63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Met
    2014-es Max időnként miért pörgeti meg a procit?
    Nekiáll homokórázni a kurzor, olyankor meg is áll a progi, procihasználat felmegy 50%-ra, aztán pár mp múlva megy tovább normálisan. A memória használat nem ugrik meg.
  • Aldaryn
    Már elnézést. :) nem beszólni, mert tudom, hogy kellő idővel és energiával lehet ilyen képet készíteni, de tényeg van benne pár apróság, ami elárulja. Szerintem szopatsz minket. :P
  • Aldaryn
    Ez fotó. Van pár jellegzetes dolog rajta, amire tuti nem figyeltél volna.
  • RobertVari
    Sziasztok!

Nézzétek meg milyen munkák születtek a Batman Modeling Challenge versenyen. Segítsetek eldönteni ki volt a legjobb!

Batman Modeling Challenge: Szavazás!
  • VisualHarmony
    wiret, vagy meg sem történt:D Nagyon fini!
  • Malakai
    Nagyon jó, kb Fake or Fotoba is mehetne. :)
  • putyi
    fahaszaha
  • Midas
    awesome mint egy fotó.
  • nenad
    egyeb cukoszemcsek scatter...
  • nenad
    megvilágítás sima hdri.
  • nenad
    nfr,

2 kulonbozo displace cukornak es a fank feluletnek,
    16 - 128 aa
    max 1024 subdivs.

a habos rész sima paint deformation.

hosszú hónapok után be kellet már dobni valamit.
  • Met
    Autón a tükröződésnek a peremét lenne jó elmosni mert akkor nem HDR Light Studióban raknám össze a világítást.

UV mapra van valami egyszerű megoldás? Egyszerűbb, "szögletes" autókat mappoltam már fel de most egy R8-at kellene azon meg annyi és van...
    Az is jó lenne ha mondjuk oldalnézetben ami látható poly arról lenne egy map.
  • Aldaryn
    VRay plane implicit geometria shader, nem hiszem, hogy lenne vertex color infója.
  • MasterMason
    Rég nem használok maxot, pláne vray-t, de szerintem worn edges-el a vertex colort bekötve az alphába simán meg lehetne csinálni.
  • Aldaryn
    Sok mindent lehet tenni vele, de nem hiszem, hogy geometriában ezt tudja. Én rátennék egy falloff mapet mondjuk opacityben a shaderére distance módban. Pl. ha mindenképp azt szeretném, hogy renderben pont a vray plane széle "mosódjon el", vagy ha nem zavarja a jelenetet, akkor tennék be egy fogot ami egy idő után kitakarja. De ha nem ragaszkodnék a jelenetben megoldáshoz, akkor nagy valószínűséggel postban intézném.
  • Met
    Mit és hol kell állítani hogy a v-ray plane széle el legyen mosódva? Tehát hogy nem egy éles peremű téglalap hanem a széle felé ellágyul?
    Valamelyik tutoriálban láttam régebben de nem emlékszem melyikben :(
  • nenad
    Háát, a politikától függetlenül engem inkább az érdekelne, hogy mivel is képviselném magyarországot...

malom, szénaboglyakert stb

gáz...

• Aldaryn
    Meggyőződésem, hogy az ingerküszöb újabb kontrollált szondázása történik épp.
  • bencsab
    :D Ezt én is gyakran alkalmazom, ha más megoldás csődöt mond...
  • repvez
    ez is magyarosra sikeredett.

Nem láttam a beérkezett pályamüveket ,csak láttam, hogy a malomba volt bedolgozás innen.
  • Met
    Jó nekem a paraszt megoldás, köszi :D
  • Aldaryn
    A paraszt megoldás, hogy leteszel egy dobozt, vagy bármit, és hozzáattacholod. Ez mindent resetel. Halálbiztosan. Van rá amúgy script is.
  • Met
    Régebben már szerintem kérdeztem de nem emlékszem a válaszra (feltéve ha volt egyáltalán)
    Adott egy objektum amit forgattam torzítottam stb. a pivotját beigazítottam 0 pontohoz, ha ráteszem a symmetry módosítót a mirror pont el van forogva és nem oda tükrözi ahova kellene.
    Volt már pivot reset, align to world, az objektumon collaps all de a pivot jól áll a mirror meg el van fordulva, hogy lehetne ezt resetelni?
  • putyi
    A cebas újra a render piacon. Én csak azt a sky model-t irigylem. :-)
  • Aldaryn
    Valahogy én is hasonlóan vagyok ezzel. :)
  • putyi
    a második helyezettet illetően először nekem is kerekedett a szemem, de( és uyge mindig a de utáni rész számít) a malom első helyezése leginkább a dizánynak szólt nem pedig a tartalomnak. Anno, amikor megláttam az eredményt két dolog jutott az eszembe, faszán néz ki, meg mitől magyar egy ilyen vízimalom a búzamező közepén. A második helyezett szellemiségben, mondanivalóban fényéveket ver az elsőre, kár, hogy ezt nem sikerült a megfelelő színvonalú köntösbe bújtatni. És félreértés ne essék, ez nem a látványterv bírálata(mert azzal igazából magam köpném szembe), hanem az épület, az építészeti mondenivaló kritikája.
  • putyi
    gratula!
  • npeter
    nézz körül itt vagy itt

Al. gratula, szép kis videó lett belőle. azt a második helyezettet nem igazán értem mit is akarna lenni, de tuti bennem van a hiba
  • Aldaryn
    Ha valakit érdekel, feltöltöttük a Malomról készült kis filmünket YouTubra, nagy felbontásban is.:

Régen volt, tán igaz se volt. Kis kötetlen örömrenderelgetés, viccesen a mindennapi malomkeréken túl, kívül.
  • Carl Davies
    Helló! Blueprintezni szeretnék, de akadt pár probléma.
    1. A képek pixelesek, ha rájuk közelítek, pedig ugyan az a felbontást adtam meg a planenak, ami a képé.
    Ott a Preferences menüben a Veiwport-os dolgot megcsináltam, de a max újraindításkor nem jegyzi meg.

2. Meg-e lehet oldani azt, hogy különböző nézeteknél (front,left,top ...) lássam a texturát?

Kb ennyi, 2009-et használom (ehhez találtam normális 64bites letöltést), és ha valaki esetleg tud magyar videót erről, az is jó lenne.

A válaszokat előre is köszi.
  • nenad
    Csak, most kaptam levelet a nemzet védelemtől gondoltam betolok valakit.. XD
    Da ha nem akkor nem....

rossz vicc volt
  • zenoka
    nem.
    gettoban nevelkedtem.
    miert?
  • nenad
    Te zeno, te nem orosz származású vagy?
  • ThomasGins
    Ment egy privi.
  • npeter
    NFR
    a bortartó archicad-ben készült
  • bencsab
    az csak azt írja ki, hogy mi hiányzik, de azt nem, hogy melyik objektumhoz van rendelve és milyen anyagnál.
  • ThomasGins
    asset tracking nem jó?
  • bencsab
    Ilyen témában kinek van tapasztalata:
    Kaptam egy fájt, amiben van sok-sok anyag, de hiányzik pár textúra. Hogy lehet megkeresni, hogy melyik materialnak van hiányzó textúrája, hogy manuálisan kicserélhessem másikra?
  • atiwrc
    9-es maxból próbáltam régebben max7 meg max5-be rakni dolgokat, obj formátum segítségével, de nem igazán sikerült, ha emlékeim nem csalnak szétesett az autó darabjaira, bár az tényleg régen volt, lehet én is félre állítottam valamit, lehet érdemes lenne újra megpróbálni hátha.....
  • Zokni
    Pontosan nem tudom, hogy hogyan működnek ezek a pluginek, illetve mire valók, ha jól látom ezek valami Richard Burns Rally-s dolgok. Amennyiben megoldható (ezt te minden bizonnyal tudod), akkor a munka oroszlánrészét elvégzed mondjuk 2014-es Max-ben, és csak arra használod a 7-es max-et, amire a pluginek miatt szükség van. Ha máshogy nem, akkor obj formátumban biztos, hogy "átjárható" egymás között a két program.

Pl.: (tippelek) Max7 indít, pluginnel importálod az autót, elmented, átmész 2014-esbe, megcsinálod amit akarsz, vissza Max7-be, majd onnan exportálod a pluginnel, vagy fordítva.