63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #46030 nem rossz az, csak egy kicsit kéne alakítani még a bal oldalán, a reflekció, illetve a sziluet mutatja, hogy a bal oldalon nem egyenes a vonal. -
tapper #46029 most mér kell gecizni ? -
szeleb #46028 Na fixáltam egy kicsit a vázát!köszi a segítséget csináltam neki shell-t meg meshsmooth-ot raktam rá.Sztem jobb lett.Bár a lath-ot nemtudtam megcsinálni.Igazából próbálgattam de ahhoz kell egy nurbs curve és nem tudtam megcsinálni hogy a váza szélén menjen a curve, de egyenlőre nem is értem hogy mi lenne a különbség ha lath-al is csináltam volna.De akinek van kedve az elmagyarázhatja nekem.Ja meg hogy mivel másabb a nurbs surface mint a mesh.Meg amúgy is mikor convertáltam nurbs object-é a vázát a gép egy kicsit meghalt :) nem bírta...ezért készülök most laptopot venni.Na és itt a kép:
-
zenoka #46027 lol..piramisjatek? visszanemtero uzleti ajanlat?
lehet celszerubb lett volna 2 mondatban leirni.. -
tapper #46026 Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Azt hogy mibe kellene segíteni msn-en bővebben kifejtem.
msn: [email protected]
Nemakarom ezzel rontani a topikot azért msn-en mondom el mi lenne a probléma
-
#46025 Tudja valaki hogy hogyan lehetne a google earth-böl a talaj texturát lementeni valamilyen ismert képformátumba mindenféle sallangok nélkül?És azt összeilleszteni hogy folyamatos egészet alkossanak a képrészek?Csak M.O-területe kellene.Vagy milyen más megoldás létezik arra hogy nagy felbontásba olyan eredményt kapjak ?
Esetleg az megoldhato hogy a domborzatnak megfelelöen változzon a textura szine?pl: -2-0m-ig viz shader 0-100m mezö textura, 100-500m-ig sziklás hegyek stb.. persze egy kis véletlenszerü átfedéssel.
A domborzati heighmap megvan M.O-ra már csak texturázni kéne. -
#46024 -
zenoka #46023 egy lepessel elotte jarok..a design folosleges:) -
#46022 az utolsó szöveg mi? azt nem értem -
zenoka #46021 hehehe biztos regi meg mar lattatok de olyan joooo:
[IMG][/IMG] -
zenoka #46020 nincs nagy ordongosseg a dologban: memobol minnel tobb, magbol is videokarinak eleg egy gamer kari.. es ajanlott rendszer 64 bit.. -
#46019 Hellósztok!
Egy ideje már próbálgatok MAX-ben alkotni és mivel elég régi gépem van, így elértem annak határait (bár bizonyára a modelljeim sem a leghatékonyabbak egyelőre).
Az érdekelne, hogy tudna-e valaki közületek segíteni abban, hogy milyen szgépet érdemes venni erre a célra?
Ha valaki tudna segíteni jelezze légyszi!
(A többit privátban írnám, mert nem szeretném off-fal szennyezni a topicot) -
zenoka #46018 nekem tetszik 300dpi-s printet belole es mehet a falra.... -
#46017 Na ez jó egyszerre volt :) -
#46016 A vázák oldalát ne csak egyenessel rajzold, hanem használj bezier vertexeket, esetleg smooth-ot.
Mivel úgy látom nincs vastagsága, ezért ha megforgatod lathe-val, azután adj neki egy shell modifier-et is. -
GixEr #46015 Gondolom Lathe. A Spline-t rajzold meg szepre. (Falvastagsaga miert nincs??) -
#46014 Taps, taps, és hajrá! -
szeleb #46013 [IMG][/IMG] -
szeleb #46012 Na megszületett az első egyedül gyártott renderelt képem.Kb 2-3 napja kezdtem el ismerkedni a programmal és ehhez nem használtam segítséget.Remélem tetszik, amúgy nem ez a végleges változat majd még finomítok rajta.ja és még mi a szöszt rakjak rá hogy ne legyen ilyen recés a széle a vázának mert most turbosmooth van rajta.
[IMG][/IMG] -
bencsab #46011 én after effects, de kinek mi a szimpatikus -
#46010 Jah, én is még ismerkedős szinten vagyok leginkább Nukeal, de szimpatikus. Mondjuk, ha gyorsan kéne vmi egyszerűbb render kompozitot, passokat összerakni, akkor lehet hirtelen nem azt venném most még elő. :) -
szeleb #46009 ja okés köszi! :)
Valami bonyolultabbra gondoltam, mindent túl akarok bonyolítani :) -
#46008 Ráteszed egy nagy fehér messzeségre. (plane) -
#46007 Nekem Nuke nagyon bejött. Ha hozzászoktál a puritán felülethez, onnantól faszaság, ráadásul sok jó plágin vala hozzája. -
nenad #46006 Mia lefrankóbb módja, annak, hogy különböző képszekvenciák, melyek rétegekbe betöltve manipulálok, videóba renderelek. Manipulálás-glow, szinkorrekció, maszkolt szinkorrekció pl id alapján, stb,
Próbálkozom a nuke-al de kicsit komplikált igy elsőre. Érdemes ezt after effects-ben elkészíteni vagy van valami esetleg jobb megoldás, kinek mi a véleménye, id alapján maszkolás megoldható? -
szeleb #46005 mint lejjebb a hello kittys kancsóknál -
szeleb #46004 hali!
Azt hogyan kell csinálni hogy mikor renderelem a tárgyat olyan legyen a háttér mintha egy nagy fehérségbe lenne? Szóval hogy állítom be hogy a tér fehér legyen? válaszotokat előre is köszi -
#46003 Szerintem az eredeti objecten való scale kavar be a displacementnek, esetlep a Reset XForm utility segíthet. -
#46002 Amíg meg nem jön a vray scatter persze :) -
#46001 Tud valaki vmi jó megoldást scatterre? A az alap compund ojjektes módszer nem tökéletes, meg át is alakítja a tárgyakat scatterré. Találtam vmi scatter toolt, de csak régebbi maxhoz... -
#46000 én most vettem meg, sztem jó. én is kezdő vagyok... -
#45999 A mayás fórumot betűről betűre tudjuk...
Éne erre gondoltam: #45893 -
#45998 erre gondoltam -
zenoka #45997 Aldaryn, Nenad: a nep neveben koszonjuk:) -
nenad #45996 csókkenti ha nagyobb, de több memóriát is eszik, főleg adatpive antialiasingnál.
a fenti metodussal néha komoly időket lehet nyerni, komoly memória árán.
Ha anim van akkor még jelentősebb lehet.
qmcvel is érdemes prúbálkozni stillnél, animot nem készítenék qmc-vel. -
#45995 Bucket széleket értelem szerűen 2x kell renderelni akkora területen, amekkoráról AA mintákat vesz. Ergó, minél több bucket, annál több redundancia az AA-ban. Viszont a bucket méret befolyásolja, egyszerre mennyi cuccot kell memben tartani, szal kicsi bucket kevés egyszerre renderelt cucc. -
zenoka #45994 anno nenad irt errol valamit de nem emlexem:S -
#45993 Most megúsztam azzal, hogy bemergeltem azt az 1-2 dolgot ami kellett, de mondjuk ha 1000 ilyen ojjekt kéne, akkor ki kéne nyomozni a hibát, de most nincs kedvem.
Más: Tapasztalaitok szerint a bucketméret befolyásolja a renderidőt? Ti mekkorával rendereltek? Egy tesztscenen nekem a 32x32es volt a leggyorsabb (néztem nagyobbat,kisebbet), de gondolom ez nagyban függ attól, hogy mi van a képen, pl. glossy, dof, refract stb. -
#45992 Igen. -
zenoka #45991 nesirj..mindjart megkerdezik honnan lehet letolteni a crackot hozza:P:D
putyi: yeah visszatertek a sulinetesek/koleszosok...yupiii:)