3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

banner.. ctrl+f5... ye... hull a pelyhes feher hoooo jojjek nedves kannaanyo...😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Kivalasztod a polygont es konvertalod edge-ve a kijelolest.
De a topologiaja miatt valoszinuleg nem lesz az igazi ezert nyomj ra egy INSET-et es utana mar jo lesz a chamfer.
eNiX
Kérdésemre vki tudja a választ? Az összes legfelsõ élt - és csak azt - hogy tudom kijelölni egyszerre? Mert sztem az lehet a bibi hogy rosszul jelöltem ki... Mégegyszer mondom extrduált...

keine Signatur

mikor fog már esni a hó a banneren??? :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

marmint thomas gyertyaja lett faintos😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

zsiiir...faintos lett😊

Al: remelem viccelsz😊 baar nincs ott a smiley szoval gyanus😛

Aldaryn
Van Arroway Rocks. 😊 Jippíí.

per aspera ad astra

Aldaryn
Alapozás, nos igen, nem látszik, de minden egyes oszlop tizenkét méteres, negyven mázsás vasbeton cölöpölést kapott.

Jók ezek a kancsók. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

eNiX
Egy spline-bõl extrudált alakzatnak, hogy tudom az éleit chamfer-elni? Vannak benne hajlítások, ívek (nagyon sok éllel) amiket nem úgy chamferel mint szeretném.

keine Signatur

Igazad van - mint általában - most is, kicsit figyelmetlenül olvasok így az éjszakázások között átvirasztott nappalokon. 😞 Bár kötekedni még így is csak viccbõl próbáltam, ha már a max-hoz nem értek, akkor jártathassam kicsit a szám, de úgy látszik ez sem jött be. 😛

nah mai NFR meg telapo/karacsony/szilveszteres NFR reszemrol😊
erre tellet😊

hely sracok az alapozasrol nem elfeledkezni😊
ha egyszer jok lesztek megmutatom a koroshegyi viadukt statikai terveit😊
egyebkent statikusok....ehhh...(tessek idoben adatot szolgaltatni mindig a jovoben)😛😊😊

acsati
csináltam egy ilyen tálat tutorial alapján (kezdö vok)
kérdésem hogy erre hogy csinálok texturát? hogy kinézzen vhogy ne csak ilyen szürke legyen
grizzly21
es itt sztem a kepek alapjan van josok ilyen emer aki technikailag meg tudja oldani..es most tenyleg ember szuke van, nem tudunk talalni senkit, ugyhogy irjatok pls😊

grizzly21
sziasztok,
egy emberre lenne szukseg freelancer-kent egy alkalmi projektre, aminek viszont folytatasa is lesz biztosan. A feladat egy kulter, pontosabban egy irodahaz szintu epulet, a vegeredmeny egy rovidebb intro/video lenne, amiben a kamera bemaszik a szallodaba is, es 1-2 szobat, ill. folyosot megmutat. A minoseg kb az http://aekostudio.com on levo (a forgathato cucc, kozepen) 3d-szint kellene, tehat komoly munkarol van szo, komoly ember kellene, aki ilyet megbizhatoan tud csinalni.
[email protected] -ra, vagy [email protected] ra irjon ref-ekkel akit erdekel,
koszi.

vazze, odaírtam, hogy egy pergolánál. ilyen alapon az összes szavamba beleköthetsz.
és is elég sok kihajlást számoltam, emiatt mondom, hogy egy 2-3méter magas és 10-12cm vastag gerendánál nincs értelme még emlegetni sem.

Nesze neked meniszkusz: (a folyadék és az azt tároló anyag között kialakuló görbület a felületi feszültésg hatására (nagyon pongyolán))

Szarkazmus volt részemrõl, mert nekem meg annyira tetszettek a képeid, hogy felb...ta az agyam, hogy belekötött a srác.

Putyi: "nincs az a statikus, aki kihajlás számítással bíbelõdik" Hidd el én éppen kihajlásszámítással bíbelõdök (igaz, ez egy teniszcsarnok 10m magas pillére). Amúgymeg ahogy mondani szokás "A statikus bármit ki tud számolni, csak nem teszi!" (kivéve én most, mert nekem muszáj 😞 )

Tegnap este picit szuttyogtem... (remelem nem tul "remes!!!") 😊
Hehe 😄
Örültem hogy kesz lett az az uszoda, egyebkent az a melo meg mindig nem zarult le nyar ota, mindig talalnak valami kis modositani valot a kliensek 😄
A meniszkusz az a viz elvezeto csatorna? Hat igen, az kimaradt, de mivel senki nem szolt erte masik oldalrol, nem is foglalkoztam vele tobbet...
Meghat amennyi info volt errol, pff, felet en talaltam ki, en meg nem vagyok epitesz, szal nemtom hogy amit kitalalok meg lehet e epiteni, azt majd mas eldonti 😄
Meg tu ugyis megmondjatok <#vigyor4>
Hjajj, amugy suli miatt mar reg nem inditottam Cinemat, lassan elfelejtek mindent 😞

Aldaryn
Oké. Csak menõzni akartam. Különben is, nézd meg, rohad szét az egész, már rég újra kellett volna festeni. Ráadásul eredetileg is csak egy vacak réteget kentek rá. 😄

per aspera ad astra

youth
Értettem!!! Még pár hét és remélem meglesz a mechanika szigorlat, akkor majd megfontoltabb leszek 😊

Youth

Sziasztok! A max 9-ben tudtok e olyan lehetõségrõl, mint a max 7-ben a Function Curves? Tudom, Curve Editor és Dope Sheet, azonban ezen editorok felnyitása után hiányzik egy olyan amire szükségem lenne, és a max 7-ben volt. Nevezetesen egy görbe, amivel az idõvonalon kijelölt kulcsok, esetleg az éppen kijelölt objektumhoz tartozó kulcsok közti távolságot vagyis az adott esemény lepörgésének sebességét tudom dinamikusan változtatni. A Dope sheet-ben az adott objektumon belül van a transform, és azon belül a position fül, amivel az XYZ kooordináta eseményeit együttesen tudom vezérelni, azonban itt kulcsok tologatásáról van szó, nem pedig dinamikus változtatási lehetõségrõl. Amit akarok, az egy általam meghatározott paraméterek szerint gyorsuló vagy lassuló, esetleg gyorsuló majd lassuló szabálytalan mozgás. Erre pedig (az ismereteim szerint) a sebesség görbéjének módosítása lenne a legegyszerûbb mód. Ha valakinek van ötlete, azt megköszönném, mert sem az user interface sem az internet nem adott kielégítõ választ.
ne ereszd össze a lécezést a szelemennel. egy tél alatt szétrohad. akkor már inkább az elõzõ verzió a reálisabb.

a kötekedésrõl csak annyit, hogy az elõzõ verzió is simán megállt volna, ha feltételezzük, hogy ügyesen elrejtett szeglemezekkel van összerögzítve. egy pergolánál szerintem nincs az a statikus, aki kihajlás számítással bíbelõdik, a vízszintes merevséghez pdig bõven elég a rácsok lecsavarozásából adódó surlódás.
beltérben csak a feszített víztükör(meg a sokáig nyugalomban hagyott vízfelület) nem fodrozódik(nem emlékszem a medencére). a többinél elég, ha kinyitsz egy ablakot, vagy ajtót.

ThomasGins
Szerintem leköcsögöznének vele😊

Enix,vray-nél csak spot lghttal asszem és nem vray buffernél.

Aldaryn
122 csavart. Kettõ látszi is. 😊 Meg változott a szerkezet maga. Faják a kannáid. Vagy kannád? 😊 Ezt frankón le kellene gyártatni.

per aspera ad astra

eNiX
A hair and fur modifier mér nem vet árnyékot?

keine Signatur

ThomasGins
Most mi a kül?Benyomtál két csavart?😛

ne'maa' vannak csavarok😊
es hol maradnak a novenyek korul repkedo zumik?😛😊)

sugo: texture / material / uw map

acsati
én még kezdö vagyok és csináltam tutorial alapján egy tárgyat. arra hogy tudok tenni felületet? nincs ilyen szájbarágos tutorial ami ezzel foglalkozik?
Aldaryn

Jó, oké, az alját nem látni. Értem én...

per aspera ad astra

very nice😊
siman el lehetne adni hogy foto...😊

ThomasGins
Up

<#pias>szivesen, nincsmit😄

koszi,

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szuper,
valaki tegyen mar fel nekem gyorsan egy teapotot, 15s felosztassal.
3ds vagy obj formatumban valahova.
Ezer Koszi. (nincsen maxom)

ThomasGins
Az agy átvágása itt a lényeg szerintem, innentõl kezdve nincsenek szabályok.😊

Ha már kötekedni akarsz, akkor azt profin: hosszirányban sem merev, már maga a tetõsik sem (deszkázat, lécezés nem merevít), de ha merevített lenne, akkor és le kellene vezetni az alapozásra. Hacsak nem befogottak az oszlopok és veszik fel mindkét irányban konzolosan, béta=2.0-ás kihajlási hosszal számolva a vízszintes terheket. (mondjuk ez nem valószínû 😄)

De az anyagok baromi szépek!

Érdekes, nekem magamtól soha nem jut eszembe egy szép NFR-en, konstrukciós hibákat keresni, sõt, még munkán sem nagyon, ha szép. Mutattam Geccoka medencés képeit építész cimborámnak, rögtön azzal jött, hogy a fodrozódó víz zárt térben neki hazavágja az élethûséget. Mire én megjegyeztem, hogy talán még a meniszkuszt sem modellezte meg, amilyen trehány ez a munka 😉 aztán itt beszüntettük a társalgást a témáról. (jobb is)

fle go
Free ezt elfreezted vazze 😊) A botanikai ismereteidet nem ártana bõvíteni mer ez nem páfrány<#idiota>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
😊

Free
nem kéne már nbeizzítani a karácsonyi bannert??? :d:d nagyon itt lenne az idõ már mikuláson is túl vagyunk

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

acsati
Jól néz ki nagyon sztem!
Régen volt vhol egy ilyen AK-47 modellezés magyar tutorial. Nem tudja vki hol van az?
Bár még nincs készen de megmutatom.
A boolean szenvedés végeredménye

youth
Nem instabil az a szerkezet? 😊 Oldalirányú merevítésrõl mi gondoskodik? Ennye-ennye! 😊)))

Youth

Aldaryn
Még nyáron fotóztam lilaakác levelet, abból készültek a textúrák. Szóval nem páfrány. 😛 Renderidõ 25 perc.

per aspera ad astra

Free
kira lett és végre a botanikai tudásom is fejlõdött hogy a páfrány képes futónõvényként is jól kinézni :c)))))))

A Fa valami nagyon dúrván jól néz ki :c) a szinek nekem nagyon bejönnek... mennyi volt a rendertime ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..