63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• TheCables
    Helo, XRefel kapcsolatos kerdesem tovabbra is el, szivesen varok hozzaszolast a temaban.

FRankie, valoban sok poly emeszt sok ram, am sok, nagy meretu textura ugyancsak problema. Poly 550k jelen pillanatban nem pocsekolok feleslegesen, de a texturakkal nem akarok sporolni, foleg nem a kamerahoz kozelebbi reszeken.
  • nenad
    nem tudja valaki, hogy létezik olyan média player, ahol a rgb-t külön lehet állítani, ha tül sok kék van például a lejátszani kívánt videó fileban, akkor a blue-ból vissza lehet húzni egy kicsit.
  • nenad
    távolság függvényében jött le neke. 50-75k poly felé nemigen viszem a polygonszámot.
    kb 25-50k instancig mentem el, a bushoktól kezdve minden az volt. Sztem gyorsabb mint opacity map. Bár 20-30 facéssal nem tud versenyezni, gi ba az tuti. Azért majd még utána göngyölök a témának.
    Ha jól emlékszem amióta megjelent az opció, hogy kölönböző anyag renderelésre és gi-ra onnantól érdekel a téma, bár lehet ez sokat gyorsíthat a polygonfákon is. Érdemes ujra tesztelni :D
  • Aldaryn
    User CP-ben be tudod állítani, hogy mennyire idős topikokat jelenítsen meg, default most nagyon kevésre van téve. em tudom mi a csudáért...

Az opacity map vs. geometria dolgot körüljártam párszor és a geometria egy ponton túl nagyon ongóllá válik. Ha sok különböző, nagy polygonszámú proxy van egy jelenetben, akkor a vinyó egy idő után nagyon durván szűk keresztmetszetté válik, ha nincs elég mem. Egy olyan fánál, ahol van 2-3 százezer levél sokat jelent a különbség egy 8 face-es opacity maphoz asznált plane, és egy 20-30 facees geometrikus levél között. Persze, a poén az lenne, ha magát a levelet lehetne primitívként, vagy instanceként kezeltetni. ^_^
  • Free
    használd a képfeltöltőt a bannerben ott a link. jobb oldalt középtájt a fuvolázó nyuszi fölött :c)
  • Dinike0009
    és itt hogy lehet valaki vip tag h fel tudjon tölteni vmi képet, szívesen megmutatnám a munkáimat, csak nincs kinek:S amugy eldöntöttem veszek 9300 intelt, hozzá 4 giga ddr3 ramot meg ha valaki tud egy jó alaplapot, olyan 40 ezerig, akkor mondhat ami befogadja őket:)
  • nenad
    nekem nagyon bejött, minden fut rajta, amelyik gyártónak meg nincsen ilyen drivere az sajnos igy járt ;-)
  • marcee
    A renderelés kb. kétszer gyorsabb lesz a quad-on, csak éppen a 9300 nem egy tuningbarát darab a magasabb fsb-je miatt.
  • Free
    nem tudom nekem most az xp64 bit egész könnyen felment 10. telepítésre de fél órán át nem volt fent mert egy csomó mindenemhez ugyan van driver 64 bites XP hez de egyik sem volt jó hozzá. lehet az xp m volt szar release de én nagyon nagyot csalódtam benne.. :c(
  • zenoka
    de vistat!! mert kiforott es nem zabalja az eroforrasokat...3dre foleg..hajra..mondjuk csilivili..felesegemnek is tetszik..
  • Dinike0009
    miért pont xp? vista nem jó? nekem 32 es van és megvagyok vele elégedve, már amennyire egy microsoft termékkel meglehet:P valakinek van tapasztalata a athlon x2 6000 vs. intel core 2quad 9300?
  • ThomasGins
    64es XP-t inkább...
  • FRenkie
    Nézegettem Prohardveren q4es teszteket, de ti hogy érzitek a 4 magot, gyorsabb annyival a 4 mag, mint amennyivel többet fogyaszt/többe kerül stb?
  • FRenkie
    Szerintem ha megtelik a memória, az nem a sok textúra miatt lesz, hanem a sok polytól..
  • Dinike0009
    hát akkor telepítek 64 es vistát, köszi a választ, még annit hogy kérdezzek hogy egy athlon x2 es 6000 proci után nagy kiugrást jelentene e egy core2 quad 9300 intel processzor, vagy csak pár seccel lenne e ejobb a renderidő?köszi a választ
  • ThomasGins
    Durva lesz a kép
  • Malakai
    Kérj újra aktiválást..
    Mondjuk azóta nekem a csatolmányok nem működnek és nem tudok hozzászólni, és hiába írtam supportnak, a reakció az volt, hogy vásárlói ID-met adjam meg, amin meg csak pislogtam...
  • TheCables
    Halo, egy ideje dolgozok egy sajat projecten es lassan elerkezek a texturazashoz. Mivel rengeteg object van a kepen, ezert arra gondoltam, hogy XRefkent toltok be minden egyes epuletet illetve egyes teruleten levo objecteket. Namost efelol erdeklodnek, hogy ha kulon fileban feltexturazok mindent, azzal elkerulheto-e egy esetleges problema vraynel, miszerint nem tudja lerenderelni a kepet a tul nagy meretu illetve tul nagy letszamban jelenlevo texturak miatt? Gondolom a memoria igy is ugyis szamit. Megoldhatom passokban majd a vegen osszeillesztek mindent, de mivel XRefet meg nem probaltam, csak elmeletben tudok rola par dolgot igy megkerdeznem elotte hogy ne a vegen szembesuljek a dologgal, hogy teljsen felesleges volt a dolog. Itt egy link a jelenlegi allapotrol, a final rendert 4000xXY-ban tervezem lerenderelni. Elore is koszonom!

http://7thave.co.uk/31.jpg
  • Free
    Nem nagyon olvasom chaos fórumot ( nem beszélni angol túl jól) de mintha valahol már láttam volna hogy vray már van Linux alá és ilyesformán befogható Linuxos szerver is disztributed renderingre. ...

Valamit félreértettem ?
  • nenad
    a chaosforum milyen procedura javasolt amikor nem jelennek meg a topicok?
    Egyszer szóltam már az adminnak, de aztán megint nem jól jön be az oldal.
  • nenad
    losbellosa -néven futok bf2 szervereken...
  • nenad
    ha az és kis laptopomon, 1 óra, az ott kb 5 perc jó minőségben, vagy kevesebb.
    vray realtime-ra drukkolok. :D
  • Free
    azért végignézném hogyan renderelődik egy kép mondjuk 4 db 8 magos szerver munkájánál :c) mondjuk egy 640 szer 480 -nál csak egy részt kell egy magnak számolni .. vicces lehet :c)
  • nenad
    baromi szepek a kepek.
  • nenad
    sztem poly fa összességében most is jobb. Gyorsabban renderelődik, kevesebb probláma van vele.
    Lehet a GI-t egy kicsit gyorsabban számolja az opacitis, de talán pont ezért is esköszöm a polysra, több a részlet.

Hány 4-8 magos szerverrel érdemes belefogni.
  • Free
    Ebben Mester Teljesen Igazad van . Operások nagyon odatették magukat. mind mozilát mind Ie. t eléggé rendesen leiskolázták. és habár az ie folyamatosan ismeretlen hiba miatt ki tud lépni, a mozilla kicsit stabilabb szeretjük is de ő is hibázik, nekem opera még egyszer sem fagyott ki most 2 hónap használat alatt
  • Aldaryn
    Azokkal, igen.
  • marcee
    Legutóbb Al tuningolt Q6600-akat említett.
  • FRenkie
    Értem. Amúgy milyen gép/ekk/el dógoztok?
  • Aldaryn
    Jut is esezmbe, homologue.hu fejlesztése végett tettem fe gépemre Safarit és Operát is a frisebb verziókból, és azt kell mondjam, Opera baromi jó lett. Firefoxéknak van mit ellesni onnan is.
  • Aldaryn
    Én már keményen unom... :D Amikor elkezdtünk 3D-s fákat használni, elég egyirányú utca volt, nem lehetett ennél bonyolultabb, és nem lehetett opacity map, mert akkor sosem lettünk volna készen. Mostanra a gépek teljesítménye, de leginkább a technológia fejlődött annyira, hogy ideje lenne lecserélni, mert megtehetjük, de még nem volt rá igazán idő, gyors és piszkos módon már meglévő staffázsainkat használjuk. :D
  • zenoka
    valszeg 32 bites rendszert hasznalsz..a problema hogy 1,5 giga memo hasznalat felett azt mondja a max hogy.....tehat nem mond semmi csak becsukja magat a render kozben..vagy parancssorbol inditod es nyersz kb 300 mega memot vagy optimalizalod a jeleneted...
  • Dinike0009
    Nahát, 10. próbálkozás után hagyja hogy irjak, mennyire jófej...bocsánat, Szerbusztok! Meg szeretném kérdezni a kedves professzionális és régóta maxező tapasztalt emberkéket hogy miért lép ki render közben az én drága jó studio maxom? Talán kicsi a gépem, rossz a materialom? Rossz a beállításom? mit javasoltok min változtassak. Egy velencei látképet akarok lerenderelni (vrayel), megvannak a modellek, fel vannak nagyjából öltöztetve, néhány saját photoshopban szerkesztett materiallal, néhány vraymaterial.de ről szedettel,van rajta egy ivy generatoros bokor, gondola, és 3db archmodelles virágcserép amit már nem volt kedvem lemodellezni, együttvéve egymillió vertex körüli, majd még vizet is szeretnék rá rakni realflowban, de ha most kilépeget render közben akkor sztem erre semmi esély, kérlek segítsetek, iszonyat sokat dolgoztam rajta, és most ugy tűnik kárbamegy:s (kerestem segítséget googleban is, és biztos vagyok benne hogy a 45000 hozzászólásban is van ilyen fajta probléma, de az sgs keresőmotorban nem nagyon találtam meg, nézzétek el nekem) Előre is köszönöm !Dini
  • FRenkie
    Tetszenek a kicsit cartoonos jellegű, 2 polyból álló deltoid falevelek :)
  • Aldaryn
    A bitmap filterelést a max bitmap shaderje kezeli, azé a sár, hogy nincs normális filterelés. :| Ha elmosódás ellen kell sárkányfű, akkor kapcsold ki a filterelést teljesen, és hagyd, hogy az AA dolgozza meg.
  • marcee
    Anisotropic filtering-hez hasonló lehetőség nincs vray-ben? A távolbatartó textúráim nagyon elhomályosodnak.
  • ThomasGins
    ment privi...
  • Aldaryn
    :) Ez direkt nem. Nekem így tetszik, van akinek nem, ezt elismerem, ez amolyan személyes dolog, ha már én csináltam a lapot.
  • marcee
    A színét talán át tudom állítani, de nem jön össze egy realisztikus anyag, amit meg a vray-materials.de-ről szedtem le, attól szétfagy a max, szóval ha van fémlemezburk shadered, jöhet nyugodtan, nekem jó lesz! :D
  • bencsab
    Lehet kekeckedni? Szóval zavaró, hogy ha már várni kell egy másodpercet vagy kettőt, mire feljön egy kép egy külön "ablakban", akkor praktikus lenne, ha ezen belül lehetne balra jobbra lapozni az adott projekten belül. És akkor nem kellene minden kép után becsukni, klikkelni...