63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Kinek árthattak?
    http://artistpub.hu/
  • Aldaryn
    Miért a MODO topikban kérdezed ezeket? :D
  • bencsab
    A symmentry a tükrözés tengelyét alapból a tárgy saját pivot pontjába teszi be. Ha ez neked nem a kíván pontban van, akkor subobject szinten odébb kell tenned. Itt lehet a kutya elásva.
  • RelakS
    ©hrek? :]
  • repvez
    Tudna nekem valaki itt vagy a MODO topicban segiteni azzal kapcsolatban hogy a simmetry modositó miért nem akar müködni.A videotutoroknál csak annyit tesz hogy a fenti menüben kiválasztja hogy melyiktengelyre legyen simmetrikus a kijelölés és már kész is ,de nálam nem megy.Ha a másik topicba irna akkor az ottani régebbi kérdések is még mindig állnak.
    Tudom, hogy google megy RTFM, csak ha angolul van azzal nem sokra megyek ezért én csak képek és videok alapján gyüjtöm az infokat, hogy melyik gomb mire valo.
  • nenad
    ez nagyon durva...
  • roli444
    meg ez se semmi
  • ThomasGins
    Gondolom kérdőjel van a végén
  • nenad
    vray realtime-ról, van valami info mostanában.
  • Aldaryn
    Én már akkor is feküdtem, amikor először használtam olyan cuccot, ami pralax hatásból visszazsámolva mozgóképből kisilabizálta a Z-t... :D
  • zenoka
    wow faszantos:)
  • Aldaryn
  • bencsab
    hát ez nem semmi:
    http://grail.cs.washington.edu/projects/videoenhancement/videoEnhancement.htm
  • Aldaryn
    Elkezdem feltölteni.... :D De ha vakainek egy évnél előbb kell, akkor DVD. ^_^ De komolyra fordítva a szót, majd lesz olyan is, amit feltöltök. Ha *megfelelően* szép lesz.
  • Free

Nem tudom miről van szó de beszállok :c)

Al azt a régi nagyon szép fát azért scenesben megoszthatnád ha nem annyira titkos :c)))
  • Aldaryn
  • FRenkie
  • Aldaryn
    Akkor csak egy kis PS, diffuse glow filter is megteszi.
  • FRenkie
    Aha. :)

Azt hiszem a fraunhofferre emlékszem. Valami vrayes megoldás érdekelne, nem kell semmi extra, csak legyen egy kis boom a türöződő fém highlightjainál. Mivel próbálkozzam?
  • Aldaryn
    A fotosoppos barmolásról nem is beszélve. :D
  • Aldaryn
    Huh... rengeteg féle módszerrel kísérleteztem. A VRay DOF módosításával előállított glow-tól indulva a VRay SDK-val írt módosított DOF-on keresztül elért dolgokon át egyenesen a post HDR képen számolt fraunhoffer-diffrakciós jelenségekig amíg aztán maradt a mindenféle fourier transzformációkat mellőző, kicsit ad-hoc alkalmazott hdr post effektelés mindenféle szűrővel. utóbbi azért nyert teret, mert gyorsabb a fizikai alapokon nyugvó szimulációnál. Mire vagy kíváncsi?
  • FRenkie
    Al!

Régeben kísérleteztél glow efektekkel, de nem alap környezeti efektként, hanem valami más módszerrel. Poharakra emlékszem :) Hogy is vót az?
  • bencsab
    a vfb-ben tudod kiválasztani
  • zenoka
    ullo budha:
    http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=57842
    reggelni kell..
  • marcee
    És mégegy: hová tűnt a region render max 2009-ben?
  • marcee
    Miért lett ezen a képen szürke a TV-m a képen látható anyaggal? Illetve hogyan állítható elő zongora fekete fényezés.

Ülő buddha-szobor modellje nincs valakinek?
  • Aldaryn
    Scrollban eddig Operás megoldásnál szebbet nem láttam. Annyira eltálálták, hogyan kell finoman mozgatni, jobb szót nem találok rá, minthogy organikus. Nekem is sok megszokott FF dolog hiányzik belőle, és az FF3-ban lévő prediktív url bar is jobban fekszik egy kicsivel, de ugye egy beta programot ne így nézzek... :D Meglássuk, és annak örülnék, ha mozilla devek beleépítenének sok jóságot következő FFbe ebből.
  • Malakai
    Meglepően kevés problémát érzékeltem vele, az iaro volt az első, ami nem úgy jelent meg, mint FF-ban. :)
    Vajon Safariban is így jelenik meg?
    Azóta azért találtam másikat is. :)
    Egyébiránt azért vannak olyan hiányosságai, amihez nagyon hozzászoktam firefoxban (aminek a nagy része addonból volt). De talán majd a guglis kiegészítők is jönnek majd hozzá, hogy ez is jó sok memóriát zabáljon. :)
    De pl engem a form highlight is zavar picit, úgy vagyok vele, hogy akkor legyen, ha azt a web fejlesztő belerakta... Meg pl scroll két dolog miatt sem tetszik, egyrészt elég darabos a scroll, lehetne kicsit finomabb, meg az egér középső gombra drag scroll, vagy mijaszösz sem megy...
    Najó, tovább nem, ez sem az a topic. :)

Mondjuk eddig is tartott, amíg használtam: EULA
  • Aldaryn
    Vannak még kompatibilitási problémák. homologue.hu tök jól megy alatta. :D
  • Malakai
    Iaro Chromeban:
  • bordy
    nem tudja valaki hogy lehet e renderelni normálisan ha a mapokat directx-metalbump9-be teszem? ilyenkor maga a shader default szürke marad és azt kapom meg eredménynek, a viewportban meg normálisan nézz ki a modell. és azért úgy szeretném mert valamiért úgy jobban nézz ki az egész ha oda van bekötve és nem a mapsekbe.
  • Aldaryn
    Yup, és állítólag instabil. Én jó ideje használom, de eddig semmi gondom nem volt vele.
  • nenad
    érdekes, vray hidden feature, a renderelt képeknek van historyjuk.

a bekapcsoláshoz nézz el ide

vray render history
  • nenad
    a hdri képet én is vray dome lightba tenném. A háttérbe pedig ugyanezt, de ezt is át kell még nézni a tükrözödések szempontjából.
  • ThomasGins
    Én gömbre tenném,és vraylightmtl-re,bár még nem próbáltam lehet gagyi:)
  • FRenkie
    értem, kösz emberek!

még 1 kérdés:
    Ha van 1 szép egész égboltom panorámaképen (nem hdr), azt hogy célszerű berakni háttérbe? Ha egy hengerre feszítem, akkor az "formája" jó lenne, de a diffúza elhalványul, kifakul. Vagy utómunka?
  • nenad
    sztem is a kettő együtt, a poly fa texturázva kb 5-7 secel lesz gyorsabb (opacity nélkül), viszon élethűségben sokkal előrébb lesz, főképp a gi detail miatt. Ez az egyik ami azonnal szembetűnik.
  • zenoka
    select ruha all delete:D
    nahjo vissza foldre dolgozni:D
  • ThomasGins
    Nem tud vki ilyen linkgyüjtő scriptet,mint a bannerban biztonsági képpel?
  • Aldaryn
    Meg scale, meg FFD ésatöbbi... :D