63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
atiwrc #60728 Sajnos bizonyos pluginok nem mennek az újabb maxokkal.
RBR autóépités - Max5
RBR pályaépítés - Max7
-
Zokni #60727 Hát, erről fogalmam sincs, de lassan lehet, hogy ideje váltani a 7-esről. Amennyiben az erőforrások miatt aggódsz, nem feltétlenül igényel több erőforrást az újabb. Ha mást nem, nyugodtan lehet próbálkozni a 2009-essel, de szerintem akár nyugodtan a 2014-essel is.
-
atiwrc #60726 Max7-ben is lehet globálisan állítani? (én még nem találtam meg) -
Gamer07 #60725 Nagyon szépen köszönöm! -
Zokni #60724 Backface culling az, ami neked kell. Bekapcsolható globálisan, vagy objektum szinten is.
-
Gamer07 #60723 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amely a 3D Studio Max-et érintene.
Hogyan lehetne (viewport-ba) egy "textúrázott plane" másik oldalát elrejteni. Röviden; ha hátulról nézem ne lássam. (Akartam linkelni egy képet hogy mire is gondolok, erre azt írja a képfeltöltés.hu-ról nem linkelhetek, így frankón írhattam újra -.-)
Az esetleges válaszadást előre is köszönöm! -
RobertVari #60722 Sziasztok!
Gondoltam valakit érdekelhet itt is. Közös workshop indult a 3DSurvival.hu-n ahol második világháborús jelenetekbe lehet asseteket modellezni. A kész képek kiállításon fognak megjelenni. További részletekért keressétek a workshop szervezőjét:
D-Day 70 (3DSurvival Workshop) -
#60721 grey roof ra rákeresel sokat dob ki. -
#60720 Hali. ilyenkor én azt szoktam,hogy google képkeresésbe beírom,hogy szürke pala tető. Lehetőleg nem magyarul :) Többnyire rengeteg féle házat kidob és ott látsz többféle színű falat is. Kiindulásnak jó. Mondjuk én legtöbbször bútor parketta kombónál alkalmazom ezt. -
#60719 Hát most is valami olyasmi a szigetelés Glett anyaga miatt,de ugy olyan félkésznek hatna a hát . mindenképp valami szint akarok.
Majd probálkozok PS-el is,de Nem nagyon értek hozzá, hogy a végeredmény jó legyen , nem nagyon tudom, hogy csináljam hogy csak a falak szinei változzakak,és ami árnyékba van az is megkapja a szint csak az árnyékkal korrekcioban. -
#60718 Valami halványszürke?
De photoshop és lehet próbálgatni a színeket :) -
#60717 Eléggé OFF téma,de itt azért van pár szakember architect témában.
Szóval be szeretném szinezni kivülről a házat,de nem igazán tudom milyen szin lenne a jó választás ami menne egymáshoz. a tető szürke pala , a kerités mahagóni és sok a zöld terület, Fehér ablakkeret és fehér bejárati ajtó. Most fehér köporos a ház(illetve szürke a külső szigetelés maitt és erre jönne rá a szines vakolat .
Szóval ki milyen szint ajánlana -
#60716 jópofa :)
elsőre észre sem vettem a kannákat :P -
zenoka #60715 ha csak a teto lenne ko akkor meg meg is csinalnak nektek:):) -
Zokni #60714 Ideális eljegyzési gyűrű.
-
#60713 nagyon nfr:)
link -
tilbury #60712 vagy próbáld meg a 3dsmax.ini filében szétnézni, ott mik vannak megadva útvonalnak.
keress rá C meghajtón -
#60711 Na mind1. Tanultam a dolgoból. Megcsinálom C gyökérbe a vray mappát.. az mindíg ugyan az lesz... -
#60710 néztem. köszi.. Meg is adtam egy csomó alternatívát elérési útnak.. de semmi... A material library-t kéne tudni,hogy hova menti az adatokat. Még az is jó ha materialonként csak egy file-ban kéne átírni az útvonalat.. Nem pedig berakosgatni a képeket egyes materiáloknál akár 5 félét. -
#60709 Jópofa grassgen
link -
tilbury #60708 nézz szét a Customize->Configure User Path résznél -
#60707 Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék. Új rendszer miatt újraraktam az összes max ot :) A Vray material -ok a dokumentumok könyvtárban voltak a c:-n. Viszont most más lett a számítógépnév, így az útvonal megváltozott. Hiába másolom át. újra külön külön meg kell adni a képek útvonalát. Esetleg nincs erre valami megoldás,hogy egyben meg tudjam változtatni? Nem nagyon szeretnék kb 150 materialt egyesével újra csinálgatni :) -
zenoka #60706 de meeert nem?:)
elinditod a parancsot kivalasztod az objectumot.
megadod az elso pontot majd hogy hova akarod igazitani aztan a masodikat es annal a celpontjat es kontinyuuu (3 dik pont altalaban nem kell) majd meg rakerdez hogy nagyitani is akarod e vagy csak elso pontot helyere tenni es iranyba tenni..
annyira fasza tool:D meg fizetnek is erte ha lenne maxhoz:) -
putyi #60705 Az éles sávnál kezdődik egy öböl, amiben szigetszerűen úszik egy épület. A pálmák alján pedig az elszáradt levél van, az látszik valami termésnek. A homik textúrák(illetve egy textúra), de a födémek meg vannak építve.
-
Zokni #60704 Én meg beszállok ezzel, amit szintén működésre bírtak újra, és ez jó dolog:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/stone-placement-tools
2013-as alatt teszteltem, működik (a hozzászólásokban van a megoldás). -
#60703 Tetszetős darab, igaz 1-2 dolog kicsit furi nekem: jobb oldalt az az éles sáv a vízen, ott direkt elfogytak a lámpások? Meg a fáknak az a sárga termése? vagymi elég nagynak tűnnek.
Mi ez amúgy vmi szállodakomplexum?
A homlokzatok textúrák? -
putyi #60702
Hétvégére szeretettel. Asszem belefér az NFR kategóriába, mert kb. egy napom volt rá. -
putyi #60701 nekem az elmúlt 15 évben nem sikerült használnom :-) tökéletesen más lett mindig az eredmény, mint amire számítottam. -
zenoka #60700 mennyivel jobban orulnek egy autocadhez hasonlo align scriptnek..
csillio idot sporolnek.. -
bencsab #60699 Király!!!!!!!! -
putyi #60698 Szóval ezt. Köszönöm, hogy szóltál. -
nenad #60697 chamfert vagy valami mast? -
putyi #60696 végre megcsinálta valaki! -
mdccclx #60695 én ajánlanám az amd vonalat, fx 8350 proci 50e alatt van, irodai másik gépben i7-3770 procinál picit gyorsabb, elvileg alaplap is olcsóbban van alá, 20-30ezret szerintem lehet ezen fogni. Keress rá régebbi tesztekre, mindenben fikázták ezt a procit, kivéve a renderben, ott szépen dolgozik. A felszabadult lóvét meg vga-ba ölni. Bár másfél éve kutakodtam utoljára a témában, akkor az amd mellett döntöttem, nem tudom a mostani i5-ök hol járnak. -
#60694 i5 jött ki belőle 16gb, 120ssd normális proci hűtő meg egy nv gt620 vagy 630, 550es táp, 500as vinyó. Igazából csak arra lettem volna kíváncsi h az i5-ben vagy i7-ben lévő integrált vga elég-e a viewporthoz.
Egyébként nem nekem kellett csak segíteni próbáltam valakinek.
Nyilván a kerethez képest a legjobbat szerette volna.
A normálisan felépített scenet is gyorsabban rendereli egy "erős gép" mint egy gyenge. -
bencsab #60693 Na, ha ki van kapcsolva a gamma és úgy nyitok meg egy gammás fájlt, akkor rákérdez, hogy mi legyen, de ha be van kapcsolva, akkor szarik rá, nem jön fel a párbeszédablak... Ezt hogy a bánatba tudom szabályozni, hol van erre paraméter? -
bencsab #60692 Hogy lehet az, hogy beállítok egy bizonyos gamma értéket (mondjuk 1,8) és elmentem azzal a fájlt, és ezt nem tárolja bele??????? Magyarul ha dolgozok mondjuk egy fájlal, aminek 2,2 a gammája, és újra megnyitom az 1,8-ast, akkor kérdezés nélkül 2,2-vel folytatja..... áááááááááááááááááááááááááá. -
putyi #60691 az animáció mindig az objektum saját pivot-jához viszonyítva történik, ezért kell folyamatosan bekapcsolva tartani az animate gombot, ha azt szeretnéd, hogy egy transzformáció animálva legyen. -
putyi #60690 egy modell általában akkor normális, ha magadnak építed. mostanában egyre erőteljesebb a tendencia, hogy az irodák adják a modellt és nekünk "csak" anyagozni, renderelni, meg utómunkázni kell. hát ami azokban a file-okban van.... az a mennyiségű digitális szemét! sokszor a takarítás és az újramodellezés annyi ideig tart, hogy az egészet újra el lehetne készíteni. de nem is megyek bele, mert estig tudnám írni. -
zenoka #60689 +1 :)