63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    A hiba ott van, hogy mindenki ugy all naki a MAXnak, hogy "eros gep".
    Nem, nem eros gep kell neki, hanem normalisan felepitett modellek, jelenetek.Rendesen beallitott renderbeallitasok.

Ma epp megfejeltem az asztalomat mikor egy 4x3cm-es plan-en talaltam egy 18000x X pixel felbontasu texurat ami bent volt kb. 150x (arjelzo cimke az asztalok sarkan). A bolean sokszoros hasznalatat nem is emlitve, pedig szukseg az nem is volt ra.

Visszaterve a gepre. I7 lehetoleg legutolso kiadas, X GB memoria (minel tobb annal jobb, passzolva az orajelekkel stb.), Swap-ra SSD (windows sajatja is oda pakolva), Videokartyanak meg barmilyen GTX ha az Nvidia palettajat nezzuk, de ez szinten penztarca fuggo. Nagyobb szam-nagyobb power)
    De ez csak az en velemenyem.
  • InterC
    Üdv Mindenkinek. Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de tudnál segíteni egy problémában ? Van egy olyan gondom a Max-ban, hogy ha egy objektumra rakok egy eltolás/position animációt, (ArgBased Position) és ezek után elforgatom az objektumot (nem animáció), akkor az objektumra rakott eltolás-animáció nem marad meg az objektumhoz (önmagához) képest.. Hogyan tudnám az eltolást az objektumhoz "kötni", hogy az eltolás az objektum tengelyein maradjon és ne mindig a világ tengelyén működjön az elforgatás után is?...Ha ArgBased Rotation-t animálok az objektumra az hozzákapcsolódik az objektum tengelyéhez. Utána forgathatom amerre akarom és a forgatás animáció az objektumhoz kapcsolódik és nem a világhoz, de sajnos az ArgBased Position az nem...Előre is köszönöm a segítséget.
  • putyi
    nettó, vagy bruttó? mert nagyon nem mindegy.
  • atenza
    Tudnátok mondani 3ds maxhoz gépet, a keret 200k. Egér, bill, monitor nem kell.
    16gb ram meg 120as ssd gondolom szükséges, de hogy intel vagy amd meg vga kell-e azt nem tudom.
  • putyi
    A belsejét illetően kicsit csalódnál.
  • putyi
    Ne álmodozz, csak rajtam csusszant keresztül:-) . Persze miután meglátták, már ment a sóhajtozás, hogy hű de szép!
  • npeter
    jó az atmoszféra, környezet. kár, hogy több nem látszik a házból, szívesen belenéztem volna :)
  • Aldaryn
    Hét-nyolc évente keresztülcsusszan egy eős kép a marketingeseken. :)
  • putyi
    Na mégegyszer:

• putyi

A többi itt.
  • bencsab
    Csak egy érdekesség:
    3dsmax 2014
    Ha backburner munkát, ami éppen fut (a saját gépemen), csak úgy ad-hoc módon, a renderelés félbeszakítása és a feladat törlése szándékával csak úgy kitöröl az ember, akkor a 3dsmax elfelejt egy csomó beállítást (pl billentyűk, a preferences beállításokat, lebegő paletták), úgy indul, mintha először futtatnád.
    Csak szólok...
  • MasterMason
    NM. Természetesen megtanulható azzal is, de én azért azt javaslom, hogy frissíts mert sok újdonság, optimalizálás és hibajavítás van már az újabb verziókban, azért majd tíz év nagyon sok. Ha most kezded el tanulni, akkor tanuld a 2015-ős el, nagyrészt a régi tutorialok is jók lesznek hozzá másrészt a jó plugineket rendermotorokat úgy is hamar egy két hónapon belül megjelenik rá, pont mire megtanulod vele az alapokat.
  • adamkocs01
    Köszönöm a választ!

Most kezdtem el tanulni a program használatát és úgy voltam vele, hogy az alapokat megtanulni elég egy régi verzió is, vagy rosszul gondolom?
  • MasterMason
    Tegyél rá egy cap hole modifiert. Egyébként elég friss verzió az a hetes, lassan már nagykorú, 12 éves. :D
  • adamkocs01
    Sziasztok!

3ds Max 7-tel kapcsolatban lenne hozzátok egy kérdésem:

Ha kreálok egy objektumot, például egy boxot, majd kettévágom valamilyen szögben a Slice modifierrel, akkor úgy kezeli a testet, mintha annak csak oldallapjai lennének, ergo "belelátni" a box belsejébe.

Hogyan tudom azt megoldani, hogy a vágási felület mentén is egy síkot kapjak, mintha a test "anyaggal kitöltött", tehát tömör lenne?

Válaszotokat köszönöm!
  • putyi
    a másodikra az a magyarázat, hogy megint belenyúltak valamibe, ami jól működött , aztán ki kellett adni a programot az meg úgy maradt, ahogy hagyták, félkészen.
  • bencsab
    Közben én is rájöttem a megoldásra, de a második kérdésem magyarázatára nem.
  • putyi
    a megoldás kettővel lentebb :-)
  • bencsab
    Két dolgot magyarázzatok meg légyszíves (3dsmax 2014):
    - Ha letiltom a gammát a preferences-ben, vagy h engedélyezem, de 1.0 gammát állítok be miért nem ugyanaz a kép végeredménye?
    -Ha mondjuk 1.8-as gammát állítok be, akkor a bitmapoknál miért 2.2-vel olvassa be a képeket?
    Nooormááááááális....? :D
  • Aldaryn
    Én is bedobok egyet a közösbe, ha valakinek elkerülte volna a figyelmét, vagy nem tudott volna róla még:

Pro Trajectory Handles

Nem keveset gyorsít a munkafolyamatokon. Van diszkont verzió is a perzsa boltban.
  • putyi
    Hasznos lehet. Gamma a 2014-hez. Bár lehet, hogy a 15-ben már orvosolták.
  • npeter
    Következő olyan lesz, legalábbis megpróbálom;-)
    amugy volt mar nadasos kepem is
  • putyi
    megnéztem. gyönyörű. de jobb volna valami békalencsés sásas növényzet a parthoz és több fa a szomszédba, főleg fűzek és nyárak.
  • npeter
    nekem is jobban tetszenek az estiek, megnézem 2. képet, ahogy ajánlottad.
    jah és Holt-Körös partja ;-)
  • putyi
    ja és a folyóban nincsenek lótuszok :-). de az is lehet, hogy ez egy holtág. :-)
  • putyi
    a ház jobb, mint az előző munkánál a környezet, viszont nem annyira. az előző természetesebb volt. nekem még a dof-ok is egy kicsit erőltetettek. kicsit olyan, mintha rossz lenne a szemem. nincs pariban a perspektívával. ekkora dof 200mm fölött van, a képek meg ránézésre olyan 24-35mm-rel készültek. a 2. kép sokkal szebb lenne, ha az előteret kennéd el egy kis dof-fal. az estiek sokkal jobbak.
  • zenoka
    :)) ezzek a negylabuak eleg csalafinta joszagok:)
  • npeter
    a kutya elvileg a napozo mögött van :)
    jobban megnézve elég félreérthető helyre raktam
  • zenoka
    4-5 esti shotok kulonosen tetszenek!:D
    az elsokepnel fura a tuja sor.. es a kutyanak senki sem mondta hogy ne menjen mocskos labba a butorra?:)
  • npeter
    Korosparti_work
  • tilbury
    nem lehet, hogy van ott még plusz poligon, ami miatt nem engedi weldelni?
  • myers90
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, remélem valaki tud segíteni. Elvileg kell, hogy legyen egy sorrendje az objecteknek, létrehozás szerint. Ezt nem tudja valaki, hogy hogyan lehet egyszerűen megváltoztatni? Arra már rájöttem, hogy ha másolatok készítésével, vagy detacholással meg tudom változtatni, de biztos van egy egyszerűbb módja is.
    Köszönöm előre is a segítséget, sajnos nem vagyok egy max zseni! :)
  • repvez
    Flip normals megoldotta

De a többi gondom nem
  • repvez
    ÉS egy modellezési gondom is van:

A bekarikázott részeken miért nem tudom weldelni a vertexeket? egy félhengert szeretnéd hozzákapcsolni a meglévő modelhez,de az elejét engedte a hátsó 2 vertexet már nem.
    Attacholtam a 2 külön objectet ,de mégsem megy.
    Pedig nem egy bonyolult forma.
  • npeter
    nem rossz, de néhol vannak benne huplik, mélyedések, ezeket próbáld meg orvosolni.
  • repvez
    2011-es maxban lennének gondjaim, inkább progi hibára gyanakodnék, A jobb gombos menü eltünik és a modellem részei is ha mozgatom az egeret azt veszem észre hogy hiányoznak részek amik külön layeren vannak és a poly modban ha kijelölök egy polygont csak a körvonala lesz piros ,de nem az egész mint ahogy szokott.

UVW-nál is hasonló a helyzet, ott sem tudom a faceket kijelőlni .Kezdem elveszteni a türelmemet, hogy egyáltalán bármit is tudjak alkotni

Esetleg ha valaki megdobna egy diszkont utalvánnyal egy uj 64 biteshez annak tudnék örülni :)
  • atila4
    Elromlott a winchesterem. Már nem kezdem előröl. Helyette ez készül:

• putyi
    Hátha végre jelentősen gyorsul a viewport. Úgy tűnik, hogy a fő lassító tényezőt kiküszöbölték.
  • bencsab
    perzsia az irán... :D
    aki hallott már olyanról aki ismer olyat, aki látott már embert akinek az unokatestvérének a szomszédja kipróbálta, megírhatná, hogy a pluginek kompatibilítása/telepíthetősége hogyan alakul?
  • putyi
    perzsiában már ki is lehet próbálni :-)