63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• KILLER2
    Hágy megás? Elég durva hűtést raktál rá. pedig az alap is elég erősnek tűnik.
  • repvez
    megint egy láma kérdés miért nem jelzi ki az objektum éleket, hogyan tudom visszahozni.Csak a vertexeket látom az éeknél meg csak vakon tapogatok hogy kb hol lehet.A sugoba már mindenhogy kerestem de nem találtam rá.
    Esetleg az alábbi kérdésemre is tudna valaki a választ?Annyit már kiprobáltam, hogy obj formátumba kiexportálva átvihetö mindegyikbe csak ép a képek nem látszanak a planeken és nem külön objektumok a planek igy nem tudom külön külön ki-be kapcsolgatni öket ha nincs rá szügség.

Flegos:Grat a géphez ha jol látom akkor dupla procis vagy csak ilyen brutál hütés van rajt?Milyen paraméterei vannak?
  • fle go
    De igen az.
  • KILLER2
    Hát elolvadni biztos enm fog. A videókártya nem egy 8800?
  • fle go
    OFF:
    csak gondoltam megmutatom az uj gepem, kár hogy nem modellként mutatom

• lac coo
    Létezik az , hogy egy objektum, modell megjegyez valami texturanevet mikor scene-be mentik ?
    Tudom , hülyeség , de játékba próbálgatok kisebb dolgokat berakni, gyakorlásból, egy meglévő scene-ből szedtem a modellt, azt texturáztam fel a megfelelő , játék által használt texturákkal ( gmotor), de valamiért nem találja a textura mapot ....Arra gondolunk , azért mert közben más nevet adtam a materialoknak, shadereknek ....
  • lac coo
    Annyira nem vagyok profi, jó nekem az RC2 is csak menjen max8 alatt :))))
  • Malakai
    Most mondjam azt, hogy kérj Vladotól? :)
    Bár akkor már kérhetnél RC5-öt is...
  • lac coo
    Én sok olyat szedtem már le, de nem működött egyik sem :(((
  • Malakai
    Előbb írtam, van RC3-ból max8-as, nincs más verziószám, ahhoz való, mint ahogy max9-esből is van x86 és x64-es is.
  • Met
    9-eshez jó az RC3
    érdekes mert azt gondolnám, hogy visszafelé kompatibilis
  • pauly
    Legalábbis én nem találtam eddig olyat RC3-ból ami jó lett volna max8-hoz :/
  • pauly
    RC2
  • lac coo
    És max8 -hoz melyik a jó pontosan ?
  • Malakai
    A VRay releasek folyamatosan elkészülnek max8-hoz és 9-hez is, csak a megfelelő verziót kéne feltelepíteni...
  • Met
    thx, akkor megkeresem a max 9 dobozát :)
  • lac coo
    Nálam csak MAX9-el indul az RC3-as . Max8-al ugyanaz van mint neked .
  • Met
    ma? reményeim szerint valaki elárulja nekem, hogy kell felrakni a vrayt.
    Felraktam az 1.5 RC3-at a Max indulásakor 126-127-es hibakóddal nem tud a plugin dir-ben file-okat inicializálni (vagy mi)
    Felraktam az 1.5 RC4 demót de azt meg nem lehet használni mert nem jó a licensz.
  • nenad
    vasarnapi piac? :-)
    se kep se hang. Mi lesz ma emberek? :D
    (design21 se negy meg)
  • nenad
    kiraly, elso blikkre dinnyere asszocialtam.
  • Met
    Felraktam (azt is), leszedtem a http://www.vray-materials.de-ről egy materialt de nem amikor behívom akkor dll fileokat hiányol és nem is jelenik meg, persze biztos, hogy valamit én is rosszul csinálok
  • scorpeeon
    VRay 1.5 RC3. Sztem.
  • scorpeeon
    Tejóég, az azért nem gyenge :) Ez még egy szőkenős viccnek is elmenne :)
  • Met
    8-as Max-hoz melyik v-ray "való"
  • Met
    és felvettétek? ha igen megyek én is hozzátok dolgozni :DDDD
  • GixEr
    Errol eszembe jutott, hogy anno jott hozzank felvetelre egy srac 3D-zni. Kapott feladatot amiben tukrozodnie kellett az egesz jelenetnek, erre nem egy plane/box+tukrozodo material volt a megoldas, hanem egy, select all es masolat arrebbhuzasa... Visitottam a gyonyortol, kerdeztemn tole, hogy ezt most miert?? A valasz az volt: nem tudom hogy kell a materialt beallitani hozza.... Hozzateszem, hogy vegig en diktaltam mit tegyen, mert nem birtam nezni amit muvel.
  • Met
    golyóscsapágy paradicsom :)
  • lac coo
    És mi is ez ? ;)
  • ThomasGins
    nfr,egy paradicsomrol jutott eszembe ez a nagyon hasznos dolog:)
    Majd még leöntöm kályhaezüsttel:)
  • lac coo
    Igaz, látod ez eszembe sem jutott :))) THX !
  • ThomasGins
    vagy kézzel,vagy a másolandó tárgy pivot pontját 0-ra rakod.
  • lac coo
    Nagyon láma kérdéem van ....

Hogyan oldhatnám meg azt , hogy ha tükrözök egy objektumot, akkor a másolat ugyan annyira legyen az adott tangelytől mint az eredeti?
    PL.: az X tengelyetől -500-ra van egy plane, akkor van valami más módszer is rá, vagy mindig kézzel írjátok be -jelen esetben-a +1000 -et ?
  • npeter
    1 kis NFR
    egy lakberendező újságban láttam ehhez hasonló kannát :)
  • zenoka
    Igen?!..szemetseg:S
  • GixEr
    nem ez volt a kerdes. A temp be nem dolgozik a max ezert ott felesleges keresni.
  • repvez
    Valahogy ki átlehet vinni a beállitott refképeket másik 3d-s progiba ugy hogy minden ugy maradjon és a textura is rajta legyen?
    Mert Max-ba sikerült egész jol beállitani ,de a modellezés könyebben megy másik progiba vagy legalább is ki akarom probálni másikban is,de azokban nem tudom a refképeket pontosan beállitani.
    Van rá megoldás?
    Modo,Wings3d,Rhino3dvagy maya progikba lehetséges?
  • zenoka
    naja a temp erzekeny joszag csak akkor dolgozik ha o akar..viszont ha tunderbirdbol nyitod meg akkor ott lesz a tempben:D
    viszont zipbol totalcomaderrel megnyitott dwg-t most teszteltem be..tempbe is megjelent sok masodik megnyitasra ra is kerdezett hogy akarom e a tempbenben levo mar letezo ugyanilyen filet felulirni:D
  • GixEr
    Persze, ha zip bol nyitod meg, de munkakozi allomanyokat tuti nem talalsz a windows temp be, erre megeskuszom.
  • zenoka
    meg korul lehet nezni a winfos temp konyvtaraba is onnan is elolehet neha szedni elozo allapotokat..
    mostanaba hulye nekem is a maxom neha ha resetelek egy ket bohockodas utan fogja s benyom egy kekhalalt..(aze felelmetes):)
  • ThomasGins
    ja, van automatikus mentés x percenként...