3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valami fény sokat segítene a jeleneten. Modjuk egy nap, vagy lámpa.

repvez
2011es max minden defaulon
repvez
na szóval ilyen
repvez
tudna valaki tanácsot addni hogy mi lehet a gond ha beálitok egy egyszerü jelenetet és clayrendert akarok csinálni,de csak sötét lesz a modell és ha ráteszem egy planre akkor beleolvad a planbe ,pedig 2 különbözõ árnalat van megadva mindkét anyagnak.
A mateditorban jók az anyagok ahogy a sample alapján látni,de a rendernél már nem.

ez alapján csináltam
nálam ilyen lett
No, min dolgozol?

Aldaryn
Azért ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy most egy jelenetemben lassan egy négyzetméter növényzetben több polygon van, mint amennyi régen az egészben volt. És már 4K az alap renderméret, nem 1024, 😊 Hozzá illeszkedõen nem is 1K-s textúrákkal kell megbírkóznia a gépnek. 😊

per aspera ad astra

hmmm, erdekes anno miket nem csinaltunk, kis memmel stb. ma mar mindenki elkurvult. Vray meg a tobbi is...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Értem én a viccet, csak nem szeretem :-).
Arra próbálta utalni, hogy mennyit változott a világ. Akkor 400Mb(Asszem 512Mb Ram volt a gépben), ma 32Gb.
Nenadnak is válaszolva. Ez egy elég nagy beruházás(500 lakás, fürdõ, kaszinó), ami most kiegészül egy szállodával.

Met
Azóta megy a render, 400 megás a memória limit, írta<#eplus2>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

8 éves melót... jól halad a projekt MEGA LOL!
xD

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ilyen régi melónál sokszor a munka kinyitása is problematikus lehet: régi hiányzó pluginek, stb...

Elõ kellett szednem egy 8 éves munkát továbbfejlesztésre. A vray-nél a memória limit 400Mb . Nenadot idézve:LOL

Aldaryn
Szerintem is nagyon minimális a sampling optimumától való eltérés ha az expót kb. jól lövöd be rendernél, az pedig nem piszkál bele a linearitásba.

per aspera ad astra

szerintem a szinkorrekciót próbarenderekkel beállítani még idõigényesebb. a leképezés szerintem ugyanannyi ideig tart, ha jól van a fény és a kamera beállítva(nics túl-, alulexponálva).

repvez
Valaki tud egy kis felvilágosítást errõl a tone mappingról?
kép
Csak ennyit irt mellé aki a képet feltette:Just an example what the tone mapping gives me. Depending on the area of the helicopter, the effect of lighting removal is more or less visible. Most important for me is getting the smooth lighting gradients out of the rounded surfaces of the fuselage.
Hogy teszi egybe a képeket és az ilyen képekból pontosabb lesz a rendernél a szinmaghatározás?

A másik ,hogy a fényképeket felhasználva a texturázáshoz ezzel a puppet warp technikával teszi CS5-ben.
Használt már valaki igy képet ,nem torzitja el a képeken lévõ mintákat?
puppet warp
de a pontos vegeredmenyt csak szinkorrekcio utan tudod ami azert gyakran idoigenyes, ha nem sikerul beloni a vfb-t vagy mast legalabb kozelitore... a lekepzes is tovabb tart. talan vray 3 ahol ezt mar kozvetlen meg lehet tenni jobb lesz ebbol a szempontbol.

Aldaryn
Jaja, az LWF lényege pont az, hogy a renderelést és color gradinget különválasztod (mivel a renderelt kép tud fizikai szempontból objektív lenni), és a lehetõ legtöbb és legjobb minõségû információval dolgozol egészen a pipeline végéig. Ha egyszer rááll a kezed, többet nem is állsz le róla, jobban kézben tudod tartani, hogy mi jön ki az egészbõl a végén, több a tudatos kontroll.

per aspera ad astra

az lwf után mindenképpen kell színkorrekciót végrehajtani. a dolog nagyszerûsége abban rejlik, hogy van egy biztos alapod.

én az f5, f6, f7, f8 kombinációban hiszek, néha a forgatásnál, nagyításnaál használom az aktív gizmót.

én! ezt az LWF dolgot én elengedtem. amikor idõrõl idõre elõkerül, mindig megállapítom, hogy sokkal macerásabb, és nem olyan jó a képminõség sem, mint az én megszokott munkamenetemmel.

hat van az a szep harom szinu tengely es azt megfogom es tekerem huzom forgatom..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nakam=nekem

nakam mûködik. te hogy szoktad?

en azert anyaztam mert nem tudtam csak egy tengely menten vegre hajtani move/rotate/scale-t jol bevallt modon.. rogton vissza is tertem a 2012 hoz.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Szerintem fogadnak a felhasználói reakciókra. 😊

(btw, ki ment még 2014-ben nem lineáris fileformátumokba? 😄)

per aspera ad astra

köszi!
szerintem direkt csinálják.
mindig van valami alap dolog, ami mûködik aztán valamilyen fejlövésbõl eredõen megváltoztatják és szerintem kuncogva lesik az anyázást. aztán két verzió múlva nagy kegyesen visszaállítják eredeti állapotába.

igyal helyettem is egy kokuszkoktelt😊

valaki nem tudja, hogy hova tökítették el a 2014-ben az input output gamma állítást?

ja, persze. most is a karib tenger partjáról írok :-)

de akkor dölt a lové zsákszámra😄

Egy kicsit bele is haltunk :-)

npeter
<#taps> BUEK viszont.
Jó volt a tavalyi termés, tetszetõsek néhányat megnéznék nagyban is 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Elkezdõdött ez az év is :-) !
Boldog Új Évet Mindenkinek!

hi.
vki használ rayfire-t 3d studiohoz?
honnan lehet mûködõ verziót beszerezni?
thx.
üdv.
repvez
megoldódott.
repvez
Valaki rhinoban tud segiteni? LEhet egyáltalán benne és ha igen hogyan 3d testekrõl beméretezett vetületi mühelyrajzot késziteni és pdfbe vagy valami egyszerü nyomtatható formátumba menteni?
Vagy valami másik progit ajánlani amivel meglehet oldani és viszonylag egyszerü a kezelése , ,mert lenne egy munkadarab amit pontos méretre kéne legyártani , de most nincs más olyan progim amivel ilyet tudnék szerkeszteni.
nagyon low..

Met
Mert igazából beírtam google-ba valami olyasmit hogy photo realistic settings vagy valami hasonló és ezt adta ki

Met
Ez low?

npeter
nemcsak a padló, az egész zajos, ha megnézed jobban. olyan, mintha low renderbeállítással nyomtad volna, emelni kellene az értékeken.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Met
Rendereltem egy háttérképet az új monitorhoz, és a padló valahogy olyan zajos vagy nem tudom. Azon hogy tudok finomítani?

atila4
Sziasztok! Van valami beállítás arra, hogy kiírassam a max-al, hogy épp milyen billentyût nyomok le?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

BUEK EMBERZ!

ThomasGins
Szintén mindenkinek!

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
BÚÉK neked is és mindenkinek... <#pias>

xD

repvez
Van valahol egy jó leirás vagy plugin amivel egyszerübben lehet vonalakat rajzolni maxban spline modellezéshez? 3 nézet és cross section képek alkalmazásával.
Esetleg egy jó tutor jármü (repülö) modellezéshez spline modelling és utána edit poly convertálás?A lehetõ legkevesebb de szabályos négyszögre alakitással.
Mindenkinek boldog új évet! :-)

rendhagyó boldog új évet:
Sok sok munkát, sok politikus benézést és anyázást, apeh ellenõr benézést és anyázást,rendõr benézést és anyázást, és hasonló artikulálatlan röhögésbe fulladó jótetteket.
Dolgozzanak a törvényes egyenlõségért!

Nektek is kellemes karacsonyt😊 jo kis nfrek😄 aztan nem csapja el a gyomrat mindenki😊