63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    Ma nekimentem egy kb 20 eves "CD toronynak", hogy szanáljak. Anno mindent kiirogattam CD-re vagy DVD-re. A legeslegjobban meglepo, hogy 90%-ban olvashatoak maradtak a CD/DVD-k :)
    Ilyesmiket talaltam hogy:
    - Animatek World Builder 3.5
    - 3dsmax 2.0, 2.5 (valahol kell lennie 1.1-es telepitonek is)
    - Corel 5
    - Lightvawe 5
    - C4D 1.0? (valami demo cd amikor még ingyenes volt)

Lehet nekifutok egy virtual geppel, csak a feeling miatt :)
  • nenad
    Ha csak az official buildet hasznalod akkor sokkal jobb a stabilitas, egyebkent ez meg python,
    ELEGEM van abbol hogy mindent xar script nyelven csinalnak es tetu lassu es bugos...
  • repvez
    Még neo se tudja megtanulni kezelni :D
  • GixEr
    Anno a MAX-ot 1.2 (1.25??) vezio volt amit elkezdtem hasznalni. Talan kiismertem valamennyire ez alatt a pár röpke év alatt.
    De 2.8-as blender amikor kijott akkor kezdtem el nezegetni. Azt kell, hogy mondjam, hogy amit letettek az asztalra az valami elkepeszto.
    De modellezni barmit az valami agyrem (tok mas felfogas). Inkabb lemodellezem maxban es importalom... :)
    De az amit a program nyujt az zsenialis (gyakorlatilag egy MAX, +After Effects, +Zbrush egyben) Amivel talalkoztam hiba, hogy a stabilitasa nem az igazi, még MAXhoz kepest sem.
    Jelnleg csak nezegetem es aktiv munkaknal nem hasznalom, mert ugye azt ismerem, de egyre gyakrabban viszek at munkakat Blenderbe (FBX teljesen jo), hogy megnezzem ott hogyan is mukodnek a dolgok. Probalom felfogni mi miert mas es hogyan tudom megoldani.
    Igazabol lustasag szülte a dolgot, hogy Blenderezzek mert a kollegaim MAC-en dolgoznak es oda kellett kellett valami alternativa a 3D-re amit nem mindig nekem kell megcsinalnom (logo az epulet falára "Perspective Match", Bögrére logo. Szoval ilyesmi latvanytervek. Az meg hogy a Camera Trackingje milyen jo azt hagyjuk is...)

Jelenleg ott tartok, hogy siman ki lehet dobni a MAX-ot, ha valaki 3D-t akar, mert a Blender teljesen jo (es sok mindenben jobb mint a MAX ezekre a feladatokra ) Főleg, ugye a MAC vonal (amugy plattform fuggetlen ugye) miatt, hogy teljesen free.

• bencsab
    A múltkor nekem is volt ilyen és habár kb 20 éve nyomom a MAX-ot fél napom ráment, hogy megtaláljam a hibát. A kép nevében, amire mented nem lehet nagy ÖÜÓŐÚÉÁŰÍ betűk semelyike. A kis ékezetesekkel nincs gondja.
  • nenad
    importald be az egeszet egy ures jelenetbe vagyis start max es valaszd az import menut es mutass a flera jelolj ki mindent es ha van script benne azt ne.(ja van ilyen opcio)
  • nenad
    A teljesen ingyenes motor fejleszto kornyezet gmax : LOL
    Teljesen jol mukodik windows alatt es sokkal gyorsabban rajzol mint 2022 ami tok meglepo.

• viso 007
    Sziasztok! Valaki nem tudna nekem segíteni? Készítettem egy képet (még nincs kész teljesen és részeredményeket szeretnék kimenteni) amit renderelni szeretnék, de a render nem áll le a kép végén hanem újrakezdi az egészet, hiába állítom be hogy mentse a képet az nem történik meg. Más jelenetnél minden ok. A render beállításoknál állítottam el valamit? (Max 2020/vray5 update1)
    Utoljára szerkesztette: viso 007, 2021.04.13. 17:29:47
  • bencsab
    Már én is nézegettem, jónak tűnik. Asszem van trial-jük.
  • putyi
    Valaki próbálta már a Pulze-t render kiadásokra?
  • repvez
    ln is igy vagyok vele és minden egyes uj verzionál felteszem az ujat és reménykedek, hogy valamit tudok alkotni benne mint MAX alatt, de semmi.
    Hiába a YT videok ahol jelölik, hogy mikor mit nyom, de nem vagyok polip és már a memoriám sem olyan jó, hogy észbentartsam, hogy mikor melyik billentyut kellene használni, ráadásul az sem mindegy, hogy mikor melyiket és hányszor melyik modban milyen kombinácioban nyomod le.
    Egy egyszerü kijelölés megszintetéshez vagy vertex mozgatáshoz, is le kell valamit nyomni, ahelyett, hogy egérrel egy ures helyre kattintanék.
  • Irgum76
    köszi szépen :)
  • putyi
    A tükör feltehetően a denoising miatt homályos, ha a shaderben a gloss-t 1-en hagytad.
  • putyi
    Cserébe:
    igen a kamerával van gond.
    Az eredeti képen ránézésre egy kb 18mm-es kamerát használtak perspektíva korrekcióval.
  • putyi
    Ha jól értelmezem ez hasonló, mint az xml anno.
    A google egy ideje nem a barátom. Eléggé el lett keffentve az elmúlt 2-3 évben a pc és a pénz jegyében.
  • Irgum76
    gugli a barátod "blender usd"

egyébként blenderre könnyű átszokni bal kézbe fogod az egeret fejjel lefelé

valaki esetleg az én bejedzésemre is reagálna?
  • putyi
    Én ezek után mindig megnyitom a blendert és szembesülök vele, hogy egy kockát sem tudok rajzolni.
  • putyi
    Ezt kérdeztem én is, de úgy tűnik Al csak idetrollkodott, most meg röhög, hogy nem értjük :-)
  • bencsab
    a blender-es videóktól én is mindig lehidalok... mi az az usd?
  • zenoka
    pont ezert nem tudok en se atszokni. :(
  • Jabar
    Rég néztem de úgy rémlik mintha kapott volna valamikor egy max szerű ui-t, azt nézted már?
  • repvez
    hogy tudtál átszokni max rol blenderre? ugy értem, nekem az a legnehezebb része, hogy blenderben szinte mindent billentyű komboval kell aktiválni és ehhez fejbe kell tartani mindent.
    Maxnál azt szeretem, hogy én szinte csak a CTRL, ALT,Shift gombot használom meg a Z gombot.
    A többire csak az egeret minden ott van egy menü tablón kéznél.

Blendernél nem tudom igy használni a dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.04.01. 23:16:47
  • Irgum76
    Sziasztok,

ezt a képet próbáltam hangulatában rekreálni (csak a móka kedvéért) :

most a "képeken látható három apró eltérést" ne figyeljétek
    az eredmény ez lett egyenlőre:

három kérdésem lenne:
    a referencián látható kameraszöget hogy tudom beállítani?

a tükröm miért homályos? sub-ot felnyomtam 30-ra semmi változás

miért festi meg a falat pinkre? és mit tudok tenni ellenne?
    valószínűleg a paplan tükrözi de azt meg csillogóra akarom csinálni
    amit próbáltam, hogy melegebb fényeket használok az sem segített

PS-el valamit tudok rajta mahinálni de úgy sem jó:
  • putyi
    Mi az az usd?
    Tényleg teljesen átálltatok blenderre?
  • Aldaryn
    Mi már turmixgépen toljuk. Hiperűrsebességgel fejlesztik, ingyenes. NEmsokára az USD is teljesen rendbe lesz téve benne, onnantól pedig más már nem is kell.
  • nenad
    Sok hasznos dolgot :D HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (bocs)
    Ti aztan tenyleg elvagytok. Meg mindig a vilag leglassabb szkript nyelven fut az egesz.
    Az arnold tud vegre GPU-val rendeleni ez hasznos, bar arnold vs art inkabb az utobbi.

Viszont a kepernyokezeles hiaba vannak igeretes funkciok is rohadt lassu.

• putyi
    Én továbbra is azt tudom mondani, hogy próbáld meg fényképezővel.
    Vagy telefonnal lőj egy új sorozatot dupla annyi képpel( az 50 kicsit kevésnek tűnik).
  • putyi
    ...aztán a sales-szesek és a marketingesek beszéltek a fejlesztéssel.
  • Aldaryn
    Ha reaálisak lennének, akkor most tartanánk a MAX 10-nél. Vagy 8-nál...

De jók is voltak azok. :D
  • nenad
    megjelent a max 2022... a szokasos... de... a megjelenites minden elvarsason aluli, legalabb 1/5-re esett vissza az fps, mindent kikapcsolva...
    minden ugyanolyan szar, ket monitoron nem jelennek normalisan menuk
  • repvez
    egy 20x5x10 cm-es tárgyat akarom, bevinni, igy a max távolság talán 1m lehetett a fényképezés közben és az 50 fénykép kb fele átfedéssel készült az elözövel, hogy biztos minden helyről legyen minta több szögböl is
  • putyi
    És te milyen messziről fotóztál?
    Amit Jabar mond, az sem butaság.
    Én sem a mobilt, hanem a torzítást tettem felelőssé. Írhattam volna drónt is, csak az kevésbé valószínű.
    Amikor analizálja a fotókat, akkor keresi a részleteket, ami alapján "össze tudja fűzni" őket egy path-ra. Lehet hogy túl messze voltak a képek egymástól.
  • repvez
    Nem a tárgy végig mozdulatlan csak én járom körbe .
    fehér lapot tettem alá, hogy minél nagyobb legyen a kontraszt és könnyebb legyen az éleket elkülönítenie .
  • Jabar
    Nem a tárgyat forgatod ugye hanem körbejárod és úgy fényképezel? Mert ha forgatod akkor lehet azért nem jó. illetve próbálj meg az asztalra lerakni kisebb "jeleket" körbe amit tud követni ha körbejárva nem megy.
    Utoljára szerkesztette: Jabar, 2021.03.25. 18:35:00
  • repvez
    Sajnos egyenlöre igen, De ahogy néztem, a mobil telefonos fotot nem emlitik kizáró oknak, hogy az nem jo vagy , hogy tul nagy lenne a torzitás.
    Nem macro modban vagy vide modban fotozom hanem a telével .
    Illetve a folyamat már ott megakad mielött bármi feldolgozás történne a képekkel, tehát kiderulne , ha törzitott vol a kép.
    Egyszerüen a bemnásolt képeket analizálja, és kijelöli, hogy melyiket tudja felhasználni és a legtöbbnél nincs ott a zöld pipa igy azok nem is szerepoelnek a feldolgozásnál.

Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.03.25. 18:30:25
  • putyi
    Csak telefont tudsz használni?
    Mert szerintem az óriási torzítás nem tesz jót az ügynek.
  • repvez
    Elötte megnéztem tutoriálokat és probáltam ezt a célt követni.
    Letettem az asztalra a tárgyat és lehetőleg ugy hogy ne legyen árnyékban egyik része sem és ne is legyen tüzö fényben a másik része.
    Majd fogtam a telefont és a manuális állásban az apertuát és a zársebességet fixre téve elkezdtem felülrül lefele körkörösen fényképezni.
    kb 50 fényképet készitettem , de csak max 10 et hasznáűlt fel belöle .
    Azt olvastam, hogy ha a fényképek beállitása fixen van akkor sokkal könnyebben tudja feldolgozni .

Amugy a telefon egy xiaomi mix2s. és a leujabb meshroomot hjasználom, de valamiért nem ugyan az elsz az eredmény ahogy a YT vidokban mutatják.
  • bencsab
    amúgy már a 2021-es változat is sokat gyorsult, látványosan gyorsabb a mentés/megnyitás.
  • putyi
    akkor várjuk lelkesen a vray forest stb. 22-es változatát :-)
  • bencsab
    lényegében igen