3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

upsz,. ez a jo link, az elozoben az egyik chekbox halott. LOL

jo link

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

wireizer 002
max 2010-2014

wireizer

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

A képen látható,hogy a kockának szánt objektum valójában egy élére állított plane. Esetleg van valakinek tipp,hogy mitõl lehet ez? A válaszokat elõre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Küldöm a linket a képekrõl.

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_12_l1cyks0qt7.jpg

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_12_aqgg0zv3fy.jpg

Tehát a problémám az,hogy egyik pillanatról a másikra nem tudok semmit szerkeszteni.
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni! Pár napja érdekes anomáliák vannak nálam maxban.
Az egyik és legidegesítõbb, hogy a modellem fehér és csak akkor látom a színét ha kijelölök egy poligont. Specular és selfillumination beállításokra reagál, illetve ha berakok egy texturát azt is látom, de a diffuse-t nem. Ötlet?
itt látható

It\'s good to be bad.

Az igaz, hogy a max memzabalo, de azert egy kocka talan belefer 8 gigaba;-)
kepet nyomhatnal a problemarol.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Üdv mindenkinek!
Szerintetek mitõl lehet az ,hogy egyik pillanatról a másikra egyszer csak nem tudok kockát sehogyan se csinálni egy állított plane lesz belõle nagy nehezen.?Gondoltam arra is esetleg a RAM kevés a számoláshoz de most van benne 8 gb ram. Tehát szerintem nem ez lehet a probléma. Ha van esetleg valakinek tipp az nagyon megköszönném.
max nem tudja updatelni az ablakot olyan gyors lett. most nyomatok egy design verseny cuccot nincs idom ra. de vasarnap feltoltom, kicsit meg kell kozmetikazni az opciokon...

ThomasGins
Feldobhatnád valahova, én is kipróbálnám.

\"So always look on the bright side of death\"

nagyon zsír <#vigyor> lehet ki kellene akkor majd megint próbálni.

the world is mine

updateltem a scriptet, kb 10x gyorsabb lett es mar tud facenetert is. igy sokkal termeszetesebb hatasu.

meg mindig marha jo az a kis scripted 😊 jo kep <#eljen>

the world is mine

fasza ez a teapot

komoly xD

ThomasGins
Na, ezt hülyén irtam, bocs

ThomasGins
Arra gondoltam hogy valaki ölje meg, mert egy szót se értek😊

yeah..

ThomasGins
Ez a régi wire scripted?

ettol scenetol vray bedolt, annyira szar minosegbe akarta renderelni a hatso wireokat hogy kiakadtam vegul 0.001 es 1 - 30 sub pixel meg clamp al talan meglenne 1-1.5 ora alatt.
De egyebkent meg a redqeenes is zajos itt-ott 12 perc utan..

wirepot fun

a fórumgyilkos titulus csak 24 órányi fórumhalál után jár...

ThomasGins
fóromgyilkos kerestetik😊

de fireflies van csak diffuse scenekben is... ezert mondom hogy az hiba inkabb...

Aldaryn
Az összes mintavételezõ algoritmusnak ez a lényege: a lehetõ legjobban elosztania rendelkezésre álló mintamennyiséget. Ha van egy firefly, az azt jelneti, hogy hoppá, nem sikerült jól elosztani. 😄 Nem a tünetet kell ilyenkor kezelni, hanem a baj forrását rendbetenni.
Persze, nem mondom, hogy samplerert írni könnyû. Sõt. ont ez a lényege az összes nyamvadt renderelõnek. Ki tud jobb samplerer algoritmussal elõállni. Ugyanazon mintamennyiségbõl ki tud "igazabb" képhez jutni.

per aspera ad astra

szerintem a fireflies nagyreszt hibas vagy rosszul sulyozott pixel... clamponlni nem veszes dolog a glossyt meg ettol konnyu szamolni..

Aldaryn
Igen, az egy elterjedt dolog, hogy megússzák a kínos specularok samplerelést. 😛

VRayben is volt hasonló (sub pixel mapping), szerencsére a dmc saamplerer jól viseli a specularokat. (Kell neki minta, de nem végtelenül sok, mint sok algoritmusnak)

per aspera ad astra

rqban nincsen egyebkent alapszintul clamp a clamp csak a feher pottyokre vontakozik (fire flies) LOL

lemertuk bencsabnal egy tegnapi procin, a renderido kb 90 masodpec lenne az alabbi jelenetkre.

ja de az nem eleg, pont a gamma kellene...
3 perc egy amd re nem optimalizalt, sse nelkuli verzion enyhen szolva impressziv, fu alatt valaki kiprobalhatna nekem intel procin...

Aldaryn
A GI-nak külön tudod szaturációját, kontrasztját skalárját is állítani VRayben tudtommal.

Én clamp helyett jobban bízom egy jó adaptív samplererben és okosan összerakott shaderekben, fényforrásokban. (semmi sem túl specular, semmisem túl glossy, semmi sem túl erõs, stb...) Viszont összehasonlítani bármit szerintem csak úgy lehet, ha algoritmust hasonlítasz algoritmussal. Mert lehet, és a földön egy autista géniusz ember, aki ezt a jelenetet paintben képes zajmentesen megrajzolni huszonöt másodperc alatt, és akkor õ nyert. 😄

Kíváncsi volnék rá, hogy minden jellemzõ és szélsõséges fényutat tartalmazó jelenetben azonos mintamennyiséggel melyik renderelõ mit hoz ki, úgy gondolom, ez reprezentatív, a többi már a te tudásodat jellemzi, nem a renderelõét.

Ettõl függetlenül három perc alatt az a zajszint impresszív.

per aspera ad astra

ez tul sok ido szerintem, ha nezed a glossys jelenetet clamp nelkul legalabb 2 ora lenne a renderido ilyen kis felbontasban... ennek nincs ertelme...
Jol be kell allitani, egy kis dinamikat engedelyezni kell de max 1.5-2.5 ig, tovabb nincsen ertelme...
vagy postban ha mindenkeppen kell a reflection layert meg tovabb tolni.
de megint sok ido..

ha vrayben a GI gammat/contrastot kulon lehetne allitani akkor nem lenne ilyen problema...

Aldaryn
Szívesen ránéznék a jelenetre, de sok mindent kihagytam most, és elõbb utol kell érnem magam. Ha pár nap múlva még mindig téma lesz, akkor elkérném én is. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Hát, nem tudom, én sosem clampolok semmit, hanem lineáris jelenetet renderelek teljes dinamikai tartománnyal, és az így elkészült hdr fileokat color mappelem pár perc alatt bármilyen komolyan vehetõ utómunka szoftverben. (pl. Nuke) Ez a color mappelés leggtöbször semmi más, mint egy lineárisból sRGB transzformáció, ami pl. egy exr file default megjelenítési paramétere is egyben.

per aspera ad astra

csak kapcsold ki az exposuret a kameranal majdnem ketszeres lesz a renderido, majd utana szorakozhatsz a picturenautban hosszu perceken at hogy be tudd loni olyanra amilyenre kell, (ha sikerul egyeltalan). es meg is van az eredmény. 1 frame 10 perc. Ez lol workflow. Es ha mar itt tartunk a tartomany nem olyan jo hogy lehessen vele dolgozni komolyabban...
Linear workflow = Fail.

na, kérem az email címeket privátban, hogy hova küldjem a csomag linkjét

lodd be ezt a jelentet legyszives ahogy gondolod jo, es toltsd fel. Megnezzuk.

meg mindig vrayrol beszelek... :-)

a vray camera clampolt ebben a jelenetben...
ha nem clampolsz sokkal tovabb tart a rendering es az eredmenyt csak hosszas varialassokkal lehet megoldani, valamilyen post exposure control programban...
Ha sok a glossy reflection a renderido õrák is lehet nehány perc helyett... ezt nem mondhatod komolyan...

Figyelem egy ideje az eszmefuttatásokat, leginkább Al-lal értek egyet.
Megkaphatom én is esetleg a modellt?

Aldaryn
És ott mit clampolsz? Szerintem ott se clampolj. 😊

per aspera ad astra

nem rq r9ol beeszelek.. Vrayrol.

Ezt a file-t megkaphatnám én is?

Aldaryn
Ez a clamp milyen clamp? Eleve, miért clampolsz bármit is? Vagy RQ így oldja meg a zajosságot, hogy clampolja az értékeket, és akkor nem kell akkora tartományon számolnia?

per aspera ad astra

szerintem is. en siman lineraon hasznalom es belovom a fenyeket es kesz. Linear worlkflowal sokkal tovabb is szamol mert nincsen clampolva.. A kimenet azonnal szep nem kell vele szorakozni postban stb,

Egyebkent neha a clampnal megadok nagyobb erteket 1.5-2.5 hogy a csucs reflection vilagosabb legyen...
De ennel nem tobb.

linear workflow-ban nem vagyok túl jártas egyenlõre, saját tapasztalatom az, hogy egyenlõre nagyobb nyûg, mint elõny, és valami miatt a vray szebb kimenetet eredményez egynelõre exponential colot mappingnál, mint LWF-el. Azért is írtam Aldarynnak, hogy nézzen bele, ha akar/ráér.

azert mert a vray color mappingban nincsen semmi clampolva kimenet nem lineraris. Nezd meg a falon az ertekeket a vray vfbben... A vray phisical camera leclampol ha ugy tetszik... 2500 as multiplieres fenyforras fenye 1.06 - 1.1 a falon...

a vray lightot nem lehet konvertalni, a jelentetet en raktam ossze ahogy nekem tetszett. Clamp van benne. termeszetesen nem linearis ahogy a vrayes sem..
A tetszetos vegeredmenyre torekdtem nem tokeletes masolatra, mivel az a begett resz teljesen ko szerintem.

na, ha a lineáris kimenet görbéjét kicsit megpiszkálom, akkor ilyen lett, ez már kellemesebb a szemnek:

Aldaryn, ha érdekel, el tudom küldeni a vray-es fájlt, ha van idõd, piszkálgathatod.

A vray-es tényleg nem valami szép, de direkt nem állítottam semmit a fényeloszláson-curves-ön, hogy egy nagyjából értelmezhetõ lineáris nyers végeredmény legyen a kimenet. Ahhoz képest a redqueen tutira exponenciális kimenet (ez persze egy interiornál alapból kellemsebb képet ad).