63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Effendi
    Egy kis NFR: (próbálgatom ,hogy miként lehetne élethűen bevilágítani...)

ez lenne az:
  • ThomasGins
    Rosszul csinálod,nem elfordulni kell hanem aludni:)
  • FRenkie
    szvsz a nagyváradi projekt a legütősebb! Lapozás lesz majd gondolom..

Ti éreztétek már, hogy a gép csak akkor renderel, ha előtte ülsz és nézed? Ahogy elfordulsz megállnak a bucketek :)
  • ThomasGins
    Amugy Erdélyt megjárva ez elég fura projekt:)
  • Geccoka
    A bemozdul/elmosodott emberek kifejezetten tetszenek!
    Szep munkak!
  • Aldaryn
    Igen, ezért nincs kitéve, csak én nagy örömömben mutogatni akarom. :D
  • zenoka
    azzaz beszelek hulyeseget azt irtad bugos biztos javitva lesznek:)
  • zenoka
    khm helyesiras (tudom bagoly mondja): 80 as project lakopark nagyvarad:)
  • Aldaryn
    Meg ugye lassan mennek fel a épek, mert aktív szervertechnológiát már nem akartam hekkelni. Talán majd a galéria valami xml vezérelt dinamikus cucc lesz, amit helyben, irodában futtatott sql adatbázisból frissítgetek pl. pythonnal. De ez épp tervezet. Most agyalok egy globális projekt nyilvántartó rendszeren.
  • Aldaryn
    Köszi, vannak, meglesheted homologue/references.html címen, de még bugos, már bugtalanítottam nagyrészt, csa fetölteni felejtettem el, napokban készen leszek vele.
  • nenad
    király a gelléria!
    (képek ? :D)
  • zenoka
    vannak akiknek meg most is az...:P:)
  • Malakai
    Én kis naív, idén Mudboxtól várom az Autodeskes ellenpéldát... :)
    Aki meg R4-es időkből (vagy akár első maxoktól) 3D-zik, az meg mindenki szótárral és gombnyomkodással tanult, a tutorial szó még teljesen ismeretlen volt.
  • zenoka
    nav N go :)de azon kivul nem sokat:) sajnos autodesknel nem lattam meg szopora ellenpeldat:S de idealista vagyok neha remenykedem::D
  • Aldaryn
    "Namost, vagy elkúrják, vagy nem..." Láttál te már olyan multit, ami nem kúrta el? De most komolyan. Ahol nem a userek szívtak, és lettek kinevezve fejőstehénnek?
  • zenoka
    ooff(?)
    az csak nekem ujdonsag hogy az autodesk megvette a realviz-t??
    tehat 3dmodeler retimer mind mind autodesk kezbe kerult innentol kezdve..nah most vagy elkurjak vagy nem...
  • Aldaryn
    Köszi! :) Igyekszünk, bokszolni megrendelőkkel, magunkkal, szoftverrel, hogy olyasmi jöjjön ki a végén, amit még van arcunk eladni. :) Én mondjuk élvezném, ha minden projektre lehetne annyi erőt fordítani, hogy az tényleg úgy igazán ütős legyen. Jó lenne erre ígényt is kialakítani a megrendelőkben.
  • bencsab
    Ezt Putyinak és Aldarynnak szántam.
  • bencsab
    Meg kell jegyeznem, hogy a weblapotokon található munkák kiválló minőségű, világszínvonalú munkák. Ez azért nagy szó, mert ismerve a hazai mostoha viszonyokat, nagyon becsültendő, hogy szántok időt és energiát arra, hogy minden munkának legyen egy egyedi színvilága és hangulata, figyelve a legutolsó részletre is. Magam példáját felhozva sokszor érzem 90%-nál, hogy elfogy belőlem a lélkesedés, és nem szórakozok többet a megfelelő kameraszög, vagy égbolt beállításával, de nálatok látni a törekvést az igényességre és a minőségi munkára.
  • zenoka
    hehe 96 ban meg csak autocadben toltam a 3d-t azt hittem az a csuuucs:) jo moka volt koordinatakbol felepiteni egy mesht:D

ugy hiszem oregek vagyunk mar...
  • marcee
    Én is 96-ban kezdtem R4-gyel, mégsem jutottam túl messzire eddig!
    Nekem az tartott "sokáig", amíg rájöttem, hogy lámpát is kell tenni a jelenetbe, ha látni akarok valamit.
  • putyi
    én a dos-os 3ds4-gyel kezdtem 1996-7-ben. internetnek még se híre se hamva. maradt a próbálgatás. ja, és a képernyőn semmi visszajelzés. mindenről próbarander kellett. és csak planar mapping volt. és a fotóbaillesztés úgy zajlott, hogy állítgattuk egy kicsit a kamerát a tök szürke háttér előtt, majd render, az eltérések megjegyzése(nincs multitasking), kameraállítás stb...
  • bencsab
    Ez nálam is így ment, és arra is emlékszem, hogy akkoriban volt mellettem álladóan egy angol szótár. Ezt javaslom azoknak is, akik itt kezdők, vagy frissen idelátogatók, és állandóan arra hivatkoznak, hogy "..dehát én nem tudok angolul...". Meg kell tanulni, nincs mese.
  • Aldaryn
    Áááááá....
  • zenoka
    nem lehet hogy pont emiat tanultatok meg rendesen hasznaln?!i..az igy megszerzett tudas biztosabb szerintem...csak hangosan gondolkodom...
  • Aldaryn
    Dettó... :D Visszagondolva, se net, se tutor, se angoltudás, csak egy csomó gomb, amiről lassan kiderült, hogy mi, mire jó... kb 2 év alatt. ^_^ Ó... a régi szééép idők. De talán épp ezért ragaszkodom ehhez a roncstaligához.
  • zenoka
    hehe en sem tudtam mi az a raytrace meg gi igy az elso belso renderemnel adtam jo kis self illuminationt a plafonnak hogy feher legyen:)
  • FRenkie
    Én lekéstem :(

De rájöttem a problémára! Be volt kapcsolva a vraysunnál a manual node, mert azt hittem csak akkor süt arról a nap, amerről a vray sun (de persze nem). Így a háttérben lévő égboltnál egy sokkal sötéttebb ég tükröződött, kvázi semmi. :S mióta szopok ezzel :S

majd mutatok FR-t én is, ha lesz elég zizi rajta :)
  • lac coo
    Én csak render miatt néztem bele, netem volt, de lövésem nem volt mit keressek :))) Addig nyomkodtam míg rájöttem néhány dologra, igaz a mapokkal már akkor tisztában voltam, mi micsoda....Teapot megvolt, és azt hittem areaktor kis "ember figurájáról", hogy az majd csinál nekem egy kis alakot, mint ahogy a teapot ment :))))

Aztán rákeveredtem valahogy a 3D Total oldalra, és ott komolyan rácsodálkoztam, hogy egyszerű hétkönapi emberek ,egyszerű homr pc-ken micsoda dolgokat csinálnak 4 Addi gszentü lazt hittem, hogy ez nagyon kevesek kiváltsága, pl filmeseké, vagy valami zseniké akik ezt meg tudják tanulni...
    No nem mondom most sem, hogy könnyű, de akkor valami emberfeletti dolognak hittem ezt :)))
  • ThomasGins
    Ech, én 2 hónap volt mire megleltem a raytrace matot hogy vasgolyót csináljak,se helpem se netem nem volt annó:)
  • lac coo
    Fene tudja mikori, kb 2 éves lehet akkor kezdtem a dolgot :)))) A bitképek netről gyűjtöttek ,a materiálok sajátok :))))))

Szerk.: 2007 januári, akkor csak mésfél éve kezdtem az ipart :P Kis megnyugvás, hogy még mindig láma vagyok :))))
  • zenoka
    mikori? beepitett/lopott mattokkal?:P :))
  • lac coo
    Lol:))))
    Megtaláltam életem első renderelt képét :))))

• zenoka
    basszuuuss lemaradtam rola:):)
  • Aldaryn
    Nemnem, valamit én b@szok el. Dokumentum charsetje UTF-8, a js charsetje UTF-8, bár sokmindent psizkáltam benne, de... de elvileg csak a html doksi számítana, mert minden abba kerül bele aktívan. No, mindegy. Vicces, hogy amikor anno letettem a webfejlesztést, a diszkrét JS, ajax és hasonlók épp abban a státuszban volt, hogy beharangozták, meg ez volt a nagy hír, ésatöbbi. Most meg már napi szinten használt, kiforrott rendszerek rengetek könyvtárral, rengeteg fejlesztővel. Csak kapkodom a fejem, meg próbálom felvenni a fonalat.
  • ThomasGins
    Azt hiszem szerveren is állitható ez,de nem akarok hülyeséget beszélni...
  • youth #45674
    Huhh egy percel elotte neztem meg, makom volt...
  • youth #45673
    Nagyon fasza! Nameg a kepek... gondolom mindegyikben benne van a kezed, ha nem az egesz tested :)
  • Aldaryn
    No, le is vettem inkább, kalapálom még.
  • Aldaryn
    UTF-8 on van elmentve elvileg, még nem jöttem rá, valójában miért nem. Mondom, hegesztem, rengeteg hiba van még, mondjuk, akkor minek tettem ki. ^_^