun multipler (vagy mi rak) 1 en..egyebkent f-numbera 2.7 igen furcsa szam cask igy..
noh borozzunk tovabb
-
nem rosz de az ablakon kívüli képhez viszonyítva olyan a kép mintha egy rtepülőgépen készűlt volna ami ha balra van az eleje akkor épp balra van dölve a gép a kamera a tárgyakat felülről fotózza viszont a kamera irányával megyeggyezően álla háttérkép. -
Köszi ez lesz a jo adat azthiszem.Már csak a bevilágitást kéne kitapasztalni hogy lehet-e használni a valos értékeket (f-number, sutter speed,ISO) és ahhoz hogyan kell a fényeröt(vraysun) beállitani. -
kicsit még fogalkoztam a szekérnnyel. -
Rosszul írtam, a kisfilm képátlója 35 mm - természetesen :))) -
na itt van a beállitási panel.Itt külön van a fokustávolságak és a film méretnek beállitási lehetösége.Amit te mondasz az nálam is 35mm
-
Legnagyobb látószögön hivatalosan 36mm a fényképeződ fókusztávolsága.Legkisebb látószögön meg 432mm. Tehát 6 lehet az optikád szorzója, feltéve, hogy jó a fent leírt adat. -
Sehol az vátozó attól függően, hogy mekkora a géped ccd-je ... Gondolom Vray-ben a 24 mm-es kisfilmre vonatkoztatva kell megadni .Néha ráírják az optikára ezt az értéket is .
DE szvsz adj meg neki egy jól bevált 35 mm-es értéket az elég sokat befog , és annyira nem is torzít . Azt ne is reméld , hogy a szobából fényképezve rá fog férni két falnál több ... -
akkor itt lehet a kutya elásva.Azt hittem hogy a vrayben is a valos optikalencse adatokat kell megadni.Egy Canon S2IS gépem van és annak 6-72mm-ig van megadva a fokustávolság a 12x optikai zoomra vonatkozva.Hol találok ilyen ekvivalens átváltot? -
Az a kép így szemre nem lehet több 35 mm-nél .... -
A 6mm sztem a géped optikájának a fókusztávolsága. Számold át ekvivalens fókusztávolságra (vagy mi a neve), és azt add meg a vrayben.Ha nem használsz a fényképeződön semmi egyébb látószög növelő objektívet, akkor 28-36mm között, körül lenne reaális. -
5x3 m-es szoba az egyik sarokbol a másik felé fényképezve közeli neki?
a #38398-ben lévö kép elég jol néz ki mind a látotér mind a fényviszonyok terén az is ugy készülhetett hogy hiányzott az a fal ahol a kamera van? -
Culram #38505 Photo Montage -
Pedig egy ekkora méretű dolog ilyen közelről csak extra nagy látószöggel fér bele .Az meg sajna torzít . -
köszi -
A vraycam adatlapján a focal length értéke 40mm a valos fényképen ue 6 mm.
A faltörléses mod nem jo mivel az egész ház le van modellezve,mert minden szobát el akarok késziteni és a szomszédos szobák fényei befolyásolják egymást. -
www.immi.hu -n van egy ilyen tutor ... -
40 és 6 mm fúkoszpont??? Ezt nem értem ....
Én nem igen szoktam ilyen beállításokat használni, de a valós világ alapján a legjobb az lenne , ha a szoba egyik falát ki törölnéd, és messzebbről fényképeznéd olyan 500 -100 mm látószöggel ....Ha bentmaradsz a szobában akkor valóban extra nagy látószög kell, az meg sajnos elég jól torzít .... -
megtudnátok adni azt a tutorialt amiben az a german nemtom mi módosító van? Vagy az csak animációhoz jó? én egy asztaltwerítőt szeretnék szépen rátenni egy asztalra. ezt modellezzem szerintetek, vagíy miylen megoldás van még? -
Urak Vraycamera kérdés ujra.Megprobáltam hogy milyen lenne ha valos kamera adatokat adnék meg neki és el kellett szomorodjak hogy valahogyan nem ugy jeleniti meg a képet ahogy kell.Most a szobámat probálom lemodellezni és ahoz probálom a legvalosabb beállitást megtalálni.A vraycam adatait egy teszt fényképrol kinyert exif adatok alapján modositottam, de ettöl nagyon eltorzult a nézöpont.Alapbol 40mm a fokuszpot ez a fényképen 6mm, de ezen az értéken csöszerüen megnyulik a szoba.
Tudna valaki segiteni hogyan lehet valos adatok alapján beállitani a camerát és hogy megvalosithato-e 1 vraysun alkalmazásával a jelenet bevilágitása? -
KÖszi.
Majd kiprbálom a regiont is -
köszi nenad, kár, hogy nem asztali gépben gondolkodsz...
Gondolkodj csak el rajta! :))))) -
zenoka #38495 jo lesz ez...
jaja a region az ott van font jobbra egy kis kanna ikon mellet legorduloben (ha jol emlexem fejbol) azt csinalja hogy csak a kijelolt reszt rendereli ki.. -
Ronin666 #38494 Nincs valakinek infója, hogy a design21-es srácoknál mit jelent a hamarosan szó? :D -
nenad #38493 //off neha jol seggbe tudnek rugni egy ket google programozot.
Sracok olyan formating program kene amivel kulonbozo cluster meretekkel lehet pen driveot formazni.
pen drive format support different cluster size
ez es ezeknek a kombinacioja egy rakas szart dob ki.. -
NFR:
-
most csak ugy általánosságban kérdeztem, asse tom h mire jó a gi, de mindig bekapcsolom light cashe-re
és hol van ez a region render? ez az hogy csak egy részt renderel ki?