3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Nem karácsonyi, bár távolról annak tûnhet... 😊 Legyen mondjuk NFR. Karácsonyit is szerettem volna, de nem maradt rá erõ, kapacitás. Túl sok volt a bejgli.

per aspera ad astra

Aldaryn
VRayPettern? 😊

Bezony, boldok Karácsonyt mindenkinek! 😊

per aspera ad astra

npeter
Köszi, Nektek is Kellemes Ünnepeket.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Boldog Karácsonyt Kedves Maxosok!

Met
Újratelepítettem a gépet, max 2014 ment vissza+vray.
Korábbi scene megnyit renderelés és fekete a kép, wtf?
A render setupba beállítottam mindent

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ebben a kifinomult programban ugye még ma is lehetetlen anélkül tükrözni animációt, hogy az szétesne/ az animált dolog "kiforduljon magából"?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Malakai
Mutasd merre van.
Valószinüleg valami bent marad, amit garbage collection nem takarít ki, vagy egy interval ismétlõdik, amikor már nem csinál semmit, stb.
De szerintem html-css-php topic inkább ezzel. 😊 Aktív js topic nincs.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem tudja valaki milyen hiba okozhatja a jquery fokozatos lassulasat?
katt a kepre elojon az overlay stb, mellekatt, eltunik az overlay.
Ezt nehanyszor es kezd belassulni. mintha valami megfogni..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
Hát igen látszik, hogy sorban a felsõ képnél (ami valójában késõbbi) többet foglalkoztam a gazokkal.
Jah tényleg a madarak: nem figyeltem kellõen, hogy ne ugyanazt a bird ecset-et használjam :-(

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Tényleg nagyon jó lett a növényzet - az esti képeken fest a legjobban - , az épület meg olyan, amilyen. Jó hangulat, korrekt prezentáció. Ilyen képekkel érdemes csendet törni.
A sorban másodikon pedig az elõtérben lévõ fû kicsit gondozatlan, éles kontrasztban a többihez képest, annyira, hogy az én szememet egybõl odavonzotta.

Valamint van egy csapat nagyon lassú madarad.

per aspera ad astra

a 8, de lehet inkább 4 bites textúra színmélység minek köszönhetõ a viewportban? Olyan sávosak az árnyalatok mint egy dithering nélkül lecsökkentett színmélységû képnél, nitrous render van viewportra beállítva.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

npeter
igazad van jogos amiket irtal. kellett volna vmi kerites, nagykapu audi moge, lehet jobb lett volna hatter is hozza.

VisualHarmony
A vegetáció nagyon jól sikerült!
Az elsõ képnél a háttérben az audi kicsit deszaturált és a háttér is le esik a képrõl. Az a zõd, meg úgy a kecó formája nem túl szép, de hát megrendelõ power!😄

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

npeter
köszi srácok, igazából volt idõ vele "szöszölni", mert nem volt határidõ, uccsó két kép csak saját magamnak készült már. A zöld fal nekem sem jön be annyira, de nekik ez kellett. Fák: itree modellek a fû az meg jópár féle modell forestpack-al szétszórva. Van benne igrass-os meg saját készítésû modell is.
Hmm, renderidõ, nem is tudom már, munka után elindítottam és reggelre megvolt mire bementem.

Széép, nagyon szép! Fû fa az mivel készült? Render idõ?

\"freedom is not a licence for chaos\"

fu nagyon szep az osszessegeben!
zöld az furi nekem marmint fal szinnek de ez ugye egyeni😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

vagyis jo ertelemben ertettem ha lehet ezt jol ertelmezni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

kiralyos cucc, ritkan latok toled ilyet...

npeter
megtöröm a csendet: vendeghaz

nemtudom ezzel semmilyen lightmappelt dolog nem jelenik meg a modellen, vagy az alap textúra jelenik meg, vagy az ao textúra.
Nem renderben szeretném megjeleníteni ezt, hanem a viewportban, hogy kicsit könnyebb legyen textúrázni. Egyszerû diffuse+lightmap shader kéne ami minden 3d motorban alap... Van ilyen a directx shadereknél, de ahogy szokott az is bugos.

http://www.youtube.com/watch?v=2HR_nS746RA

Az itt említett slotokba, szükség szerint beköthetsz egyéb shadereket is, mivel mappelhetõ, tehát nem csak fekete és/vagy fehér lehet.

igen éppen azt szeretném megtudni hogy ez hol van vagy mi a neve 😊

tegnap elovettem😊 megoldodott?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

mental raynek van ao specifikus shadere... akkor azzal..

plugin nélkül nem lehet?

...nagyon brutal dolog ez az ujfajta mesh formatum (secret stuff), gyakorlatilag scripbtol kimentve es kulso rendererbe betolve, 10x gyorsabb mint egy atlagos ascii formatum mint pl obj file format. A betoltese is hihetetlen gyors.

de minden jo vege az, hogy lassan el kell kezdeni foglalkozni a c++ api val.
LOL

yeah mixel vray dirtot diffuse mappba

mixelj vraydirtot mondjuk..

milyen materiallal lehet maxban ambient occlusion textúrát és normál textúrát egyszerre megjeleníteni a modellen?

ez a populate maxban nagyon lowres.... LOL

Igen találtam, csak a szokásos van: Ha megfordítom az animált objektumot, és a végén az anim ellentétes irányba megy. Akár dummystul forgatom és utána másolom, akár elõtte másolom és utána forgatom 😞

hallucinalsz. :-):-):-)

nem volt itt ma már korábban egy hozzászólás? nenad részérõl, vmi redqueen-es, vagy már hallucinálok? 😊 <#pias>

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

valakinek nem kell valmilyen tool vagy valami maxhoz, cegen keresztul, pl ismetlodo folyamatok automatizalasa stb, maxhoz.
Priviben..

a scripspot-on láttam valami animációs kulcs másoló scriptet. lehet, hogy az segít.

Dummy-s animációt meg lehet valahogy szabadítani a dummyktól, hogy a dummyhoz linkel node-ra kerüljön át az animáció? Bake animation fbx export importtal nem oldja meg.

akkor nem vagyok ember! LOL reszben igaz, de ahogy irtam sotetebben a vilagos sokkal kontrasztosabb... ha csak diffuz akkor alla amit mondasz...

az emberi szem a sötétebb részeken sokkal kevésbé képes kivenni a részleteket, mint a világoson

csak tegyél egy próbát: világosítsd ki renderszinten a képet olyanra, amilyet mintának küldtem, és nézd az eredmény

Lehet, hogy fáradt vagyok, de ezen fölröhögtem. Így keressen az ember staffázst a tengerperti képéhez!

en gyakorlatilag mindenre glossy reflectiont teszek a papirlaptol kezdve mindenre...

nem a zaj miatt van... hanem egyszeruen csak nekem eleg vilagos... de majd dolgzom az ugyon..
a kepzajjal pedig nem ertek egyet, sokkal konnyebb vilagos kepen eltuntetni a zajt, kisebb kontraszt miatt...
a sotet kepen nagyobbak a kontrasztok a csucsfenyeken es a glossy reflectionon...

ezt nem csesztetésbõl írtam, egy sötétebb képen nyilván jóval könnyebb a képzajt eltöntetni, mint egy világoson. mivel mindenki látványtervezéssel foglalkozik itt, ezért ha a használhatóságát viszgálod egy pluginnek, akkor legyen a tesztfájl életszerû-élethû.

van valami osszehasnlito renderetek? Pl egy interiort nyomhatnatok... regi es uj vrayel rendertime stb

Aldaryn
Ezert irtam oda, hogy o bevallasa szerint. De aki nem tud varni, az Githubrol tolthet is egy nagyon modern MIS VM algoritmust. 😄

https://github.com/SmallVCM/SmallVCM

paper: http://cgg.mff.cuni.cz/~jaroslav/papers/2012-vcm/2012-vcm-paper.pdf

per aspera ad astra

Vladoval vigyazzal, ott a penz.... o minidg azt mondja mi oke...

phû, akkor jó :-)

Aldaryn
Mashogy nevezik, de lenyegi szinte majdnem az. (Vlado elmondasa szerint)

per aspera ad astra

szerintem ez nem vertex merging... de nem tudom nem neztem meg utana.
ez olyan mintha ray marching importance samling lenne nem?, a vertex merging meg valami mas...
fene se tudja majd atovasom...