3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

probaltad commandlinebol renderelni tenyleg lehet sporolni a memoval hatha nem szall el😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Jó reggelt, minden maxos kis embernek! Köszönöm az észrevételeket elöször is. A növény tényleg rossz helyrõl jön ki, kijavítom majd, kisebbre veszem a leveleit is, sajnos az egész képhez nem használhatok displacet, mert kilép ez a szemét vista, fent az ég felé álló kis oszlopokkal az volt a baj hogy csináltam rá nagyon jó textúrát, de egyszerûen nem tudtam rávenni hogy az unwarp mapot elmentse az istenért sem, amint kiléptem belõle visszaállt palanarra. Megpróbálom jobban optimalizálni de úgy döntöttem belekezdek egy másik projektbe amig meg nem jön az új gépem, mert ezzel sajnos nem lehet ezekszerint, az újra majd rakok 64 es vistát. A mosott kontúrt az égen direkt raktam rá, meg azt is direkt akartam h kicsit a házba is belelógjon, amúgy Ps el van megcsinálva, sorry elfelejetettem mondani, majd csinálok egy olyan képet amikor nem lóg bele a házba a blur. Köszönöm mindenkinek az észrevételeket, majd rakok még fel egy két munkát, addig is próbálok aktív fórumtag lenni, örülök hogy végre egy olyan fórum ahol meg lehet az ilyeneket osztani😊 csirió
Aranytalant a eg fele allo karok/tuskok texturajara (illetve lehetne erelyesebb is, igy picit nincs stilusban a hazak tokjol megcsinalt texturajaval, meg ha azon is lenne bump displace, meg lehet el is menne ez a textura/maping meret), illetve a hazoldalon futo novenyek levelire...
Ezektol ugy nez ki mintha egy m=1:2 -es kep lenne.

A mosott konturt pedig az eloter es a hatter (hazak es az eg) talalkozasara...
Nem tudom hogyan keletkezett, nem ugy nez ki mintha physical cam csinalta volna, nem tudom utolag lett a hatter moge teve? Azt latom, hogy az eg mosott, a hazak elei is, es maga a haz eles, igy akar logikus lenne azt feltetelezni, hogy DOF effekt, csak az eg kevesbbe mosott, mint az objektumok szele, es igy furi...

Amugy tenyleg csak 1-2 kis javitas es nagyon franko kis kep lesz! 😉
Aldaryn
Azon túl, amibe a többiek belekötöttek, csak azt kérdezném meg, hogy az a borostyán most akkor konkrétan az elsõ emeleten egy repedésbõl sarjadt? 😊

per aspera ad astra

FRenkie
rész...akarommondani szép

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
A háttér furcsa, direkt van homályosítva az ég? Mert ez belecsúszik a ház kontúba is, amit már írtak, meg a borostyánba. Amúgy vannak rész részletek!

http://iaro.3dmax.hu/kep/wireframe.jpg

wire kép róla, köszi a hozzászólásokat, a kritikákat, vertigo, az arányok falságát mire érted, min változtassak, meg a mosott konturt mire érted?😊 köszi h jófejek vagytok kezõdket áltlaában forumokon leugatják, itt nem ennek örülök😊 ha van még valakinek észrevétele szívesen hallgatom, most a realflowt tanulom h tudjak vizet rakni bele😄 amugy ez a képfeltöltõ atomdurranás; pussz, Dini
Free
megnéznék a képrõl egy wire képet

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Texturak jopofak, az aranyok nehol falsok (karokon a textura nagy, ivy levelek is nagyok), picit az aranyokat rendbeszedve, meg reszletezve (szukre epulet serult sarkan homogen a textura), egy normalis szogbol franko kis kep lesz! 😉

...esetleg nemi fenyjatek, valami hangulathoz illo atmoszfera (pl. alkonyati fenyviszonyok, poros levego, erdekes arnykekok...)

u.i.
furcsan nez ki az epuletek mosott konturja
piszok jó!!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Szép lessz,ne add fel!

\"So always look on the bright side of death\"

http://iaro.3dmax.hu/kep/jeah06_copy.jpg

véleményeket lehet küldeni, nincs még kész, még kell rá viz meg egy ház h teljes legyen😊 köszi elõre is
Malakai
KMPlayer hue-n tud állítani.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

TheCables
Helo, XRefel kapcsolatos kerdesem tovabbra is el, szivesen varok hozzaszolast a temaban.

FRankie, valoban sok poly emeszt sok ram, am sok, nagy meretu textura ugyancsak problema. Poly 550k jelen pillanatban nem pocsekolok feleslegesen, de a texturakkal nem akarok sporolni, foleg nem a kamerahoz kozelebbi reszeken.

nem tudja valaki, hogy létezik olyan média player, ahol a rgb-t külön lehet állítani, ha tül sok kék van például a lejátszani kívánt videó fileban, akkor a blue-ból vissza lehet húzni egy kicsit.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

távolság függvényében jött le neke. 50-75k poly felé nemigen viszem a polygonszámot.
kb 25-50k instancig mentem el, a bushoktól kezdve minden az volt. Sztem gyorsabb mint opacity map. Bár 20-30 facéssal nem tud versenyezni, gi ba az tuti. Azért majd még utána göngyölök a témának.
Ha jól emlékszem amióta megjelent az opció, hogy kölönbözõ anyag renderelésre és gi-ra onnantól érdekel a téma, bár lehet ez sokat gyorsíthat a polygonfákon is. Érdemes ujra tesztelni 😄

Aldaryn
User CP-ben be tudod állítani, hogy mennyire idõs topikokat jelenítsen meg, default most nagyon kevésre van téve. em tudom mi a csudáért...

Az opacity map vs. geometria dolgot körüljártam párszor és a geometria egy ponton túl nagyon ongóllá válik. Ha sok különbözõ, nagy polygonszámú proxy van egy jelenetben, akkor a vinyó egy idõ után nagyon durván szûk keresztmetszetté válik, ha nincs elég mem. Egy olyan fánál, ahol van 2-3 százezer levél sokat jelent a különbség egy 8 face-es opacity maphoz asznált plane, és egy 20-30 facees geometrikus levél között. Persze, a poén az lenne, ha magát a levelet lehetne primitívként, vagy instanceként kezeltetni. ^_^

per aspera ad astra

Free
használd a képfeltöltõt a bannerben ott a link. jobb oldalt középtájt a fuvolázó nyuszi fölött :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

és itt hogy lehet valaki vip tag h fel tudjon tölteni vmi képet, szívesen megmutatnám a munkáimat, csak nincs kinek:S amugy eldöntöttem veszek 9300 intelt, hozzá 4 giga ddr3 ramot meg ha valaki tud egy jó alaplapot, olyan 40 ezerig, akkor mondhat ami befogadja õket😊
nekem nagyon bejött, minden fut rajta, amelyik gyártónak meg nincsen ilyen drivere az sajnos igy járt ;-)

A renderelés kb. kétszer gyorsabb lesz a quad-on, csak éppen a 9300 nem egy tuningbarát darab a magasabb fsb-je miatt.

Free
nem tudom nekem most az xp64 bit egész könnyen felment 10. telepítésre de fél órán át nem volt fent mert egy csomó mindenemhez ugyan van driver 64 bites XP hez de egyik sem volt jó hozzá. lehet az xp m volt szar release de én nagyon nagyot csalódtam benne.. :c(

de vistat!! mert kiforott es nem zabalja az eroforrasokat...3dre foleg..hajra..mondjuk csilivili..felesegemnek is tetszik..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

miért pont xp? vista nem jó? nekem 32 es van és megvagyok vele elégedve, már amennyire egy microsoft termékkel meglehet😛 valakinek van tapasztalata a athlon x2 6000 vs. intel core 2quad 9300?<#help>
ThomasGins
64es XP-t inkább...

FRenkie
Nézegettem Prohardveren q4es teszteket, de ti hogy érzitek a 4 magot, gyorsabb annyival a 4 mag, mint amennyivel többet fogyaszt/többe kerül stb?

FRenkie
Szerintem ha megtelik a memória, az nem a sok textúra miatt lesz, hanem a sok polytól..

hát akkor telepítek 64 es vistát, köszi a választ, még annit hogy kérdezzek hogy egy athlon x2 es 6000 proci után nagy kiugrást jelentene e egy core2 quad 9300 intel processzor, vagy csak pár seccel lenne e ejobb a renderidõ?köszi a választ
ThomasGins
Durva lesz a kép

Malakai
Kérj újra aktiválást..
Mondjuk azóta nekem a csatolmányok nem mûködnek és nem tudok hozzászólni, és hiába írtam supportnak, a reakció az volt, hogy vásárlói ID-met adjam meg, amin meg csak pislogtam...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

TheCables
Halo, egy ideje dolgozok egy sajat projecten es lassan elerkezek a texturazashoz. Mivel rengeteg object van a kepen, ezert arra gondoltam, hogy XRefkent toltok be minden egyes epuletet illetve egyes teruleten levo objecteket. Namost efelol erdeklodnek, hogy ha kulon fileban feltexturazok mindent, azzal elkerulheto-e egy esetleges problema vraynel, miszerint nem tudja lerenderelni a kepet a tul nagy meretu illetve tul nagy letszamban jelenlevo texturak miatt? Gondolom a memoria igy is ugyis szamit. Megoldhatom passokban majd a vegen osszeillesztek mindent, de mivel XRefet meg nem probaltam, csak elmeletben tudok rola par dolgot igy megkerdeznem elotte hogy ne a vegen szembesuljek a dologgal, hogy teljsen felesleges volt a dolog. Itt egy link a jelenlegi allapotrol, a final rendert 4000xXY-ban tervezem lerenderelni. Elore is koszonom!

http://7thave.co.uk/31.jpg

Free
Nem nagyon olvasom chaos fórumot ( nem beszélni angol túl jól) de mintha valahol már láttam volna hogy vray már van Linux alá és ilyesformán befogható Linuxos szerver is disztributed renderingre. ...

Valamit félreértettem ?

a chaosforum milyen procedura javasolt amikor nem jelennek meg a topicok?
Egyszer szóltam már az adminnak, de aztán megint nem jól jön be az oldal.

losbellosa -néven futok bf2 szervereken...

ha az és kis laptopomon, 1 óra, az ott kb 5 perc jó minõségben, vagy kevesebb.
vray realtime-ra drukkolok. 😄

Free
azért végignézném hogyan renderelõdik egy kép mondjuk 4 db 8 magos szerver munkájánál :c) mondjuk egy 640 szer 480 -nál csak egy részt kell egy magnak számolni .. vicces lehet :c)

baromi szepek a kepek.

sztem poly fa összességében most is jobb. Gyorsabban renderelõdik, kevesebb probláma van vele.
Lehet a GI-t egy kicsit gyorsabban számolja az opacitis, de talán pont ezért is esköszöm a polysra, több a részlet.

Hány 4-8 magos szerverrel érdemes belefogni.

Free
Ebben Mester Teljesen Igazad van . Operások nagyon odatették magukat. mind mozilát mind Ie. t eléggé rendesen leiskolázták. és habár az ie folyamatosan ismeretlen hiba miatt ki tud lépni, a mozilla kicsit stabilabb szeretjük is de õ is hibázik, nekem opera még egyszer sem fagyott ki most 2 hónap használat alatt

Aldaryn
Azokkal, igen.

per aspera ad astra

Legutóbb Al tuningolt Q6600-akat említett.

FRenkie
Értem. Amúgy milyen gép/ekk/el dógoztok?

Aldaryn
Jut is esezmbe, homologue.hu fejlesztése végett tettem fe gépemre Safarit és Operát is a frisebb verziókból, és azt kell mondjam, Opera baromi jó lett. Firefoxéknak van mit ellesni onnan is.

per aspera ad astra

Aldaryn
Én már keményen unom... 😄 Amikor elkezdtünk 3D-s fákat használni, elég egyirányú utca volt, nem lehetett ennél bonyolultabb, és nem lehetett opacity map, mert akkor sosem lettünk volna készen. Mostanra a gépek teljesítménye, de leginkább a technológia fejlõdött annyira, hogy ideje lenne lecserélni, mert megtehetjük, de még nem volt rá igazán idõ, gyors és piszkos módon már meglévõ staffázsainkat használjuk. 😄

per aspera ad astra

valszeg 32 bites rendszert hasznalsz..a problema hogy 1,5 giga memo hasznalat felett azt mondja a max hogy.....tehat nem mond semmi csak becsukja magat a render kozben..vagy parancssorbol inditod es nyersz kb 300 mega memot vagy optimalizalod a jeleneted...

Nahát, 10. próbálkozás után hagyja hogy irjak, mennyire jófej...bocsánat, Szerbusztok! Meg szeretném kérdezni a kedves professzionális és régóta maxezõ tapasztalt emberkéket hogy miért lép ki render közben az én drága jó studio maxom? Talán kicsi a gépem, rossz a materialom? Rossz a beállításom? mit javasoltok min változtassak. Egy velencei látképet akarok lerenderelni (vrayel), megvannak a modellek, fel vannak nagyjából öltöztetve, néhány saját photoshopban szerkesztett materiallal, néhány vraymaterial.de rõl szedettel,van rajta egy ivy generatoros bokor, gondola, és 3db archmodelles virágcserép amit már nem volt kedvem lemodellezni, együttvéve egymillió vertex körüli, majd még vizet is szeretnék rá rakni realflowban, de ha most kilépeget render közben akkor sztem erre semmi esély, kérlek segítsetek, iszonyat sokat dolgoztam rajta, és most ugy tûnik kárbamegy:s (kerestem segítséget googleban is, és biztos vagyok benne hogy a 45000 hozzászólásban is van ilyen fajta probléma, de az sgs keresõmotorban nem nagyon találtam meg, nézzétek el nekem) Elõre is köszönöm !Dini
FRenkie
Tetszenek a kicsit cartoonos jellegû, 2 polyból álló deltoid falevelek 😊

Aldaryn
A bitmap filterelést a max bitmap shaderje kezeli, azé a sár, hogy nincs normális filterelés. :| Ha elmosódás ellen kell sárkányfû, akkor kapcsold ki a filterelést teljesen, és hagyd, hogy az AA dolgozza meg.

per aspera ad astra

Anisotropic filtering-hez hasonló lehetõség nincs vray-ben? A távolbatartó textúráim nagyon elhomályosodnak.

ThomasGins
ment privi...