63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    ilyen kérdéseket csak nyári szünetben, de akkor is csak augusztus végén szabad feltenni.
  • Aldaryn
    Ne,... Neee... Ááááááá
  • zenoka
    bordy irta maya forum | #21985 hozzaszolas..

Frenkie: sokat gondolkodtam rola de nem jottem ra..nem tudod feltolteni vlaahova vlaami butitott formaban..pl csk azt az egy fallat vagy vlaamit meg azt a szinte ures scene amibe behivod hatha ugy konnyebb..

mapol: szoftverek letolt trial version, kiprobal, kitalal melyik tetsz, nyomogat..olvas, tanul..
  • mapol
    A 3ds MAX a 3D világa c. könyvet kezdőknek érdemes megvásárolni??
  • FRenkie
    Ja, és a unit setupok egyeznek, mindenhol metric, 1unit=1 cm.
  • FRenkie
    Szép napot!

Továbbra is olyan problémám van, hogy egy vraydisp moddal ellátott ojjekt amíg xrefként van jelen, túl erős rajta a displace, de amint a színbe merzselem, rögtön normálissá válik. Más módosítókkal nincs baja. Mi lehet?
  • ibor90
    hy, schorby mondta hogy egy pár héttel ezelőtt leírta ide vki hogy hogy szokták csinálni azt a glow-t a karakterek köré meg ilyesmikhez...keresgéltem, de nem találtam
    tehát aki tudja hogy mikor volt ez kb az mondjon már egy kb-i dátumot vagy sorszámot, vagy ha leírná még1x úgyse rossz
    köszi
  • mapol
    Sziasztok, felvetődött bennem a kérdés, hogy melyik 3d-s progival foglalkozzam inkább (kezdő vagyok), miért érdemesebb a 3dsMax-szal, mint más progival? A Maya nem részletesebb, jobb, egyéb? Nemértek hozzá, ezért kérdezem.

Köszi előre is minden választ!
  • nenad
    hehe, ez mire föl, új barátnő? :D
  • zenoka
    hmm:)
    tenyleg:)
    egy kis googlizas utan meg is van az eredmeny hogy how to :)
    akarok egy ilyet kar hogy hulye vagyok az elektronikahoz:D
  • Aldaryn
    Az egyik képen látszik egy kis darab nyák mindenféle leddel meg izébizével, ebből gondoltam, hogy nem szita, hanem konkrétan az itt a frankó, hogy nyomtatva van.
  • zenoka
    hehehehe:)
    Al is tul lott a csokinyomtatovval:P
    de vajon ki lehetett az a nemnormalis aki utah teapotot vagot ki sablonnak:)
  • npeter
    Frankó!
    Mutattam asszonynak, hogy milyen frankó capuccinó féleségek vannak itt, csak azt nem tom hogyan készítették, mire ő: hát úgy hogy ráraktak 1 kivágott sablont és leszórták kakaóval. ennyi.
    Hát én ilyen egyszerű megoldásra nem is gondoltam :) én rögtön 3D-ben, Ps-ben kezdem gondolkodni
  • ThomasGins

• Aldaryn
    Reméltem, hogy vagy te, vagy Thomas bedobja ide. :) Csokiporsugaras, fahéjsugaras nyomtató. ^_^
  • zenoka
    :) itt volt tobb is:D
  • nenad
    piszok jó!
  • zenoka
    jah az sg-s humoros/aranyos topicbol:
  • zenoka
    erik a szekreny....csak meg meg kell csinalni:P:)
  • ibor90
    köszi
  • zenoka
    hehe en nem latom:)
    1.) ne hasznalj ekezetet kepnel
    2.) fent a bannerba van egy kepfeltolto azt hasznald
    3.) ha megvan a kep cime a hozzaszolas alatt van egy olyan hogy kep beszurasa oda beirod a kep cimet es enter:)
  • szeleb
    okés akkor ezek szerint látszik a kép.Okés köszi szépen a segítséget, majd holnap kijavítom
  • szeleb
    ja előbb azt mondja el valaki hogy hogy kell ide képet beszúrni és akkor utána megmutatom h mi a problémám.köszi és bocsi a bénázásért
  • lac coo
    Nem látszik a polygonok "hátulja".
    2 Sided materialt rakj rá .
  • szeleb
    Sziasztok!Még eléggé kezdő vagyok a témában de lelkes úgyhogy minden segítséget és tanácsot szívesen fogadok.Szóval magamtól próbálgatok modellezni a studio maxban.Csináltam....azaz próbáltam csinálni egy vázát magamtól, aminek a formája egész jó lett csak nemtudom miért de a teteje nem az igazi, mutatom a képet.várom az ötleteket hogy miért lett ilyen a teteje amikor szerkesztem pedig minden normális csak renderelésnél ilyen szar.Köszi előre is.Sziasztok
  • Malakai
    Könnyen meglehet, hogy sehogy, mivel a max fileok verziónként változnak, visszafele nem kompatibilisek, ezzel pedig külső programok se tartanak lépést. Arról nem is beszélve, hogy a .max nem nyílt formátum, így standalone konverterek nem is tudják általában.
    Meg lehet próbálni a gmax-ben megnyitni és onnan exportálni, de megintcsak attól függ, hogy mi is van abban a max fileban.
    A max file max-hez készült, ha azon kívülre készít vki vmit, akkor eleve vmibe exportálja.
  • ibor90
    hy!
    megtudnátok mondani hogy mivel tudnám a .max fájlokat .obj-be konvertálni, anélkül hogy letöltsem a 3DMAX-ot? polytrans-t már próbáltam az nem ismeri a .max-t
  • hunkircsi
    A növények az EVERMOTION féle Archmodels csomagból vannak. Vol. 41 és 42.
  • Met
  • bencsab
    F2
  • imp99
    fákat mivel nyomtad rá?
  • ThomasGins
    Ügyes!
  • zenoka
    ooo hat ez nagyon jo!!
  • nenad
    artrages, egérrel, sajnos nincsen wacoom táblám, de beruházok majd a jövőben rá, úgy néz ki érdemes.

Ambient occlusionoztam a scenet, aztán egy üres layert hoztam létre es overlayben felülfestettem.
    (multiplyvel a szinek kicsit korlátozottabbak)
    következő móka az lesz, hogy a szinesnek fogok fekete fehérrel aláfesteni, fény-árnyék.

• ThomasGins
    Erre a képedre emlékszek,de engem is érdekelne hogy lett ilyen...?
    Olyan artrage-es
  • Malakai
    Ambient occlusionos alapon? o,0
  • Dark Geo
    Otthonos, nagyon jó hangulata van ennek a képnek!
  • nenad
    egy kis festős eljárás, a ambient occlusionons alapon.
    work in progress.

• Free
    az összkép elsőre tetszett. másodikra nem . a padtól eltekintve amit Zénóka mondott ( amúgy a magyar kertészek így oldják meg hogy ne kopjon a pad) nekem csak a nyitott nyílászárók nem tetszenek. mintha az üvegekre lenne húzva a textúra. olyan fura nekem az . ha már az életszerűség felé megyünk.
    Amúgy egyre jobb :c)
  • Met
    azt hol tudom visszaállítani, hogy ha kijelölök egy polygont akkor ne csak a körvonala legyen piros hanem az egész?