63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #45870 akkor csak engondolom hogy utcan maszkalva hianyzik az a feautre hogy tudjak nyomni a csajok ruhajara egy alt+x-et?:) -
#45869 Ez default:D -
#45868 És utána úgy járkálsz az utcán, hogy hiányzik a gyilkolászás... :D -
#45867 Ez olyan mint amikor egy hétig gyilkolászik az ember valami gémmel,és utána lesed a sznájpereket a háztetőn:) -
#45866 Egy virágszirom esetében a például szélén lévő finom röcögés opacity map, a szirom gyűrődései, formája pedig geometria. De szvsz igaz minden növényre. -
#45865 Ha eleget iszol, akkor meg elcsúsznak az UVk a tárgyakon... -
#45864 -
#45863 Olyan volt már nekem is, hogy temetőben igazgattam, vágdostam, nyírtam a sírra ültetett buxust és azon vettem észre magam már az ujjaim ráállnának a bill. kombinációra hogy forgassam wievportban, hogy ne kelljen körbejárnom,hanem forgassam a bokrot. Na akkor elmentem pár nap szabira -
#45862 Beszéltek itt zőccséégeket, megköll fogni a hétméter magas jegenyét egy darúva, aztán ráb***ni a szkennerre, ahogy pistabácsi mondta anno. Igaz, ő még nem ismerte a véréj proxit..
Bocsi a közszereplésért, csak már egy ideje éppen kertet építgetek MAX-ban, és már a valós életben is poligonnak nézem a fák leveleit. -
#45861 Ezt hogy érted? :) a külsején jobban látható opacityplatek, belül meg sűrű testetadó, árnyékvető polyhalmaz? -
#45860 Szvsz a kettő együtt. Eddig azok a gizek gazok festettek a legjobban, ahol egy jó opacity mapes textúrát tekintélyes és okosan összerakott geometria támogatott alulról. -
#45859 De az nem vitás hogy opacityvel sokkkal élethűbb az ügy. Persze lehet modellezni juhar meg tölgyfalevelet is, de azok nem 1 polyk.. -
#45858 Ha a processzornak rendelkezésre áll a ram elérési idején, vagy hamarabb az adat, amivel számolni kell, akkor az opacitys fa mindig lassabb lesz a geometriánál. :D De ha elég geometriát tuszkolsz be, akkor egy idő után nagyon megfogja a rendert. Nem 2-3 millió polyról, hanem 50-100 millióról beszélve. Sajnos az instancolást is csak bizonyos keretekig lehet kihasználni, mert ugye, ha kell 10 különböző féle fa, és 20 különböző bokor, meg virág, és a többi cuccról nem beszélünk.
De tény, hogy geometriát rendeelni gyorsabb, még akkor is, ha pure ray clipmapet implementálnának, mert akkor is kell egy texel lookup számolás pluszban. Tényekkel én sem vitatkozom. -
nenad #45857 csináltam egy kis tesztet, az opacity vs poly fák között. 36s opacity, 22s poly fa. Még mindég jelentősen gyorsabb a poly fa, bár a kezelhetősége talám jobb az opacity fának a viewportnak.
-
zenoka #45856 elvileg de ahogy Al is irta, de azert erdemes leellenorizni 3 klikkel szerintem mivel a max utjai kiszamithatatlanok mint tudjuk:S -
GixEr #45855 Az egesz scene, atmegy realflowba, semmit nem kell egyenkent. -
#45854 De, elvileg. -
#45853 de ha az xrefet a sceneből mentem ki, akkor az nem örökli a scene unit setupját? -
#45852 animációra is jó ez a kis progi de ha jól emlékszem akkor a materialnál a noise animálható és fractalba téve majdnem olyan a kép mint a víz visszaverődése. de majd az okosabbak kijavítanak. ha lehet mellőzd a részecske rendszert mert ha új gép ha régi realflowban kell leszámoltatnod és minden objektet oda behúzni egy gyötrelem a realisztikus víz hatáshoz. pláne ha nem valami cunaimt szerkesztesz hanem csak síma álló vizet ami natúrban hullámzik -
#45851 Yup, ez is lehet. -
zenoka #45850 nem lehet hgoy az xrefes cumo unit setupja masra van allitva...es aze.. -
#45849 Nem network. -
#45848 Ejha, ez elég érdekes, network renderelés? -
Dinike0009 #45847 okés, köszi kipróbálom, amugy animációt terveztem belőle, de állóképeken kipróbálom amit mondtál, anim majd csak az uj gépem után, köszi, üdv : Dini -
#45846 Áhoj!
Mér van az, hogy ugyanaz a VrayDispModdal ellátott ojjekt a sceneben jelenléve, illetve Xrefként máshogy néz ki? Pontosabban más-más erősségű a displace a 2 esetben. -
#45845 nah meg is van.
CausticsGenerator -
#45844 ha ezt a képet szeretnéd vizesíteni ne realwflowot használj ha csak nem anim lesz belőle.
Inkább fogj egy planet amit wawewal meg noise val összekuszálsz.. Állóképhez felesleges részecskerendszert csinálni.
És ha jól emlékszem van valami aranyos kis progi ami generál amolyan víz visszatükröződéses dolgot fényt. ami hamis visszatükröződést generál. meg fogom keresni neked és uppolom.
Ahol lehet csalj mert ha így is kilép neked a max akkor ha még részecskékkel is megbombázod akkor tényleg vége lesz mint a botnak ugyanis a részecskék ha realflowból hozod iszonyú energiákat visznek magukkal. ez tapasztalat. -
zenoka #45843 probaltad commandlinebol renderelni tenyleg lehet sporolni a memoval hatha nem szall el:)
-
Dinike0009 #45842 Jó reggelt, minden maxos kis embernek! Köszönöm az észrevételeket elöször is. A növény tényleg rossz helyről jön ki, kijavítom majd, kisebbre veszem a leveleit is, sajnos az egész képhez nem használhatok displacet, mert kilép ez a szemét vista, fent az ég felé álló kis oszlopokkal az volt a baj hogy csináltam rá nagyon jó textúrát, de egyszerűen nem tudtam rávenni hogy az unwarp mapot elmentse az istenért sem, amint kiléptem belőle visszaállt palanarra. Megpróbálom jobban optimalizálni de úgy döntöttem belekezdek egy másik projektbe amig meg nem jön az új gépem, mert ezzel sajnos nem lehet ezekszerint, az újra majd rakok 64 es vistát. A mosott kontúrt az égen direkt raktam rá, meg azt is direkt akartam h kicsit a házba is belelógjon, amúgy Ps el van megcsinálva, sorry elfelejetettem mondani, majd csinálok egy olyan képet amikor nem lóg bele a házba a blur. Köszönöm mindenkinek az észrevételeket, majd rakok még fel egy két munkát, addig is próbálok aktív fórumtag lenni, örülök hogy végre egy olyan fórum ahol meg lehet az ilyeneket osztani:) csirió -
Vertigo #45841 Aranytalant a eg fele allo karok/tuskok texturajara (illetve lehetne erelyesebb is, igy picit nincs stilusban a hazak tokjol megcsinalt texturajaval, meg ha azon is lenne bump displace, meg lehet el is menne ez a textura/maping meret), illetve a hazoldalon futo novenyek levelire...
Ezektol ugy nez ki mintha egy m=1:2 -es kep lenne.
A mosott konturt pedig az eloter es a hatter (hazak es az eg) talalkozasara...
Nem tudom hogyan keletkezett, nem ugy nez ki mintha physical cam csinalta volna, nem tudom utolag lett a hatter moge teve? Azt latom, hogy az eg mosott, a hazak elei is, es maga a haz eles, igy akar logikus lenne azt feltetelezni, hogy DOF effekt, csak az eg kevesbbe mosott, mint az objektumok szele, es igy furi...
Amugy tenyleg csak 1-2 kis javitas es nagyon franko kis kep lesz! ;) -
#45840 Azon túl, amibe a többiek belekötöttek, csak azt kérdezném meg, hogy az a borostyán most akkor konkrétan az első emeleten egy repedésből sarjadt? :) -
#45839 rész...akarommondani szép -
#45838 A háttér furcsa, direkt van homályosítva az ég? Mert ez belecsúszik a ház kontúba is, amit már írtak, meg a borostyánba. Amúgy vannak rész részletek! -
Dinike0009 #45837 http://iaro.3dmax.hu/kep/wireframe.jpg
wire kép róla, köszi a hozzászólásokat, a kritikákat, vertigo, az arányok falságát mire érted, min változtassak, meg a mosott konturt mire érted?:) köszi h jófejek vagytok keződket áltlaában forumokon leugatják, itt nem ennek örülök:) ha van még valakinek észrevétele szívesen hallgatom, most a realflowt tanulom h tudjak vizet rakni bele:D amugy ez a képfeltöltő atomdurranás; pussz, Dini -
#45836 megnéznék a képről egy wire képet
-
Vertigo #45835 Texturak jopofak, az aranyok nehol falsok (karokon a textura nagy, ivy levelek is nagyok), picit az aranyokat rendbeszedve, meg reszletezve (szukre epulet serult sarkan homogen a textura), egy normalis szogbol franko kis kep lesz! ;)
...esetleg nemi fenyjatek, valami hangulathoz illo atmoszfera (pl. alkonyati fenyviszonyok, poros levego, erdekes arnykekok...)
u.i.
furcsan nez ki az epuletek mosott konturja -
nenad #45834 piszok jó!! -
#45833 Szép lessz,ne add fel! -
Dinike0009 #45832 http://iaro.3dmax.hu/kep/jeah06_copy.jpg
véleményeket lehet küldeni, nincs még kész, még kell rá viz meg egy ház h teljes legyen:) köszi előre is -
#45831 KMPlayer hue-n tud állítani.