63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    nem ulnek a padra csajjal mert a szankba logna a level:D:D
    javul javul:D
  • hunkircsi
    Hi!

Az exterior render kísérletem következő fázisa.
    Amit nem értek, hogy a textúráim miért lesznek olyan elmosottak. Mi a gyógymód rá?
    Előre is köszönöm az észrevételeket, kritikákat, javítási iránymutatásokat.

• nenad
    azt nem tudod, hogyan lehet megoldani, hogy vraybe lehessen egy lépésben normal diffuse colort kinyerni, miközben van ambient occlusionos diffuse is, (sima fehér), reflection/refractiont (ao-t figyelembe véve)

ez utóbbi azért fontos mert, ha olyan anyagot használsz aminek van refractionje is a szokott módón nem fog egyűttműködni vele (material override, mivel minden anyagnak ugyanaz a tulajdonság jut) Tehát nem lesz átlátszó az adott helyen.
  • ThomasGins
    Megoldható végülis:)
  • zenoka
    hmm..akkor nincs otletem mitol feheredet ki:S
  • zenoka
    fasza!! tenyleg cool! mar csk a zajt kellene eltuntetni:D
  • Free
    király lett :c)

emlékszel még arra az ötletre ami az az utcás jelenet lett volna ? nem állunk neki lassan lecserélni a bannert ? :c)))
  • nenad
    nem használok vay camet, sima ao+diffuse
  • ThomasGins
    NFR

• zenoka
    hehehe:D
  • zenoka
    ha minden feher akkor nem lehet hogy a vray cam zarideje miatt lesz minden feher "szet eg a kep" cimmel?
    en siman global mattba szoktam tenni egy craylight+dirt kombot, utana kikapcsolom a fenyeket egy ket probra render es mehet..
  • nenad
    vmiért a script használata után a vray frame buffer mindent fehérben jelenít meg.. (difuuse channel) normnal framebufferben ok. Lehet mental ebből a szempontból gyorsabb lesz..
  • ThomasGins
    LOL
  • Aldaryn
    Amúgy nálam a kidolgozott workflow az, hogy nemigen használok, mert jön a reakció, hogy "miért piszkos" a ház... :D
  • Aldaryn
    Azt nem lelem, amelyik a scene shaderek diffuse-át buherálta, a másik itt, de gondolom ismerted.
  • Aldaryn
    VRay AO Script? Gombnyomásra rátesz mindenre egy VRaylightshadert Dirt shaderrel és elküldi a rendert. Asszem tud olyant is, hogy az összes scene shader diffuse slotjában lévő érétket beteszi egy multiply shaderbe vraydirt társaságában.
  • nenad
    vrayes ambient occlusionos kidolgozott workflowja van valakinek?
  • Free
    pont ma húztam újra a gépemet. reggel. nincs semmi extra. alap rendszer plussz 2-es mozilla firefox. egy firebug -al pont az ellenőrzések végett.

Amúgy az oldal tetejére lépére nem találtam hibát vagy ilyeneket és utólagos engedelemmel letöltöttem a weblap teljes tartalmát offfline az itthoni szerverre tesztelésre és arról nem csinálta szóval valami más lehet a gond nem a lap

ez talán segít
  • Aldaryn
    Hmm... no, ez fura, lehet tényleg arról van szó, amit putyi is írt, nem tudom. Több gépen több FF alatt teszteltem, és ment mienhol. Nem fut olyan JS, ami a scrollozást befolyásolná, sőt, olyan sem, ami átértelmezné/rajzolná az oldalt css kompatibilitási integritás végett, semmi hekk, ilyesmi. (nem volt ilyenekre szükség).
  • zenoka
    en csak bugvadaszkodom:)
  • putyi
    egyik céges kapcsolatunknál ugyanezt csinálta. a firefox volta ludas. kiderült, hogy installálták a 3-ast, aztán egyszer fagyott, és visszarakták a 2-est. aztán ez haza is vágta. asszem úgy sikerült megoldani, hogy valami bővítményt raktak alá, ami IE-es weblapként értelmezi a honlapot.
  • Aldaryn
    Help mindig jóljön. :D Közöségi webfejlesztés? Free volt, amire nem vászoltam?! Ejha... ezer bocsesz, lehet elolvastam, nekiláttam válaszolni, aztán a hülye lightbox mellé kattintottam, és oylankor pár félórára elmegy a kedvem, és alőfordul, hogy nem fejeztem be. :D
  • zenoka
    jah egy ket kep nem megjelenitheto..irjam melyikek vagy elobb utobb megtalalod?:)
    egyebkent meg mindig ird mikor frissitetek mert jo ezzekre ranezni:D
  • Free
    mesterem semmi para. csak gondoltam szólok mert most így 6 mb az egész lap ami meleg pite :c)
    nekem 4 mbiten 30 mp volt míg a galéria betöltött. :c)

ha gondolod segítek, bár nem hinném hogy igénybe vennéd, hisz a pm ekre sem reagálsz :c)
  • Aldaryn
    Ajax folyamatban. De amikor utoljára nyúltam kódhoz ezelőtt évekkel, ajax-ról még asse tudták, mijaz. :)
  • Free
    És nem értem nálam miért csinálja, hogy a galérián nem tudok lefelé scrollozni, mert mindig a a lap tetejére ugrik :(
  • Free
    egy kicsit idegesítő, hogy sokáig tölti be a gép a galériát. A baj hogy minden képet betöltetsz a lappal , az ajaxnak pont az lenne e a lényege hogy ezt ne tedd. egy hhtrequesttel gyorsíthatnál a dolgon, hogy csak azokat a képeket töltse be amiket valóban meg akar nézni az ember mert ez így erőteljesen hosszadalmas mondjuk egy isdn nél vagy egy 1 mbites céges adsl nél.

CSak mint észrevétel gondoltam megemlítem . :c)
  • ThomasGins
    Ha nem mutatod meg nem tudunk irigykedni ( utálni ),szal toljad nekünk:D
  • Aldaryn
    Nagyobb adag cucc került ki a galériánkba. Ha valakit érdekel, nézegetheti. Nyugi, nem fogom ezt mindig leírni ide, de most tltöttem fel vagy húsz régebbi projektet, így talán van értelme szólni.
  • ThomasGins
    Na meg szögeságyat se terveznék fakiroknak vele:)
  • zenoka
    irtam pm:D
  • Aldaryn
    Mi van egy kétezer hektáros beépítéssel? :)
  • npeter
    Lehet csak jó pantomimes a csávó
  • zenoka
    hihi:
    ultrahangal tapinthato a 3d-s objektetek:) nah mivan a videoban;)..
    hanyan fognak raszokni a "mellpi" modelezesere:DD
  • Malakai
    (modo) Az UI-en action center néven keresd a pivotot, de a symmetryre szerintem nem lesz semmi hatással.
    Annyira nem pörög a topic, hogy kicsit ne férne el más, ha mégse, akkor majd Al leállít. :P
  • Aldaryn
    Sok másik siteot azon a szerveren szintén felnyomtak. :| Könnyű móka.
  • bencsab
    Persze, hogy senkinek. Ezt csak költői kérdésnek szántam, illetve figyelemfelhívásnak. Rendkívül irritáló dolog, pláne, hogy semmi értelme nincs a dolognak, csak értelmetlen kiszúrás a weblap működtetőjével.
  • repvez
    Ja amugy köszi az eddigieket utánna járok hogy hol van a pivot pontja a testnek
  • repvez
    Nem értem teljesen a kérdést.Mert ott a helye nem akarom szét offolni ezt vele,csak azért irtam igy mert ide többen járnak és talán használja valakiaki és tud segiteni .

Vagy épp költöi kérdés volt, hogy miért nem itt kérdezem meg azokat amit a modo topicban?
  • Malakai
    Modoban meg tényleg csak annyi, hogy kiválasztod a tengelyt és örülsz, ha nem működik, akkor az azért lehet, mert nem szimetrikus a model. A Symmetry Toolal tudod állítani a thresholdot.

bencsab: Senkinek természetesen, ez a legalja hacker dolog amúgy, amikor azzal próbálnak hírnevet szerezni, hogy csak névjegy lerakás céljából alacsony/átlagos védettségű kissebb oldalakat törnek fel. De gondolom azért nem most találkozol ilyennel először. Az a kellemetlen, amikor visszajárnak (annó a börzén ilyen is volt, de gondolom arra nem sokan emlékeznek :).