3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
volt egy szabad hétvégéje...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

npeter
annál már csak az rosszabb, amikor csak odab..sznak egy -egy embret véletlenszerûen és látszik rajta, hogy semmi nincs átgondolva, csak copy-paste. Pl. egy belsõ képnél napsütötte emberkét raknak be, tök más perspektívába, és nem csak régen, pont tegnap kaptunk ilyen tervborítót kivitelezésre, ahol így néztek ki a látványtervek. Sõt egyiken a híres piknik festményrõl kopizták ki az emberkéket :-(
csak néztem ,hogy mivan...? <#confused>

Ronin666: pont tegnap teszteltem kíváncsiságból max 2011 (vray1,5 sp2) és 2013 (2.30.1)-et ugyanazon képnél, ugyanazon beállításnál, tesztrender, míg elõzõnél 18 min volt a másik 12 min alatt leszámolta ugyanazt.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Sziasztok,
Rég jártam erre. Felmerült egy új projekt és, ugyanis elkezdtünk egy új rekumbens eBike-on dolgozni. Készül már a mûszakilag korrekt modell és látványterv, illetve párhuzamosan a kész modell már egy jó ideje. Képeket majd teszek fel késõbb ide is.

Lenne viszont egy kérdésem. Én lemaradtam a 2009-es 3DsMax-nál, illetve a Vray 1.5 SP2-nél. Azóta látom van új Max, 2014-es, ráadásul szét van bontva 3DsMax "for animators", 3DsMax Design, "for designers". Történt lényeges elõrelépés a régi verzióhoz képest?
Újra kell tanulni a program felét, vagy annyi minden nem változott?
A Design tényleg jó arra, amire való, vagy agyon van esetleg butítva a normál verzióhoz képest?
Illetve a Vray még mindig az egyik legjobb megoldás renderreléshez, vagy van ott is valami továbblépés?

Köszi a válaszokat, véleményeket elõre is!
az egész város az irodád :-) ha van idõd fényképezni és rotózni.

Aldaryn
Ugye az sem mindennapos, hogy valakinek van akkora irodája, ahol pikkpakk tud embert fotózni egy képre... 😊

per aspera ad astra

a másik lehetõség a mir módszere, fotó plusz festés. csak ez a magyar környezetben elég nehéz tekintve, hogy nálunk egy projekthez legalább5-10 képet szeretnek látni az ügyfelek. az pedig embertelen munka ennyi képen határidõre(ami fele a külhoninak) megfelelõ minõsgben elkészülni. így megint visszajutunk a kenceficéhez.
jut eszembe! ezt a trendet az átlásztó emberek világa elõzte meg. na, az a halálom volt. akkor már sokkal inkább a mb.

npeter
látom én is, hogy ez a "trendi" manapság sok látványnál, sõt fotóknál is ahogy mondtad, csak nekem annyira nem jön be. igaz az is, hogy jó refképet,/cutout people-t, ami beleillik a témába, kamarához is igazodik sokat kell keresgetni :-( dehát emberke meg kell a képre, ha más nem arányok miatt.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

bõvebben kifejtve Al válaszát:
ez a mai divat a (leginkább hazai) építészeknél. mert azt érzik, hogy a staffázs ember nem mindig illik bele a fénytérbe, arra viszont sem idõbeli sem pedig anyagi kapacitás nincs, hogy stúdióban befotózott embereket használjunk minden egyes projekthez így marad a taknyolás, ami meg van azzal ideologizálva, hogy egyes épületfotósok ezt a stílt nyomják. a dolog egyedüli szépséghibája a fotosopos motionblur szegényes eszközkészlete. így bármit csinálunk kicsit mindig gagyi érzete lesz az embernek. én, mi mindig igyekszem ennek az efektnek a jelenlétét redukálni és fejleszteni a staffázsparkot.

Aldaryn
...kenni kell, ha nincs meg a tudás az éleset szépre kihozni. 😄

per aspera ad astra

npeter
szép iparosmunka, jól néz ki a pavilon is. <#worship>
egyedül nekem kicsit túl sok a blur az embereken, szinte odavonzza akaratlanul is a szemem, hogy mi is van ott.

Aldaryn
Ha valakit érdekel, csináltunk egy sor látványtervet a milánói világkiállítás ötletpályázatára. Képek Itt Tudom, hogy facebook nem a legjobb minõség, de így egyszerû megosztani.

per aspera ad astra

repvez
Közben kiprobáltam egy teljesen uj scennel amibe csak egy plane és egy torus volt az eredeti értékekkel és ott jó volt igy mergeltem a repülöt ebbe az uj részbe és igy már jó lett,nem tudom a z eredeti helyen miért nem volt jó,és itt már a viewportban is látom az árnyékot.
és ha 100-ra emeled?

repvez
Megemeltem a spot multiplijét 0,7 rül 4 re a skyét 1 rõl 3ra és az Final gater értéket is 0.4 rõl 3ra,de semmi látható változást nem eredményezet.
Egyedül a viewportban látszik erõsebbnek a spot fényereje,de az árnyékokat nem látom rajta,pedig a leirásnál látszik és ezért is van bekapcsolva a harweres shadow is.
na csak sikerült 😄 amúgy ezt most nem nagyon tudnám le modellezni, meg nem is értek annyira hozzá
en szinte biztos vagyok benne hogy rossz linkel probalkozol... egyebkent meg felejtsd el a boolent.. probald kimodellezni lassaban vegiggondolva a topologiat.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hogy lehet ide képet berakni? rámegyek hogy képfeltöltés, kiadja a kódot, bemásolom ide, azt nem látszik
3ds max 9-ben akarom használni a Boolean-t és a box-ból úgy vágja ki a másik dolgot, mintha nem lenne belseje, Mi a problem?
A képen (lejjebb) látszik a problémám. De ugyan ebbõl a box-ból már vágtam ki, de akkor normálisan ki vágta.

Bocs hogy fekete-fehér meg stb. de ez a 20KB nagyságú feltöltés nagyon buziság, de ott látszik, hogy az "S" átlátszódik.

ThomasGins
Egy fázós anyuka lenge öltözetben pedig feldobná a képet<#kuss>

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
azok nem lesznek 😊

már csak korizó gyerekek, fagyoskodó anyuka kell.

npeter

és hol a kép :-) ?

npeter
jogos, a tujak javitva azota.

Met
<#worship>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Edit poly vertex módban, graphite modelling tools-on selection/by numeric

per aspera ad astra

Met
Csak azt az eszközt megtalálni nehéz 😄
Végigbújtam mindenféle leírást és helpet<#whatever>

Aldaryn
Graphite modelling tools-ban van olyan eszköz, amivel adott értéknél nagyobb fokszámú vertexeket lehet kiválasztani, onnantól könnyû. 😊

per aspera ad astra

Met
Hogy lehetne törölni olyan vertexeket ami csak egy line-on "vannak"? Eggyessével kijelölés kizárt.
Valami olyan kellene ami töröl minden vertexet ami nem kapcsolódik minimum 3 vonalhoz.
2014-es max

nem rossz, atujákon kellene még javítani(fõleg ha porhó), meg a kémény füstjén.

npeter
szöszöltem kicsit multkori képpel, vmi havasat képet szerettem volna, de nem az a nagy hó, hanem csak olyan kicsi, porhó szerûség, ami délutánra elolvad 😊
EZ lett belõle.
A végére eluntam, elfogyott a lendület.

és mint ahogy egy páran megjegyzik, hogy amire használni lehet az igp-t arra sokkal jobb egy videókártya.

hát ja, csak épp a cpu-val nem léptek egy tapodtat sem elõre.

egesz brutal kepessegei vannak az uj apunak, belegondolva hogy egy hd6970 boven szagatt ilyen beallitasok melett...

http://prohardver.hu/hir/battlefield_4_probak_kaveri_apu_jpeg.html

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

akkor a fényforrás erõsségét kellene változtatni.

a directx idiótasága miatt van. az egész szegmens szenved tõle, de még köll egy "kicsit" várni míg átállnak mantle-ra, vagy valami másra.

Aldaryn
És "elég csúnyán" alatt értem itt azt is, hogy lefoglal magának csillió "nem jegyzett" memóriát, plusz gyûlnek a gigabájtok a temp mappában. De ezt ugye tapasztaltuk nem egyszer...

per aspera ad astra

Aldaryn
Volt most egy pályázat DLA-s mûhelyeknek, Gyõr szervezésében, a srácok itt indultak, és ahhoz készült egy látvány sorozat, ahol jól jött, hogy nem kellett fukarkodni a növényzettel, textúrákkal. Fura mód a textúrák egy ponton túlnõnek a növényzeten. 10-15 8K-s map elég csúnyán megfogja MAXot.

per aspera ad astra

repvez
nincs más benne csak a modell, a talaj és 2 fényforrás
kamera expó? fényerõsség?

repvez
Köszönöm a kijavitást igen az a leirást akartam linkelni.És mentalrayt használok most csak azért mert itt ezt irja le hogy mit kell hozzá beállitani
npeter
mental ray-t hasznalsz? vagy default render-t?

Ez itt a leírás mármint, amit linkelt.

http://www.scifi-meshes.com/aceman/clay_renders_09.pdf

a leírás "not found"

repvez
Ahogy a leirásban szerepel azt a 2 fényforrást azokkal az értékekkel használtam.
Egy mrspotlight és egy sky van a jelenetben.