3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Ambient Occlusion kikapcsolása segíthet szerintem.
Apropo. azt tudja valaki, hogy hol lehet állitani, ha alt+x el átlátszóvá akarom tenni a modelt akkor ne olyan legyen mintha renderelné a képet és nagyon lassan kezd szemcsés képbol kitisztulni és átlátszani a modell, de amint megmozditom a wievportban a modellt akkor ujra viszzavált és kezdi elörol az átlátszóvá válást.
Olyan mintha real time viewport rendert használna, de nem tudom hol tudom kikapcsolni, hogy ne igy legyen.
Karesz50 ez a script se rosz, jó lenne valami alternativa hozzá. Silo programban van ilyen alapbol.
Bár ez is egy kicsit pepecselős, ha nagyon vad a topologiaja az objektumnak.
Egy probanak jo lehet.
A swiift loop majdnem tökéletes azzal a hibával, hogy nem marad egyenes az ujonan létrehozott loop hanem a két régebbi loo között párhuzamosan leköveti ugyan ugy.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Igy pont nem lesz párhuzamos a tengelyekkel, és minden egyes uj vágás után még végig kell jelölni az uj élt , hogy a megfelelö pozicióba is tedd.
Palinko:
Pont a Blender miatt kérdezem, hogy 3dmaxban hasonló nincs e, mert a Blender féle slice ami nagyon jó, viszont a Blendert még nem tudom ugy használni, hogy ott csináljam meg a modellt, az ide oda importálgatás meg macera és gondot okozhat .
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Olyan megoldás mint ez , csak ami nem venné figyelembe a meglévő élek futását, hanem maradna egyenes anélkül, hogy a formát megváltoztatná
Tehát ha a meglévő élek cikkcsakban vagy ferdén mennek , a toollal lehessen uj loopot létrehozni ami egyenes éleket csinál, hogy törölni lehessen a régieket és igy egy kicsit átláthatóbbá tisztábbá lehessen tenni a topologiát.
Egy nagyon intrikált ezermillió csillió stukkóval és szobrocskával díszített beltéren dolgozunk, ahol az elkészült adathalmaznak relatíve könnyen (de nem realtime-könnyen) renderelhetőnek kell maradnia. A díszítések nagy részét szkenneljük, javítgatjuk, sculptoljuk, és mid-poly retopologizált modellek készülnek belőlük.
A bakelés szerintem MAXban szörnyű, ez a per-face projection alapú megoldás annyira kőkorszaki. :/ Épp Blender bakelést tanulom, ég és föld... btw, gondolom Blender 2.8-at látad már... agyam eldobom, mekkorát fejlesztettek.
Viszont most, hogy említetted, rá is nézek, mit tettek hozzá 2021-ben. Bár,gondolom, maradt ugyanaz, csak kapott egy összeszedetebb UI-t.
per aspera ad astra
Mert az alap edge loop az körbe osztja a modellt, de ugyan olyan minta mentén amilyen a mellette lévő élek voltak.
A topológiát akarnám rendbetenni anélkül, hogy összezavarnám a formát. a régi élek meg törlésre kerülhetnének és a végén akkor csak szép egyenes élek maradnának.
Vagy csak sima mazochizmus?
Egyébként, ahogy néztem a 21-ben pont a baking-en is fejlesztettek. Várjuk a teszteredményeket! :-)
nálam a 2020.3 patent.
A kedvencem, amikor eltűnik az undo. Utána két három lépéssel mindig atomfagyás.
per aspera ad astra
Amúgy minden plugin megy 2021 alatt ami 2020 alatt, azért nem adták ki újra a legtöbben, mert nem kell.
Stabil.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Érzek a 3rd party oldalon is némi bizonytalanságot. Eddig csak a vray jelent meg a 21-re. gondolom nem véletlenül. Tavaly a 20-ssal szinte egyidőben jöttek ki a fontosabb, nagyobb pluginek.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Beharangozták, hogy jelentősen gyorsult a fájlok mentése, megnyitása. Lemértem 3 különböző jelenettel is: hát nem igaz!
A megnyitást hibahatáron belül gyorsult kb. 2-3%-ot, de a mentés mindenhol lassabban csináltam. Egy nagyobb 1,5GB-os fájlnál 2× tovább tartott a mentés, mint az előző verziónál.
Ami még fura, hogy ha crtl-s nyomok, mindig a save as... ugrik fel (ugyanez a save menüpontra vagy a save ikonra kattintva). Ez mondjuk lehet törés hiba...
De azért van még aki beruház/befektet, ez a kis aparmantház pl. Mátraszentimrére készül.
Utoljára szerkesztette: npeter, 2020.04.11. 11:08:29
A art renderer mar teljesen hasznalhato megoldas, pl egy karosszekre, kis csendeletre stb.
web/webshop, php, js, css, maxscript 3d melót vállalok!
máshol mi a helyzet?
hogy vagytok?