63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Malakai
    Esetleg a lightbox scriptet charset ISO-8859-1-el szúrd be.
  • ThomasGins
    Elképesztő cuccok vannak...
  • Aldaryn
    Vannak ott, már beleöntöttem egy adagot, hogy teszteljem a galériát
  • ThomasGins
    Ech,bocs,lehat pont a netem az oldalnál:)
  • ThomasGins
    Frankó lesz,szólj ha képek is lesznek:)
  • Aldaryn
    homologue.hu

Ha valakit érdekel. Munkaközi debug verzió, de nézzétek el, lelkes vagyok, de lassan 4 éve nem írtam egy sor kódot sem, csak a max, csak a max...

• npeter
    csak hogy lássatok ilyet is. minap kaptuk ezt a látványképet, erről kéne árajánaltot adnunk kivitelezésre. hát azárt hagy némi kivánni valót maga után ez a stílus. Ehhez képest a lehutobb feltötlött kép fényévekre van.
  • hunkircsi
    Mint ahogy mondtam erősen WIP a dolog, most kezdem magamat belevetni az egész color mappingos-gamma korrekciós render dologba. Azért raktam fel a képet, hogy megtudjam mi az, ami nemjó rajta.
  • hunkircsi
    Nem, sima Plane, amire rátoltam egy fotosoppolt függöny textúrát.
  • npeter
    mint már sokan mondták a fényerő nálam is iszonyú magas, pedig nagyon sötét monitor előtt ülök:( a színek mintha kissé homályosak lennének, meg az árnyékok is. amúgy szerintem jó. a fa is tetszik (nekem legalább is)
  • nenad
    sztem jó, nekem a szinek világosak egy kicsit.
  • marcee
    A fügönyök modellezve vannak?
  • Geccoka
  • putyi
    ez így szar. több szót nem érdemes rá vesztegetni.
  • Aldaryn
    Hmm, így elsőre iszonyat elcsúszott színek, exponenciális color mapping által imosott felületek, és egy fa, aminek kb 4x ekkorának kellene lennie. Élettelen. Sok zizi hiányzik még róla, valamint egy jobb, érdekesebb kameraszög.
  • Aldaryn
    Ah, akkor elnézést. De előkeresem, hogy melyik rész az, ahol a pivottal foglalkoznak. :) Tényleg bocs, én valóban nem mente még végig sosem a maxos tutorokon. Bagoly mondja... lehet, de az igazat megvallva, amikor maxozni tanultam, még nem létezett fizikailag olyan dolog, hogy tutorial. ^_^ Meg internet... legalábbis Mo-n nem, kisfaluban nem. :D
  • ThomasGins
    Kicsit nekem tulexponált:P
  • hunkircsi
    Hello!

Gyakoroltam kicsit a kültéri látványtervezést a hétvégén. Ez lett belőle:

Valami mintha még nem stimmelne vele, csak már túlsokat bámultam, hogy bármit is észrevegyek rajta. Tessék mondani, hogy mire férne még rá a javítás.
  • lac coo
    A replőd ablakához pedig a Material ID és a Multi\Sub materialt nézd át ...
  • lac coo
    Pivot pontot itt tudod mozgatni : Próbálgasd mi mit csinál ...

Kép ...
  • Klon
    :)
    oks.
    de most tényleg: az általad írt "pivot point" -ra rákeresnél a gúgliban? :) én megtettem, de egy normális találat se volt. :))
    amúgy köszi a segítséget mindkettőtöknek, de azért örülnék, ha a legközelebbi kérdésemért nem lesztek nagyon morcosak :)
  • Malakai
    Akkor pedig tanulj meg keresni a súgóban (vagy googleben), angol szinonímákra, ilyesmi, ha ügyesen keresel, akkor az első 1-2 találatban benne lesz, amit akarsz...
  • Klon
    én sem vitatkozni akarok, főleg nem veled, mivel láttam már jópár munkádat és minden elismerésem! de ha kicsit lejjebb görgetsz, láthatod hogy a max tutoriálját csinálom. a sakk figurákon túl vagyok, most ez van soron. de ha elakadok, rajtatok kívül senkitől sem tudok segítséget kérni, mivel közelemben senki se foglalkozik ezzel.
    úgyhogy bocsi az olyan kérdésekért ami nektek alap. nekem a nyelvezete is elég fura, szoknom kell. a fő baj pedig az, hogy hiába tudom, h mit akarok csinálni ha az angol elnevezést nem tudom, a súgóban sem találom meg.
  • Aldaryn
    Komolyan, nem cseszegetés képp, de szaladj végig a basic tutorokon. Getting started, UI, alapok, ott elmagyarázzák a pivot pont koncepciót is. Elég profinak vallom magam a magam szakterületén, de ha egy ismeretlen programnak kell nekiesnem, ert kell a munkámhoz, akkor nem szégyenlem, hogy végigmenjek a legalapabb tutorokon, amiket a szoftverhez mellékelnek, mert ezek egyrészt azoknak is íródtak, akik értenek már egyhez, s máshoz, de az adott környezet még új számukra.
  • Klon
    ha azt se tudom, h mi a neve annak amit keresek, nehezen találom meg a súgóban...
    amúgy köszi
  • Malakai
    Esetleg gond lehet, hogy korábbi maxban elmentett scenet próbálsz az újabban renderelni...

Klon: Olvasd a súgót, komolyan segít! Utolsó alkalommal még egy kis segítség, hogy mit keress: pivot point.
  • Klon
    nekem senki ?
  • Met
    az ki van kapcsolva
    van egy video studio render setup beállításhoz, az alapján állítgatom
    azért is bátorkodtam megkérdezni mi lehet a baj mert 9-es max-ben beállítva minden jó, a 2009-esben meg tök fehér lesz minden ugyan azokkal az értékekkel
  • nenad
    default lightot probálnám meg kikapcsolni előszőr.
    hátha az..
  • Klon
    még egy kérdés: egy objektumot akarok forgatni, de nem a középpontból. hogy tudok más pontot megadni, amikörül forgatni akarok?
  • Klon
    Üdv!
    Segítenétek? :)
    Nem bírok rájönni, h hogy kell megcsinálni az alábbi képen jelzett dolgot... :(

Előre is köszi!

Lenne még egy bajom: ha a 3 nézetben be van illesztve háttérkép, akkor hogy kell azt megcsinálni, hogy ha bezárom a max-ot, ne kelljen újra betöltögetni, és beállítgatni?
    Azon kívül nem értem azt se, hogy amikor ezt a repülős (beépített max tutor) tutoriált kezdtem, a legelső dolog az volt, hogy egy "calibration box"-ot kellet csinálni. Ez miért kell ?
  • Met
    2009-es Max, V-ray 1.50 SP2
    Miért van az, hogy ha bekapcsolom az Indirect Illumination-t akkor iszonyat világos lesz a render?
    Ha a szaturációt és kontraszt, kontraszt base-t leveszem 0,1-re akkor is nagyon világos.

Ugyan ezekkel a beállításokkal 9-es Max, V-ray 1.5 RC3-al nincs ilyen gond
  • Aldaryn
    Ahhhaaa!
  • ThomasGins
    Az ég ps auto color miatt:) A zaj meg sss;)
  • Met
    autodesk.com
  • crage LSFAN
    helló
    honnan tölthetem le az 3dsmaxot?
  • Aldaryn
    Nehogy azt mond, hogy utólag tettél rá zajt PSben... Mw-re azért gondoltam, mert kezdetben arra volt jellemző ez a rózaszínes ég.
  • ThomasGins
    Vray meg ps:)
  • Aldaryn
    Hmm, milyen renderer? Maxwellke?
  • Klon
    közbe sikerült, de köszi :)