63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
bencsab #38250 Azért szerintem számold ki, hogy mennyire jössz ki, ha te magad rakod össze a gépet. Azért a BOXX elég drága sztem... -
Ó, a fene vigye el, tényleg nem mennek, elvesztem a BOXX-os alkatrészek összeválogatása közben, és xeonokat néztem sima core2eseknek. :( No sebaj, ez viszont így ki is jelölte az irányt. -
marcee #38248 Most az Opteron-t is kerékbe akarja törni az intel, szóval leszállította a a Xeonok árát jelentősen, de azt nem tudtam, hogy már be is gyűrűzött.
Al, biztos vagy Te abban, hogy "sima" c2q-k mennek duálban? (erről nincs infom, de az intel ismerve meglepne) -
bencsab #38247 Most olvasom, hogy olcsóbb a xeon? Ez tuti, hogyan jött ki? Régebben a xeon procik irrálisan drágák voltak a desktop megoldásokhoz képest? Nem titok, hogy milyen árlistát böngészel? -
bencsab #38246 Nekem core2quad-os gépen van (de csak egy procival). Az alap órajelről (2.4) felhúztam 3.0GHz-re, és teljesen stabilan megy. A hőmérsékletére sem lehet panaszom, számolás közben kb. 50 fokos. Amivel számolni kell, hogy a rendereléshez használt memória, a bucketek számával megnő (persze nem lineárisan), így 8 magos rendszert szerintem csak 64 bites oprendszer alá érdemes építeni rendereléshez.
Őszintén szólva én nem látom értelmét xeon rendszert összeállítani. Talán ott lehet jelentőssége, ahol a fontos a memória hibajavítás, a redundáns tápmegoldások, és a hot-swap vinyók. Egyébként egy megfelelően összerakott Core2Quad gép is teljesen stabil (pl. az enyém egyáltalán nem fagy). -
Nem tudom eldönteni, hogy dual quad core2es procis gépet, vagy dual quad xeon gépet építsek. Szerintetek melyik lenne jobb választás? A xeonok lényegesen olcsóbbak, de ram, különösen hogy 8GB lesz bele, itt már komoly ártényező. Végső soron kb mindkettő ugyan ott jön ki, a xeon gép talán dárgább az alaplap miatt. Nade szerintetek melyik lenne jobb befektetés? Teljesítményben, megbízhatóságban, melegedés, húzhatóság? Talán a core2esek?
Ha valakinek van tapasztalata, ossza már meg velem, nem akarom elkapkodni. -
marcee #38244 Nagyon zsír! 
Milyen kifejezéskombinációra kezdjek keresgélni, ha az a problémám, hogy nagyon elmásznak a renderen a színek? (vray 1.5 rc3, max9) Exteriort rendereltem imap+lc, vraysun+sky (nagyjából 10h-14h közötti állásban), és a vakolatok, téglaburkolatok színei még csak nem is emlékeztettek a felhasznált textura mapokra. Egy napon keresztül szopattak az építészek, hogy nem ilyennek képzelték és a photoshopban variálgatták a texturákat nekik tetszőre, de mindig más lett az eredmény. Nekem ehhez nincs szemem bevallom, engem nem nagyon hat meg a színhelyesség, de sajnos meg kellene tanulnom és most nem tudom merre keressem.
Tudom, hogy a vraysun sárgás kicsit, a ~sky meg kékes, de a valóságban is az, nem? Nem naplemetés, ~felkeltés setupok voltak, saturációt levettem 0.2-re a GI-nál, mi mást kellhet még állítani? -
Dehogy zavar. Hasonló tapasztalatok, bár UPC sem szent. Szerintem küld el ide: homar.hu, elég gyorsan érkeznek hivatalos reakíciók egy-egy ilyen levélre -
zenoka #38242 a piros tulipanra gondolsz? 25-30 centisek nem olyan nagy az:D felenk a gettoba ekorakra nonek...a masik ket fajta meg csak ugy osszelett pakolva kep alapjan azt se tudom mi a neve:D tehat piros,sarga,kek virag van:DD -
nenad #38241 tul nagyok a harangviragok, a megvilagitas viszont igeretesnek tunik. -
zenoka #38240 hali!
ap-ra amr kitettem ide meg nem egyenlore nagyon wip..ami meg jon hozza mostmar tutira meg jopar noveny a novenytartoba egy ket fa meg egy teapot formaju bokor...bar otleteket szivesen...
-
Fisch #38239 Mester, ne legyél ideg... én az voltam egész 7végén, mivel pénteken reggel elszállt a net, és mivel voip telefonunk van, az is halott volt...
de a vicc az egészben az, hogy mint tudod, én T-O-s vagyok, flottás hozzáféréssel, ami elméletileg azt jelenti, hogy "itthonról is tudjak dolgozni" :D namármost, alapból nem az 1234-et hívom a hibabejelntésnél, de még ez sem volt elég hogy VIP vagyok, a T-Com nem nagyon mozgatta magát a 7végén... LOL -
Egyre inkább van is balhé belőle, ugyanis olyan szolgáltatást ad el ( még ha alá is írod a garantált sávszélt a szerződésen) ami még csak elméletileg sem lehetséges, hiszen nagyon jól tudják, hogy arrafelé rosszak a kábelek, messze vagy stb .... -
Geccoka #38237 Hehe, nekem otthon csak 1/1 mbit-es netem van, de legalabb olcso, 3700 asszem... -
Ez van, ezt kell szeretni. Nekem 5 megabites az elméleti 8 megabit. Viharoknál pl teljesen elszáll az egész net de sokszor előfordult már, hogy csak úgy fél napig egyáltalán nem volt net vagy olyan lassú volt, hogy ahhoz képest az 56k-s modememmel hasítottam annó. A sebességet persze nem garantálják szinte egyáltalán, csak valami nevetséges mértékben. Egy 8 megabites csomagban 480 kbit-es sávszélességet garantálnak. Szánalmas. Odaírják, hogy "akár" 8 megabit és ezek után nem lehet reklamálni, mert a minimum az megvan, vagyis a 480kbit/s. Csak ezek után felmerül a kérdés, hogy miért 8megabites a csomag, ha nem garantálják a tizenötödét sem? Áhh, reménytelen. -
Midas #38235 Gecik ezek mind nekem orangem van most 20 font havonta ebben benne van a 2 fontos live box berlet amit neked megint 20 fontert bealitanak en ezt kihagytam magam bealitottam most kb 10 percenkent dczik az egesz szal valthatok vissza aolra ami szar lassu de legalabb nem dczik
-
Nagyon nagy OFF:
Kissé ideges lettem ma L nézést de muszáj leírnom valahova mert felrobbanok.
Előzmény: köszönhetően a magyar állam profi hozzáértésének kiadott egy törvényt miszerint egy azon szolgáltató nem lehet monopol helyzetben egy azon területe. tehát értelmezésben. nem szolgáltathat televíziót telefont és internetet ugyan azon a területen kizárólagossággal.
A Technikás cégek ezt kijátszották leányvállalatok létrehozásával ásd Tcom. t-kábel tonline és társaik amik ugyan egy anyavállalathoz tartoznak de mégis külön cégek . és ezekhez tartozik még az egyéb internet hígító cégek Vidanet TV-net. Ezt még lenyelem. nem zavar ügyeskedjenek.
Hála szintén kormányunk bölcs előrelátásának hogy kicsit elősegítse internetes felzárkóztatásunkat az "EU" -hoz előírt bizonyos teendőket a szolgáltatóknak lásd sávszélesség duplázások kötelező sebesség növelések egy adott határidőn belül.
Ennek következményeként nekem most hivatalosan T-com területű ADSL internetem van 8 megabit / fél megabit. az hogy ebből 4- 4,5 megabit volt elérhető L fogadom mert zajos a réz kábel stb stb messze van a dsl szerver miegymás.
Eddig ebben van már pár bosszantó elem de még L fogadom. Az hogy nem tudok szolgáltató váltani pl chellóra L fogadom legyen.
kaptam tegnap egy érdekes hívást a Vidanet től(alias T-online leányvállalat karöltve a Tv.nettel) hogy mennyire jó lenne nekem ha én mst 12 ezerért kötnék velük egy kábel netet ami 3 megabites. mondanom sem kell L zavartam a francba. majdnem 2 szer annyiért 3/=4 ed sávszél ezek hülyék...
Ma több ízben megszakadt a DSL szolgáltatás . a hírek szerint ma a nagy T.com karbantartást tartott a teljes DSL területen és szolgáltatásban .. ennek hatását éreztem is , mert ügye miért ne hisz neten dolgozom. megszakadt a net belassul miegymás.
Na ez sem bosszantott még.
de....
este 5 re kezdett gyanús lenni hogy lassan jelennek meg dolgok miegymás. a karbantartás délben véget ért a t-com kedves információs központja szerint.. de kérdem én ha karbantartottak és korszerűsítettek hogy a francba lett nekem az elérhető 4 megabitemből alig 2??????? és ha már alig 2 lett.... miért hívott fel ma is a vidanet és dobott be szórólapot hogy menyjek hozzájuk kábelre 3 megabitre.. most sztetek mit gondoljak ? nézzük az egyes verziót. a t-com emberei hozzá nem értésük és s kevés pénz miatt L cseszték az eszközöket még zajosabb lett a rézdrót, vagy hobby szinten még messzebb vitték a dsl szervert, vagy bekötöttek egy amúgy is túlterhelt hálózatra pont ma még 3000 usert... Eléggé hihetetlen konspiráció, Vagy tudatosan lassítják a DSL elérést hogy a drágább és számukra valamiért jobb kábeles netet válasszam 22 ezres belépési díjjal és 12 ezres havidíjjal....
Sztetek melyik megoldás lesz az igazi... jah slussz poén felhívtam idegből a upc t akik mellesleg a tőlem 15 méterre lévő 19 . kerben szolgáltatnak a tőlem 15 méterre lévő házban 10 megabit / 1 megabitet, és közölték velem hogy a 18. kerbe még vagy 5 évig biztos nem terjeszkednek mert állítólag amit én fizettem ki antenna kábel az nem az enyém.,,, hanem a vidaneté.. rgo t-com...
nah ilyenkor mi a francot tehet az ember????
Bocs a hosszúságért
ha valakit zavar a monológom AL töröld pls...
Off end
-
nenad #38233 cameraba ird be noclamp, lehet ez a gondod
(doksi)
-
nenad #38232 na, azt hiszem hogy megtalaltam a sulyos renderidok okat :D
vazz, azt hittem photon search radius (mint causticsnal peldaul)
de a density estimatornak a terulte az adat, en meg 1 negyzetmeterekkel probalkoztam egy legalabb 25 negyzetmeteres teruleten. Vazz.
:D -
zenoka #38231 fa az fa:D max a szine valtozik:D
lustasag fel egeszseg..ezert is forumozom ahelyet hogy dolgoznek:DD -
nenad #38230 regen ilyen csillogo lakozott profilozott falecek voltak.
De egyebkent csak lustasag, minden ami fa ugyanazt a materialt hasznalja.
-
zenoka #38229 igy oke csak nem gondoltam hogy a szegely ennyire csillog azt hittem valami matt cucc:)
anno mar ugy tanitottak nekunk a fenytannal a beeso szogeket/kimeno szogek fenyvisszaverodes-t etc.. hogy elmeleti billiard asztalon probalgattuk (mondjuk jofej volt a fizika/matek tanar..boxolo volt)...azota a billiardnal mindig eszembe jut a fenytan:D -
nenad #38228 fejleszd ki a raytracelo billardos szemet,
(raloksz egy sugarat az adott pontra es az hova pattan tovabb) -
nenad #38227 az ajto belso falara eso feny tukrozodik a szegelylec lakozott fajan..
egyebkent ezt en is neztem, anno a vrayes kepen is latszik :D -
zenoka #38226 Gaaa nagyon szepek lettek!
Mester ket kerdes:
1.) a nagylepcsos kepen balra hatul a saroktol jobbra ~50 cm en lent mi az a "megcsillanas/vilagos volt"?
2.) elfelejtettem:DDD -
nenad #38225 tehat maxban a standard materialt haszanlod, beallitod kamerakat, pilacsokat, emiterreket, futtatod a scripeteket.
elinditod RQ-t es mar rendereli is..
semmi pluszt nem kell csinalni.
-
nenad #38224 nem, ez maxban mint script(ek) elnek egyenlore.
valami feluletet kene generalni hozza, de nem fogok egy ideig, mert lassan job a layerelt material es akkor ugyis ujra kell irni az egesz material hercehurcat.
Render ido titok, oszinten szolva ez az elso interor probalkozasaim,
meg materialokat is hasrautesre adtam meg az adatokat, ez sztem latszik is.
Egyebkent/photon map + regather.
2048 samp/pix - jo sokaig tartott A nagy kep majd ket ora.
a kisebb 50 perc.
Azt is hozza kell tennem hogy kb 1 perc alatt meglepo minosegu previewt lehet kidobatni.. Szoval majd meg optimalizalom, valszeg tul nagy felbontast hasznalok a photon maphoz. -
marcee #38223 Baromi jók még mindig/újra.
A konvertered beépül majd rq-ba illetve az exporterébe? -
mennyi a render idő?
Minőségre nagyon szép és szines :c) -
:D -
nenad #38220 win98?
directx?
videokaresz driver?
tedd at szofverre renderingre. -
Szépek nagyon! -
Geccoka #38218 Nagyon szepek!! -
nenad #38217 ha mar itt tartunk nagyjabol elkeszultem a standard material-rq mat konverterremmel es ket interioron teszteltem le az eredmenyt..
masik interior
egyebkent ezeket anno meg vrayel csinaltam es persze a materialt ugyan nem lehetett teljesen ugyanolyanra csinalni de azert erdekes experiement volt latni rq ban a vegeredmenyeket.. -
nenad #38216 dehogynem, az mindig is volt benne.
csak pfm a kiterjesztese (portable float map)
hdrshop ugyanugy megnyitja...
De tiffbe is menthetsz 32bit/ch..
-
A google barátomtól megkérdeztem, hogy a Vista 64biten hogy fut a Max 64 bites verzsönje, de sajna nem sokat reagált rá. Ha netán valaki időt és fáradságot nem kímélve megpróbálta már e lehetetlennek tűnő vállalkozást, kérem ossza meg velünk eredményeit.A 32 bitesről tudom, hogy nagyon harmatosan teljesít szinte mindenben, de 64bitsről még nem sokat hallottam. Előre is thx. -
zenoka #38214 Up!
Elkezdtem probalgatni hogy lehetne normalis bokor/fa modeleket osszehozni mindenfele plugin nelkul..itt az elso (eleg furcsa bokor)
veletlenul nem ismer valaki olyan online dokumentumot ahol ágszerkezetek vannak?:DDD
-
KÖszi!
Corel maradt a végén,csak nem akartam feltelepiteni.Corel tud alapbol psd-be menteni,csak külön progit akartam, nem egy 500megást:) -
ezt találtam:
hi, i just saw your enquiry on this forum, i know its a late but if you still require the info here it is, i had the same problem, in order for you to convert a cdr file to psd format in layers, all you have to do is place place each seperate component on a seperate layer in corel draw using the object manager, after that you can export the image in psd format and it will be in layers no problem -
Fisch #38211 emmegmi?